Jaunākais izdevums

Narvesen tirdzniecības vietās Rīgā patlaban nav iespējams iegādāties Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojamos e-talonus, novēroja Db.lv.

To apstiprina arī uzņēmuma Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis, norādot, ka, iespējams, šāda situācija radusies pēc tam, kad Narvesen atjauninājis kādu specifisku programmatūru.

V. Zaķis uzsver, ka visās citās tirdzniecības vietās, kur iespējams iegādāties e-talonus, šādas problēmas nav novērotas.

Db.lv apliecināja Narvesen personāla un komunikāciju departamenta direktors Andis Aleksandrovs, tad tehnisku iemeslu dēļ veikalos pašlaik nav iespējams iegādāties e-talonus, kā arī norēķināties ar maksājumu kartēm.

Problēma tiekot risināta un A. Aleksandrovs pauda cerību, ka tuvāko stundu laikā viss atgriezīsies ierastajās sliedēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 10.jūnijā Cēsīs tika atklāta atjaunotā dzelzceļa stacija, kas apvienota ar autoostu un kļuvusi par vienotu transporta mezglu.

Stacijas telpās būs pieejamas arī Latvijas pasta nodaļa, Narvessen kiosks, kā arī Cēsu autoosta un tūrisma informācijas centrs, informē Latvijas Dzelzceļš.

Stacijas ir ēkā atjaunota uzgaidāmā zāle, nokrāsotas telpu sienas, atjaunoti griesti, veikta grīdās seguma nomaiņa, uzstādīti jauni apgaismes ķermeņi, nomainīti logi un durvis. Sienas krāsotas baltā krāsā, panākot plašas un mājīgas telpas, kā arī uzstādīti apkures radiatori, kas nodrošinās siltumu stacijas ēkā aukstajā periodā. Ēkā izbūvētas tualetes.Dzelzceļa stacija un peroni būs pielāgoti ērtai lietošanai ik vienam pasažierim, arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Garie maizes plaukti rāda, ka jaunam lielam spēlētājam vietas īsti nav

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 07.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī maizes patēriņš gadu no gada rūk, Kurzemē lielākās ceptuves stabili turas virs ūdens un domā par attīstību. Sarodas arī aizvien vairāk mājražotāju, kas pircējiem piedāvā tieši šo produkcijas veidu.

Tas liek uzdot jautājumu, vai Liepājā un Ventspilī, kur aizvien valda nostalģija pēc nu jau vairāk nekā desmit gadus slēgtajām ražotnēm, nav vietas jaunam lielam uzņēmumam.

Jahtai nenopelnīt

Kurzemē lielākās maizes ceptuves atrodas Saldū, Kuldīgā un Priekulē. SIA Saldus Maiznieks dienā saražo divas tonnas produkcijas. Tā nonāk veikalos Kurzemē un Zemgalē, nedaudz arī Rīgā tādu tīklu kā Rimi, Maxima, top!, Elvi plauktos. Savu nišu uzņēmums atradis, piedāvājot rudzu maizi ar plaucējumu un dabisko ieraugu. To cep Vācijā ražotās gāzes krāsnīs.

«Ar maizes biznesu jahtai nenopelnīsi,» saka Saldus Maiznieka valdes loceklis un direktors Raivo Blumbergs. Viņš nenoliedz – lai konkurentiem bagātajā nozarē noturētos virs ūdens, nepieciešams pielikt pūles. Šobrīd uzņēmums attīsta eksportu – uz Lietuvu, Igauniju, Somiju un citām valstīm eksportē ķiploku grauzdiņus, piparkūkas, izstrādā jaunu nišas produktu. Svaigo maizi salīdzinoši īsā derīguma termiņa dēļ ārpus valsts robežām nemēģina realizēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020. gada Ilgtspējas indeksa rezultāti liecina, ka vietējo uzņēmumu un organizāciju interese un izpratne par atbildības un ilgtspējas principiem pieaug. Šogad kopējais novērtējuma dalībnieku sniegums sasniedza 75,4%, kas ir teju par 30% vairāk nekā pirmajā novērtējumā 2010. gadā.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb platīna kategorijai šogad kvalificējās 19 uzņēmumi. Divi no tiem šo vērtējumu saņēmuši pirmo reizi – "LDz Cargo" un "Rīgas Siltums" pievienojās organizācijām, kas platīna kategoriju ieguvušas jau iepriekšējos gados: "Augstsprieguma tīkls", "Balta", "Baltic International Bank", "Cēsu alus", "Coca-Cola HBC Latvia", "Latvenergo", "Latvijas Autoceļu uzturētājs", "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas Loto", "Rimi Latvia", Rīgas tehniskā universitāte, "Sadales tīkls", "SEB banka", "Schwenk Latvija", Starptautiskā lidosta "Rīga", "Swedbank" un "Ventspils reiss".

"Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Tas ir organizāciju dzīvesveids, kam ir ļoti nozīmīga ietekme gan uz to izaugsmi, gan sabiedrību, gan arī valsts un pasaules attīstību kopumā. Tāpēc pozitīvi vērtējams ir fakts, ka Latvijā aizvien vairāk organizāciju sāk domāt par ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi.

Komentāri

Pievienot komentāru