Sakaru tehnoloģijas

Muitas tarifu dēļ GoPro pārtrauks Ķīnā ražot ASV tirgum paredzētās kameras

LETA--AFP, 11.12.2018

Jaunākais izdevums

ASV videokameru ražotājs «GoPro» pirmdien paziņoja, ka plāno pārtraukt Savienoto Valstu tirgum paredzētu kameru ražošanu Ķīnā, lai izvairītos no muitas tarifiem, kas varētu paaugstināt to cenu sīvas konkurences tirgū.

Savukārt citu valstu tirgiem paredzēto kameru ražošanu Ķīnā uzņēmums saglabā, norāda «GoPro».

«Šodienas ģeopolitiskā biznesa vide pieprasa izveicību, un mēs aktīvi risinām bažas par muitas tarifu pieaugumu, pārvietojot vairumu no mūsu ASV tirgum paredzēto kameru ražošanu ārpus Ķīnas,» skaidro uzņēmums.

ASV tirgum paredzētu kameru ražošana ārpus Ķīna varētu tikt pārvietota līdz nākamā gada vidum. Kompānija informāciju, uz kurieni tā varētu tikt pārvietota, šobrīd nesniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Idejas ģimenes locekļu un radu Ziemassvētku dāvanām, ko varat iegādāties arī pēdējā brīdī

Dāvanas

Līdz Ziemassvētku vakaram palikušas vairs tikai dažas dienas, un ne visiem izdevies īstenot apņemšanos šogad sagādāt dāvanas laikus. Visu vēl var vērst par labu, pat nešturmējot veikalus un nenīkstot rindās. Internetveikalu ekspansija mainījusi iepirkšanās ieradumus, un tagad dāvanas pašas ierodas pie jums. Piemēram, Lattelecomveikals.lv pirmssvētku laikā daudzas no tām par velti piegādā līdz pašām namdurvīm.

Piedāvājam dažas idejas, kā iepriecināt tuviniekus svētkos ar atbilstošām dāvanām. Pat ja ģimenē esat vienojušies izvairīties no apdāvināšanās, decembra nogale ir ļoti piemērots laiks dažādu preču iegādei, jo šajā laikā daudzas preces nopērkamas ar tādām atlaidēm, kādas citos mēnešos neredzēsiet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd sporta tehnoloģiju jaunuzņēmumam "Hackmotion" ir aptuveni 600 unikālo lietotāju vairāk nekā 45 valstīs

Pērn uzņēmums sasniedza 170 tūkstošu eiro apgrozījumu un līdzšinējās aplēses liecina, ka šī gada apgrozījums būs nepilni 300 tūkstoši eiro. Starp šī gada lielākajiem sasniegumiem minama tik tikko noritējusī "Black Friday" kampaņa, kas esot bijusi kārtu labāka nekā pērn un vienā nedēļas nogalē ienesa trīs mēnešu apgrozījumu.

"Esam atpazīstamāki savā nišā, ir audzis klientu skaits, uzņēmumā labāk darbojas atstrādāti procesi un darba dalīšana," vērtē Jānis Linde, SIA "Hackmotion" līdzdibinātājs. Otrs uzņēmuma līdzdibinātājs Atis Hermanis piebilst, ka ir sajūta, ka uzņēmums aizvien labāk saprot tirgus nianses, kas ļauj nedaudz labāk izprast, kāpēc katrs konkurents dara to, ko dara, un pie kā tas noved. "Šobrīd norisinās darbs, lai izmantotu šīs zināšanas un spertu nākamos soļus savas tirgus nišas paplašināšanai," viņš atklāj. Nākamgad plānots laist tirgū jaunu produktu plašākam tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru