Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor banka piešķīrusi 360 000 eiro aizdevumu metālapstrādes uzņēmumam SIA Elbors jaunu ražošanas telpu iegādei un rekonstrukcijai.

Uzņēmums nodarbojas ar metāla detaļu virpošanu, frēzēšanu, slīpēšanu, kā arī ar metināšanas darbiem. SIA Elbors pakalpojumu klāstā ietilpst arī pulverkrāsošana, erozija, rūpniecības iekārtu remonts, nestandarta iekārtu ražošana, metāla termiskā apstrāde, galvanisko pārklājumu veikšana un citi ar metālapstrādi saistīti darbi. Pēc uzņēmuma realizācijas datiem SIA Elbors visvairāk saražo dažāda veida metāla konstrukcijas mēbelēm, ar ražošanas tehnoloģiju saistītas detaļas pārtikas nozarei, presformas pudelēm, izmēģinājuma stendus dažādiem lidaparātiem, kā arī detaļas citu ražotāju konveijeriem.

“Attīstoties biznesam un augot pieprasījumam, mums ir nepieciešamas jaunas telpas, jo esošās ir kļuvušas pārāk šauras. Telpu paplašināšana ļaus iegādāties jaunus metālapstrādes galdus un uzlabot strādnieku darba apstākļus, kā arī samazināt ekspluatācijas izmaksas, jo esošais ražošanas cehs tiek nomāts un ir ar ļoti zemu energoefektivitāti. Paredzot, ka komunālie maksājumi tikai pieaugs, ieguldījums jauna ceha izbūvē ir ļoti svarīgs pagrieziena punkts SIA Elbors uzņēmuma attīstībā. Bankas aizdevums uzņēmumam palīdzēs ielēkt nākošajā biznesa vilciena vagonā, kurš vērsts uz ilglaicīgu ražošanu un eksporta veicināšanu metālapstrādes nozarē,” skaidro Vladimirs Getikovs, SIA Elbors pārstāvis.

“Metālapstrādes nozarei pēdējie gadi nav bijuši viegli, jo pastiprinājusies konkurence un notikušas izmaiņas tirgus pieprasījumā, kā arī Krievijas īstenotā kara dēļ Ukrainā ir traucētas piegādes ķēdes. Tomēr metālapstrādes uzņēmumi, kuri aktīvi darbojas un pielāgojas jaunajiem apstākļiem, sasniedz ļoti labus rezultātus, tajā skaitā SIA Elbors, un gada sākumā metālapstrādes nozare uzrāda kāpumu,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SIA Elbors dibināts 2011. gadā un nodarbina ap 20 darbinieku. SIA Elbors sadarbojas ar dažādu nozaru uzņēmumiem: pārtikas, metālapstrādes, iepakošanas, poligrāfijas, aerotehnikas, celtniecības, kokapstrādes un citām rūpniecības nozarēm.

Komentāri

Pievienot komentāru