Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 20.jūnijā, Latvijas Bankas kasēs sāks pārdot kolekcijas monētas Eža kažociņš otro tirāžas daļu (aptuveni 5000 monētas), informē LB.

Monētu rezervēšana vēlākai izpirkšanai Latvijas Bankas monētu vietnē tiks uzsākta piektdien, 17.jūnijā. Rezervācijai, kas galvenokārt domāta reģionos dzīvojošajiem cilvēkiem un dod iespēju izpirkt monētu vēlāk, sev izdevīgā laikā, tiks piedāvātas 700 monētas.

Monēta Eža kažociņš ir otrā kolekcijas monēta latviešu pasakām veltītu monētu sērijā. Pirmā šīs kolekcijas monēta bija veltīta pasakai par pieciem kaķiem un tika izlaista pērn. Arī šī monēta izpelnījās lielu pircēju interesi un Latvijas Bankas kasēs tika izpārdota.

Monētas Pasaku monēta II. Eža kažociņš grafisko dizainu veidojusi Gundega Muzikante, kurai šī ir debija monētu mākslā. Monētas ģipša modeli veidojusi Ligita Franckeviča.

Monētas cena Latvijas Bankas kasēs - 39 eiro.

Īpašā - ovālā - formā kaltā monēta izgatavota Lietuvas kaltuvē UAB Lietuvos monetų kalykla. Monētas priekšpusē redzama princese ar ezīti priekšautā, bet monētas aizmugurē - cūku ganāmpulks ar ezīti priekšgalā, kā arī etnogrāfiskas ēkas stūris.

Monētas maksimālā tirāža - 10 000 eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru