Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāla furnitūras ražotājs un eksportētājs SIA "Medzes components" 2019.gadā turpināja iepriekšējos gados radītā produkta ražošanu un pārdošanu Eiropas un Skandināvijas tirgū, liecina kompānijas pērnā gada pārskats "Lursoft".

Kā arī uz jaunu esošo produktu bāzes tika radīti jauni, vēl Eiropas tirgū mazāk pazīstami produkti, kuriem ir paredzams ievērojams pieprasījums turpmākajos gados.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka SIA "Medzes components" apgrozījums 2019.gadā bija 13,03 miljoni eiro, par 26,34% lielāks nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pērn dubultojusies, sasniedzot 659,3 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas.

SIA "Medzes components" piesaistījis trešās personas, kas tieši nodarbojas ar uzņēmuma produktu izplatīšanu Eiropas valstu tirgos. Nākotnē paredzēts šo personu loku paplašināt, tādējādi nodrošinot lielākus preču ražošanas un pārdošanas apjomus turpmākajos gados.

Arī SIA "Medzes components" darbību ierobežojusi Covid-19 izraisītā krīze, taču šie ierobežojumi, pēc uzņēmuma vadības teiktā, patreiz vēl neliek šķēršļus uzņēmuma nākotnes plānu attīstīšanai.

2020.gadā SIA "Medzes components" paredz nelielu apgrozījuma un ražošanas rentabilitātes pieaugumu, ko radījusi iepriekšējos gados iemantotā patērētāju uzticība produkcijai. Tas šogad plāno iegādāties arvien jaunas, efektīvas un mūsdienu ražošanas tehnloģiskām prasībām atbilstošas iekārtas, kā rezultātā varētu tikt palielināta uzņēmuma ražošanas jauda.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka Grobiņas novadā reģistrētā SIA "Medzes components" pamatkapitālu veido dāņu ieguldījumi - INVESTERINGSSELSKABET HJEJLEVEJ SIA (35%), SCAN PRODUCTION 2002 A/S (35%), Rasmussen Jesper (13%), Rasmussen Thomas (12%) un Morten A.Holding SIA (5%).

Komentāri

Pievienot komentāru