Citas ziņas

Munkevics: provokāciju organizēja Māris Dzenītis

Elīna Pankovska, 16.08.2010

Jaunākais izdevums

«Visa šī lieta bija provokācija. To organizēja bijušais partijas (Jūrmala – mūsu mājas) biedrs Māris Dzenītis, » tā par pret sevi ierosināto lietu par kukuļdošanu un arestu intervijā laikrakstam Neatkarīgā norāda bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas).

R.Munkevics uzskata, ka organizējis M.Dzenītis kopā ar savas avīzes galveno redaktoru Jāni Vilnīti. Viņi iedevuši diktofonu deputātei Ivetai Blauai, iemācīja ar to rīkoties un ierakstīja sarunas. «Viņi provocēja cilvēku, par kuru tiek uzskatīts, ka viņš devis kukuli Blauai. Droši vien, ka ierakstīja ne tikai sarunas ar viņu. Skaidrs, ka tas ir politiskās cīņas ierocis, viena no metodēm,» norāda bijušais mērs.

Viņš laikrakstam arī skaidro, ja I.Blaua domā, ka viņš kaut ko piedāvājis vai devis, tas neatbilst patiesībai. Ja tas attiecoties uz balsojumu par viņa amatu, tad tas esot mēģinājums visu to sašūt kopā un R.Munkevicu nolikt par galveno vainīgo. «Es neesmu bijis klāt, kad Pīrants ar kādu ir runājis vai kaut ko devis.»

Plaisa starp R.Munkevicu un M.Dzenīti parādījusies jau priekšvēlēšanu kampaņā, kad bija izveidoti un iesniegti partiju saraksti. Izrādījies, ka M.Dzenītis bija iecerējis sev mēra amatu. Pēc vēlēšanām tā kļuvusi par kategorisku prasību: vai nu mēra amats, vai arī viņš ejot prom. Pirms vēlēšanām M.Dzenītis arī organizējis savu individuālo kampaņu.

Bijušais mērs arī zinot, kas par viņu iemaksājis. Tie esot viņa draugi un atbalstītāji, viņš arī piebilst, ka bēgt viņam neesot pamata.

Jāatgādina, ka R.Munkevics 11. augustā tika atbrīvots no cietuma pret drošības naudu. Nekādus citus ierobežojumus tiesa viņam nav noteikusi, un viņš drīkst pildīt deputāta pienākumus Jūrmalas domē.

Iepriekš Jūrmalas pilsētas tiesa nolēma līdz 1.septembrim piemērot bijušajam R>Munkevicam kā drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pēc tam viņu varēja atbrīvot no apcietinājuma pret 50 tūkst. Ls drošības naudas. Savukārt R. Munkevica advokāts Aivo Leimanis uzskatīja, ka pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā.

Saskaņā ar KNAB iegūtajiem pierādījumiem R. Munkevics un bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants, kuram arī celta apsūdzība kukuļdošanā, mēģinājuši nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20. maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien par korupciju apsūdzētajam bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam un kādreizējam pilsētas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam piesprieda naudas sodus, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Munkevicam par kukuļdošanu tiesa piesprieda 49 950 eiro, bet Pīrantam par šādu noziegumu - 47 360 eiro. Tāpat abiem trīs gadus liegts ieņemt vēlētus amatus valsts un pašvaldības institūcijās. Tiesa savā spriedumā atsaucās uz kādu Krimināllikuma pantu. Tas paredz, ja nav ievērotas personas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, tiesa var noteikt citu, vieglāku soda veidu, nekā par attiecīgo noziedzīgo nodarījumu paredzēts likumā.

Tiesa nolēma Munkevicam atcelt drošības līdzekli - 71 143 eiro lielo drošības naudu un aizliegumu tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos pēc sprieduma spēkā stāšanās. Arī Pīrantam tiesa nolēma atcelt drošības līdzekli - 56 914 eiro lielo drošības naudu un aizliegumu izbraukt no Latvijas pēc sprieduma spēkā stāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pīranta slimības dēļ atkal atliek lietas izskatīšanu

Elīna Pankovska, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa jau otro reizi atlikusi lietas izskatīšanu, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un bijušais Jūrmalas Ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants.

Šoreiz lietas izskatīšana atlikta N.Pīranta slimības dēļ. Viņa advokāts Lauris Matisāns DB tuvāk neatklāja, kas tieši kaiš apsūdzētajam, jo viņam neesot tādas tiesības un tā esot privāta lieta. N.Pīrantam esot parādījušās komplikācijas no kādas citas traumas, kas gūta pagājušajā gadā.

Uz jautājumu, cik ilgi apsūdzētais varētu ārstēties, L.Matusāns norādīja, ka uz nākamo tiesas sēdi, kas paredzēta 25.martā, viņš būšot.

Advokāts arī pastāstīja, ka prokurore Velta Zaļūksne lūdza tiesu uzdot Valsts veselības inspekcijai izvērtēt N.Pīrantam izsniegtās darba nespējas lapas pamatotību. Tomēr tiesa šo lūgumu noraidījusi, jo tas esot tikai prokurores subjektīvais viedoklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajā "Laimas" zefīru noliktavā drīzumā tiks atvērts bārs "Zefīrs".

Topošā bāra attīstītāji ir "Gimlet Nordic" kokteiļbāra īpašnieki Edgars Grišulis, Ilmārs Munkevics un amatalus darītāji "Contra Brewing Co" izveidotāji Ingemārs Dzenis un Andis Cēsnieks.

"Esam divas puses - "Gimlet" ar vietējām garšām un bagātu pieredzi dažādu kokteiļu un dzērienu sastāvdaļu gatavošanā un "Contra Brewing Co", kas gatavo vienu no labākajiem amataliem Latvijā. Izlēmām apvienot spēkus un izveidot vietu, kur pašu gatavotais džins un alus tiks celts godā un uz to likts uzsvars," stāsta I.Munkevics. Paralēli tam darbosies arī virtuve un būs iespējams apēst picu, sendviču ar pašu kūpinātu gaļu vai ko citu, vieglā, nepiespiestā atmosfērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atliek Munkevica lietas izskatīšanu

Elīna Pankovska, 02.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesneses slimības dēļ atlikta bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica un viņa partijas biedra Normunda Pīranta kukuļošanas lietas izskatīšana Jūrmalas tiesā, DB pastāstīja R.Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Viņš arī piebilda, ka nākamā sēde esot noteikta 9.februārī, ja neradīšoties jauni apstākļi.

Bijušais R.Munkevics un bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis N.Pīrants tiek apsūdzēti par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Abus apsūdzētos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja pagājušā gada maijā. Viņi esot piedāvājuši Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (Jaunais laiks) piecus tūkstošus latu lielu kukuli, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram R.Munkevicam labvēlīgu rezultātu neuzticības balsojumā, kam vajadzēja notikt 20. maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Munkevics atbrīvots no cietuma un var atgriezties deputāta krēslā

Vēsma Lēvalde, 11.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kukuļdošanā apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) atbrīvots no cietuma pret drošības naudu. Nekādus citus ierobežojumus tiesa viņam nav noteikusi, un viņš drīkst pildīt deputāta pienākumus Jūrmalas domē.

Par to Db.lv informēja R.Munkevica advokāts Aivo Leimanis. Viņš arī norādīja, ka R. Munkevics nekādi nevarot vairs ietekmēt lietu, jo tā jau nodota tiesā, pirmstiesas izmeklēšana ir pabeigta, liecinieki liecības parakstījuši. Turklāt drošības naudas ievērojamais apmērs esot pietiekams garants tam, ka R. Munkevics valsti nepametīs un tiesas procesam nekādā veidā nekaitēs. Jautāts, vai R. Munkevics varētu mēģināt ietekmēt Jūrmalas domes darbu, advokāts atzina, ka R. Munkevicam nekādu ierobežojumu atgriezties deputāta krēslā nav.

Db.lv jau rakstīja, ka iepriekš Jūrmalas pilsētas tiesa nolēma līdz 1.septembrim piemērot bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) kā drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pēc tam viņu varēja atbrīvot no apcietinājuma pret 50 tūkst. Ls drošības naudas. Savukārt R. Munkevica advokāts uzskatīja, ka pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas domē iensiegti astoņi paraksti, lai nomainītu līdzšinējo mēru Raimondu Munkevicu (Jūrmala –mūsu mājas). Viņa vietā opozīcija virzīs vicemēru Romualdu Ražuku. R.Munkevics gan apšauba, vai opozīcijai izdosies izveidot darboties spējīgu koalīciju, jo tajā esot pārāk daudz ambiciozu deputātu.

Viens no opozīcijas deputātiem Māris Dzenītis pastāstīja, ka savākti astoņu deputātu paraksti, no kuriem seši ir līdzšinējie opozīcijas deputāti un divi no pašreizējās koalīcijas. Dokumentu parakstījuši Juris Visockis, Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai) un neatkarīgais deputāts Māris Dzenītis, bet vēlāk parakstījās arī vicemērs Romualds Ražuks un Marija Vorobjova (ievēlēta no SC). Zīmīgi, ka līdz šim mēra nomaiņa saistīta ar apvienības Vienotība deputātu grupas izveidošanu Jūrmalā, taču starp mēra nomaiņu pieprasījušajiem deputātiem ir tikai trīs no četriem Vienotības deputātiem. Dzintra Homka (SCP) iesniegumu vēl nav parakstījusi. Jaunā laika deputāte Iveta Blaua norādīja, ka Dz.Homka esot piesardzīga un esot jārēķinās ar cilvēcisko faktoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Spriedums Munkevica un Visocka strīdā būs zināms martā

Elīna Pankovska, 16.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa ir izskatījusi pēc būtības bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica prasību par 250 tūkst. Ls morālā kaitējuma kompensāciju no deputāta Jura Visocka.

Spriedums šajā lietā tiks paziņots 2.martā, DB uzzināja tiesā.

Jāatgādina, ka R. Munkevics lūdza spiedzīt morālo kompensāciju par J.Visocka izteikumiem par it kā bijušā Jūrmalas mēra vārdā prasītu kukuli 20 tūkst. Ls apmērā atkritumu apsaimniekošanas līguma noslēgšanai.

R.Munkevics savā civilprasībā norādījis, ka 2008.gada sākumā TV3 raidījumā Nekā personīga pārraidītajā intervijā J.Visockis norādījis, ka Jūrmalas domes toreizējais priekšsēdētājs R.Munkevics ar starpnieku palīdzību prasījis no viņa 20 tūkst. Ls, lai viņa vadītais uzņēmums Jūrmalas ATU varētu noslēgt līgumu ar Jūrmalas domi par atkritumu apsaimniekošanu pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Munkevicu atbrīvos no apcietinājuma, ja viņš iemaksās 50 000 latu drošības naudu

LETA, 02.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa šodien nolēma vēl līdz 1.septembrim piemērot bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) kā drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pēc tam viņš tiks atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu, žurnālistus informēja prokurore Velta Zaļūksne.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis uzskata, ka pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā. "Kā zināms, pamatojums apcietinājumam bija nodrošināt netraucētu pierādījumu vākšanu. Tā kā tas ir izdarīts, tad nepastāv apcietinājuma pamats," iepriekš skaidroja advokāts.

Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien nolēma apcietināt arī nu jau bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs. Iepriekš tāds pats lēmums tika pieņemts attiecībā uz viņa partijas biedru Normundu Pīrantu. Abi tiek turēti aizdomās par kukuļošanu.

Jau vēstīts, ka atšķirībā no N.Pīranta, R.Munkevics tiesā ceturtdien ieradās stingu sejas izteiksmi un neizrādīja nekādas emocijas. Aiz viņa tiesas zālē iegāja advokāts Aivo Leimanis.

Db.lv jau vēstīja, ka ar desmit balsīm par, diviem deputātiem balsojot pret, aizdomās par kukuļdošanu aizturētais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics šodien ir atcelts no amata.

Mēra vietniece Larisa Loskutova izteicās, ka viņu vairāk interesē nevis šā balsojuma rezultāts, bet gan jautājums par jauno komandu, kas strādās pilsētas vadībā. Ārkārtas sēde par jauna pilsētas mēra ievēlēšanu sasaukta jau šovakar plkst. 17.00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Munkevics: nebūtu pretendējis uz mēra krēslu arī bez tiesas aizlieguma

Dienas Bizness, 08.09.2010

Kukuļdošanā apsūdzētais bijušajais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tiesas sēdes Jūrmalas pilsētas tiesā, kur aiz slēgtām durvīm tika paziņots saīsinātais lēmums - aizliegt tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos.

Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa šodien aizliedza kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos. Tomēr viņam nav aizliegts tuvoties lieciniekiem un piedalīties domes sēdēs, ziņo Diena.lv.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāte Iveta Blaua (JL) lūdza tiesai aizliegt tuvoties viņai tuvāk par 100 metriem, bet prokurore Velta Zaļūksne prasīja aizliegt R.Munkevicam tuvoties arī lieciniekiem, Jūrmalas domes deputātiem Marijai Vorobjovai un Mārim Dzenītim. 13.septembrī būs pieejams pilns nolēmuma teksts un tad arī tiks lemts, kurā daļā to pārsūdzēt.

R.Munkevica advokāts Aivo Leimanis norādīja, ka R.Munkevicam esot leģitīmas tiesības ierasties domes sēdēs un balsot. A.Leimanis arī piebilda, ka pati tiesa esot izrādījusi iniciatīvu un piemērojusi drošības līdzekli, kas neesot minēts nevienā iesniegumā.

Prokurore V.Zaļūksne savā praksē nav pieredzējusi, ka tiesa lemj piemērot citu drošības līdzekli, nevis to, ko prasa prokurors, taču viņa pieļāva, ka Jūrmalas tiesā tā varot būt ierasta prakse. V.Zaļūksne tiesas lēmumu noteikti pārsūdzēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lūdz Pīranta lietu izdalīt atsevišķi

Elīna Pankovska, 25.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa atkal atlika lietas izskatīšanu, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un bijušais Jūrmalas Ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants.

Lietas izskatīšana atlikta, jo apsūdzētais N.Pīrants atrodas stacionārā, DB pastāstīja prokurore Velta Zaļūksne. Tā kā šī nav pirmā reize, kad N.Pīranta slimības dēļ atlikta izskatīšana, prokurore izteikusi tiesai lūgumu viņa lietu izdalīt atsevišķā tiesvedībā. Tiesa šo jautājumu atstājusi atklātu līdz nākamajai sēdei, kas plānota 29.aprīlī.

V.Zaļūksne arī uzsvēra, ka otram apsūdzētajam R.Munkevicam ir tiesības uz lietas izskatīšanu saprātīgos termiņos. Pēc viņas domām, iespējams, N.Pīrants vēlas novilcināt lietas izskatīšanu. Jo arī iepriekš viņš ticis nogādāts stacionārā pāris dienas pirms paredzētās tiesas sēdes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Gimlet Nordic: Šis ir iespēju laiks

Monta Glumane, 09.04.2020

"Gimlet Nordic" kokteiļbāra saimnieki Edgars Grišulis (no kreisās) un Ilmārs Munkevics.

Foto: Monta Glumane

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Gimlet Nordic" kokteiļbārs Rīgā fokusējas uz vietējās, ziemeļu reģionam raksturīgās garšas iekļaušanu dažādos kokteiļos. Pielāgojoties ārkārtas situācijai, bārs piedāvā šos dzērienus baudīt arī mājās.

Kokteiļbārs Baznīcas ielā tika atklāts 2018. gada novembrī. Viens no "Gimlet Nordic" saimniekiem Edgars Grišulis šāda bāra koncepta ideju lolojis jau sen. "Ēdināšanas nozare, restorāni un šefpavāri ir attīstījusies vairāk nekā bāru industrija. Viņu veiksmes stāsts ir sadarbība ar vietējiem zemniekiem, sezonalitāte, maiņa un cikliskums. Arī mūsu bārs ir ļoti pielīdzināms pasaules labākajiem restorāniem. Zemnieks piezvana un saka - man ir izaugušas, piemēram, nātres, izplaukuši ceriņi. Daudz ko gatavojam no ļoti unikālām lietām," stāsta E.Grišulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pīrants un Munkevics piesaka noraidījumu prokurorei Zaļūksnei

, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kukuļdošanā apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics pieteicis noraidījumu prokurorei Veltai Zaļūksnei. Noraidījumu viņai pieteicis arī otra apsūdzētā bijušā Jūrmalas Ātrās palīdzības valdes locekļa Normunda Pīranta advokāts Lauris Matisāns, DB pastāstīja prokurore.

Viņa pastāstīja, ka N.Pīranta advokāts tiesai norādījis, ka tajā laikā, kad laikrakstā Diena publiskota informācija par šīs lietas materiāliem, laikrakstā strādājis V.Zaļūksnes radinieks. Prokurore šādu faktu nenoliedz, tomēr piebilst, ka noraidījumā neesot ietverts apgalvojums, ka tieši viņa savam radiniekam varētu būt nopludinājusi informāciju.

Savukārt R.Munkevica puse savā noraidījumā atzīmē, ka prokurore esot īpaši labvēlīga vienai no lieciniecēm partijas Jaunais laiks deputātei Ivetai Blauai, kurai abi apsūdzētie piedāvāja kukuli piecu tūkstošu latu apmērā.

Prokurore DB pastāstīja, ka bija saņēmusi iesniegumu no I.Blauas, ka, piedaloties Jūrmalas domes sēdēs, viņa tiekot ietekmēta. Šo iesniegumu V.Zaļūksne nosūtījusi izskatīšanai tiesā, kas tad lēma par aizliegumu apsūdzētajiem tuvoties I.Blauai, Mārim Dzenītim un Marijai Vorobjovai. Pēc apsūdzētā domām, prokurore šajā lietā neesot objektīva. V.Zaļūksne arī piebilst, ka, pēc viņas domām, nav normāli, ka līdz tiesas sēdei apsūdzētie var kontaktēties ar lieciniekiem, iespējams, tādā veidā viņus ietekmējot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo pāris dienu skaļākais notikums nenoliedzami ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aktivitātes Jūrmalas domē, aizturot gan tās vadītāju Raimondu Munkevicu, gan arī vienu no viņa pārstāvētās partijas deputātiem.

Notikušais jau ir nodēvēts par Jūrmalgeitu 2. Taču patiesībā šajā pilsētā notiekošajiem procesiem vairāk piestāvētu apzīmējums Jūrmalgeita forever (mūžīgi).

Proti, jau vairākus gadus dažādās jomās ir tikuši apšaubīti gan Jūrmalas domes pieņemtie lēmumi, gan tās vadības darba stils. Zīmīgs ir fakts, ka divi līdzšinējie jūrmalas mēri jau ir saņēmuši notiesājošu spriedumu, bet trešais — Munkevics — atstājis savu kabinetu KNAB darbinieku pavadībā un šobrīd pastāv aizdomas, ka viņš ir veicis kukuļošanu. Jūrmala ir pilsēta, kur diskusijas ir raisījušās gan saistībā ar dažādu īpašumu privatizāciju, gan interesantu pieeju, nosakot pašvaldībai piederošo īpašumu nomas maksu, gan arī izsniedzot dažādas būvatļaujas. Plus vēl to visu pavada tik biežas pašvaldības vadītāju maiņas jeb vietējās politiskās krīzes, ka atliek vien pabrīnīties, pa kuru gan laiku domnieki paspēj risināt arī saimnieciskas dabas jautājumus. Vai varbūt nepaspēj, ņemot vērā, ka vēl nesen kā vienīgo veidu pašvaldības ienākumu palielināšanai viņi spēja izdomāt iebraukšanas maksu palielināšanu pilsētā. Tiesa, spert šādu soli Jūrmalai vienkārši netika ļauts no valsts institūciju puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augusta vidū Babītes pagasta Piņķos durvis vērs modes zīmolu outlet jeb, latviskojot saskaņā ar Valsts valodas centra norādēm, zīmolpreču izpārdošanas ciemats "Via Jurmala Outlet Village". Baltijā šis būs pirmais outlet ciemats zem klajas debess, saskaņā ar attīstītāja vīziju - pilsēta pilsētā.

"Via Jurmala Outlet Village", kura raksturīgā iezīme, raugoties no dizaina viedokļa, ir Vidusjūras stila ēkas un ieliņas, visa gada garumā apmeklētājiem tiks piedāvāts iegādāties pasaulē populāru zīmolu iepriekšējo sezonu un outlet konceptam īpaši veidotu kolekciju preces.

"Via Jurmala Outlet Village" mārketinga vadītāja Anna Žigalova biznesa portālam db.lv stāsta: "Skatāmies uz tirgu, kurā jau darbojas esošie spēlētāji. Mēs varam tikai to pārdalīt, paņemt kādu tirgus daļu ar izdevīgāku piedāvājumu." Šobrīd uzstādīts 15% relatīvās (starp definētiem konkurentiem) tirgus daļas mērķis pirmajos divos gados.

"Via Jurmala Outlet Village" tiks attīstīts divās kārtās. Pirmajā kārtā ir ieguldīti 27 miljoni eiro. Otrās kārtas koncepts vēl tiek izstrādāts, saskaņojot ar potenciālo nomnieku vēlmēm, tādēļ plānotais investīciju apjoms vēl tiek rēķināts. Vaicāta, kad varētu sākties otrās kārtas attīstība, A. Žigalova teic, ka saskaņā ar šā brīža plāniem vismaz pusotru gadu plānots veltīt uzmanību pirmajai kārtai un pēc tam pievērsties tālākai attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lems par Munkevica atstādināšanu

Sandra Dieziņa, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas domes deputāti šodien lems par pilsētas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala-mūsu mājas) atbrīvošanu no amata.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa Db sacīja, ka plkst. 13.10 seši pilsētas domes deputāti parakstījuši iesniegumu domes priekšsēdētājam sasaukt domes ārkārtas sēdi, tās darba kārtībā iekļaujot jautājumu par Munkevica atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Parakstus par Munkevica atbrīvošanu no amata iesnieguši Juris Visockis (JL), Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK) Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai) un Māris Dzenītis.

R. Munkevics domes sēdi izsludinājis šodien plkst.17.15. Domes priekšsēdētājs uzskata, ka katram domes deputātam ir pilnīga rīcības brīvība savu pienākumu pildīšanai izmantot visus likumā atļautos līdzekļus. R. Munkevics uzskata, ka tomēr būtu mērķtiecīgāk, ja no šo līdzekļu izmantošanas būtu kāds labums arī pilsētas iedzīvotājiem. Bezmērķīga un nelietderīga laika, spēku un resursu tērēšana noteikti nedodot labumu pašvaldībai un liek uzdot pamatotu jautājumu - vai opozīcijas deputāti patiešām grib strādāt? Ja atbilde ir noliedzoša, par ko liecina arī sagatavotais iesniegums, tad lielāks ieguvums būtu citu cilvēka nākšana to deputātu vietā, kuri acīmredzot savas darbaspējas jau ir izsmēluši, norāda Munkevics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Munkevicam par kukuļdošanu lūdz piespriest piecus gadus cietumā

LETA, 13.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas tiesā šodien prokurore Velta Zaļūksne lūdza tiesai par kukuļdošanu apsūdzētajam bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) piespriest piecu gadu cietumsodu.

Kādreizējām Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam prokurore lūdza piespriest četrus gadus cietumā.

Tāpat prokurore uzskata, ka abiem konfiscējama manta un jānosaka trīs gadu liegums ieņemt amatus valsts un pašvaldību pārvaldē un iestādēs.

Prokurore aģentūrai LETA teica, ka šādus sodus izvēlējusies, ņemot vērā, ka izdarīts smags noziegums, par kuru panta sankcija paredz sodu tikai brīvības atņemšanas veidā. Tāpat viņa ņēmusi vērā apsūdzēto attieksmi pret izdarīto, apsūdzētajiem piešķirto valsts amatpersonas pilnvaru apjomu, arī to, ka nekādi atbildību mīkstinoši apstākļi netika konstatēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespējams, aizturēts Jūrmalas mērs Munkevics

Vēsma Lēvalde, 19.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18. maija vakarā Jūrmalas domē veikta kratīšana. Iespējams, aizturēts Jūrmas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas).

Par to vēstī gandrīz visi Latvijas mediji. Intervijā Latvijas radio Jūrmalas domes deputāte un SIA Dzintaru koncertzāle valdes locekle Marija Vorobjova pieļāva, ka kratīšana notikusi saistībā ar viņas publiskajiem paziņojumiem par Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica iespējamo ieinteresētību slēgt pašvaldībai neizdevīgu Dzintaru koncertzāles kafejnīcas apsaimniekošanas līgumu ar firmu Priority.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ražuks: Cīņa notiek par domes īpašumiem

Vēsma Lēvalde, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvenais mērķis Jūrmalas domes deputātu cīņā par varu ir simtiem miljonu vērtie Jūrmalas domes īpašumi – kapitālsabiedrību daļas.

Domes deputātu balsis Raimonda Munkevica «klans» pērk ar solījumiem par ietekmi kādā no pašvaldības kapitālsabiedrībām, LNT raidījumā 900 sekundes apgalvoja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks. «Privatizācija ir beigusies pirms gada, bet tos var pārdot, var piesaistīt investoru /../, jo tie ir simtiem miljonu vērti,» norādīja R. Ražuks. Tas noskaidrojies domes ārkārtas sēdē. R. Ražuks norādīja, ka cīņa par mēra krēslu skaidrojama ar to, ka pašvaldības vadītājs ir pašvaldības kapitāldaļu turētājs. Turklāt R. Munkevics bijis ieviesis stingru kontroli, pazeminot summu, ko kapitālsabiedrība var tērēt bez priekšsēdētāja akcepta, tagad tā ir tikai 5000 latu. R. Ražuks atcēlis kapitālsabiedrību brīvu darbošanos ierobežojošos noteikumus. Paralēli domei R. Munkevics veidojot citu struktūru – domes valdi. Tajā esot paredzēti amati pašam Munkevicam un viņa partijas biedriem. Domes sēdē Dzintra Homka balsojusi pret R. Ražuku, jo viņas vīram Munkevica «klans» solījis kontroli pār SIA Dubultu šķelda, kurā pašvaldībai ir 50%. R. Ražuks neizslēdz iespēju, ka R. Munkevics varētu atgriezties mēra krēslā, jo pret Ražuku esot 8 deputāti, par – tikai 7. Viņaprāt, mēra nomaiņa nozīmē, ka palēnināsies vai pat apstāsies pozitīvie procesi Jūrmalā – cīņa par kūrortpilsētas statusu, nekustamā īpašuma nodokļa un siltumtarifu «cilvēciskošana», pamatiedzīvotāju ekonomiskā deportācija no Jūrmalas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas tiesa šodien par kukuļdošanu apsūdzētajam bijušajam pilsētas mēram Raimondam Munkevicam piesprieda četru gadu cietumsodu.

Savukārt otram šajā lietā apsūdzētajam - kādreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam - tiesa piesprieda trīs gadu cietumsodu.

Saskaņā ar tiesas spriedumu abiem apsūdzētajiem noteikta arī mantas konfiskācija.

Šodien pasludinātais Jūrmalas pilsētas tiesas spriedums gan vēl nav stājies spēkā, likumā noteiktajā kārtībā to varēs pārsūdzēt.

Kā ziņots, prokurore Velta Zaļūksne iepriekš lūdza tiesu R. Munkevicam piespriest piecu gadu, bet N. Pīrantam - četru gadu cietumsodu. Tāpat prokurore pauda uzskatu, ka abiem konfiscējama manta un nosakāms trīs gadu liegums ieņemt amatus valsts un pašvaldību pārvaldē un iestādēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa pēc būtības sāk skatīt Jūrmalas kukuļošanas lietu

Elīna Pankovska, 25.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas tiesa uzsākusi tiesas izmeklēšanu tā saucamajā Jūrmalas kukuļošanas lietā, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts bijušais pilsētas mērs Raimonds Munkevics un bijušā Jūrmalas Ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants.

Notikušajā sēdē prokurore Velta Zaļūksne nolasīja apsūdzību, savukārt gan R.Munkevis, gan N.Pīrants, paužot savu attieksmi pret apsūdzību, norādījuši, ka inkriminētajos noziedzīgajos nodarījumos savu vainu neatzīst. Nākamajā tiesas sēdē, kas paredzēta 1.decembrī, plānots sākt nopratināt lieciniekus, DB uzzināja tiesā.

Jāatgādina, ka iepriekšējā tiesas sēdē abi apsūdzētie pieteica noraidījumu prokurorei V.Zaļūksnei, tomēr tiesa tos noraidīja. Viņa pastāstīja, ka N.Pīranta advokāts Lauris Matisāns tiesai norādījis, ka tajā laikā, kad laikrakstā Diena publiskota informācija par šīs lietas materiāliem, tur strādājis V.Zaļūksnes radinieks. Prokurore šādu faktu nenoliedz, tomēr piebilst, ka noraidījumā neesot ietverts apgalvojums, ka tieši viņa savam radiniekam varētu būt nopludinājusi informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dome nolēma par domes priekšsēdētāju iecelt bijušo pilsētas izpilddirektoru Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC).

Par Trukšņa iecelšanu Jūrmalas mēra amatā nobalsoja astoņi deputāti, bet par otru mēra amata kandidātu Romualdu Ražuku (PS) - septiņi deputāti.

Trukšņa kandidatūru izvirzīja pilsētas domes deputāte Larisa Loskutova (SC), kura pauda uzskatu, ka Truksnim piemītot pilsētas vadītāja un līdera īpašības. Savukārt opozīcija, kā savu kandidātu izvirzīja nulle kā mēra amatu zaudējušo Romualdu Ražuku (PS), kurš norādīja, ka būtu jāturpina iesāktais darbs.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Truksnis skaidroja, ka viņa galvenais darbības pamatprincips kā mēram būšot deputātu apvienošana kopīgā darbā. "Tie 15 deputāti, kas esam, esam vienādi, nav labāki un sliktāki, nav izredzēto un trešās šķiras deputātu, visiem deputātiem jāpiedalās darbā un lēmumu apspriešanā, lai nav kauns pašiem un jūrmalniekiem nav jākaunas par domes darbu," sacīja Truksnis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Munkevicu atceļ no amata; jauno mēru vēlēs šovakar

Dienas Bizness, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar desmit balsīm par, diviem deputātiem balsojot pret, aizdomās par kukuļdošanu aizturētais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics šodien ir atcelts no amata. Viens biļetens tika atzīts par nederīgu, savukārt deputāts Ilmārs Ančāns pats atzina, ka nav izņēmis balsošanas biļetenu, vēsta Diena.lv.

Mēra vietniece Larisa Loskutova izteicās, ka viņu vairāk interesē nevis šā balsojuma rezultāts, bet gan jautājums par jauno komandu, kas strādās pilsētas vadībā. Ārkārtas sēde par jauna pilsētas mēra ievēlēšanu sasaukta jau šovakar plkst. 17.00.

Jau ziņots, ka šodien sanāca Jūrmalas dome, lai lemtu ne tikai par kārtējiem jautājumiem, bet arī par neuzticības izteikšanu otrdien aizturētajam pilsētas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala – mūsu mājas).

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un Jūrmalas pašvaldības amatpersona Normunds Pīrants aizturēti aizdomās par 5 000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu ceturtdienas domes sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politisko spēku samērs Jūrmalā, kuras valdošajā koalīcijā ir deviņi no piecpadsmit deputātiem, šobrīd ir stabils, taču neoficiāli izskan bažas, ka situācija atkal var mainīties, raksta laikraksts Diena.

Ja bijušais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas), pret kuru izvirzīta apsūdzība par kukuļdošanu grupā, atsakās no mandāta vai to zaudē pēc notiesāšanas, vietā nāktu viņa partijas biedrs, Jūrmalas domes darba aizsardzības speciālists Jānis Poļaks. Tad opozīcija varētu mēģināt spēku samēru domē vēlreiz mainīt. Opozīcijai ar sešām balsīm atliktu pierunāt vai pārpirkt vēl divus deputātus, lai gāztu šābrīža mēru Romualdu Ražuku (PS). Sarunu atšifrējums, kas ir Dienas rīcībā, liecina, ka pārpirkšanas mehānisms ir visai vienkāršs un aizvien cinisks, tiesa, kā rāda pieredze, ne vienmēr izdodas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jaunais vilnis labi situētos uz Jūrmalu vilks arī šogad; koncertzālē būvējas

Dienas Bizness, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieta, kas Jūrmalai nes naudu un nodrošina prestižu - tā varētu raksturot Dzintaru koncertzāli. No pilsētas maka viedokļa izdevīgākie ir Krievijas un NVS valstu iedzīvotājus piesaistoši pasākumi, turpinot Latvijas pilsētu apskatu, norāda laikraksts Diena.

Konkurss Jaunais vilnis, Dziedošais KiViNs un citi krievu valodu saprotošajai auditorijai paredzēti pasākumi nodrošina pilsētai to pietiekami labi situēto cilvēku pieplūdumu, no kura savukārt barojas nekustamo īpašumu kompānijas, viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, uzsver laikraksts.

Tas atgādina, ka pirms desmit gadiem Dzintaru koncertzāle izskatījās visai nožēlojami ar veciem koka soliem. Vairāku gadu laikā brīvdabas daļa ir pilnībā rekonstruēta un labiekārtota apkārtne, tagad pienākusi kārta vēsturiskajai ēkai, kuras restaurācijas un rekonstrukcijas projekts sākts 2012. gada oktobrī. Darbus plānots pabeigt divu gadu laikā ar tehnoloģiskajiem pārtraukumiem vasarā, un tos veic būvniecības uzņēmums RE&RE. Kopējās izmaksas ir 8,47 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru