Mazais bizness

NFC Team lolo nākotnes risinājumus

Anda Asere, 13.11.2012

Jaunākais izdevums

Mūsu komanda strādā pie risinājumiem, kur mobilais telefons ir darba rīks. Pasaule kā inovācijas šos risinājumus lietos arī pēc diviem trim gadiem.

Tā apgalvo Aivars Ritovs, SIA NFC Team vadītājs. Uzņēmums veido risinājumus, izmantojot mobilās tehnoloģijas, jaunākās paaudzes televizorus un POS terminālus, kā arī mākoņskaitļošanas iespējas. Kompānija strādā ar jaunāko datu pārraides standarta tehnoloģiju NFC (Near Field Communication) un piedāvā izpildīt ne tikai ar programmēšanu saistītos uzdevumus, bet arī pilnveidot izmantojamo iekārtu un saslēgt vienkopus. Ja pasaulē nav pieejamas iekārtas, tās tiek radītas uz līgumu pamata, sadarbojoties ar vairākām laboratorijām Latvijā un Zviedrijā, kas veic inženierdarbus NFC Team un tās klientu uzdevumā. Runājot par konkurenci, A. Ritovs nebaidās teikt, ka šajā industrijā NFC Team ir labāko piecniekā. «Par augstu konkurenci un darba trūkumu vēl pāragri sūdzēties,» viņš spriež.

Lielākā daļa uzņēmuma risinājumu izstrādāti ārzemju partneriem, piemēram, virtuālās naudas kartes kādam Nigērijas degvielas uzpildes tīklam. «Viņiem ir augsts inflācijas līmenis, un šis degvielas uzpildes staciju tīkls gribēja izveidot norēķinu kartes ar savu virtuālo naudu, kas būtu no tās pasargāta. Piemēram, šodien iemaksātos desmit latus pēc kāda laika var apmainīt pret noteiktu degvielas daudzumu, vadoties pēc šodienas kursa,» stāsta A. Ritovs.

NFC Team portfelī ir arī, piemēram, uzkopšanas darbu uzskaites rīks Itālijas uzņēmumam, kas automātiski ģenerē darba laika un uzdevumu aprēķinu, palīdz samazināt darbu vadītāju skaitu un ļauj apkopējiem zināt, cik viņi ir nopelnījuši. Uzņēmums strādā arī pie ANO izglītības projekta Kolumbijā un jau nākamā gada sākumā plāno «iespiest» mācību grāmatas mobilajos telefonos, jo tas ir lētāk nekā drukāt grāmatas.

Viens no pēdējiem projektiem ir aplikācija Lielbritānijas donoru asociācijai. Tiem, kas gaida rindā pēc donora orgāna, telefonā un internetā ir aplikācija, kur redzamas daktera izrakstītās zāles, kad nākamreiz jāapmeklē ārsts, kad pēdējoreiz veiktas analīzes un kādi bija to rezultāti. Vēl vairāki produkti radīti apsardzes darbinieku drošībai un apgaitu uzskaitei, sociālo darbinieku darba automatizācijai, loģistikai, pastniekiem un konferenču vai pasākumu virsvadīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lojalitātes karte nav tikai plastmasas gabaliņš atlaidei. Tā ir starpnieks uzņēmuma attiecībās ar klientu

Labums tai jādod abām pusēm – uzņēmējam dati, ko var izmantot, lai uzrunātu klientu vēl labāk, bet pircējam – īpaša pieeja un atlaides.

Pašlaik attiecību pierādījums ir karte, taču arvien biežāk starpnieka loma tiek uzticēta viedtālrunim.

Dati – zelta vērtē

«Klientu ieguvumi ir atlaides, īpaši piedāvājumi un jaunumi, savukārt veikala ieguvums ir kontaktu datu bāze, kuru var izmantot mārketinga aktivitātēm,» atklāj Evija Majevska, Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore. Zeķu veikalu Madam Baron zīmola īpašniece Inese Barone uzsver personalizēto piedāvājumu iespēju. Klientiem interesanti piedāvājumi ir viens no priekšnosacījumiem, kāpēc viņi izvēlas iepirkties tieši šajos veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka salīdzinoši nesen dienas gaismu ieraudzīja iPhone 5, kompānija Apple decembrī uzsāks jauna viedtālruņa testa versijas ražošanu, atsaucoties uz Ķīnas laikrakstu Commercial Times, vēsta tehnoloģiju portāls DigiTimes.

Apple esot uzsākusi jaunā viedtālruņa, saukta par iPhone 5S, sertefikācijas procesu un tiek prognozēts, ka pilna apmēra ražošana varētu tikt uzsākta 2013. gada pirmajā ceturksnī, bet tirdzniecībā ierīce, iespējams, parādīsies nākamā gada jūnijā.

Pasaules tehnoloģiju mediji norāda, ka grūti spriest par izskanējušās informācijas ticamību, tomēr, ja Apple izstrādā jaunu viedtālruni, tas varētu tikt aprīkots ar A6x procesoru, kas ir ātrāks nekā iPhone 5, kā arī ar NFC (Near Field Communication) tehnoloģiju atbalstu, kas pamazām kļūst par nozares standartu.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple ar iPhone 5 viedtālruni nāca klajā septembrī. Ierīce padarīta plānāka un spēj izmantot jaunākās paaudzes komunikāciju tīklus, kā arī aprīkota ar jaudīgāku procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Swedbank klientiem pieejama jaunā mobilā lietotne, kas piedāvā, piemēram, biometrijas datu izmantošanu, zibmaksājumus un Android lietotājiem arī iespēju norēķināties ar viedtālruni, iztiekot bez ierastās maksājumu kartes.

Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs stāsta: «Saskaņā ar jaunākā bankas pētījuma datiem 92% no mūsu aktīvajiem klientiem Latvijā ir viedtālrunis, un viņi tajā veic arvien lielāku daļu ikdienas finanšu operāciju. Jaunā lietotne tika izveidota saskaņā ar pasaules labāko pieredzi, šajā procesā iesaistot arī mūsu klientus. Lietotnes izmēģinājuma versiju lejupielādēja vairāk nekā 60 tūkstoši klientu, un mēs saņēmām vairāk nekā 5 tūkstošus komentāru un ieteikumu, kas palīdzēja jaunās lietotnes izstrādē.»

Jaunajā lietotnē Swedbank klientiem būs pieejamas jaunas maksājumu iespējas – zibmaksājumi un mobilie bezkontakta maksājumi. Zibmaksājumi ļauj lietotājiem veikt ātrus pārskaitījumus ne tikai starp Swedbank klientiem, bet arī citām bankām, kas atbalsta zibmaksājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony tehnoloģiju pasākumā Berlīnē IFA 2013 prezentējusi jaunu viedtālruni savā ūdensizturīgo ierīču sērijā – Xperia Z1.

Jaunais viedtālrunis tiek pozicionēts kā ierīce ar «revolucionāru» 20,7 megapikseļu kameru. Tehnoloģiju eksperti atgādina, ka, piemēram, Nokia Lumia 1020, ir vēl lielākas izšķirtspējas - 41 megapikseļa - kamera, tomēr tajā pašā Nokia tālrunis ir «izlecējs», un Sony varētu rādīt piemēru citiem viedierīču ražotājiem. Xperia Z1 viedtelefonā ir BIONZ attēlveidošanas tehnoloģija, kā arī G Lens optiskās sistēmas tehnoloģija.

Līdztekus jaunumam Xperia Z1 pasākumā tika prezentēti arī ierīcei paredzētie objektīvi – QX10 un QX100. Katram objektīvam ir savs sensors, attēlu apstrādes programmatūra, mikrofons, baterija un atmiņas karte. Izmantojot Near field communication (NFC) tehnoloģiju, iespējams objektīvus savienot ar Android vai iOS operētājsistēmas ierīci un uzņemt attēlus arī tad, ja viedtālrunis un objektīvs atrodas atstatus viens no otra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bezkontakta funkciju izmanto aptuveni 60% maksājumu karšu īpašnieku

Žanete Hāka, 14.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā jau teju 75% iedzīvotāju ir bezkontakta karte, un 23% iedzīvotāju jau ir bezkontakta maksāšanas iespēja telefonā, aprocē, pulkstenī vai citās viedierīcēs, liecina Mastercard un Finanšu nozares asociācijas veiktais Latvijas iedzīvotāju pētījums.

Saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas apkopotajiem datiem (2019., 2. ceturksnī) Latvijā bankas izsniegušas vairāk nekā 1 miljonu bezkontakta karšu. Vērojams 118% pieaugums, ja salīdzina ar tādu pašu periodu pērn.

Bankas Latvijā arvien plašāk piedāvā maksājumus ne tikai ar norēķinu karti, bet arī citām valkājamajām ierīcēm, piemēram, telefonu, aproci, pulksteni u. c. Karšu norēķini pieejami vairāk nekā 30 tūkstošos tirdzniecības vietu Latvijā. Gandrīz 70% POS termināļu Latvijā ir ar bezkontakta funkciju.

Salīdzinot ar iepriekšējiem “Piik un gatavs” kampaņā veiktās aptaujas datiem, būtiski pieaudzis to respondentu īpatsvars, kuri ikdienas pirkumiem lieto bezkontakta kartes (no 37 % 2018. gada septembrī līdz ~60 % 2019. gada septembrī).

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

SEB bankas klienti var norēķināties arī ar mobilo tālruni

Zane Atlāce - Bistere, 04.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas klienti, kuriem ir tālrunis ar Android operētājsistēmu, par pirkumiem un pakalpojumiem tagad var norēķināties arī ar savu mobilo tālruni, informē bankā.

Ar mobilo tālruni var veikt maksājumus līdz 150 eiro Latvijā un ārzemēs - tirdzniecības vietās, kurās pieejami bezkontakta norēķini.

Lai norēķiniem varētu izmantot viedtālruni, vispirms SEB bankas mobilajā lietotnē jāizveido bankas kartes digitālā versija. Jaunā funkcija pieejama visām Mastercard norēķinu kartēm un kredītkartēm, ieskaitot tās, kurām nav bezkontakta norēķinu funkcija. Lai aktivizētu karti mobilajā tālrunī, tam ir nepieciešama NFC (near field communication) bezvadu datu pārraides tehnoloģija.

"Klientu vēlme ikdienas bankas pakalpojumiem un norēķiniem izmantot digitālos un mobilos kanālus arvien pieaug, tāpēc esam gandarīti, ka varam spert nākamo soli digitālajā attīstībā un mūsu klientiem Latvijā un Igaunijā piedāvāt iespēju norēķināties ar savu mobilo tālruni. Klienti, kuri jauno iespēju jau ir izmēģinājuši, visvairāk novērtē tās ērtumu. Nenoliedzami mūsu ikdienas paradumi mainās - arvien mazāk līdzi ikdienā nēsājam maku, taču vairumam mobilais tālrunis vienmēr ir rokas stiepiena attālumā. Līdz ar to, aktivizējot bankas karti mobilajā tālrunī, arī finanses vienmēr būs rokas stiepiena attālumā. Jāuzsver, ka maksājumu veikšana ar mobilo tālruni vēl ir testa režīmā, tāpēc aicinām klientus to izmēģināt, novērtēt un ziņot mums, ja ir vērojamas kādas nepilnības un nepieciešami uzlabojumi," uzsver SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia izstrādājusi Samsung Pay maksājumu risinājumu Krievijas bankai Russkij Standart

Žanete Hāka, 21.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieto Latvia ieviestais maksājumu risinājums ļauj bankas Russkij Standart klientiem veikt pirkumus, izmantojot Samsung Pay maksājumu karšu maku viedtālrunī pie jebkura tirgotāja, kam ir uzstādīts POS termināls banku karšu pieņemšanai, informē uzņēmums.

Šāda iespēja tiek nodrošināta, pateicoties gan NFC (Near Field Communication), gan MST (Magnetic Secure Transmission) tehnoloģiju atbalstam.

Bankas Russkij Standart klientu veicamie maksājumi, izmantojot Samsung Pay, ir aizsargāti ar viedtālrunī iebūvēto sistēmu Samsung KNOX, kas nodrošina ierīces aizsardzību pret ļaunprātīgiem uzbrukumiem un nepārtraukti izseko iespējamos apdraudējumus, kā arī pateicoties tokena izmantošanai maksājumu kartes datu vietā.

“Mobilo kanālu, tai skaitā mobilās bankas un mobilo maksājumu pakalpojumu izmantošana patērētāju vidū nepārtraukti pieaug. Novērojot dažādu tirgu tendences, tostarp arī Krievijas tirgu, bankas ir vēlamais piegādātājs tādiem risinājumiem kā maksājumu karšu maki viedtālrunī. Bankām tā ir iespēja ne tikai aktīvāk piedalīties mobilo maksājumu procesā, bet arī veicināt lojalitātes attīstību un stiprināšanu, pateicoties arvien jauniem saskares punktiem ar gala patērētāju, kā arī radīt papildu ienākumu avotus, atzīmē Tieto Maksājumu risinājumu vienības direktors Māris Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Latvijā izsniegts vairāk nekā 1,6 miljoni bezkontakta maksājumu karšu

Db.lv, 21.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izsniegts vairāk nekā 1,6 miljoni bezkontakta maksājumu karšu, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie 1.ceturkšņa dati.

Maksājumi ar karti pieejami vairāk nekā 30 tūkstošos tirdzniecības vietu Latvijā. Bezkontakta kartes PIN kods joprojām ir jāpatur prātā, jo tas nepieciešams pirkumiem virs 50 eiro, un drošības nolūkā ik pa laikam POS terminālis pēc iestrādāta algoritma pieprasīs ievadīt PIN kodu, lai pārliecinātos, ka karti izmanto tās īstais lietotājs.

Kopš marta Latvijā palielināts bezkontakta karšu maksājumu limits bez PIN ievades no 25 līdz 50 eiro.

"Mastercard" un Finanšu nozares asociācijas maijā veiktais Latvijas iedzīvotāju pētījums liecina, ka teju 75% Latvijas iedzīvotāju ir bezkontakta maksājumu kartes, un vairāk nekā 70% tās lieto ikdienas pirkumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lojalitātes kartes piedāvā aizstāt ar «gudro» uzlīmi

Anda Asere, 22.05.2012

Jānis Plaudis, Andrejs Rubulis, Gatis Vērzemnieks, Ivars Indriks, Guntis Čoders, Gatis Zvejnieks

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Farcore Finance izstrādājis tehnoloģiju Walmoo, kas ļauj atbrīvoties no daudzajām veikalu lojalitātes kartēm, apmainot tās pret «gudro» uzlīmi uz telefona.

«Visi gaida, kad būsim gatavi parādīties publiski. Pirmajam ir visgrūtāk, taču kādam tas būs jāuzsāk un ir daudz piemēru, ka pirmie paliek atmiņā vislabāk, piemēram, SMS credit pirmie piedāvāja mini kredītus un visi to atceras. Mēs gribam būt pionieri šajā lauciņā,» tā Guntis Čoders, Walmoo (SIA Farcore Finance) līdzīpašnieks. Walmoo ir mobilā lojalitātes, komunikācijas un identifikācijas platforma, ar ko iecerēts izskaust plastikāta klientu kartes - cilvēks var iztukšot maku un daudzu plastikāta klienta karšu vietā lietot vienu uzlīmi, kuru noskenējot tiek apliecināts, ka tas ir viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu lietotājiem veikalos, restorānos un citās karšu pieņemšanas vietās būs iespēja maksāt ar mobilo telefonu, pieliekot to pie karšu nolasīšanas termināļa. Šādu pakalpojumu sadarbībā ar Mastercard ir izstrādājusi banka Citadele. Plašākai sabiedrībai tas būs pieejams šovasar visām Mastercard kartēm.

Maksāt ar telefonu varēs Citadeles klienti.

Maksājumiem ar mobilo telefonu tiks nodrošināta augsta drošība, tāpēc ar tiem varēs veikt arī maksājumus par summām virs 10 eiro, kas šobrīd ir limits, norēķinoties ar bezkontakta kartēm.

Citadeles mobilo maksājumu pakalpojums šobrīd darbojas t.s. beta testa programmas ietvaros, kur to izmēģina Citadeles darbinieki un atsevišķas klientu grupas, lai dažādās ikdienas maksājumu situācijās pārliecinātos, ka izstrādātais mobilo norēķinu risinājums ir ērti lietojams, drošs un pieejams pie dažādu modeļu maksājumu termināļiem Latvijā un ārzemēs. Beta testa programma ir pēdējais solis, pirms mobilo norēķinu risinājums tiek padarīts pieejams plašākai sabiedrībai, kas iecerēts šā gada vasarā. Lietuvā un Igaunijā Citadele mobilos norēķinus plāno ieviest vēlāk - gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Google prezentē savu pirmo planšetdatoru; nākamgad gaidāmas arī superbrilles

Gunta Kursiša, 28.06.2012

Google pirmais planšetdators Nexus 7, kas darbojas, izmantojot Android jaunāko versiju Jelly Bean.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iOS sīvākās sāncenses operētājsistēmas Android izstrādātājs Google laidis klajā savu pirmo planšetdatoru Nexus 7. Tāpat Google turpina iekarot tehnoloģiju tirgu, uzsākot pieņemt pasūtījumus paplašinātās realitātes brillēm, kas varētu nonākt pārdošanā nākamgad, vēsta BBC.

Google planšetdatoru Nexus 7 ražojusi Taivānas kompānija Asus, un ierīce darbojas, izmantojot Android jauno versiju Jelly Bean.

Astoņu gigabaitu (GB) un septiņu collu (17,8 centimetru) planšetdatora versija tiks tirgota par 199 ASV dolāriem sākot no jūlija vidus. Paredzams, ka Google sīkrīks kļūs par nozīmīgu konkurentu Amazon Kindle Fire. Planšetdatora izmēri ir līdzīgi sāncenšu Samsung Galaxy Tab 2 7.0, kas arī darbojas, izmantojot Android sistēmu, bet tā ekrāna lielums ir ievērojami mazāks nekā Apple labāk pārdotajam 9,7 collu (24,6 centimetru) iPad. Nexus 7 sver 340 gramus. Nexus 7 ir pirmā ierīce, kas izmanto Google Chrome kā noklusējuma pārlūku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Turpmāk arī Latvijā par pirkumiem varēs norēķināties ar mobilo telefonu

Zane Atlāce-Bistere, 04.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No ceturtdienas, 7.septembra, Latvijā būs iespēja par pirkumiem norēķināties ar mobilo telefonu, informē bankā Citadele.

Maksājumus ar mobilo telefonu no 7.septembra varēs veikt Mastercard karšu lietotāji, turklāt tie, kuri izmanto telefonus ar Android operētājsistēmu.

Citu operētājsistēmu tālruņu lietotājiem banka Citadele piedāvās alternatīvus mobilo maksājumu risinājumus - aproces un uzlīmes ar NFC (near-field communication) tehnoloģiju.

Ar mobilo telefonu varēs veikt maksājumus arī par summām virs 10 eiro, kas šobrīd ir limits, norēķinoties ar bezkontakta kartēm.

Plašāk par jauno pakalpojumu plānots informēt preses konferencē ceturtdien, 7.septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijā banku kartes aizstās ar mobilo telefonu SIM kartēm

Lelde Petrāne, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā tiks sākts pilotprojekts, kura ietvaros pārbaudīšot inovatīvu maksājumu risinājumu, kad bankas kartes mikroshēmas funkcijas tiks pārceltas uz mobilā tālruņa SIM karti, vēsta baltic-course.com.

Projekta rezultātā banku klienti varētu veikt ikdienas karšu maksājumus, izmantojot mobilos tālruņus, nevis ierastās maksājumu kartes.

Šis pilotprojekts sekojot priekšizpētei, kad uzņēmumi Eliko Tehnoloogia Arenduskeskus un EMT meklēja iespējas NFC (Near Field Communication) tehnoloģijas izmantošanai Igaunijā.

Pilotprojekta mērķis esot pārbaudīt bezkontakta virtuālas bankas kartes izveides iespēju mobilajā tālrunī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tuvākajos gados fiziskajās tirdzniecības vietās būs aizvien vairāk iespēju maksāt ar zibmaksājumiem

Dienas Bizness, 20.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju straujā attīstība un lietotāju paradumu maiņa veicina dažādu modernu maksājumu pakalpojumu ieviešanu, norāda Latvijas Bankas maksājumu sistēmas eksperti Edīte Gailiša un Deniss Fiļipovs.

Piemēram, arvien plašāku izplatību gūst bezkontakta maksājumi, kurus var veikt ar viedtālruņu palīdzību un kas tiek izpildīti ātri un jebkurā laikā. Lietotāju pozitīvā pieredze, modernajiem maksājumu risinājumiem atvieglojot to ikdienu, kļūst teju tikpat nozīmīga kā šo risinājumu drošības aspekti.

Latvijas Banka 2017. gada augustā ieviesa zibmaksājumu infrastruktūru – uz jaunākajām informācijas tehnoloģijām balstītu inovatīvu maksājumu sistēmu. Nacionālā banka nodrošina infrastruktūru, bet ikdienas pakalpojumu izstrāde ir komercbanku un citu maksājumu iestāžu atbildības joma. Klienti arvien vairāk novērtē zibmaksājumu nodrošināto iespēju pārskaitīt naudu 1–3 sekunžu laikā no vienas bankas kontu uz citu, turklāt to var izdarīt jebkurā diennakts laikā, arī brīvdienās un svētku dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Prezentēta interaktīva MasterCard, kurai ir tastatūra un LCD ekrāns

Gunta Kursiša, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūrā prezentēta jauna «interaktīva» MasterCard, kurā ir iebūvēta tastatūra un LCD ekrāns.

Interaktīvajai MasterCard jeb Display Card ir skārienjūtīgas pogas, kā arī iespēja izmantot šo tastatūru, lai piekļūtu savam bankas kontam jeb izmantotu One-Time Password (OTP). Tādējādi vairs nebūs nepieciešams kodu kalkulators vai kodu karte, lai nākotnē piekļūtu savam interneta bankas kontam. Tāpat «nākamās paaudzes» kartei ir LCD ekrāns.

Nākotnes versijas paredz, ka karte spēs attēlot arī tādu informāciju kā, piemēram, atlikusī nauda kontā.

Jauno interaktīvo karti radījusi kompānija MasterCard Worldwide, sadarbojoties ar Standard Chartered Bank Singapore. Paredzams, ka karte būs pieejama janvārī, un pēc tam tiks izplatīta arī ārpus Singapūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Swedbank daļai klientu sāk piedāvāt mobilos bezkontakta maksājumus

Db.lv, 18.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Swedbank piedāvā jaunu mobilo lietotni Swedbank 2019, kas sākumā būs pieejams Android lietotājiem, bet drīzumā arī iOS, informē bankas pārstāvji.

Android lietotāji var izmantot jau pirmo jauno funkciju: mobilos bezkontakta maksājumus.

Swedbank 2019 mobilo bezkontaktu maksājumu limits ir izveidots 150 eiro vienai transakcijai, un šī funkcija tiek papildu aizsargāta ar obligāto ekrāna aizslēgšanu.

«Iesaistot klientus Swedbank 2019 lietošanā, mēs aicinām ikvienu izmēģināt tās jauno lietošanas loģiku, dizainu un funkcijas, kuru klāsts ar laiku tiks papildināts. Tādā veidā ikviens klients var piedalīties jauna digitāla pakalpojuma izstrādē, veidojot vēl nebijušu sadarbības modeli. Tāpēc aicinu ikvienu interesentu papildus esošajai Swedbank lietotnei lejupielādēt arī jauno Swedbank 2019, izmēģināt to ikdienā, maksāt ar tālruni un sniegt mums savus ieteikumus jaunās versijas izstrādē,» norāda Vadims Frolovs, Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru