Jaunākais izdevums

Noslēgumam tuvojas būvniecības darbi Pillar attīstītajā daudzdzīvokļu mājā Rīgā, Miera ielā 57a – Miera Park House.

Pillar jaunceltni Miera Park House iegādājās 2013. gada sākumā par 2,4 miljoniem eiro. Rekonstrukcijā un apdarē ieguldīto līdzekļu summa sasniegs aptuveni 5,6 miljonus eiro. Plānots, ka māja ekspluatācijā pilnībā tiks nodota šā gada otrajā ceturksnī.

Līdz ar to ir uzsākta dzīvokļu rezervācija, un to pārdošanas cena ir, sākot no 1700 EUR/m², liecina medijiem sniegtā informācija.

Projektā tiek pārdoti 38 dzīvokļi ar platību, sākot no 62 m² līdz 238 m². Dzīvokļi iegādei tiek piedāvāti trīs pilnas apdares līmeņos (A, B un C līmenis).

Ēkas fasādes apdarē izmantots dabīgais akmens, kas kombinēts ar matētu un caurspīdīgu stiklu. Mājas apkārtējā teritorija - 3811 m². Mājas pagrabstāvā izbūvēta pazemes autostāvvieta 50 automašīnām, mantu glabātuves.

Pillar Holding Company, KS, kas izveidota 2008. gadā, pieder Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS, un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 8,2 miljonus eiro, ekspluatācijā nodota premium klases daudzdzīvokļu māja - Miera Park House. Iepriekš ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma Pillar izpilddirektore Ieva Valtere norādīja, ka Pillar izmaiņas tirgū sajutīs tieši ar šo projektu.

Šā gada jūnija sākumā aģentūrai LETA viņa sacīja: «Mēs vairs nevaram veikt pārplānošanu. Šajā ēkā izmantoti augstas klases apdares materiāli, visos dzīvokļos tiek iebūvēta augstas klases virtuves tehnika, tāpēc arī cenas samazināšana īsti nav iespējama. Pabeigsim projektu tādu, kāds tas ir, un tad lēnā garā pārdosim. Skaidrs ir tas, ka iepriekš bijām rēķinājušies ar pārdošanas laiku 2,5 gadi vai trīs gadi, tagad tam jāpieliek klāt vēl vismaz gads.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Valtere: Vissliktākajā situācijā atrodas nekustamo īpašumu projektu attīstītāji Jūrmalā

LETA, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vissliktākajā situācijā šobrīd atrodas nekustamo īpašumu projektu attīstītāji Jūrmalā, jo tur ir ļoti daudz projektu, kas ir gan pabeigti, gan celtniecības stadijā, un nevienam nav noslēpums, ka Jūrmala ir orientēta tikai un vienīgi uz ārvalstu klientiem, sacīja ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma Pillar izpilddirektore Ieva Valtere.

Jautāta, vai nākotnē Jūrmalā ir iespējami kādu attīstītāju bankroti un situācija, ka paliek daudzi pusuzbūvēti vai uzbūvēti un nepārdoti projekti, Valtere sacīja, ka teorijā tāda iespēja vienmēr pastāv.

«Man nav zināms, ka ABLV Bank būtu finansējusi kādus projektus Jūrmalā, līdz ar to šādā veidā Pillar nevarētu iegūt savā īpašumā kādu Jūrmalas projektu. Citām bankām ir līdzfinansēti projekti Jūrmalā, taču šajos projektos vienmēr bijis arī liels pašu investoru naudas ieguldījums, bankas finansēja salīdzinoši mazu daļu,» skaidroja Valtere.

Pillar vadītāja norādīja, ka tajā tirgus segmentā, kurā lielākā pircēju daļa bija termiņuzturēšanās atļauju pieprasītāji, situācija ir ļoti bēdīga. Ir ļoti liela neskaidrība, pieprasījums pēc mājokļiem ir ļoti neliels.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz 15,5 miljonus eiro

Dienas Bizness, 27.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņu mēnešu laikā Pillar realizējis nekustamos īpašumus par 15,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014.gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 26,9 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014. gada deviņos mēnešos. Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies Pillar pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014.gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī uzsāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija. Tā ilgs līdz šī gada novembra beigām un tās ietvaros piedāvājam iegādāties privātmājas un zemesgabalus, kuru atlaide var sasniegt pat 80%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz 12,5 miljonus eiro

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņu mēnešu laikā Pillar realizējis nekustamos īpašumus par 12,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014. gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 26,9 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014. gada deviņos mēnešos. Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies Pillar pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014. gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī uzsāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija.

Sērijveida mājās pārdoti 166 dzīvokļi - Rīgā 93 dzīvokļi un ārpus Rīgas 73 dzīvokļi. Tāpat šogad noslēgti darījumi par 14 zemes gabalu un 1 komercobjekta pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar pārdošanas darījumu skaits uz pusi mazāks

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gads nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupai Pillar bija pārmaiņu gads, kura laikā veiktas nepieciešamās reorganizācijas jaunam darba cēlienam un būtiski samazināts pārraudzībā esošo nekustamo īpašumu skaits, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

Kopumā 2015. gadā Pillar noslēdza 373 pārdošanas darījumus par kopējo summu 18,1 miljons eiro. Salīdzinot ar 2014. gadu, pārdošanas darījumu skaits ir uz pusi mazāks, kas pamatots ar pārvaldībā esošā īpašumu portfeļa būtisku samazinājumu — gada laikā nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies no 730 līdz 420.

2015. gada laikā ir izdevies dubultot privātmāju un zemes gabalu pārdošanas darījumus – pārdotas 90 privātmājas un 32 zemesgabali. Savukārt sērijveida mājās pārdoti 203 dzīvokļi – Rīgā 118 dzīvokļi un ārpus Rīgas 85 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 37 dzīvokļi. 2015. gadā tika pārdots arī pēdējais brīvais dzīvoklis premium klases mājā Elizabetes Park House.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pillar pārraudzībā esošo objektu skaits ievērojami samazinājies

Lelde Petrāne, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar nekustamā īpašuma tirgus vispārējo izaugsmi šā gada deviņos mēnešos, teicamus rezultātus guvusi arī nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa Pillar – deviņu mēnešu laikā Pillar realizējusi īpašumus par 26,9 miljoniem eiro. Salīdzinoši 2013. gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 24,8 miljoni eiro, liecina medijiem sniegtā informācija.

Ieguldot finanšu līdzekļus nekustamā īpašuma rekonstrukcijās un labiekārtošanās, kā arī intensīvi strādājot pie īpašumu realizācijas, Pillar pārraudzībā esošo objektu skaits ir ievērojami samazinājies – šobrīd tie ir aptuveni 750, bet vēl 2012. gadā to bija ap 1400. Tas liecinot, ka Pillar izvēlētā stratēģija – piedāvāt klientiem pilnībā pabeigtus un labiekārtotus mājokļus – ir sevi attaisnojusi.

Šā gada deviņos mēnešos pieaugusi ne tikai Pillar kopējā darījumu summa, bet arī noslēgto darījumu skaits. Šogad jau noslēgti 475 darījumi, kas ir par 28% vairāk nekā 2013. gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nekustamo īpašumu attīstītāju alianses investīcijas tautsaimniecībā - 1,5 miljardi eiro

Dienas Bizness, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses (NNĪAA) dalībnieku ieguldītās investīcijas jaunu projektu attīstīšanā Rīgā un tās tuvumā sasniegušas 1,5 miljardus eiro, informē NNĪAA.

Minētās investīcijas veido NNĪAA biedri - SIA Dekarta Property, SIA Domuss, Hanner Group, SIA Merks, AS MCITY Holdings (Modern City), SIA NCC Housing, SIA Ordo Group, SIA Pillar Management, AS Towers Construction Management un YIT Celtniecība.

«Nekustamo īpašumu projektu attīstīšana ir segments, kas piesaista vienas no lielākajām investīcijām Latvijas ekonomikā un valsts izaugsmē. Piesaistītās investīcijas pat ir daudzreiz lielākas, nekā to sniedz ražošana un citas nozares. Turklāt tām ir tieša ietekme uz saistīto nozaru, piemēram, būvniecības, būvmateriālu tirdzniecības un ražotāju, projektētāju, attīstību un tās praktiski pilnā apjomā nokļūst mūsu ekonomikā, apkārtējās vides un infrastruktūras uzlabošanā, bet ar nodokļu starpniecību - valsts kasē. Tāpēc no valsts puses ir ļoti svarīgi veidot pārdomātu un investīcijām labvēlīgu vidi, lai sekmīgi konkurētu ar Tallinu un Viļņu jaunu nekustamo īpašumu projektu īstenošanas jomā. Diemžēl šobrīd pēc jaunu projektu attīstīšanas rādītājiem Latvija atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, jo nespēj nodrošināt tikpat konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi un nosacījumus jauno projektu attīstīšanai,» norāda NNĪAA valdes loceklis Guntars Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru