Foto

Nopērk Silmaču atpūtas bāzi; plāni - apjomīgi

Dienas Bizness, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes īpašnieku ir mainījusi savulaik Latvijā iecienītā atpūtas bāze Silmači, kas atrodas Launkalnes pagastā pie Lizdoles ezera. Par to vēsta reģionālais laikraksts Ziemeļlatvija.

No Smiltenes firmas Mid - Land šo bāzi ir nopircis cits Smiltenes uzņēmums Mežroze IG, kas specializējies mežizstrādē un mežsaimniecībā un tagad paplašina darbības jomu.

Atpūtas bāzē jau esot uzsākts remonts - tiek nomainīts lielās ēkas jumta segums. Pēc tam kārta būs kempinga mājiņām, centrālās ēkas iekštelpām un sporta laukumiem, tai skaitā stadionam un tenisa kortiem, informējis SIA Mežroze IG valdes priekšsēdētājs Ingars Grēns. Visus darbus esot plānots paveikt divos gados, jo aktīvās atpūtas sezonas laikā remonts tiks apturēts.

Pirmos apmeklētājus Silmači uzņemšot jau šās vasaras sezonā. Kā raksta Ziemeļlatvija, jaunumus pozitīvi vērtē aptaujātie launkalnieši, arī Launkalnes pagasta pārvaldes vadītājs Māris Lazdiņš. «Pēdējā laikā Silmačos bija klusāks periods. Jācer, ka jaunie īpašnieki aktivizēs atpūtas bāzes darbību, rīkos pasākumus, un varbūt vietējiem iedzīvotājiem tur radīsies jaunas darba vietas,» sacījis pagasta pārvaldnieks.

Atpūtas bāze Silmači padomju laikā piederēja Smiltenes ceļiniekiem. Silmaču ziedu laiki bija pagājušā gadsimta 70. un 80. gados, kad šo vietu zināja daudzviet Latvijā. Remontējot koka ēkas, pamatā tikšot saglabāta to interesantā arhitektūra ar trīsstūrveida jumtiem, papildinot būves ar savām «odziņām», sacījis I. Grēns. Mežroze IG vēloties izveidot Silmačus par Latvijā atpazīstamu sporta un atpūtas vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru