Pasaulē

Novartis saredz lielu potenciālu Krievijā

Lelde Petrāne, 20.12.2010

Jaunākais izdevums

Novartis AG, Bāzeles veselības aprūpes gigants, paziņojis, ka piecu gadu laikā Krievijā investēs 500 miljonus ASV dolāru, tajā skaitā farmācijas ražotnē Sanktpēterburgā, ziņo MarketWatch.

«Krievija ir ātri augošs tirgus ar augstām neapmierinātām medicīniskām vajadzībām,» pirmdien izplatītajā paziņojumā norāda Novartis.

Krievijas valdība palielina savas investīcijas veselības aprūpē, sadarbojoties gan ar vietējiem, gan ārvalstu uzņēmumiem, piebilst farmācijas kompānija.

Līdztekus ražotnes būvniecībai Šveices kompānija varētu paplašināt savas pētniecības un attīstības (R&D) investīcijas Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju nomas komplekss "Elemental Business Centre" parakstījis biroja nomas līgumu ar farmācijas kompāniju "Novartis Baltics".

Līgums paredz, ka "Novartis Baltics" nomās 335 m2 lielas biroja telpas "Elemental Blue" ēkas 3. stāvā. Biroju plānots atvērt jau šovasar.

Farmācijas kompānija "Novartis Baltics" savu darbību Latvijā uzsāka 1997.gadā un ir filiāle Šveicē bāzētajam "Novartis AG" - vienam no lielākajiem farmācijas uzņēmumiem pasaulē.

Liene Siliņa, SIA "Novartis Baltics" valdes locekle, norāda, ka lēmumā pārcelt biroju uz "Elemental Business Centre" būtiska loma bijusi telpu plašumam un energoefektivitātei.

"Elemental Business Centre" pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš stāsta, ka pēdējo gadu laikā izteikti redzams, ka nomnieki pastiprinātu uzmanību pievērš biroju telpu energoefektivitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Novartis par 9,7 miljardiem dolāru iegādāsies ASV biofarmācijas uzņēmumu The Medicines Co.

LETA, 25.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices farmācijas kompānija "Novartis" panākusi vienošanos, lai par 9,7 miljardiem dolāru (8,7 miljardiem eiro) iegādātos ASV biofarmācijas uzņēmumu "The Medicines Co.".

"Novartis" maksās 85 dolārus par vienu "Medicines Co." akciju, kas ir krietni vairāk salīdzinājumā ar kompānijas akcijas cenu biržas slēgšanas brīdī piektdien - 68,55 dolāriem. "Novartis" pēdējos gados īstenojis vairāku uzņēmumu pārņemšanas darījumus, lai paplašinātu savu piedāvāto medikamentu portfeli.

"Medicines Co." šobrīd attīsta medikamentu, kas paredzēts holesterīna līmeņa samazināšanai. Paredzams, ka darījums tiks pabeigts nākamā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nestle, pateicoties Alcon pārdošanai, nopelnījusi 34,2 miljardus

Lelde Petrāne, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices pārtikas gigants Nestle 2010.gadā guvis tīro peļņu 34,2 miljardu Šveices franku (35,6 miljardi ASV dolāru) apmērā, ziņo BBC.

2009.gadā Nestle nopelnīja 10,4 miljardus Šveices franku.

Peļņas pieaugumu veicinājusi Alcon, kas ir viena no pasaules vadošajām oftalmoloģisko līdzekļu ražošanas un pētniecības kompānijām, akciju pārdošana kompānijai Novartis par 28,3 miljardiem ASV dolāru.

Paziņojot par pagājušā gada darbības rezultātiem, Nestle norādījusi, ka tā ir labi sagatavota neskaidrajai situācijai nākotnē, tai skaitā izejvielu cenu izmaiņām.

Kā vēstīts, Novartis AG pagājušā gada janvārī paziņoja par plāniem iegādāties tai vēl nepiederošās Alcon daļas no Nestle un akcionāriem par kopējo summu 39,3 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas invāzija Ukrainā un sekojošās 10 sankciju paketes ir ierobežojušas, bet vairākos segmentos pilnībā paralizējušas darījumus ar Krieviju, tomēr medikamentu segmentā, kas pagaidām nav ticis pakļauts sankcijām, kaimiņvalsts tirgū Eiropas un ASV lielās farmācijas kompānijas sekmīgi turpina savu produktu realizāciju.

