Būve

Natālijas Draudziņas vidusskolas un Centra Humanitārās vidusskolas ēkās norit otrās kārtas atjaunošanas darbi

Zane Atlāce - Bistere, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā un Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā notiek ēku otrās kārtas atjaunošanas darbi, kurus pirmdien klātienē aplūkoja arī pašvaldības pārstāvji, informē Rīgas dome.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkā, Bruņinieku ielā 24, 24A un 24B, ir paveikti 30% no plānotajiem otrās kārtas būvniecības darbiem. Šogad ir ieplānots, ka 2798 kvadrātmetru platībā tiks veikts kosmētiskais remonts, atjaunota apkures, ventilācijas un siltumapgādes sistēmas. Skolas serveru telpai tiks uzstādīta jauna gaisa kondicionēšanas sistēma. Tiks izbūvēti jauni ūdensvada un kanalizācijas tīkli, nomainīti elektrotīkli, uzstādīta jaunu apsardzes un ugunsgrēka trauksmes izziņošanas sistēma. Jaunās telpas arī aprīkos ar jaunām mēbelēm.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas atjaunošanu pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība AKN. Kopīgās otrās kārtas būvniecības un būvuzraudzības darbu izmaksas ir gandrīz 1,22 miljoni eiro.

Arī Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkā, Kr. Barona ielā 116, kopš šā gada 24.marta norit otrās kārtas vienkāršotās atjaunošanas darbi. Šogad ir plānots, ka ēkai tiks atjaunota vēsturiskā fasāde un tai tiks uzstādīta nakts izgaismojuma sistēma. Uz ēkas fasādes tiks uzstādīts un izgaismots Rīgas pilsētas ģerbonis.

Patlaban ir paveikti 20% no plānotajiem otrās kārtas remontdarbiem. Būvdarbus ēkā ir plānots pabeigt augustā. Būvdarbu laikā tiks atjaunota apkures un ventilācijas sistēma. Renovēts virtuves un ēdināšanas bloks. Renovēta aktu zāle, pagrabs un ģērbtuvju telpas. Telpas tiks aprīkotas ar darbam nepieciešamām mēbelēm un aprīkojumu. Tiks labiekārtota ēkai līdzās esošā teritorija.

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkas atjaunošanu pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība LNK INDUSTRIES Partnership. Otrās kārtas būvniecības darbu izmaksas ir gandrīz 1,57 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunajā mācību gadā Rīgā brīvpusdienas būs arī 5. – 9. klašu skolēniem

Lelde Petrāne, 31.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas izglītības iestādes ir gatavas uzsākt jauno mācību gadu. To trešdien, 31. augustā, preses konferencē apliecināja Rīgas pašvaldības vadība. Galvenais izaicinājums no 1. septembra būs brīvpusdienu nodrošināšana arī visiem 5. – 9. klašu skolēniem.

Šogad lielāki vai mazāki remontdarbi ir veikti aptuveni pusē izglītības iestāžu – 70 bērnudārzos un 70 skolās, un kopumā tam izlietoti 27 miljoni eiro.

Pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta Oļega Burova teiktā, visas izglītības iestādes ir gatavas uzņemt izglītojamos, jo remontdarbi telpās ir pilnīgi pabeigti, vēl turpināsies atsevišķu ēku fasāžu atjaunošana un teritoriju labiekārtošana, kas aizkavējusies lietainās vasaras dēļ, bet šie darbi netraucēs mācību procesu.

Lielākie ēku renovācijas darbi veikti Rīgas Austrumu vidusskolā (Viļānu iela 13), kur kopējie ieguldījumi ir aptuveni trīs miljoni eiro, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā (Bruņinieku 24a), kur izlietoti 1,65 miljoni eiro. Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas ēkā (Kr. Barona ielā 116) un Friča Brīvzemnieka pamatskolā (Zeļļu ielā 4) remontētas telpas un atjaunotas vēsturiskās fasādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti šodien apstiprināja 2019.gada budžetu, kas paredz, ka galvaspilsētas izdevumi šogad sasniegs vēsturiski augstāko slieksni - 1,083 miljardus eiro.

Pilsētas ieņēmumi šogad plānoti 972,64 miljonu eiro apmērā, bet budžeta deficīts - 110,07 miljonu jeb 11,4% apmērā.

Lemšana par šā gada budžetu domes sēdē ilga desmit stundas. Par budžetu nobalsoja 33 valdošās koalīcijas deputāti, bet 24 opozīcijas deputāti balsoja pret.

Lielāko daļu - 583,7 miljonus eiro - pašvaldības ieņēmumu veido iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi, bet vēl 110 miljonus eiro - īpašuma nodokļa ieņēmumi. 5,03 miljonus eiro pašvaldība plāno iekasēt arī no Azartspēļu nodokļa un 924 007 eiro - no Dabas resursu nodokļa nomaksas. 20,51 miljonu eiro no pašvaldības šī gada ieņēmumiem veidos nenodokļu ieņēmumi, piemēram, ieņēmumi no uzņēmējdarbības un īpašuma, naudas sodi un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru