Finanses

Nasdaq Vilnius biržai jauns vadītājs

Žanete Hāka, 02.03.2017

Jaunākais izdevums

Par biržas Nasdaq Vilnius jauno valdes priekšsēdētāju un Nasdaq Vilnius prezidentu ir ievēlēts Šauļus Malinauskas, informē Nasdaq Riga pārstāvji.

Savus jaunos amata pienākumus Malinauskas pārņem no Armintas Saladžienes, kura tagad ir kļuvusi par Nasdaq vērtspapīru pakalpojumu vadītāju un turpmāk vadīs Baltijas biržu un centrālo vērtspapīru depozitāriju padomes.

Š. Malinauska daudzpusīgā pieredze, plašās zināšanas un kontakti Baltijas kapitālu tirgū, kas vairāku gadu gaitā uzkrāti darbā Nasdaq, būs nozīmīgs pienesums mūsu kopīgiem centieniem sekmēt vērtspapīru tirgus turpmāko attīstību un tā potenciāla pilnīgu izmantošanu Baltijas reģionā, komentē Indars Aščuks, Nasdaq Baltijas tirgus vadītājs.

«Mūsu mērķis ir nodrošināt inovatīvu tirgus platformu, kur augoši uzņēmumi var piesaistīt jaunu finansējumu izaugsmei un stiprināt savu reputāciju un atpazīstamību kapitāla tirgū. Biržas vissvarīgākais uzdevums ir piesaistīt jaunus uzņēmumus un investorus, tāpēc mēs turpināsim efektīvu sadarbību ar tirgus dalībniekiem un veicināsim konstruktīvu dialogu ar valdību un visām iesaistītajām pusēm. Mēs uzskatam, ka attīstīts kapitāla tirgus ir būtisks priekšnoteikums ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei Baltijā,» uzsver jaunais Nasdaq Viļņas biržas vadītājs.

Š. Malinauskas pievienojās biržai pirms 20 gadiem.

Vaidotas Užpalis, kurš pašlaik ir Nasdaq Baltijas tirgus Vērtspapīru tirdzniecības vadītājs, ir ievēlēts par biržas Nasdaq Vilnius jauno valdes locekli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq Baltijas biržas ievieš Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu

Db.lv, 06.12.2021

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nasdaq" Baltijas biržas ievieš jaunu pakalpojumu - "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstu, teikts biržas paziņojumā.

Jaunais pakalpojums ļauj investoriem tirgot akcijas, kas kotētas citos Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) regulētos tirgos vai tiek tirgotas daudzpusējās tirdzniecības sistēmās.

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja un "Nasdaq" Baltijas tirgus vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne skaidro, ka jaunais pakalpojums ievērojami paplašinās akciju tirdzniecības un investīciju iespējas Baltijas reģionā.

Sākot ar pirmdienu, 6.decembri, divu Polijas tirgū kotēto uzņēmumu - "City Service" un "AB Inter RAO Lietuva" - akciju tirdzniecība tiks sākta "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā.

"First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības saraksts ir daudzpusēja tirdzniecības sistēma bez regulēta tirgus statusa, kurā birža nodrošina akciju tirdzniecību. Tirdzniecības sākšana "First North" Ārvalstu akciju tirdzniecības sarakstā nav uzskatāma par akciju kotāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novaturas akcijas tiks iekļautas biržas Nasdaq Vilnius Baltijas Oficiālajā sarakstā no 2018. gada 21. marta, informē birža.

Novaturas akciju kotācija biržā tiek uzsākta pēc uzņēmuma akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) privātajiem un institucionālajiem investoriem Lietuvas, Igaunijas un Polijas tirgos, kas sākās 2018. gada 26. februārī un noslēdzās 2018. gada 13. martā. Kopējais izvietoto akciju skaits bija 2 104 648. Visas uzņēmuma akcijas, kas tika izvietotas IPO laikā, tiks kotētas Nasdaq Vilnius un Varšavas biržās no 21. marta.

«Mēs sveicam Novaturas kā jaunu emitentu Baltijas vērtspapīru tirgū. Šis ir pirmais tūrisma operators, kura akcijas ir iekļautas Nasdaq Baltijas Oficiālajā sarakstā,» saka Nasdaq Vilnius prezidents Saulius Malinauskas. «Esam gandarīti, ka uzņēmums kapitāla piesaistei izvēlējās Nasdaq Vilnius biržu. Mēs novēlam uzņēmumam veiksmīgi attīstīt savu darbību gan Baltijas reģionā, gan ārpus tā, radot ilgtermiņa pievienoto vērtību ieguldītājiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq (NDAQ) paziņo, ka UAB Maxima Grupė obligācijas šodien, 2018. gada 14. septembrī tika iekļautas biržas Nasdaq Vilnius Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, informē biržas pārstāvji.

Maxima Grupė, kurai ir mazumtirdzniecības veikalu tīkli Baltijas valstīs, Polijā un Bulgārijā, emitēto obligāciju vērtība sasniedza 300 miljonus eiro. Pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu, obligācijas iegādājušies vairāk nekā 60 investori no 14 valstīm - trešdaļa investoru no Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona, bet pārējie no citām Rietumeiropas valstīm. Obligāciju gada procentu likme ir 3,25% ar kupona izmaksu reizi gadā. To dzēšanas termiņš ir 2023. gada 13. septembrī. Obligācijas vienlaicīgi tiek iekļautas fondu biržās Nasdaq Vilnius un Euronext Dublinā.

«Ar gandarījumu sveicam Maxima Grupė Nasdaq Baltijas kapitāla tirgū. Šis ir pirmais Lietuvas uzņēmums, kas veiksmīgi īstenojis tik lielu obligāciju emisiju,» saka Nasdaq Vilnius prezidents Saulius Malinauskas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. novembra BlueOrange Bank piešķirts biržas biedra statuss Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržās, liecina biržas paziņojums.

«Dalība biržas biedra statusā ļaus bankai piedāvāt klientiem pieeju Rīgā un Viļņā publiski kotētu akciju un obligāciju segmentiem. Tādējādi BlueOrange banka paplašina savu pakalpojumu klāstu papildus jau iepriekš sniegtajiem vērtspapīru norēķiniem Nasdaq CSD un Nasdaq FirstNorth sertificētā konsultanta pakalpojumiem,» atzīmē BlueOrange valdes loceklis Jānis Dubrovskis.

«Sveicu BlueOrange Bank ar biedra statusa iegūšanu Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržās. Plašāks biržas biedru loks sniegs investoriem lielākas izvēles iespējas piekļūt investīcijām Baltijas tirgū,» pauda Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

BlueOrange Bank darbosies ar biržas biedra identifikācijas kodu BORA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Investoru iecienītākās akcijas decembrī

Žanete Hāka, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada decembrī kopējais tirdzniecības apgrozījums ar "Nasdaq" Baltijas biržu akcijām sasniedza 18,87 miljonus eiro, kas ir par 23,57% mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, liecina biržu statistika.

Mazākais apgrozījums jeb 0,96 miljoni eiro bija ar "Nasdaq Riga" biržā kotētajām akcijām, apgrozījumam mēneša laikā samazinoties par 35,67%. Nasdaq Vilnius tirdzniecības apgrozījums sasniedza 5,52 miljonus eiro, mēneša laikā sarūkot par 45,85%. Savukārt Nasdaq Tallinn apgrozījums saruka par 4,73% līdz 12,4 miljoniem eiro.

Kopējā "Nasdaq Tallinn", "Nasdaq Riga" un "Nasdaq Vilnius" biržās iekļauto akciju vērtība sasniedza 7,25 miljardus eiro, mēneša laikā palielinoties par 2,07%.

Kopumā ar Baltijas biržu akcijām tika veikti 11,8 tūkstoši darījumu.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, ar kurām akcijām decembrī notikusi aktīvākā tirdzniecība, sasniedzot lielāko tirdzniecības apgrozījumu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmuma New Hanza Capital obligācijas 2017. gada 19. oktobrī tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, liecina paziņojums biržā.

New Hanza Capital, AS ir 2006. gadā dibināta sabiedrība. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā. New Hanza Capital, AS lielākais akcionārs ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% uzņēmuma akciju. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, airBaltic centrālais birojs Lidostā Rīga, loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi.

Obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 10 miljoni EUR. Gada kupona likme ir 4.9% ar procentu izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2022. gada 16. oktobris. Obligāciju emisiju organizēja ABLV Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Cobalt kļūst par Nasdaq First North sertificēto konsultantu

Db.lv, 23.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2022. gada 23. februāra zvērinātu advokātu birojs Cobalt kļuvis par sertificēto konsultantu Nasdaq First North tirgū Latvijā.

Sertificētā konsultanta statusa iegūšana ļauj Cobalt konsultēt uzņēmumus ar ambīcijām ienākt First North tirgū Latvijā. Sertificētā konsultanta uzdevums ir sniegt atbalstu uzņēmumam sagatavošanās procesā, kā arī sniegt nepieciešamo atbalstu un konsultācijas pēc iekļaušanas First North tirgū.

“Kapitāla piesaistes pievilcība caur biržu uzņēmēju redzējumā būtiski pieaug, un tas nozīmē, ka profesionāla padomdevēja atbalsts uzņēmumiem IPO ceļā uz biržu būs nozīmīgs veiksmes faktors,” uzsvēra Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne. “Sveicam Cobalt ar pievienošanos Nasdaq First North sertificēto konsultantu saimei, un novēlam panākumus, sniedzot atbalstu Latvijas avangarda uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanā.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas investoru iecienītākās akcijas jūlijā

Žanete Hāka, 06.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlijā Baltijas biržās tirdzniecības apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, saruka par 21,7%, liecina “Nasdaq” Baltijas biržu dati.

Kopējais tirdzniecības apgrozījums sasniedza 28,64 miljonus eiro, no kuriem 14,1 miljons bija “Nasdaq Tallinn”, 2,52 miljoni eiro - “Nasdaq Riga”, bet 12,01 miljons eiro - “Nasdaq Vilnius” apgrozījums.

Straujākais tirdzniecības apgrozījuma kritums vērojams Tallinas biržā - par 30,38%. “Nasdaq Riga” apgrozījums pieauga par 251,75%, bet “Nasdaq Vilnius” - saruka par 23%.

Kopējā Baltijas biržās kotēto uzņēmumu kapitalizācija sasniedza 6,017 miljardus eiro, mēneša laikā sarūkot par 15,98%.

Galerijā iespējams uzzināt, ar kurām akcijām Investori jūlijā tirgojās visaktīvāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Altum iezvana Nasdaq Riga tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu

Rūta Lapiņa, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības finanšu institūcijas «Altum» otrdiena iezvanīja «Nasdaq Riga» tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu, tādējādi kurā atzīmējot «Altum» obligāciju iekļaušanu «Nasdaq Riga» regulētajā tirgū.

Pasākumā piedalījās «Nasdaq Riga» valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, «Altum» valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Līga Kļaviņa.

«Altum» ir pirmā nacionālā attīstības finanšu institūcija Centrālajā un Austrumeiropā, kas emitējusi zaļās obligācijas un ienākumi no pirmās obligāciju emisijas – 20 miljoni eiro, tiks ieguldīti jaunos, vides ilgtspēju veicinošos finanšu instrumentos, sekmējot Latvijas vides attīstības mērķu sasniegšanu.

«Nasdaq» Baltijas tirgus ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu biržu «Nasdaq Tallinn», «Nasdaq Riga» un «Nasdaq Vilnius», kā arī «Nasdaq» CSD centrālo vērtspapīru depozitāriju Baltijā kopīgo piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Interactive Brokers (U.K.) Limited kļūst par biedru Nasdaq Baltijas biržās

Dienas Bizness, 31.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. februāra Interactive Brokers (U.K.) Limited tiek piešķirts biržas biedra statuss darījumu veikšanai Nasdaq Baltijas tirgū, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Interactive Brokers (U.K.) Limited būs biedrs visās trijās Nasdaq Baltijas biržās - Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius.

Londonā bāzētais Interactive Brokers (U.K.) Limited kļūst par 19. biedru Nasdaq Baltijas biržās. Interactive Brokers (U.K.) Limited piedāvā brokeru un klīringa pakalpojumus finanšu instrumentu tirgū gan privātajiem, gan institucionālajiem klientiem. Kopš 2002. gada uzņēmuma, kas ietilpst Interactive Brokers Group LLC, investīciju darbības veikt ir pilnvarojusi Lielbritānijas finanšu tirgu regulējošā iestāde (FCA).

«Ir īpašs prieks sveikt biržā jauno biedru Interactive Brokers (U.K.) Limited, kas ir viens no vadošajiem brokeru pakalpojumu sniedzējiem vairāk nekā 120 tirgos visā pasaulē privātajiem un institucionālajiem investoriem. Tas ir nozīmīgs notikums Baltijas reģiona kompānijām, jo tās kļūst pieejamākas tirdzniecībai plašākam starptautisko investoru lokam,» uzsvēra Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zviedrijas Swedbank AB kļūs par biedru visās Nasdaq Baltijas biržās

Žanete Hāka, 30.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1.decembrī Swedbank AB (Zviedrija) tiek piešķirts biržas biedra statuss darījumu veikšanai Nasdaq Baltijas tirgū. Swedbank AB (Zviedrija) būs dalībnieks Kapitāla vērtspapīru regulētajā tirgū un First North tirgos visās trijās Nasdaq Baltijas biržās - Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius.

Swedbank grupas bankām Swedbank AS Igaunijā, Swedbank AS Latvijā un Swedbank AB Lietuvā jau ir biedra statuss Baltijas biržās. Zviedrijas Swedbank AB pēc biedra statusa iegūšanas kļūs par 19. uzņēmumu, kuram piešķirts Nasdaq Baltijas biržu biedra statuss visās trijās biržās. Kopskaitā Zviedrijas Swedbank AB kļūs par 26. Baltijas biržu biedru.

Swedbank, kuras darbības pirmsākumi ir meklējami 19.gadsimtā, šodien ir moderna zviedru banka. Ieņemot vadošās pozīcijas Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgos, bankai ir 7.2 miljoni klientu-privātpersonu un 600 000 klientu uzņēmumu. Plašākai informācijai skatīt: swedbank.se.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas lauksaimniecības tehnikas tirgotāja East West Agro AB (biržas kods: EWA1L) akcijas iekļautas biržas Nasdaq Vilnius alternatīvajā tirgū First North. East West Agro ir ceturtais uzņēmums First North Baltijas akciju sarakstā.

«Uzņēmuma East West Agro lēmums piesaistīt līdzekļus kapitāla tirgū ir pozitīvs signāls un lielisks piemērs tam, kā augoši uzņēmumi izmanto First North tirgu, lai sasniegtu savus mērķus un veicinātu atpazīstamību Baltijas kapitāla tirgū,» komentē Saulius Malinauskas, Nasdaq Vilnius biržas vadītājs. «Alternatīvais tirgus First North ir atvērts dažāda lieluma un nozaru uzņēmumiem un ir pirmais solis ceļā uz regulēto tirgu.»

«Šobrīd mēs esam vienīgais lauksaimniecības tehnikas tirgotājs, kas ir iekļauts Nasdaq Baltijas tirgū. Tas mums sniedz jaunas konkurences priekšrocības. Mēs vēlamies palielināt to investoru skaitu, kuri interesējas par lauksaimniecības nozari, jo tās modernizācijas process Lietuvā strauji attīstās. Tāpēc mēs ticam, ka arvien vairāk lauksaimniecības uzņēmumu piesaistīs līdzekļus kapitāla tirgū, un East West Agro kalpos par paraugu vidēja lieluma uzņēmumiem Baltijā,» komentē Danas Šidlauskas, East West Agro izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot veiksmīgi uzsākto biržā kotētu uzņēmumu Finanšu datu analīzes un pētniecības programmu, kas tika ieviesta šā gada maijā mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības atbalstam, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) paplašina šo iniciatīvu, iekļaujot Baltijas valstu uzņēmumus.

Atbilstoši ERAB līgumam ar Nasdaq Baltijas biržām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, programmā tiek iekļauti trīs Baltijas uzņēmumi - AUGA group (Lietuva), HansaMatrix (Latvija) un Ekspress Grupp (Igaunija).

Programmas ietvaros izveidoto finanšu datu analīzes un pētniecības ziņojumu par AUGA group publicēšana tiek uzsākta ar šodienu, savukārt 15.decembrī tiks publicēts ziņojums par Ekspress Grupp un 18.decembrī ziņojums par HansaMatrix. Šie Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumi programmā piedalīsies divus gadus.

Programma, ko finansē TaiwanBusiness-ERAB Tehniskās sadarbības fonds, nodrošina finanšu datu analīzi un plašāku pētījumu klāstu par maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas kotēti biržās Bulgārijā, Horvātijā, Ziemeļmaķedonijā, Rumānija, Serbijā un Slovēnijā. Ziņojumi bez maksas ir publiski pieejami programmas tīmekļa vietnē www.listed- sme.com. Līdz šim pētījumi ir uzsākti par 16 uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apturēs tirdzniecību ar AS HansaMatrix akcijām

Žanete Hāka, 24.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga valde 24.februārī, pamatojoties uz iesniegumu, kurā AS HansaMatrix lūdz biržu apturēt tirdzniecību ar uzņēmuma akcijām uz AS HansaMatrix rīkoto Kapitāla tirgus dienu šā gada 1.martā, ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt automātisko uzdevumu savietošanu ar AS HansaMatrix akcijām, informē birža.

Tirdzniecība tiks pārtraukta ar 2017.gada 1.marta tirdzniecības sesijas sākumu plkst.10:00 (pēc Latvijas laika).

Automātiskā uzdevumu savienošana tiks atjaunota nekavējoties pēc tam, kad tiks iesniegts paziņojums par Kapitāla Tirgus dienas noslēgšanos.

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda Nasdaq grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. Nasdaq Tallinn AS, Nasdaq Riga, AS un AB Nasdaq Vilnius.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas bioloģiskās pārtikas uzņēmums AUGA group obligācijas no 2019. gada 20. decembra ir iekļautas Nasdaq Vilnius Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

AUGA group veiksmīgi īstenoja obligāciju publisko piedāvājumu institucionālajiem un privātajiem investoriem Lietuvā un Igaunijā.

Piedāvājumā piedalījās 473 investori, paužot gatavību ieguldīt 25 milj. eiro, kas pārsniedza piedāvājumu par 25 procentiem. Privāto investoru kopējais pieprasījums sasniedza 26 procentus no obligāciju kopējā pieprasījuma, un tas tika pilnībā apmierināts.

AUGA group emitēto obligāciju vērtība ir 20 milj. eiro. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, un gada procentu likme ir 6% ar kupona izmaksu reizi gadā. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2024. gada 17. decembris. Obligācijas ir 100% nodrošinātas ar grupas uzņēmumiem piederošo un apstrādāto zemi Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Medicinos Bankas obligācijas iekļautas Nasdaq Vilnius Parāda vērtspapīru sarakstā

Db.lv, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

UAB Medicinos Bankas obligācijas 1. augustā tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Vilnius Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, informē biržu pārstāvji.

Medicinos Bankas obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 2 210 000 eiro. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 eiro. Gada procentu likme ir 7% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2025. gada 24. jūlijs. Šogad kopskaitā šī jau ir desmitā korporatīvo parāda vērstpapīru emisija, kas iekļauta Baltijas vērtspapīru tirgū.

«Sveicam Medicinos Bankas ar obligāciju iekļaušanu Nasdaq Baltijas regulētajā tirgū, un esam gandarīti, ka uzņēmums savu uzņēmējdarbības mērķu sasniegšanai nepieciešamos līdzekļus ir piesaistījis Baltijas kapitāla tirgū,» pauda Nasdaq Vilnius prezidents Saulius Malinauskas. «Mēs novēlam uzņēmumam pilnībā izmantot kapitāla tirgus sniegtās iespējas un priecājamies piedāvāt vēl plašāku Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstu investoriem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Baltijas biržās tirgotākās akcijas aprīlī

Žanete Hāka, 14.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī kopējais Nasdaq Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums sasniedza 24,38 miljonus eiro, kas ir par 31,97% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, liecina biržu dati. Kopumā tika veikti 12446 darījumi.

Nasdaq Tallinn tirdzniecības apgrozījums sasniedza 10,81 miljonus, pieaugot par 25,83%, Nasdaq Riga apgrozījums bija 4,31 miljons eiro, kas ir par 339,86% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, bet Nasdaq Vilnius apgrozījums pieauga par 3,99% līdz 9,26 miljoniem eiro.

Kopējā Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumu vērtība sasniedza 7,084 miljardus eiro, kas ir par 0,37% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, ar kuru uzņēmumu akcijām aprīlī notikusi visaktīvākā tirdzniecība!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Nasdaq Baltijas biržu vērtīgākie uzņēmumi

Žanete Hāka, 05.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumu kopējā vērtība sasniedza 6,9 miljardus eiro, kas ir par 2,56% mazāk nekā pirms mēneša, liecina Baltijas biržu statistika.

Nasdaq Vilnius uzņēmumu vērtība bija 3,4 miljardi eiro, kas ir par 3,11% mazāk nekā pirms mēneša, Nasdaq Tallinn – 2,65 miljardi eiro, mēneša laikā sarūkot par 3,11%, bet Nasdaq Riga uzņēmumu vērtība sasniedza 813,9 miljonus eiro, kas ir par 1,71% lielāka nekā iepriekšējā mēnesī.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuri maija beigās bija Nasdaq Baltijas biržu vērtīgākie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Baltijas biržās tirgotākās akcijas jūnijā

Db.lv, 02.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūnijā Nasdaq Baltijas biržās tirdzniecības apgrozījums sasniedza 43,84 miljonus eiro, liecina biržu dati.

Mēneša laikā apgrozījums audzis par 32,84%, ko ietekmēja ievērojamais pieaugums – par 67,79% Nasdaq Tallinn, sasniedzot 35,14 miljonus eiro. Nasdaq Riga tirdzniecības apgrozījums saruka par 20,54% līdz 0,78 miljoniem eiro, bet Nasdaq Vilnius – par 28,52% līdz 7,92 miljoniem eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka jūnijā Igaunijas lielākās ostas AS Tallinna Sadam akcijas iekļautas biržas Nasdaq Tallinn Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Tallinas ostas akciju iekļaušana biržā notika pēc uzņēmuma akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) Igaunijas privātpersonām un institucionālajiem investoriem visā pasaulē, kas bija spēkā no 2018. gada 25. maija līdz 6. jūnijam. IPO kopējais piesaistītais naudas apjoms sasniedza 147,7 miljonus eiro. Kopumā publiskajā piedāvājumā piedalījās 13 723 Igaunijas privātpersonas un 102 institucionālie investori no 22 valstīm. Pieprasījums piedāvāto apjomu pārsniedza vairāk nekā trīs reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valsts energokoncerna "Ignitis grupe" meitasuzņēmums "Ignitis Renewables" pagājušajā nedēļā reģistrējis Latvijā SIA "Ignitis Renewables Latvia" ar divu miljonu eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lietuvas "Ignitis Renewables" ir jaunizveidotās kompānijas vienīgā īpašniece. Savukārt kompānijas vienīgā valdes locekle ir Erika Ščiogoleva.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "Ignitis Renewables Latvia" darbības veidi ir elektroenerģijas sadale, elektroenerģijas tirdzniecība, ēku būvniecība, būvniecības projektu izstrādāšana, elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecība, pārējā inženierbūvniecība, būvlaukuma sagatavošana, elektroinstalācijas ierīkošana, sava nekustama īpašuma pirkšana un pārdošana, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

"Ignitis Renewables Latvia" izpildinstitūcija ir valde, kura sastāv no viena locekļa, kuru ievēlē dalībnieku sapulce uz četriem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valsts energokoncerna "Ignitis grupe" meitasuzņēmums "Ignitis Renewables" pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrējis vēl divas jaunas kompānijas, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp otrdien, 29.martā, Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota SIA "IGN RES DEV1", bet trešdien, 30.martā, reģistrēta SIA "IGN RES DEV2". Abām kompānijām pamatkapitāls ir 500 000 eiro, un "Ignitis Renewables" ir to vienīgā īpašniece.

Gan "IGN RES DEV1", gan arī "IGN RES DEV2" vienīgā valdes locekle ir Erika Ščiogoleva.

Kompāniju juridiskā adrese ir Cēsu iela 31 k-3.

Jau vēstīts, ka šogad 16.februārī "Ignitis Renewables" reģistrēja Latvijā SIA "Ignitis Renewables Latvia". Minētās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, un "Ignitis Renewables" ir tās vienīgā īpašniece. Arī "Ignitis Renewables Latvia" vienīgā valdes locekle ir Ščiogoleva.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "Ignitis Renewables Latvia" darbības veidi ir elektroenerģijas sadale, elektroenerģijas tirdzniecība, ēku būvniecība, būvniecības projektu izstrādāšana, elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecība, pārējā inženierbūvniecība, būvlaukuma sagatavošana, elektroinstalācijas ierīkošana, sava nekustama īpašuma pirkšana un pārdošana, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group nākamgad plāno investēt 5-6 miljonus eiro

Žanete Hāka, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā gadā Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmums Apranga Group plāno sasniegt 230 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā šogad, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Vilnius.

Kompānija nākamajā gadā ieplānojusi rekonstruēt vai atvērt 7-10 jaunus veikalus, kopējām investīcijām sasniedzot 5-6 miljonus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada oktobrī Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 21,9 miljonus eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā pērnā gada oktobrī, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Oktobrī Apranga Group sasniedzis lielāko mēneša apgrozījumu vēsturē.

Šā gada desmit mēnešos uzņēmuma apgrozījums sasniedza 175,7 miljonus eiro, kas ir par 8,1% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nasdaq Riga, reaģējot uz tirgus situāciju, piemēro cenu svārstību aizsardzības mehānismu

Žanete Hāka, 12.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nasdaq Riga" ir pieņēmusi lēmumu veikt izmaiņas dinamiskajā cenu svārstību aizsardzības mehānismā, liecina biržas sniegtā informācija.

Mehānisms piemērots visiem "Nasdaq Baltijā" emitētajiem akciju vērtspapīriem Regulētājā un "First North" tirgū, ņemot vērā vispārējo tirgus situāciju 2020.gada 12.martā.

Dinamiskais cenu svārstību aizsardzības mehānisms tiks palielināts divas reizes.

"Nasdaq Riga" skaidro, ka turpina uzmanīt tirgus situāciju un pieļauj iespēju, ka 12.marta ietvaros nepārtrauktās tirdzniecības laikā aizsardzības mehānisms var tikt atgriezts savās iepriekšējās robežās. Šādā gadījumā Nasdaq Riga sola publicēt tirgus paziņojumu.

Ja netiks ziņots citādi, dinamiskais cenu svārstību aizsardzības mehānisms tiks atgriezts savās iepriekšējās robežās, sākot ar 13.martu.

Baltijas biržu indeksi šonedēļ seko pasaules tirgus tendencēm, piedzīvojot strauju kritumu. Vakar "OMX Riga" indeksa vērtība saruka par 8,61%, "OMX Tallinn" - par 15,16%, bet "OMX Vilnius" - par 11,84%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Baltijas biržās tirgotākās akcijas novembrī

Db.lv, 05.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī Nasdaq Baltijas biržās tirgoto akciju kopējais tirdzniecības apgrozījums sasniedza 19,37 miljonus eiro, kas ir par 27,5% mazāks nekā iepriekšējā mēnesī.

Kopējā biržas uzņēmumu tirgus vērtība sasniedza 6,9 miljardus eiro, mēneša laikā samazinoties par 3,75%.

Aktīvākā tirdzniecība notika Nasdaq Tallin, kopējam apgrozījumam sasniedzot 10,96 miljonus eiro. Nasdaq Vilnius apgrozījums bija 7,22 miljoni eiro, bet Nasdaq Riga – 1,19 miljoni eiro.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras bijušas tirgotākās Baltijas biržu akcijas novembrī!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Investoru iecienītākās Baltijas akcijas decembrī

Db.lv, 07.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada decembrī kopējais Nasdaq Baltijas biržu tirdzniecības apgrozījums sasniedza 21,38 miljonus eiro, liecina biržu statistika.

Mēneša laikā tirdzniecības apgrozījums pieauga par 10,35%.

Vislielākais tirdzniecības apgrozījums bija Nasdaq Tallinn – 10,87 miljoni eiro, samazinoties par 0,87%. Nasdaq Riga apgrozījums pieauga par 37,04% līdz 1,63 miljoniem eiro, bet Nasdaq Vilnius – par 22,99% līdz 8,88 miljoniem eiro.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, ar kurām akcijām decembrī investori tirgojušies visaktīvāk!

Komentāri

Pievienot komentāru