Investors

Medicinos Bankas obligācijas iekļautas Nasdaq Vilnius Parāda vērtspapīru sarakstā

Db.lv, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

UAB Medicinos Bankas obligācijas 1. augustā tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Vilnius Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, informē biržu pārstāvji.

Medicinos Bankas obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 2 210 000 eiro. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 eiro. Gada procentu likme ir 7% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2025. gada 24. jūlijs. Šogad kopskaitā šī jau ir desmitā korporatīvo parāda vērstpapīru emisija, kas iekļauta Baltijas vērtspapīru tirgū.

«Sveicam Medicinos Bankas ar obligāciju iekļaušanu Nasdaq Baltijas regulētajā tirgū, un esam gandarīti, ka uzņēmums savu uzņēmējdarbības mērķu sasniegšanai nepieciešamos līdzekļus ir piesaistījis Baltijas kapitāla tirgū,» pauda Nasdaq Vilnius prezidents Saulius Malinauskas. «Mēs novēlam uzņēmumam pilnībā izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas un priecājamies piedāvāt vēl plašāku Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstu investoriem.»

«Izvērtējot dažādas kapitāla piesaistes iespējas, mūsu uzmanību pievērsa aktivitātes pieaugums korporatīvo obligāciju tirgū Baltijā. Rūpīgi visu apsverot, bankas direktoru padome nolēma izmantot tirgus sniegtās iespējas un piesaistīt līdzekļus kapitāla tirgū. Obligāciju emisijas rezultātā piesaistītie līdzekļi sniegs iespēju bankai diversificēt tās finansējuma avotus, kā arī īstenot izvirzītos uzņēmējdarbības mērķus,» norāda Medicinos Bankas valdes priekšsēdētāja Dalia Klišauskienė.

Medicinos Bankas ir Lietuvas privātpersonai piederoša akciju sabiedrība, kas dibināta 1992. gadā. Pašreiz Lietuvā darbojas 52 minētās bankas klientu apkalpošanas centri. Bankas galvenais darbības virziens ir finansējuma sniegšana mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī pakalpojumi lauksaimniecības nozarē un privātpersonām. Bankas galvenais akcionārs ir Saulius Karosas, kuram gan tieši, gan netieši pieder 99,78 % bankas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valdība trešdien nolēma izveidot naudas atmazgāšanas novēršanas kompetenču centru.

"Ļoti ceru, ka tas palīdzēs risināt naudas atmazgāšanas novēršanas uzdevumus efektīvāk un novērst tāda veida draudu parādīšanos nākotnē, jo naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas riski ļoti spēcīgi ietekmē gan valsts reputāciju, gan tās finanšu sistēmu," valdības sēdē sacīja finanšu ministrs Viļus Šapoka.

Lēmums par centra izveidošanu seko virknei naudas atmazgāšanas skandālu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā pēdējos gados.

Centra dibinātāji būs Finanšu ministrija, Lietuvas Banka, kā arī virkne banku - SEB, "Swedbank", "Luminor Bank", "Šiauliu bankas", "Medicinos bankas", "Revolut Bank" un "Citadele".

Paredzēts, ka centra darbā piedalīsies arī Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienests.

Komentāri

Pievienot komentāru