Mana pieredze: Meklējot veselīga uztura formulu 

Cilvēki vēlas dzīvot veselīgi, ir gatavi piemaksāt, lai būtu labā fiziskā, emocionālā un garīgā formā, kas lielā mērā ir atkarīgs no tā, ko viņi ēd, kādu dzīves veidu piekopj

Kristīne Stepiņa, 2016. gada 05. janvāris plkst. 8:28

Tā uzskata restorāna Tiirs vadītāja Dagnija Brūvere. Veselības biznesā viņa darbojas 15 gadus, – kopš tiem laikiem, kad Latvijā sāka veidoties veselīga dzīvesveida kultūra. Viņa ir Latvijā populārās Sulukūres idejas autore un tagad arī veselīga uztura restorāna Tiirs īpašniece. Jau vairākus gadus Dagnija loloja ideju par savu restorānu, kurā veselīgi ēst varētu gan visēdāji, gan arī vegāni, veģetārieši un neapstrādātas pārtikas (raw food) piekritēji. To izdevās īstenot, kad projektam pieteicās investors.

Pirms Sulukūres programmas izveidošanas Dagnija strādāja skaistumkopšanā, palīdzēja gan politiķiem, gan augstām valsts amatpersonām veidot imidžu, nodarbojās arī ar stilistiku un izstrādāja vāka koncepciju vairākiem žurnāliem. «Pienāca brīdis, kad sapratu, ka mani ļoti maz interesē tas, kā cilvēks izskatās un kas viņam ir mugurā. Ja citi apzināti nonāk pie kādiem biznesa modeļiem, tad man tas lielā mērā iznāca gluži nejauši. Sarunas ar draugiem rezultējās ar ideju par Sulukūri,» stāsta Dagnija. Šobrīd jāatzīst, ka esmu radījusi veiksmīgu zīmolu – Sulukūres diezgan ātri kļuva populāras, atzīst Dagnija, norādot, ka tām bija arī daudz atdarinātāju.

Sulukūre ir veselības uzlabošanas programmas nosaukums, tā nebūt nav sulu terapija, viņa uzsver. «Sulukūre ir ideja par tīru un atjaunotu organismu. Par tīru pamatu, uz kā būvēt kvalitatīvāku, piepildītāku dzīvi. Sulukūrei ir divi primāri uzdevumi – palīdzēt justies labi fiziski, lai spētu augt garīgi. Un otrādi,» skaidro Dagnija. 

Veselīgs dzīvesveids un ēdiens savā ziņā ir tendence, virziens, par kura efektivitāti var katrs pats pārliecināties. Mūsdienās tas tiek daudzināts teju vai uz katra soļa, atzīst Dagnija.

Visu rakstu Meklējot veselīga uztura formulu lasiet 5. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

Restorānu nedēļas projekts lielu peļņu nenes, toties izvelk cilvēkus no mājām iepazīt...

Šodien Dienas Bizness rīkotajā preses konferencē par jaunāko izdevumu Miljonārs tika atklāti Latvijas...

No stacionāro fotoradaru sodiem valsts budžetā patlaban tiek iegūts mazāks finansējums nekā...

Vecie dēļi iegūst otro dzīvi SIA AW Latvia ražotajās mēbelēs un sienu...

Reizi mēnesī pie veikala «Preces no Vācijas» vērojama mūsdienām netipiska aina -...

«Mēs pārejam uz iknedēļas drukātā izdevuma formātu. Izmaiņas Dienas Biznesā ir vajadzīgas....

No šīs sadaļas
2016. gada 04. janvāris plkst. 9:25

SIA Purvu bridēji mudina iepazīt Latvijas purvus un tos izstaigāt, kājās aujot...

2015. gada 22. decembris plkst. 8:09

Ilze Gamorja izvēlējusies liet sveces ar reljefu, kurā izceltas baltu zīmes, rūnu...

2015. gada 21. decembris plkst. 9:16

SIA Ekolight mēģina izpatikt cilvēkiem, kuriem sirdij tuvāks askētisks dizains...

2015. gada 17. decembris plkst. 9:17

Pēc modernās amatniecības studijām Falmutas universitātē Lielbritānijā keramiķe Laima Grigone...

2015. gada 16. decembris plkst. 8:47

Lai aktīviem cilvēkiem pēc treniņa palīdzētu atgūties, SIA Metti piedāvā olbaltumvielu dzērienu...

2015. gada 15. decembris plkst. 9:15

Cilvēki gaismekļus izvēlas ne tikai funkcijai – gaismas ienešanai telpās, bet arī...

2015. gada 14. decembris plkst. 8:58

Izveido kalendāru, kura saturu veido katra ģimene pati...

2015. gada 09. decembris plkst. 9:18

Lielai daļai cilvēku pirmais iespaids veidojas no acīmredzamā, tāpēc SIA Illumahire saskata...

2015. gada 08. decembris plkst. 8:32

Uztura skolas Vegus specializācija ir veģetārie ēdieni, taču 95% kursu apmeklētāju ir...

2015. gada 07. decembris plkst. 8:52

SIA Cemme ne vien tirgo sietspiedes tehnikā apdrukātus krekliņus, bet arī citiem...