Finanses

NASDAQ OMX Riga nopelnījusi 1,615 miljonus eiro

Žanete Hāka, 03.10.2014

Jaunākais izdevums

Uzņēmuma SIA NASDAQ OMX Riga, kas nodarbojas ar finanšu tirgus vadīšanu, neto apgrozījums aizvadītajā gadā samazinājies par 23% un sasniedzis 1,072 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka iepriekšējā pārskata gadā bijis vērienīgs vienas reizes darījumu, kas ievērojami palielinājis 2012. gada apgrozījumu.

Pārskata periodu NASDAQ OMX Riga noslēgusi ar peļņu 1,615 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,4 reizēm vairāk nekā iepriekš un peļņas pieauguma galvenais iemesls ir no meitas uzņēmuma AS Latvijas Centrālais depozitārijs saņemtās dividendes.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka NASDAQ OMX Riga reģistrēts 1993. gada decembrī un šobrīd uzņēmuma kapitāldaļas pieder somu NSDAQ OMX Nordic Oy (92,98%) un AS Rietumu Banka (7,02%). NASDAQ OMX Riga Valdes priekšsēdētājas amatu ieņem Daiga Melalksne-Auziņa, savukārt uzņēmuma valdes locekļi ir Indars Aščuks un Liene Dubava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NASDAQ OMX Riga pārdēvē par Nasdaq Riga

Žanete Hāka, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar oktobri NASDAQ OMX Group pāriet uz jaunu zīmolu Nasdaq, informē biržas pārstāvji.

Zīmola maiņa tiek veikta ar mērķi precīzāk atspoguļot Nasdaq grupas globālo stratēģiju. Līdz ar to arī Baltijas biržas turpmāk izmantos jauno zīmolu Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius.

Pēc zīmola maiņas Nasdaq grupas meitassabiedrību juridiskie nosaukumi netiks mainīti. Tas nozīmē, ka attiecīgais juridiskais nosaukums Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vēl aizvien būs NASDAQ OMX Riga, AS, NASDAQ OMX Tallinn AS un AB NASDAQ OMX Vilnius. Tāpat indeksu un tirgus datu produktu nosaukumos joprojām tiks izmantota arī OMX nosaukuma daļa.

Šobrīd Nasdaq grupa darbojas sešos kontinentos, nodrošinot tehnoloģijas vairāk nekā 80 biržās 50 valstīs, piedāvājot globālajiem klientiem plašu produktu un pakalpojumu klāstu. Nasdaq ir attīstījies par diversificētu globālu koncernu ar nozīmīgu klātbūtni vietējos tirgos, pozicionējoties četros darbības virzienos – Tech, Trade, Intel un List, kas attiecīgi apzīmē tehnoloģijas, vērtspapīru tirdzniecību, tirgus informāciju un emitentu pakalpojumus. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru. Vairāk nekā 10 tūkstoši korporatīvo klientu izmanto Nasdaq risinājumus un konsultāciju pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX alternatīvajā tirgū First North

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas advokātu birojs Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North, informē biržas pārstāvji.

Baltijas Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts sertificētajiem konsultantiem, kas ir ieguvuši šo statusu vairāk nekā vienā NASDAQ OMX Baltijas biržā. No 2011.gada Varul darbojas kā sertificētais konsultants NASDAQ OMX Tallinn biržā un pirmdien ieguvis statusu arī NASDAQ OMX Riga biržā, tādējādi kļūstot par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu.

«Baltijas Sertificētie konsultanti iegūst iespēju sniegt konsultāciju pakalpojumus uzņēmumiem vairākās Baltijas valstīs neatkarīgi no sertificētā konsultanta reģistrācijas valsts,» skaidro NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq biržai jauna vadība Baltijā un Ziemeļvalstīs fiksētā ienākuma vērtspapīru tirgus un pēc-tirdzniecības (Post-trade jeb vērtspapīru uzskaites, norēķinu, klīringa un citi pakalpojumi) jomā, informē biržas pārstāvji.

Arminta Saladžienė (Arminta Saladžiene), līdzšinējā Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja, pārņems Nasdaq vērtspapīru pakalpojumu vadību (Nasdaq Securities Services). Savā jaunajā amatā viņa uzraudzīs regulētos tirgus, nodrošinot vērtspapīru pēc-tirdzniecības pakalpojumus klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā, kā arī biržas pakalpojumus klientiem Islandē un Baltijā. Tāpat Arminta tiek virzīta regulētās finanšu iestādes Zviedrijā Broker Services AB padomes priekšsēdētājas amatam, un vienlaikus Arminta turpinās vadīt Baltijas biržu un centrālo vērtspapīru depozitāriju padomes (sagaidāms regulatora lēmums).

«Pēc-tirdzniecības jeb vērtspapīru uzskaites un norēķinu joma Eiropā pašlaik piedzīvo būtiskas pārmaiņas. To veicina gan izmaiņas uzraudzības jomā, gan tehnoloģiju attīstība. Esmu priecīga par šo iespēju strādāt pie stratēģiskām iniciatīvām, attīstot Nasdaq Vērtspapīru norēķinu biznesa virzienu,» komentē Arminta Saladžiene. «Esmu vadījusi Nasdaq Baltijas tirgu pēdējos piecus gadus, un mans darbs ietvēra arī Nasdaq tehnoloģiju un uzņēmējdarbības atbalsta kompetenču centra vadību Viļņā. Esmu gatava turpināt strādāt kopā ar mūsu talantīgo komandu, lai vēl vairāk stiprinātu vērtspapīru norēķinu un biržas pakalpojumu piedāvājumu mūsu klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,33% līdz 585,71 punktam. Par 0,55% līdz 772,86 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,1% līdz 460,09 punktiem. OMX Riga saruka par 0,87% līdz 427,65 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 339,67 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Lietuvas uzņēmuma Apranga Group akcijām – 93,6 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām – 67,7 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija SAF Tehnikai – 31,5 tūkstoši eiro. Uzņēmuma akcijas cena pakāpās par 2,74%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sākta AS Capitalia obligāciju kotēšanas procedūra

Žanete Hāka, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga ir uzsākusi kotēšanas procedūru AS Capitalia obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā liecina paziņojums biržā, Nasdaq Riga valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome oktobra sākumā nolēma atļaut reģistrēt AS Capitalia prospektu obligāciju iekļaušanai biržas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā informē FKTK, šobrīd AS Capitalia ir emitējusi un biržā tiks iekļautas 1000 uzņēmuma obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Grant Thornton Rimess kļūst par First North Sertificēto konsultantu

Žanete Hāka, 30.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. jūnijā NASDAQ OMX Tallinas birža piešķīra Sertificētā konsultanta statusu audita un uzņēmējdarbības konsultāciju uzņēmumam Grant Thornton Rimess, kas tādejādi ir kļuvis par Sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North.

Kā liecina paziņojums biržā, Grant Thornton Rimess piedāvās konsultāciju pakalpojumus Igaunijas uzņēmumiem, kuri vēlas iekļaut savas akcijas alternatīvajā tirgū First North.

NASDAQ OMX Tallinas biržas valdes priekšsēdētājs Rauno Kletenbergs norāda, ka ir ļoti svarīgi, lai uzņēmumiem, kas plāno iekļaut savas akcijas alternatīvajā tirgū, būtu izvēle starp vairākiem pieredzējušiem konsultantiem, kas varētu tiem sniegt nepieciešamo atbalstu sagatavošanās procesā.

First North Sertificētais konsultants sniedz uzņēmumiem nepieciešamo atbalstu sagatavošanās procesā uzņēmumu akciju iekļaušanai NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North. Sertificētā konsultanta uzdevums ir palīdzēt uzņēmumam izpildīt tirgus noteikumu prasības un sekot līdzi, lai uzņēmums ievērotu informācijas atklāšanas prasības un investoru rīcībā būtu pietiekams informācijas apjoms investīciju lēmumu pieņemšanai. Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts uzņēmumiem ar atbilstošu pieredzi biznesa konsultāciju vai finanšu starpniecības jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nasdaq Riga biržas attīstība 20 gadu laikā

Žanete Hāka, 03.09.2015

1993.gada 12.jūlijs

Rīgas Fondu biržas dibināšanas diena. Dibināšanā piedalās četras Latvijas komercbankas - Latvijas Depozītu banka, Zemes banka, Vācijas- Latvijas banka un Centra banka. Pirmais biržas prezidents bija Kārlis Cerbulis.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājuši 20 gadi, kopš dibināta Rīgas birža, un tās nosaukums patlaban ir Nasdaq Riga.

Patlaban vērtspapīru birža Nasdaq Riga ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā un tās galvenais uzdevums ir nodrošināt vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādāt, lai tirgus būtu caurspīdīgs.

Birža saved kopā ieguldītājus, kuriem ir brīvi līdzekļi, uzņēmumus, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu un biržas biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un izpilda vērtspapīru rīkojumus, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu.

Biržā Nasdaq Riga kotētos vērtspapīrus var pirkt vai pārdot tikai ar Nasdaq Riga biedru - licencētu banku vai brokeru sabiedrību - starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,32% līdz 613,06 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 0,42%, bet OMX Vilnius – par 0,24%. Kritumu – par 0,17% - piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 452,31 punktu.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 518,8 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas kompāniju akcijas. Lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas kuģiecības uzņēmuma Tallinj Grupp akcijām, sasniedzot 88,7 tūkstošus eiro.

Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 678,6 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar mazumtirdzniecības uzņēmuma Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 59 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais pieaugums – Rīgas biržā

Žanete Hāka, 03.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza pozitīvā teritorijā, un saruka tikai OMX Tallinn vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,21% līdz 605,06 punktiem. Par 0,08% līdz 792,62 punktiem samazinājās OMX Tallinn vērtība, bet par 1,19% līdz 470,3 punktiem pakāpās OMX Tallinn vērtība.

Savukārt OMX Riga palielinājās par 2,11% līdz 445,94 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,4 miljonus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas mazumtirdzniecības uzņēmuma Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 511,5 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā bija Igaunijas Silvano Fashion Group akcija, ar kuru tika veikti 24 darījumi 266,5 tūkstošu eiro vērtībā. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Lietuvas uzņēmuma Teo LT akcijām – 114,5 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pieaug tikai Rīgas biržas indekss

Žanete Hāka, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza negatīvā teritorijā, un pieauga tikai OMX Riga, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,45% līdz 588,9 punktiem. Par 1,67% līdz 452,8 punktiem samazinājās OMX Vilnius vērtība, bet par 0,24% līdz 773,45 punktiem saruka OMX Tallinn vērtība.

Savukārt OMX Riga palielinājās par 0,5% līdz 432,92 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 390,9 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Tallinas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām, apgrozījumam sasniedzot 59 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā bija Lietuvas Teo LT akcija, ar kuru tika veikti 16 darījumi 46 tūkstošu eiro vērtībā. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Lietuvas Šiauliu bankas akcijām – 35,5 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sarucis tikai Rīgas biržas indekss

Žanete Hāka, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar kāpumu, un saruka tikai OMX Riga indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,43% līdz 591,4 punktiem. Visstraujāk – par 0,58% līdz 777,97 punktiem palielinājās OMX Tallinn, bet par 0,17% līdz 453,56 punktiem – OMX Vilnius. Savukārt par 0,42% līdz 431,11 punktiem saruka OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 645 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 343,56 tūkstošus eiro.

Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja akcijām – 50,6 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Latvijas farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijām, apgrozījumam sasniedzot 30,6 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza negatīvā teritorijā, un pieauga tikai OMX Riga, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,36% līdz 597,29 punktiem. Visstraujāk – par 0,96% līdz 449,13 punktiem – samazinājās OMX Vilnius vērtība, bet par 0,06% līdz 794,41 punktam saruka OMX Tallinn vērtība.

Savukārt OMX Riga palielinājās par 0,51% līdz 419,58 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,14 miljonus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 244,5 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā bija Lietuvas Šiauliu bankas akcija, ar kuru tika veikti 43 darījumi 223 tūkstošu eiro vērtībā. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām – 135,6 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visstraujāk audzis Rīgas biržas indekss

Žanete Hāka, 16.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza pozitīvā teritorijā, un saruka tikai OMX Vilnius vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,26% līdz 614,68 punktiem. Par 0,1% līdz 475,32 punktiem samazinājās OMX Vilnius vērtība, bet par 0,31% līdz 804,86 punktiem pakāpās OMX Tallinn vērtība.

Savukārt OMX Riga palielinājās par 0,73% līdz 455,62 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 469,4 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 96 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā bija Igaunijas Tallinna Vesi akcija, ar kuru tika veikti 30 darījumi 76,8 tūkstošu eiro vērtībā. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām – 46 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 29.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,17% līdz 605,72 punktiem. Par 0,21% līdz 791,9 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,04% līdz 472,85 punktiem. OMX Riga saruka par 0,27% līdz 445,86 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 936,7 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Igaunijas uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 362,4 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar cita Igaunijas uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām – 228,3 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija Lietuvas Šiauliu bankas – 109,6 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 1,17% līdz 610,72 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 1,12%, bet OMX Vilnius – par 0,8%. Nelielu kritumu – par 0,01% piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 442,32 punktus.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedz 1,03 miljonus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 553,5 tūkstošus eiro. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām – 79,7 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas mazumtirgotāja Tallinna Kaubamaja akcijām, apgrozījumam sasniedzot 46,7 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://admin.db.lv/js/fckeditor/editor/images/spacer.gif

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,15% līdz 596,41 punktam. Visstraujāk – par 0,11% līdz 451,46 punktiem palielinājās OMX Vilnius, bet par 0,01% līdz 791,31 punktam – OMX Tallinn. Savukārt par 0,37% līdz 423,85 punktiem saruka OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 816,9 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas Tallink Grupp akcijas, apgrozījumam sasniedzot 342,5 tūkstošus eiro. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Olympic Entertainment Group – 141,6 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas Vilniaus baldai akcijām, apgrozījumam sasniedzot 94,8 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 30.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, un saruka vien OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,29% līdz 607,5 punktiem. Par 0,35% līdz 794,69 punktiem pieauga OMX Tallinn vērtība, bet OMX Vilnius palielinājās par 0,03% līdz 473 punktiem. OMX Riga saruka par 1,08% līdz 441,06 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 909 tūkstošus eiro. Lielākais tirdzniecības apgrozījums Baltijas biržās bija ar Igaunijas uzņēmuma Merko Ehitus akcijām – 195,9 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar cita Igaunijas uzņēmuma Tallin Grupp akcijām – 148,2 tūkstoši eiro, bet trešā tirgotākā akcija bija Olympic Entartainment Group – 144 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Samazinājies tikai Rīgas biržas indekss

Žanete Hāka, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar kāpumu, un samazinājās vienīgi OMX Riga indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,47% līdz 594,2 punktiem. Visstraujāk – par 0,24% līdz 454,67 punktiem palielinājās OMX Vilnius, bet par 0,27% līdz 780,06 punktiem – OMX Tallinn. Par 1,06% līdz 426,54 punktiem saruka OMX Riga vērtība.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 475,9 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas Tallinna Vesi akcijas, apgrozījumam sasniedzot 123,3 tūkstošus eiro. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Olympic Entertainment akcijām – 49,8 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 37,5 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kāpums – Rīgas biržā

Žanete Hāka, 27.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza pozitīvā teritorijā, un saruka tikai OMX Vilnius vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,25% līdz 595,66 punktiem. Par 0,64% līdz 451,74 punktiem samazinājās OMX Vilnius vērtība, bet par 0,41% līdz 783,28 punktiem pakāpās OMX Tallinn vērtība.

Savukārt OMX Riga palielinājās par 1,39% līdz 432,47 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 537,8 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 147,5 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā bija Igaunijas Tallinna Vesi akcija, ar kuru tika veikti 19 darījumi 84,9 tūkstošu eiro vērtībā. Savukārt trešais lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 43 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kritums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 07.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien kritumu piedzīvoja lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi, un nedaudz pieauga vien OMX Tallinn, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,33% līdz 604,56 punktiem.

Visstraujākais kritums pirmdien bija vērojams Rīgas biržā, kuras indekss OMX Riga samazinājās par 1,74% līdz 415,61 punktam. Par 0,52% līdz 451,25 punktiem samazinājās OMX Vilnius vērtība, bet vienīgais pieauga OMX Tallinn – par 0,03% līdz 805,53 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 734 tūkstošus eiro. Visaktīvākā tirdzniecība biržās notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 134 tūkstošus eiro. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Igaunijas mazumtirdzniecības uzņēmumam Tallinna Kaubamaja – 109,6 tūkstoši eiro, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp vērtspapīriem, apgrozījumam sasniedzot 57,6 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar kāpumu, un saruka tikai OMX Riga indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark nemainījās un bija līdz 596,59 punkti. Visstraujāk – par 0,24% līdz 451 punktiem palielinājās OMX Vilnius, bet par 0,05% līdz 793,26 punktiem – OMX Tallinn. Savukārt par 0,12% līdz 421,24 punktiem saruka OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 725 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Igaunijas Harju Elekter akcijas, apgrozījumam sasniedzot 166,7 tūkstošus eiro. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Igaunijas kuģniecības uzņēmumam Tallinnk Grupp – 121,6 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas papīrfabrikas Grigiškes akcijām, apgrozījumam sasniedzot 83,6 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar kritumu, un pieauga vienīgi OMX Riga, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,51% līdz 607,78 punktiem. Par 0,68% līdz 795,21 punkta atzīmei samazinājās OMX Tallinn, bet par 0,23% līdz 475,17 punktiem – OMX Vilnius. Savukārt OMX Riga palielinājās par 2,15% līdz 449,96 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 306,6 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvas lauksaimniecības uzņēmuma Linas Agro Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 79,9 tūkstošus eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas Šiauliu bankas akcijām – 48,8 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvāk tirgotā akcija bija Latvijas farmācijas uzņēmumam Olainfarm – 33,8 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 07.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksu noslēdza ar pieaugumu, un samazinājās tikai OMX Riga vērtība, liecina akciju tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,05% līdz 617,46 punktiem. Visstraujāk starp biržu indeksiem pieauga OMX Tallinn vērtība – par 0,08%, bet OMX Vilnius – par 0,22%. Nelielu kritumu – par 0,07% - piedzīvoja vien OMX Riga, sasniedzot 457,3 punktus.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 394,6 tūkstošus eiro. Visaktīvāk tika Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 82,4 tūkstošus eiro.

Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 60,2 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 55,9 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu noslēdza ar kāpumu, un saruka tikai OMX Riga indekss, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,2% līdz 596,84 punktiem. Visstraujāk – par 0,25% līdz 452,87 punktiem palielinājās OMX Vilnius, bet par 0,08% līdz 783,89 punktiem – OMX Tallinn. Savukārt par 0,53% līdz 430,17 punktiem saruka OMX Riga.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 1,3 miljonus eiro. Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvas lauksaimniecības uzņēmuma Linas Agro Group akcijas, apgrozījumam sasniedzot 257,8 tūkstošus eiro. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija ar Igaunijas Tallinna Vesi akcijām – 243,7 tūkstoši eiro, bet trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas Apranga Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 188,7 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru