Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms gada Spānijā kādas pensionāres sabojātā Jēzus Kristus freska kļuvsi par vienu no populārākajiem tūrisma galamērķiem visā valstī, atzinušas amatpersonas.

Sesīlija Gimeneza pērn augustā ieguva plašu publicitāti, kad neveiksmīgi centās atjaunot Borhas pilsētas baznīcā esošo gleznotāja Eliasa Garsia Martineza Ecce Homo (Redziet, cilvēks) – fresku, kurā attēlots Jēzus Kristus. Pensionāres darba rezultātu vietējie mediji raksturoja kā pērtiķi tunikā, un tas kļuva par interneta sensāciju.

Kā atklājušas varasiestādes, gada laikā neveiksmīgo pensionāres restaurācijas mēģinājumu apskatījuši aptuveni 400 tūkstoši cilvēku, kas kopumā, lai darbu apskatītu, samaksājuši 50 tūkstošus eiro. Tie ziedoti labdarībai.

Pilsētas varasiestādes iecerējušas izmantot pensionāres neveiksmīgi restaurētā darba popularitāti arī turpmāk. S. Gimeneza noslēgusi līgumu ar pilsētas varasiestādēm, kura ietvaros darbs tiks izvietots uz dažādiem suvenīriem – šķīvjiem, šķiltavām, pastkartēm u. c.

Pati 81 gadu vecā pensionāre atzīst, ka ir laimīga, ka notikums ar fresku atrisinājies šādā veidā. «Tagad izskatās, ka visi ir laimīgi. Esmu priecīga, ka viss iznācis šādi,» sarunā ar medijiem sacīja S. Gimeneza.

Komentāri

Pievienot komentāru