Mana pieredze: Piedzimst ar viesmīlības gēnu 

Santa Zaķevica sapni par savu restorānu lolojusi kopš 17 gadu vecuma, ilgus gadus izzinājusi viesmīlības jomu gan ārvalstīs, gan Latvijā, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Linda Zalāne, 2018. gada 17. maijs plkst. 7:26

Viņa kopā ar vēl diviem biznesa partneriem «restartējusi» bijušo restorānu Hercogs Jelgavā un tam iedevusi jaunu dzīvību – piešķīrusi nosaukumu Bistrobārs&restorāns Parks, veikusi pilnīgu interjera pārveidi un veikusi konceptuālas izmaiņas gan restorāna, gan bistro pusē. «Mīlestība uz viesmīlību man radās brīdī, kad vidusskolas laikā vasarā aizbraucu strādāt uz Angliju, Braitonu. Toreiz tas vēl bija nelegāli, jo Latvija nebija Eiropas Savienības dalībvalsts. Strādāju viesnīcā par istabeni, kas šajā jomā ir viens no smagākajiem darbiem. Lai arī ikdiena bija grūta, sajutu, ka viesmīlībamani aizrauj. Tas noteikti nenotiek ar kuru katru, domāju, ka, tāpat kā cilvēkiem iedzimst emocionālā inteliģence, var iedzimt arī viesmīlības gēns, un tas man ir ļoti spēcīgs,» stāsta Bistrobāra & restorāna Parks direktore,līdzīpašniece Santa Zaķevica.

Pēc vidusskolas beigšanas viņa Biznesa augstskolā Turība studēja tūrismu un viesmīlību, kur bija arī dažādas ārvalstu prakses iespējas. Pirmā no tām bija Grieķijā, pieczvaigžņu viesnīcā, augstas klases restorānā. «Tad patiesi «āķis bija lūpā». Tā ir maģiska sajūta, kad pēc garas un nogurdinošas darba dienas sēdi un saproti, ka kājas no slodzes ir nejutīgas, mute ir izrunāta sausa, pats neesi ēdis, bet esi gandarīts, ka cilvēki ir bijuši apmierināti. Es arī saviem darbiniekiem mācu, ka nevajag domāt – viesmīlis cilvēkiem pakalpo, ir zemāks par citiem. Viesmīlis viesiem dod patīkamu pieredzi caur radīto atmosfēru, ēdieniem, dzērieniem un apkalpošanas mākslu,» teic S. Zaķevica.

Viņa pati lielu savu dzīves daļu nodzīvoja «uz koferiem », ceļojot no vienas viesnīcas uz otru, jo ir sertificēta viesnīcu ķēdes Best Western kvalitātes pārbaužu veicēja. Taujāta, kā viņa dabūja šādu darbu, S. Zaķevica atzīst, ka 2007. gadā bija īstajā vietā un laikā, jo pēc studiju beigšanas pamanīja internetā vakanci, – tika meklēts darbinieks ar labām angļu valodas zināšanām un pieredzi viesmīlības jomā. Viņa dabūja darbu Best Western pārstāvniecībā Latvijā, un viņas uzdevums bija koordinēt darbu ar zīmola viesnīcām Baltijas un Polijas reģionā.

Visu rakstu Piedzimst ar viesmīlības gēnu lasiet ceturtdienas, 17.maija laikrakstā Dienas Bizness!

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

Anda Šmitmane ēdināšanas biznesā Tukumā darbojas jau 20 gadus. Viņa atzīst, ka...

Mazumtirdzniecības tīkls Rimi pirmdien prezentēja pirmo veikalu Latvijā ar pašapkalpošanās skeneriem....

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

No šīs sadaļas
2018. gada 17. maijs plkst. 6:36

Šā gada sākumā Rīgā tika atklāts jauns alus brūzis un bārs Ziemeļu...

2018. gada 16. maijs plkst. 15:39

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā atklāta kafejnīca ar noteikumiem «Noslēpumu...

2018. gada 16. maijs plkst. 6:58

SIA Positive Foods ir apvienojušies divi līdz šim nesaistīti veselīgo saldumu zīmoli...

2018. gada 16. maijs plkst. 0:00

Augļkopība Z/s Pīlādži mērķtiecīgi attīsta augļkoku stādu audzēšanu, apgrozījums septiņu...

2018. gada 15. maijs plkst. 11:45

«Šogad pavasarī iestājos Ogres biznesa inkubatorā un esmu ļoti apmierināts ar sadarbību,»...

2018. gada 15. maijs plkst. 8:13

SIA TakTil vadītāja Ulla Krūmiņa izgatavo attīstošās bērnu rotaļlietas – grāmatiņas, sedziņas,...

2018. gada 15. maijs plkst. 0:05

Uzņēmēja pieredze: Modris Šteimaks, Moderum dibinātājs...

2018. gada 14. maijs plkst. 14:30

16.maijā Rīgā notiks Sociālās uzņēmējdarbības forums 2018. Šoreiz Forumā tiks runāts par...

2018. gada 14. maijs plkst. 8:04

2013. gadā Veronā, Itālijā, dibinātais sociālais kooperatīvs Progetto Quid nodarbina sociāli...

2018. gada 14. maijs plkst. 6:23

Visi māk pārdot, vienkārši latvieši ir pieņēmuši, ka pārdošana ir uzbāšanās, saka...