Apdrošināšana

Morozovs: drīz dzirdēsim vairāk veiksmes stāstu

Elīna Pankovska, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs otra lielākā nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība If kļuvusi par Igaunijas uzņēmumu konkurētspējas reitinga uzvarētāji un ieguvusi balvu kā konkurētspējīgākais finanšu uzņēmums.

Uzņēmuma vadītājs Andris Morozovs uzskata, ka pašlaik vēl nevar uzskatīt, ka apdrošināšanas tirgū krīze jau būtu garām. Tomēr vispārējais noskaņojums visās Baltijas valstīs visai drīz kļūšot optimistiskāks. «Jau drīz mēs dzirdēsim arvien vairāk veiksmes stāstu, uzņēmumu apgrozījuma pieaugumu, kā arī uzņēmumu un nozaru atgriešanos pie pozitīvas izaugsmes,» norāda Andris Morozovs.

Šā gada Igaunijas Uzņēmējdarbības balvas Igaunijas uzņēmumu konkurētspējas reitingā tika pasniegtas sešās kategorijās.

Jāatgādina, ka If pagājušā gadā strādājusi ar 17,6 milj. Ls peļņu, kas ir par 76,6 % lielāka nekā pirms gada. Peļņas pieaugums balstīts uz veiksmīgu investīciju politiku.

Pērn If P&C Insurance (If) bruto prēmijās parakstīja 87 milj.Ls, kas ir par 19,7% mazāk 2008.gadā. Tostarp Igaunijā parakstītas prēmijas par 45,9 milj. Ls, Latvijā -18,1 milj. Ls, bet Lietuvā – 22,5 milj. Ls. If 2009.gadā atlīdzībās izmaksājis 52,48 milj. Ls, kas ir par 12% mazāk kā 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru