Finanses

Ministre: Latvijas finanšu sektora reputācijas atjaunošanu sekmētu Rimšēviča atkāpšanās

Rūta Lapiņa, 20.02.2018

Jaunākais izdevums

#Ilmāra Rimšēviča atkāpšanās no amata būtu nākusi par labu valsts finanšu sektora reputācijas atjaunošanai.

Finanšu skandālā iesaistītā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča atkāpšanās no amata būtu nākusi par labu valsts finanšu sektora reputācijas atjaunošanai, uzskata finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, par ko portālu db.lv informēja ar sava padomnieka komunikāciju jautājumos Arno Pjatkina starpniecību.

Lai arī ir saprotama I. Rimšēviča vēlme sevi aizstāvēt, valsts finanšu sektora reputācijas atjaunošanai daudz labāks risinājums būtu, ja viņš tomēr būtu nolicis Latvijas Bankas prezidenta pilnvaras, uzskata ministre.

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegtās informācijas, I. Rimšēvičam noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums.

Tieslietu ministrijā portāls db.lv noskaidroja, ka Kriminālprocesa likuma 254.pants nosaka, ka noteiktas nodarbošanās aizliegums ir ar procesa virzītāja lēmumu noteikts ierobežojums aizdomās turētajam vai apsūdzētajam uz laiku veikt noteikta veida nodarbošanos (darbības) vai pildīt konkrēta amata (darba) pienākumus. Minētais lēmumsir obligāts jebkurai amatpersonai un izpildāms triju darba dienu laikā no tā saņemšanas dienas. Par lēmuma izpildes uzsākšanu amatpersona paziņo procesa virzītājam.

Lēmumu par noteiktas nodarbošanās aizliegumu nosūta izpildei personas darba devējam vai citai attiecīgai institūcijai.

Ministrijā piebilst, ka konkrētas detaļas, kādi ierobežojumi ir noteikti, uz kādu termiņu utt. parasti tiek noteikti procesa virzītāja lēmumā.

Lai arī finanšu ministre un premjers iepriekš norādīja, ka Latvijas Bankas prezidentam būtu jānoliek pilnvaras, viņš otrdien paziņoja, ka no amata atkāpties negrasās. Latvijas Banka savukārt informē, ka I. Rimšēvičs ievēro KNAB noteiktos ierobežojumus pildīt amata pienākumus un pašlaik neatrodas Latvijas Bankas telpās.

LASI ARĪ:

Premjers: Nestādos priekšā, kā pēc tik nopietnām apsūdzībām Rimšēvičs varētu turpināt mierīgi strādāt LB

Reizniece-Ozola: Rimšēvičam vajadzētu nolikt pilnvaras

LB: Ilmārs Rimšēvičs ievēro KNAB noteiktos ierobežojumus pildīt amata pienākumus un pašlaik neatrodas LB telpās

Rimšēvičs: Esmu saņēmis nogalināšanas draudus; no amata neatkāpsies

FKTK vadītājs: Nav izslēdzams, ka tiek mēģināts graut Latvijas finanšu sektoru

Precizēta - Norvik banka īpašnieks: Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus un pieprasījis atmazgāt Krievijas naudu

Papildināta ar FOTO: Rimšēvičs atbrīvots un paskaidrojumus sola rīt

Rungainis: Rimšēviča izredzes ieņemt augstu amatu ECB ir iznīcinātas

Foto atskats: Ilmārs Rimšēvičs Latvijas Bankas prezidenta amatā

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kučinskis par Rimšēviča lietu: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

LETA, 21.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Premjers pilnībā paļaujas uz KNAB un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju ir pamats.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) pilnībā paļaujas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču ir pamats un tā tiks novesta līdz tiesai.

Man ir uzticība Latvijas drošības iestādēm, šorīt telekanālā LNT paziņoja politiķis un piebilda: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

Kučinskis atkārtoti aicināja nodalīt kā savstarpēji nesaistītus vairākus aktuālos procesus, proti, KNAB izteiktajām apsūdzībām Rimšēvičam par kukuļņemšanu nav nekāda sakara ar pašlaik Latvijā strādājošām bankām un līdz ar to šis process nekādi nav saistīts ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») paziņojumiem par pārkāpumiem «ABLV Bank» un šīs bankas vadības iespējami veiktu kukuļdošanu šo pārkāpumu piesegšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Ministre: Latvija saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi

Rūta Lapiņa, 18.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Latvija pašlaik saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi.

Latvija pašlaik saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi, svētdien žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Riezniece-Ozola.

Viņa atzīmēja, ka to esot izraisījusi AS ABLV Bank, bet apliecināja, ka Latvijas finanšu sistēma ir stabila, bankām kopumā nav likviditātes problēmu un «noguldītāji var justies pilnīgi droši».

Ministre uzsvēra, ka no Latvijas valdības puses nav un nebūs nekādas iecietības pret Latvijas finanšu sektora izmantošanu krimināli sodāmām darbībām, ar ko esot jārēķinās visam finanšu sektoram. «Esam apņēmības pilni, lai atjaunotu Latvijas finanšu sektora reputāciju, kas ir nopietni iedragāta,» uzsvēra ministre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KNAB paziņojis, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un

pieņemšanu lielā apjomā.

Par šo tēmu lasi: šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru