Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA PanCars bizness balstās uz prieka izbraucieniem ar harismātiskajām poļu mašīnām Fiat, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Staigājot pa Andrejostu Rīgā, pie Noliktava N˚3 namdurvīm nevar nepamanīt Fiat 126 modeļa automašīnas kuplā skaitā. 15 mazo automašīnu saimnieks ir Imants Pankars, kurš tās dēvē par saviem jautrajiem un šarmantajiem 15 dēliem. Viņš nav automašīnu kolekcionārs, bet tās liek lietā, attīstot biznesa ideju. Pirms trīs gadiem viņš sāka piedāvāt auto nomu, bet vēlāk – pasākumu organizēšanu. «Ja vēlies sajusties kā rokzvaigzne un saņemt uzmanību no apkārtējiem, jāizbrauc ar PanCars. Tās ir mana biznesa odziņa,» teic Imants.

Sāk ar vienu

2008. gadā, kad Latvijā bija krīzes drūmākais periods, Imants izlēma pamest studijas RTU Būvinženieru fakultātē un kopā ar draudzeni doties meklēt laimi Londonā. «Dzīve Londonā man ļāva izaugt. Bija jāstrādā, lai nomaksātu dzīvokļa īri, pelnītu iztiku. Jau iepriekš Latvijā man bija uzkrāta darba pieredze viesmīlības jomā, un Londonā iesākto turpināju. Beigās kļuvu arī par kāda restorāna menedžera asistentu,» stāsta Imants.

Reiz abi ar draudzeni vēlējušies doties auto izbraucienā pa Eiropu. Imants atminējās kāda amerikāņu drauga aizrautīgo stāstu, kā viņš ar Fiat piedzīvoja neaizmirstamu braucienu. Stāsta iedvesmots, Imants iegādājās šādu auto un devās ceļojumā. «Brīžiem jau tehnika niķojās un nācās auto iestumt, bet ar visām ķibelēm mums izdevās emocijām bagāts ceļojums. Mērojām apmēram 4000 kilometru. Tolaik man sāka raisīties domas, ka varētu iegādāties vairākus šādus auto un atgriezties Latvijā,» viņš turpina. Imants Londonā pavadīja vēl gadu – strādāja, lai sakrātu naudu savai iecerei. Iesākumā viņam šķitis, ka veco poļu auto iegāde būs lētāks prieks, tomēr nauda, kuru viņš bija sakrājis desmit mašīnām, pietika vien sešām. Tas ir mīts, ka šādi auto ir lēti. Pēc Imanta teiktā, labā tehniskā stāvoklī esošu Fiat Polijā var iegādāties par 800 līdz 1000 eiro. Šai summai jāpierēķina klāt transportēšanas izdevumi līdz Latvijai, kā arī pirmreizējās auto reģistrēšanas nodoklis 500 eiro apmērā. Vēl varētu būt jāiegulda auto remontā.

Visu rakstu Sajusties kā rokzvaigznei lasiet 14. maija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru