Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV ātrās ēdināšanas kompānija McDonald's trešdien atcēla savu prezidentu un ģenerāldirektoru Donaldu Tompsonu, reaģējot uz pagājušonedēļ publicētiem datiem par vāju noietu un peļņu pagājušā gada pēdējā ceturksnī.

McDonald's direktoru padome paziņoja, ka Tompsonu nomainīs līdzšinējais kompānijas viceprezidents Stīvs Īsterbruks, un izteica pārliecību, ka viņš «spēj efektīvi vadīt kompāniju, lai tās finansiālie un operatīvie rezultāti uzlabotos».

Lēmums par vadītāja nomaiņu tika pieņemts piecas dienas pēc McDonald's paziņojuma, ka tās ienākumi pērn kritušies par 2,4%, bet peļņa uz vienu akciju sarukusi par 19%, samazinoties tirdzniecībai visos reģionos.

Kompānijai McDonald's ar 36 tūkstošiem restorānu vairāk nekā 100 valstīs problēmas rada patērētāju gaumes maiņa, jauni ātrās ēdināšanas tīkli un noieta krišanās Ķīnā un Japānā, kur problēmas ar sagādniekiem ir radījušas satraukumu par pārtikas drošumu.

McDonald's vēl arvien ir pasaulē lielākā burgeru tirdzniecības ķēde. Tās ienākumi pērn bija 27,4 miljardi dolāru (24,15 miljardi eiro), bet peļņa bija 4,6 miljardi dolāru (4,05 miljardi eiro) - par 15% mazāka nekā 2013.gadā.

Pēc agresīvām investīcijām un paplašināšanās daudzos tirgos, cīnoties pret konkurentiem, McDonald's pagājušonedēļ paziņoja, ka šogad samazinās kapitālieguldījumus un atvērs mazāk tirdzniecības vietu, «lai atgūtu biznesa impulsu» un uzlabotu rentabilitāti.

Direktoru padome paziņoja, ka Tompsons, kurš strādājis kompānijā 25 gadus un vadījis to nepilnus trīs gadus, atstās amatu no 1.marta.

McDonald's direktoru padomes priekšsēdētājs Endrū Makenna nosauca Īsterbruku par «spēcīgu un pieredzējušu administratoru, kurš veiksmīgi vadījis mūsu Lielbritānijas un Eiropas uzņēmumus».

Komentāri

Pievienot komentāru