Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās tehnoloģijas plus sociālie tīkli, plus izpratne, ka atzinība, statuss ir viens no galvenajiem cilvēku darbības motivatoriem, ir radījis jaunu metodi – spēļošanu (gamification).

Var jau teikt, ka tas nav nekas pilnīgi jauns, jo balstās uz labi zināmām lietām: cilvēku vēlmi gūt panākumus, atzinību, iemantot statusu sociālajā grupā – no vienas puses, un uz sacensību – kurš pirmais, kurš ātrāk, kurš vairāk – no otras. Jaunums ir šo spēles elementu mērķtiecīga iekļaušana IT platformās, aplikācijās utt. Spēles elementu un tehniku izmantošana ārpus spēles vidē – arī tā mēdz teikt par šo metodi.

«Ar spēļošanu mēs vēlamies panākt, lai cilvēki dara tieši to, ko vēlamies,» saka Skots Šnārss (Scott Schnaars) kompānijas Badgeville pārstāvis Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīs. Palielināt darbinieku iesaistītību, ietekmējot viņu ikdienas uzvedību – šādi viņš definē gamification. Marta sākumā viņš viesosies Latvijā Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) konferencē Motivated by Happiness.

S. Šnārss domā, ka šo metodi var lietot ikviens. «Katram ir klienti, katram ir darbinieki, un neviens nav par 100% apmierināts ar attiecībām ar klientiem un ar to, kā viņu darbinieki rīkojas. Kā mēs varam mainīt šo nozīmīgo grupu uzvedību, lai tā labāk atbilstu mana biznesa vajadzībām?» Kompānijas Badgeville un S. Šnārsa atbilde ir – ar spēles elementu palīdzību.

Pieeja – izteikt atzinību par sasniegto – labi darbojoties arī korporatīvajās mācībās – cilvēki grib gūt pozitīvu pieredzi. «Mēs strādājam ar tādām organizācijām kā Deloitte. Viņi izmanto mūsu platformu savai Līderības akadēmijai, tas ir izglītības portāls Deloitte klientiem – vadītājiem, kas apmeklē mācības, lai celtu kompetenci un statusu. Mēs redzam, ka ar spēlēšanās elementiem Līderības akadēmijas dalībnieki ir kļuvuši krietni motivētāki – viņi pabeidz uzdevumus ātrāk un iegūst augstākas atzīmes nekā agrāk.»Viņš uzsver, ka spēlēm ir jābūt ar skaidriem, visiem zināmiem nosacījumiem. Arī daļa no gamification metodes ir spēt precīzi pateikt, definēt, kāda uzvedība, rīcība tiek sagaidīta. Spēles tehnikā var ļoti precīzi izstrādāt plānu, kā sasniegt vēlamo. Līdzīgi kā skolā ir mācību saturs, kas ir sadalīts pa priekšmetiem un līmeņiem (klasēm), tā arī cita veida mācībās tas ir iespējams. S. Šnārss arī norāda, ka ar spēlēšanās elementiem daudz efektīvāk varot panākt, ka apmācībās apgūtais tiek pārnests uz ikdienu.

«Spēles elementi nedarbojas vidē, kur konteksts ir slikts,» vaicāts, kur šo pieeju nevar lietot, saka S. Šnārss un min piemēru no savas pieredzes. Kāds dzīvokļu nomas uzņēmuma vadītājs atnācis un klāstījis, ka viņa pakļautībā strādājot trīs tūkstoši darbinieku, ka viņiem nepatīk organizācijā strādāt un viņš vēloties, lai ar spēlēšanās elementiem šo darbiņu padarītu priecīgāku. Lūgumam sekojusi atbilde, ka ar spēles elementiem te nebūs līdzēts. Ja viņiem nepatīk strādāt šajā uzņēmumā, tad spēlēšanās te neko nedos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Kā spēļošana uzlabo darbinieku produktivitāti

Artūrs Bernovskis, darbinieku izaugsmes platformas "Efectio" vadītājs, 07.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa vidē spēļošana (gamification) nozīmē spēļu vai spēlēm līdzīgu elementu iekļaušanu uzņēmuma procesos, lai veicinātu iesaisti un efektivitāti.

Tas varētu ietvert punktu krāšanu, noteikta līmeņa sasniegšanu, sacensības, balvas, mērķu noteikšanu, veiksmes rādītājus u.tml. Galvenā ideja ir mudināt darbiniekus uz tādu uzvedību, kādu vēlaties redzēt vairāk, izmantojot cilvēka aizrautību iesaistīties spēlēs.Šī metode darba vietas produktivitātes palielināšanā ir visnotaļ jauna tendence, taču tā kļūst arvien populārāka pasaules uzņēmumu vidū, it sevišķi pēdējos gados, kuru laikā ir strauji attīstījušās tehnoloģijas un uzņēmuma procesu digitalizācija. Spēļošana ir saistīta ar dažādiem motivācijas paņēmieniem, kas palīdzētu cilvēkiem labāk iesaistīties savā darbā vai mācību procesā. Kā piemērs ir atlīdzības piešķiršana par sakrātajiem punktiem, kas ļauj novērtēt darbinieka sasniegumus un veicināt tālāku progresu. Savukārt mācību programmās spēļošana palīdz pārvērst saturu, kas citādi varētu šķist garlaicīgs vai novecojis, par kaut ko interaktīvu un jautru.

Komentāri

Pievienot komentāru