Lai arī kopš pērnā gada 24. februāra ir bijuši daudzi aicinājumi pilnībā pārtraukt jebkāda veida darījumu attiecības ar Krievijas kompānijām, tādējādi ne tikai vājinot tās ekonomiskās iespējas, bet arī radot produktu, tehnoloģiju iztrūkumu daudzu būtisku sfēru sekmīgā funkcionēšanā, tomēr kara gadadiena rāda, ka darījumi ar Krieviju notiek un no šīs valsts joprojām tiek saņemta nauda par precēm, kuru tirdzniecība nav pakļauta sankcijām.

Viena situācija, ja Krievijas tirgū radušos deficītu savā labā cenšas izmantot to valstu kompānijas, kuras nepievienojās ES un ASV noteiktajām sankcijām, bet tomēr citāda ir situācija, ja šo izmanto sankciju ieviesējvalstu kompānijas. Nenoliedzami, ka no biznesa skatupunkta viss ir loģiski un saprotami — tirdzniecība ar Krieviju notiek tikai tajās preču grupās, uz kurām sankcijas neattiecas. Tomēr sīvas konkurences apstākļos, šķiet, daudzās sfērās vismaz pašlaik nav panākta vienota pozīcija, tāpēc, piemēram, Latvijas uzņēmēju aiziešana no Krievijas tirgus, ja tajā turpina strādāt Eiropas un ASV kompānijas, nekādu būtisku ļaunumu kaimiņvalstij neradīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Eiropas akciju tirgus indeksi pieauga, ko lielā mērā veicināja pieprasījums pēc zāļu ražotāju vērtspapīriem, liecina biržu dati.

Eiropas tirgu raksturojošais Stoxx Europe 600 pakāpās par 0,84%, Vācijas DAX 30 – par 0,9%, Francijas CAC 40 – par 0,8%, un arī Lielbritānijas FTSE 100 – par 0,8%.

Vienu no straujākajiem pieaugumiem piedzīvoja GlaxoSmithKline akcijas cena, palielinoties par 4,4%. Cenas pieaugumu veicināja informācija, ka uzņēmums piekritis savu pretvēža medikamentu biznesu pārdot citam nozares dalībniekam – Novartis AG – par 16 miljardiem dolāru. Novartis akcijas cena pakāpās par 2,34%.

Tāpat AstraZeneca akcijas cena palielinājās par 7,63%, ko veicināja ziņas, ka uzņēmums nolīdzis Goldman Sachs un Morgan Stanley, kas konsultēs, ka Pfizer atkal runās par iespējamo kompānijas pārpirkšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices farmācijas kompānija «Novartis» otrdien paziņoja, ka par 13 miljardiem dolāru (10,4 miljardiem eiro) pārdos sev piederošās akcijas plaša patēriņa veselības aprūpes produktu struktūrvienībā Lielbritānijas «GlaxoSmithKline» (GSK).

Uzņēmums norāda, ka 36,5% akciju daļas pārdošana nodrošinās tam iespēju vairāk koncentrēties uz pamata biznesu attīstību un izaugsmi.

Šo darījumu paredzēts pabeigt 2017.gada otrajā ceturksnī.

«Novartis» un GSK plaša patēriņa veselības aprūpes produktu kopuzņēmumu izveidoja 2015.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices farmācijas kompānija «Novartis» otrdien paziņoja, ka Šveicē un Lielbritānijā nākamo gadu laikā likvidēs aptuveni 2100 darbvietas, tādējādi cenšoties uzlabot uzņēmuma efektivitāti.

Uzņēmums norāda, ka plāno samazināt pasaulē strādājošo skaitu no aptuveni 126 000 šobrīd līdz mazāk nekā 100 000.

«Novartis» ieplānojis aptuveni 1700 darbvietas likvidēt Šveicē un vēl 395 Lielbritānijā, kur paredzēts pārtraukt Grimsbijas ražotnes darbību.

Kompānija uzsver, ka šāds lēmums nav saistīts ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Accenture peļņa Latvijā – vairāk nekā 7 miljoni eiro

Lelde Petrāne, 20.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Accenture apgrozījums Latvijā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam, bijis 79,6 milj. eiro, kas ir par 35% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa šajā finanšu gadā Latvijā bijusi 7,03 milj. eiro, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Šogad Accenture Latvijas filiāle ieguva nosaukumu Advanced Technology center (iepriekš – Delivery center), kas apliecina, ka uzņēmums piedāvā pakalpojumus un servisus ar augstāku pievienoto vērtību, kas ietver padziļinātu izpēti, zinātni un jaunu tehnoloģiju pielietojumu.

«Esam novērtēti arī grupas līmenī – konkursā Latvijas komanda sacentās ar līdzīgiem uzņēmuma centriem Ķīnā, Eiropā, Indijā, Latīņamerikā, Ziemeļamerikā, Filipīnās un ieguva trešo vietu. Kopumā tika pieteiktas 50 tūkst. idejas no vairāk nekā 60 tūkst. dalībniekiem. Latvijas komanda prezentēja platformu loģistikas jomā (intelligent container operations), kur izmantots lietu internets, blokķēdes un SAP tehnoloģijas, lai palīdzētu plānot, pārraudzīt un piegādāt kravas konteinerus, ietaupot resursus,» norāda Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ASV farmācijas gigants Eli Lilly par astoņiem miljardiem dolāru iegādājas pretvēža medikamentu firmu Loxo Oncology

LETA, 07.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV farmācijas gigants «Eli Lilly» iegādāsies pretvēža medikamentu firmu «Loxo Oncology», īstenojot darījumu aptuveni astoņu miljardu dolāru (septiņiem miljardu eiro) apmērā, teikts pirmdien publiskotajā abu uzņēmumu paziņojumā.

Šo darījumu paredzēts pabeigt līdz pirmā ceturkšņa beigām.

Šis ir jaunākais pārņemšanas darījums farmācijas nozarē. ASV farmācijas kompānija «Bristol-Myers Squibb» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka iegādāsies biotehnoloģiju uzņēmumu «Celgene», lai radītu specializētu biofarmācijas kompāniju.

Tikmēr Francijas farmācijas uzņēmums «Sanofi» par 11,6 miljardiem dolāru iegādājies ASV biotehnoloģiju kompāniju «Bioverativ», kas specializējas hemofilijas un retu asins saslimšanu ārstēšanas medikamentu izstrādē, bet Šveices «Novartis» par 8,7 miljardiem dolāru pārņēmis ASV gēnu terapijas uzņēmumu «AveXis».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Accenture nopelnījis 6,5 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 16.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Accenture" apgrozījums Latvijā finanšu gadā (no 2018. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam), bija 85,7 milj. eiro, savukārt uzņēmuma peļņa attiecīgajā posmā bija 6,5 milj. eiro, informē uzņēmumā.

2019.gadā uzņēmums turpināja strādāt ar lieliem, starptautiskiem projektiem dažādās nozarēs. Vienam no vadošajiem ķīmisko produktu ražotājiem pasaulē uzņēmums palīdzēja izraudzīties IT risinājumus, lai kompānija varētu izmantot digitālās vides iespējas. Tas ietvēra esošo sistēmu migrāciju, jaunu digitālo lietotņu un sistēmu izstrādi, ieviešanu, digitālo kompetenču paplašināšanu, kā arī atbilstošas IT infrastruktūras veidošanu, izmantojot mākoņskaitļošanas iespējas.

Mediju un sakaru jomā uzņēmums palīdzēja klientam ieviest pakalpojumus pēc pieprasījuma, finanšu un apdrošināšanas jomā tika realizēti projekti digitālo kanālu attīstības jomā, izstrādājot nepieciešamās lietotnes un sistēmas. Publiski minamo klientu lokā ir tādas kompānijas kā "BMW", "BBC", "Discovery Networks", "Henkel", "Novartis", "Roche", "Lindorff".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Džons Tallijs ievēlēts Amerikas Tirdzniecības palātas valdē

Lelde Petrāne, 13.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Mikrotīkls" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs uzsācis darbu Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) valdē, aizstājot "Radisson Blu Elizabete" un "Radisson Blu Rīdzene" viesnīcu vadītāju Džordžu Miu.

Dž. M. Tallijs amatā stājas nekavējoties un to ieņems līdz 2022.gada martam.

Dž. Miu, beidzoties saviem darba amata pienākumiem Latvijā, atstāja darbu valdē.

Dž. M. Tallijs ir strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus. Viņš ir SIA "Latnet Serviss" līdzdibinātājs, kas bija viens no interneta pamatlicējiem Latvijā. Šobrīd Dž. M. Tallijs ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

Mikrotīkla devums vēža pacientiem - apliecinājums cilvēcīgumam 

Bioinformātika, mākslīgais intelekts un BIO bankas, datu krātuves mainīs cilvēku uztveri par...

"Es vēlos veicināt sadarbību starp gēnu un bioinformātikas pētniekiem un ASV tehnoloģiju uzņēmumiem, lai sekmētu veselības aprūpes un precīzijas medicīnas attīstību Latvijā, īpaši bērnu ļaundabīgo audzēju ārstēšanas jomā. Latvijas izglītības sistēma un izcili sasniegumi matemātikā un ģenētikā liecina par daudzsološām nākotnes iespējām," pauž Dž. M. Tallijs.

AmCham valdes priekšsēdētāja un prezidente Zinta Jansone akcentē: "Viņa pieredze un zināšanas tehnoloģiju, zinātnes un veselības aprūpes jomās ir liels ieguvums ATPL."

ATPL valdē turpina darbu valdes priekšsēdētāja un "Ellex Klavins" nodokļu konsultante Zinta Jansone, "Nasdaq Riga" valdes locekle Liene Dubava, "Encompass Digital Media Latvija" vadītājs Roberts Melbārdis, individuālais biedrs Pauls Miklašēvičs, Rīgas Juridiskās augstskolas direktore Ieva Rācenāja, "Microsoft" vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa, "Novartis Baltics" sabiedrisko attiecību un pacientu vadītāja Dita Sīle un ATPL izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs kļuvis par Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (AmCham) valdes priekšsēdētāju un prezidentu.

Tallijs stājas amatā Zintas Jansones vietā, kura šī mēneša sākumā paziņoja, ka atstās amatu gan Ellex Kļavins, gan attiecīgi arī AmCham valdē, lai pievērstos citiem izaicinājumiem.

AmCham valdē iecelts Ellex Kļaviņš asociētais partneris un zvērināts advokāts Sarmis Spilbergs.

“AmCham ir pastāvīgi iestājusies par investīciju klimata uzlabošanu Latvijā. Esmu priecīgs un pagodināts turpināt iesākto darbu, veicinot ciešāku sadarbību starp ASV un Latviju un strādājot kopā ar AmCham biedriem, lai panāktu, ka Latvija kļūst par uzticamu starptautiskā biznesa galamērķi,” komentē Dž.Tallijs.

Džons pievienojās AmCham valdei 2020. gadā. Viņš strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus un bija viens no SIA "Latnet Serviss" dibinātājiem. Šobrīd Džons ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Junior Achievement Latvia vadītājs ievēlēts organizācijas Eiropas padomē

Db.lv, 01.12.2021

Par “Junior Achievement Europe” (JA Europe) vadītāju padomes priekšsēdētāju ievēlēts izglītības organizācijas Latvijā vadītājs Jānis Krievāns.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par “Junior Achievement Europe” (JA Europe) vadītāju padomes priekšsēdētāju ievēlēts izglītības organizācijas Latvijā vadītājs Jānis Krievāns un turpmāk viņš arī pārstāvēs visu Eiropas valstu vadītājus JA Europe direktoru padomē.

Kopā ar viņu padomē ievēlēti padomes locekļi no Itālijas, Īrijas, Beļģijas, Šveices un Spānijas. Jaunie padomes locekļi darbu uzsāks decembrī un tās uzdevums būs attīstīt uzņēmējdarbības izglītības iniciatīvas, kas sniegs būtisku pozitīvu ietekmi uz nākotnes darba tirgu Eiropā.

"Eiropā Junior Achievement kā organizācija apvieno 2 miljonus skolēnu un 160 tūkstošus skolotāju. Tagad arī Latvija varēs piedalīties uzņēmējdarbības izglītības politikas veidošanā Eiropā visaugstākajā līmenī. Šis ir novērtējums mūsu organizācijas līdzšinējai darbībai un sasniegumiem Latvijā, nostiprina mūsu pozīciju un ietekmi Eiropā, paplašinot skolēniem iespējas saņemt kvalitatīvu, pasaules līmeņa izglītību," norāda “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs atkārtoti ievēlēts Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (AmCham) valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatā.

