Pasaulē

Moody's samazina Qantas Airways kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam līmenim

LETA--AFP, 09.01.2014

Jaunākais izdevums

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody's ceturtdien samazināja Austrālijas lidsabiedrības Qantas Airways kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam līmenim, šādu rīcību skaidrojot ar kompānijas lēmumu likvidēt darba vietas un tās brīdinājumu par plānotajiem zaudējumiem.

Aģentūra aviokompānijas kredītreitingu samazināja no Baa3 uz Ba2.

Tādējādi Qantas Airways kredītreitings pazemināts līdz investīcijām nepiemērotam līmenim, palielinot uzņēmuma finansējuma izmaksas un ierobežojot piekļuvi investoriem, kuri neiegulda savu naudu zemu novērtētās kompānijās.

Qantas Airways decembrī paziņoja par plāniem likvidēt 1000 darba vietu un prognozēja, ka biznesa gada pirmajos sešos mēnešos tiks ciesti ievērojami zaudējumi.

Aviokompānijas vadītājs Alans Džoiss iepriekš norādīja, ka tirgus stāvoklis ir ievērojami pasliktinājies un uzņēmums saskaras ar ārkārtējiem apstākļiem, tostarp rekordlielām degvielas izmaksām, Austrālijas dolāra vērtības pieaugumu un sīvu konkurenci, ko izrāda subsidētie konkurenti.

Džoiss prognozē, ka Qantas Airways biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, reģistrēs zaudējumus 250-300 Austrālijas miljonu dolāru apmērā, ņemot vērā ievērojamu pasažieru skaita kritumu novembrī.

Kā ziņots, Qantas Airways kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam līmenim pagājušajā mēnesī jau samazināja reitingu aģentūra Standard & Poor's.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē eksistē pasažieru regulārie avioreisi, kas garuma un ilguma ziņā ir patiešām iespaidīgi. Tiem, kas dodas šādos ceļojumos, ir jābūt īpaši izturīgiem, raksta n24.de.

Astoņas stundas ilgs lidojums - jau tas daudziem šķiet īstas mocības. Taču ir pat divreiz ilgāki avioreisi.

Regulārā avioreisa bez apstāšanās rekords ar garumu 14 178 km pieder lidsabiedrībai Emirates, kas nodrošina lidojumu no Oklendas Jaunzēlandē uz Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos. Pēc starptautiskās lidojumu aģentūras (IATA) datiem, šis lidojums pēc plāna ilgst 17 stundas un 20 minūtes – ilgāks un tālāks nav neviens cits regulārais avioreiss pasaulē (dati uz 2016.gada septembri).

Tam ar lidojuma ilgumu 17 stundas un 5 minūtes, kā arī 13 293 km seko lidsabiedrības Saudia reiss no Losandželosas uz Rijādu, t.i. no Arābu pussalas uz ASV rietumkrastu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļošana ar lidmašīnu aizvien ir drošākais pārvietošanās veids, un cerams, ka tā tas arī paliks, raksta CNN Travel.

Tomēr, ja ir bail lidot, jāizvēlas kāda no pasaulē drošākajām aviokompānijām. Aviokompāniju drošības un piedāvājumu izvērtēšanas vietne AirlineRatings.com publicējusi ikgadējo drošāko aviokompāniju sarakstu, un līderis - Quantas - tajā spējis pirmo vietu saglabāt jau septīto gadu pēc kārtas.

Kopumā AirlineRatings.com izvērtē 405 aviokompānijas visā pasaulē. Veidojot sarakstu, tiek ņemti vērā atbildīgo institūciju un valdību auditi, negadījumi, apkalpes vecums, finanšu rādītāji, pilotu apmācības un kultūra.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras ir pasaulē drošākās aviokompānijas!

Komentāri

Pievienot komentāru