Mazais bizness

Mana pieredze: hobijs kļūst par pastāvīgu nodarbošanos

Renāte Priede, 16.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No hobija par pamatdarbu un atpakaļ pie hobija. Tā varētu raksturot Alberta Brokāna amatniecības uzņēmuma Jette gaitas.

Tas dibināts gandrīz piespiedu kārtā, darbojas kopš 1991.gada. Savulaik Alberts strādājis Daiļrades Ogres ražotnē. «Man nebija citas izejas, kā veidot savu firmu. Tā mans hobijs kļuva par pastāvīgu nodarbošanos,» stāsta uzņēmējs. Abi ar sievu skolojušies un darbojušies lietišķās mākslas studijā Plastika. Olga Brokāne pat kļuva par tautas daiļamata meistari, iemaņas vajadzīgajā brīdī varēja likt lietā.

Paralēli sadarbībai ar dažādiem lietišķās mākslas saloniem visā Latvijā Jette pilda dažādus pašvaldību, kā arī restorānu, kafejnīcu un citu uzņēmumu pasūtījumus. Arī pastalas deju kolektīviem ieņem nozīmīgu vietu. Gadu gaitā uzņēmums pieredzējis gan pieaugumu – savulaik ir algoti meistari, gan kritumu – kad atgriezušies sākumstadijā.

Šobrīd par aktualitāti dažādu aksesuāru tirgū ir kļuvušas latvju rakstu zīmes tekstilā, keramikā, arī ādā. Alberts atminas, ka šāds pieprasījums pēc zīmēm bijis Atmodas laikā, pēc tam ilgus gadus klusums. «Tagad mode atgriežas, abi ar mazmeitu izdomājām taisīt rokassprādzes ar zīmēm, izvilku vecās klišejas laukā,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 16. oktobra rītā

Dienas Bizness, 16.10.2013

Vilciens Rail Baltica Express train, kurš kursēs maršrutā Viļņa-Rīga-Valka/Valga-Tallina, Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Latvija

Šodien tiks prezentēts pētījums Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top 101. Pētījums tiks publiskots īpašā Nacionālā kapitāla balvas ceremonijā, kurā piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, topa veidotāji un vērtīgāko uzņēmumu vadītāji.

Valsts ieņēmumu dienests rīko preses konferenci, kurā informēs par dienesta darba rezultātiem šā gada deviņos mēnešos un Klientu servisa programmas īstenošanu.

Pašvaldības SIA Rīgas Satiksme interrneta vietnē no šodienas var sākt aizpildīt pieteikuma anketas Rīdzinieka kartes saņemšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru