Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA LiiR Latvia 25-30% no apgrozījuma nodrošina lielveikalu uzkopšana gan Rīgā, gan vairākās reģionu pilsētās

SIA LiiR Latvia ir spējusi kāpināt apgrozījumu no 261 tūkst. eiro 2014. gadā līdz 730 tūkst. eiro 2016. gadā. Apgrozījuma lēciens nodrošinājis uzņēmumam vietu Dienas Biznesa un Lursoft veidotajā strauji augošu kompāniju jeb Gazeļu sarakstā. «Pagaidām, kamēr neesam sagaidījuši 2017. gada pārskatu, no prognozēm atturēsimies, tomēr jāteic, ka 2018. gads izskatās diezgan optimistiski. «Pateicoties» minimālās algas un degvielas cenu kāpumam, šogad cenas vismaz 10% robežās diemžēl būs jāceļ arī mums. Dažos gadījumos, ņemot vērā ilggadējo cenu nemainīgumu, šis kāpums būs vēl dramatiskāks – pat 20% un vairāk,» neslēpj SIA LiiR Latvia īpašniece Velga Kopce.

Cenas faktors

«Ir kompānijas, kur no darbu izpildītājiem līdz darbu uzdevuma devējiem ir milzīgs atstatums, bet mēs cenšamies visu kontrolēt paši. Protams, uzticamies darbu vadītājiem un deleģējam darbus, bet tai pašā laikā vienmēr esam lietas kursā par to, kas notiek mūsu objektos. Tas ir viens no faktoriem, kas ļauj mums turēt roku uz pulsa un paplašināties,» viņa ir pārliecināta. Pēc V. Kopces aplēsēm, Latvijā ir ap 2000 uzkopšanas kompāniju, bet spēcīgākie konkurenti ir aptuveni 20 uzņēmumi; vietējā kapitāla firmas ir tikai dažas. «Lielākais vietējā kapitāla uzņēmums šajā nozarē ir Clean R, bet tam lielāko apgrozījumu veido atkritumu apsaimniekošana. Tie uzņēmumi, kuriem apgrozījums mērāms miljonos, parasti nodarbojas gan ar uzkopšanu, gan apsaimniekošanu. Mūsu specializācija ir tikai uzkopšana. Sākotnēji bija plānots darboties arī apsaimniekošanas jomā, bet šo ieceri līdz šim neesam īstenojuši,» atklāj V. Kopce.

Viņa lēš, ka kopējā uzkopšanas tirgus ietilpība varētu būt ap 60 miljoniem eiro. Attiecīgi, ja operē ar LiiR Latvia 2016. gada neto apgrozījuma datiem, tās tirgus daļa varētu veidot nepilnus 1,22%.

Visu rakstu Nepakļaujas zemās cenas spiedienam lasiet 5. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru