Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Santa Klausa birojs Somijā tūristu skaita samazinājuma dēļ ir tuvu bankrotam, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Birojs nav samaksājis nodokļos 200 000 eiro, un tam dota nedēļa, lai šīs saistības nokārtotu.

«Sākumā samazinājās tūristu skaits no Grieķijas, pēc tam no Spānijas. Tam sekoja iebraucēju skaita samazināšanās no Itālijas un Portugāles, bet pēc tam - no Krievijas,» stāstīja Santa Klausa ciemata vadītājs Jarmo Karniemi.

Ciemats atrodas Somijas pilsētā Rovaniemi, Lapzemē, un pērn to apmeklējuši apmēram 300 000 tūristu.

Pēc Krievijas tūristu skaita samazināšanās par ciemata biežākajiem viesiem kļuvuši tūristi no Japānas.

Santa Klausa biroja vadība cer, ka saistības tomēr izdosies nokārtot un birojs varēs turpināt darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku vecītis uzskata, ka labākā dāvana ir laiks. Ziemassvētkos svarīgākais ir sirsnīga kopā būšana un materiālas dāvanas ir kā suvenīrs, lai mēs atcerētos šo brīdi.

Biznesa portāls db.lv viesojās Ziemassvētku vecīša birojā Pāvilostas novada Ziemupē. Jau vairākus gadus svētku laikā Rūķupē ikviens var satikt īstu Ziemassvētku vecīti.

Kā stāsta viena no Rūķupes aktīvistēm Daiga Kadeģe, šis stāsts ir gana sens. Ideju par Ziemupi kā Ziemassvētku vecīša mājvietu pasviedis kāds Austrālijas latvietis un tā vietējiem ļoti iepatikusies.

Ziemassvētku vecīša biroju biedrība Ziemupīte sāka veidot 2006.gadā. D.Kadeģe atzīst, ka sākumā bija raizes par to, kāda būs cilvēku atsaucība. «Sākām šo projektu ar bailēm, bet sapratām, ka interese ir pārsteidzoši liela. Visi pieaugušie pēkšņi šeit kļūst par bērniem. Pie mums brauc gan tādi, kuriem ir divi gadi, gan tādi, kam astoņdesmit,» lepojas D.Kadeģe.

Komentāri

Pievienot komentāru