Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skursteņslaucītājs ir sena profesija, un cilvēki tic, ka tikšanās ar viņu nes laimi , trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Skursteņslaucītājs novērš nelaimi, tātad palīdz mājās ienākt laimei,» seno ticējumu gluži pragmatiski izskaidro Liepājas SIA Alimpex dibinātājs, sertificēts skursteņslaucītājs un diplomēts šī amata meistars Aldis Zaķis. Viņš rāda Amatnieku kameras un Skursteņslaucītāju amata brālības izsniegtu prakses sertifikātu, kas apliecina, ka Aldis Zaķis ir šī amata meistars kopš 2013. gada. Pirms tam uzņēmējs vairāk nekā 20 gadu bijis ugunsdzēsējs – gan ugunsdrošības uzraudzības inspektors, gan vada komandieris.

Ģimenes bizness

Pirmais uzņēmums, ko bijušais ugunsdzēsējs ar domubiedriem nodibināja, bija SIA Almo, kas darbojas vēl šobrīd, un tā valdes locekle ir Alda dzīvesbiedre. Uzņēmums tirgo dažādas ar ugunsdzēsību un ugunsdrošību saistītas preces, kā arī piedāvā šīs jomas pakalpojumus. Uzņēmuma klienti bieži lūguši savest kārtībā apkures ierīces, dūmvadus, ventilācijas sistēmas, lai būtu garantija, ka ugunsnelaime ir preventīvi novērsta. Tā pieņemts lēmums iegūt meistara diplomu, jo šādus pakalpojumus drīkst sniegt tikai sertificēti skursteņslaucītāji. Augot pieprasījumam, radās doma veidot atsevišķu kapitālsabiedrību. Lēmumu veicināja likuma izmaiņas, kas pieļāva tā sauktās viena lata jeb mazkapitāla komercsabiedrības dibināšanu. Tagad kopā ar meistaru Zaķi strādā divi mācekļi, un tiek plānota pārreģistrācija, jo apgrozījums pietuvojies mikrouzņēmuma robežai. Turklāt ēkā, kur atrodas ģimenes uzņēmuma veikals, ir vēl viena brīva telpa, ko A. Zaķis privatizējis un gatavojas izremontēt, lai ierīkotu atsevišķu SIA Alimpex biroju.

Visu rakstu Gādā par pavarda uguns spožumu lasiet 4. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru