Ražošana

Mērķis - ražot sarežgītākas un dārgākas iekārtas, ar kurām var vairāk nopelnīt

Kristīne Stepiņa, 03.10.2016

Jaunākais izdevums

Metālapstrādes uzņēmuma SIA Aisis mērķis ir ražot sarežgītākas un dārgākas iekārtas, ar kurām var vairāk nopelnīt; investēs ražošanas automatizēšanā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Aisis ražo iekārtas no nerūsējošā tērauda pārtikas, ķīmijas un farmācijas rūpniecībai, enerģētikas un vides uzņēmumiem. Tās ir nestandarta iekārtas, kas individuāli tiek izstrādātas un izgatavotas katram konkrētajam pasūtītājam, kas ir gan inženieru kompānijas, gan gala patērētāji. Uzņēmuma pamatprodukcija ir nerūsējošā tērauda tvertnes tilpumā līdz 250 tūkstošiem litru. 80% produkcijas tiek eksportēta.

SIA Aisis darbību Iecavas novadā sāka 2008. gadā, uzbūvējot ražotni, kurā tika investēti aptuveni 5 miljoni eiro. Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums bija aptuveni viens miljons eiro. Sabiedrības valdes priekšsēdētājs Ivars Upmalis stāsta, ka investīcijas uzņēmums plāno atpelnīt tuvākajos trijos gados.

«Par spīti visam, kas notiek apkārt – ģeopolitiskajai situācijai, valsts attieksmei pret uzņēmējdarbību, mums klājas labi. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija aptuveni 3,6 miljoni eiro liels. Šīgada rezultāti būs līdzīgi,» viņš prognozē.

Visu rakstu Spēlē uz lielā laukuma lasiet 3. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies vairāki uzņēmuma Cesvaines piens izsludinātie konkursi par iekārtu iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānija par 16,76 tūkstošiem eiro iegādāsies sālsūdens tvertnes no SIA AISIS. Par 82,39 tūkstošiem uzņēmums iegādāsies automātisku horizontālu iesaiņotāju spilvenveida pakās, ko piegādās SIA Faro packing. SIA AISIS par 25,9 tūkstošiem eiro uzņēmumam piegādās siera ruliņu koncentrāta uzglabāšanas tvertnes. Savukārt par 16,7 tūkstošiem eiro kompānija pirks katlu kazas siera izgatavošanai, ko piegādās SIA ETC Service.

Kompānija par 174,2 tūkstošiem eiro pirks piena separācijas un standartizācijas iekārtas, ko piegādās Reda S.p.a.

Iepirkumi tiek īstenoti ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvian Dairy par miljonu eiro modernizēs ražošanu

Sandra Dieziņa, 05.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums SIA Latvian Dairy modernizēs ražošanu, investējot aptuveni vienu miljonu eiro.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija, Latvian Dairy iepirks dažādas ražošanas iekārtas kopsummā par 999 660 eiro (bez PVN).

Siera suliņu pārstrādes iekārtu sistēmu ar jaudu līdz 160t/diennaktī piegādās Itālijas kompānija REDA S.p.a., savukārt SIA AISIS piegādās skalošanas un mazgāšanas iekārtu un siera suliņu uzglabāšanas tvertnes.

Investīciju projektu realizācijai plānots piesaistīt finansējumu Eiropas Lauku fonda lauksaimniecības attīstībai (ELFLA) pasākumā Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē.

Jau vēstīts, ka 2016.gadā Latvian Dairy strādāja ar 3,58 miljonu eiro apgrozījumu un 49 686 eiro peļņu. Latvian Dairy reģistrēts 2015.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 850 000 eiro. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Goforth Limited (87,65%) un trim Ukrainas pilsoņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru