Mazais bizness

Mana pieredze: Palīdz sakārtot darbu sarakstu

Anda Asere
, 15.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu līderi ir iesaistīti vairākos projektos, darbu saraksts aug garumā, izpildes temps samazinās, bet neapmierinātība – pieaug, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Redzot šo problēmu paši savā uzņēmumā, IT uzņēmuma Idea Port Riga darbinieki izveidojuši web un mobilo lietotni Micromiles, kuras mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem kļūt produktīvākiem, uzlabojot līderu efektivitāti un palīdzot viņiem attīstīt nepieciešamās iemaņas. Galvenokārt šī lietotne domāta t.s. atslēgas cilvēkiem – līderiem, stratēģiski nozīmīgākajiem ļaudīm. «Visos uzņēmumos ir 20% cilvēku, kuri nodrošina 80% rezultātu. Pārsvarā šie cilvēki ir ļoti atbildīgi, atsaucīgi, ar labi attīstītām iemaņām. Kad uzņēmumam ir kāds jauns, ambiciozs projekts, šie cilvēki parasti piedalās to risināšanā – vai nu paši piesakās, vai arī atsaucas vadības lūgumam. Uz šo cilvēku produktivitātes uzlabošanu mēs arī fokusējamies,» saka Juris Tērauds, viens no Micromiles idejas autoriem. Ņemot vērā, ka līderi iesaistās daudzos projektos, darbu saraksts ir garš. Lai gan par rezultātu ir atbildīgs līderis, darbu veic komanda, un vadītājam var rasties problēmas ar kontroli. Tā kā darba ir daudz, rezultāti nereti tiek panākti, atņemot laiku privātajai dzīvei, kas rada disbalansu. «Darba ir daudz, cilvēks netiek ar visu galā un tas rada stresu, cilvēks ir tik pārslogots, ka izdeg un aiziet no darba. Uzņēmumam tas ir dramatisks notikums. Tāpēc mēs izlēmām izveidot lietotni, kas palīdzētu labi veikt darbu un netraucēt personisko dzīvi,» teic Juris.

Visu rakstu Palīdz sakārtot darbu sarakstu lasiet 15. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labu speciālistu trūkst, tāpēc uzņēmumi audzina nākamos darbiniekus paši, veido pozitīvu tēlu ārpus kompānijas , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Situācija vēl joprojām ir smaga, bet, ja labu laiku ir zināms, ka būs brīva vakance, tad process nav grūts. Apzināmies, ka vienas vakances aizpildīšanai IT nozarē nepieciešami vismaz trīs mēneši. Nevar paļauties tikai uz sludinājumu izvietošanu, ir jāveic rūpīgs darbs, meklējot kandidātus. Ieguldījumi atpazīstamības veicināšanā nes rezultātus – ir kandidāti, kuri piesakās paši,» apgalvo Juris Vilders, DPA valdes loceklis. IT nozarē ir salīdzinoši viegli sameklēt pārdošanas speciālistus, situācija ar izstrādes speciālistu piesaisti ir nedaudz uzlabojusies, taču trūkst programmatūras testēšanas speciālistu, jo šī profesija Latvijā ir samērā jauna. Arī profesionālu sistēmanalītiķu, kuri izstrādā specifikāciju tālākajam izstrādātāju darbam, ir grūti atrast, arī IT infrastruktūras risinājumu konsultantu meklējumi mēdzot ieilgt.

Komentāri

Pievienot komentāru