Dž.Tallijs pilda AmCham prezidenta pienākumus kopš 2021. gada un strādā AmCham valdē kopš 2020.gada. AmCham gadskārtējā biedru pilnsapulcē valdē tika ievēlēti Liene Dubava, Edgars Labsvīrs, Dita Erna Sīle un Džons Martins Tallijs.

Tallijs ir strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus un ir bijis viens no SIA "Latnet Serviss" dibinātājiem. Šobrīd Dž.Tallijs ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

Pēc atkārtotas ievēlēšanas amatā Dž.Tallijs sacīja: "Šajā ģeopolitiskās krīzes laikā AmCham misija ir vēl svarīgāka nekā jebkad iepriekš – turpināt stiprināt ekonomiskās un biznesa saites ar ASV. Kā Amerikas un starptautiskās uzņēmējdarbības pārstāvji esam vienoti stabilitātes un ekonomiskās drošības uzturēšanā Latvijā. Mūsu kopienas spēks ir kļuvis vēl nozīmīgāks šajos apstākļos, kad notiek karadarbība Ukrainā. Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu un apņemamies palīdzēt, cik ir mūsu spēkos."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reklāmas aģentūru topa līdere - Alpha Baltic

Lelde Petrāne, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas reklāmas asociācija apkopojusi reklāmas aģentūru topu un mediju aģentūru topu, kas attiecas uz 2010. gadu.

Reklāmas aģentūru topā pirmajā pozīcijā ierindota Alpha Baltic, kuras vadītājs ir Lauris Špillers. Tās kapitalizētais apgrozījums bijis 12,4 miljoni latu. Otro vietu ieņem reklāmas aģentūra DDB Latvija - vadītājs Andris Rubīns, apgrozījums - 5,3 miljoni latu, trešo vietu - TBWA/Latvija, vadītāja - Alda Strapāne Medne, apgrozījums - 3,9 miljoni latu.

Ceturtajā un piektajā vietā atrodas reklāmas aģentūras Leo Burnett Riga un Adell Saatchi&Saatchi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor bankas vadītāja Latvijā Kerli Vares pievienojusies par Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (AmCham) valdei, stājoties Medtronic veselības aprūpes un tirgus apgūšanas vadītāja Baltijā Edgara Labsvīra vietā, kurš nesen atstāja valdes locekļa amatu.

K.Vares pildīs AmCham valdes locekles pienākumus līdz 2024.gada martam.

Kerli Vares ir Luminor vadītāja Latvijā, Luminor Bank AB valdes locekle un kopš 2017. gada arī bankas privātpersonu segmenta vadītāja Luminor grupas līmenī. Kerli ir augsta līmeņa vadītāja ar gandrīz 20 gadu pieredzi un plašām zināšanām stratēģiju izstrādē un ieviešanā, korporatīvajā un uzņēmējdarbības attīstībā, organizāciju pārmaiņu vadībā, finanšu analīzē un komandu vadībā. Pēdējos 10 gadus Kerli bija cieši saistīta ar inovatīvu tirgus stratēģiju īstenošanu un produktu jauninājumu ieviešanu tirgū, ieņemot vadošos amatus un vēlāk kļūstot par Latvijas lielākā telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom valdes locekli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Rūpēs par kopējo labumu alkatībai nav vietas

Dienas Bizness, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Menedžmenta attīstības institūts (IMD) Lozannā, Šveicē tiek atzīts par celmlauzi biznesa vadītāju izglītībā. Atvērto programmu kategorijā Financial Times IMD pērn ierindoja pirmajā vietā, un arī tās salīdzinoši nelielā biznesa vadības maģistrantūras programma (MBA) ir starp labākajām pasaulē. Skolas prezidents un profesors Dominiks Terpēns Rīgā viesojās SSE Riga rīkotajā konferencē, stāstot par to, kā vadīt uzvarētāju komandu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Tirdzniecības palātas ("AmCham") valdē iecelts SIA "Roche Latvija" vadītājs Rauls Vēliņš, informē "AmCham".

Tādējādi darbu organizācijas valdē pārtrauc "Novartis Baltics" Baltijas Korporatīvo attiecību un pacientu piekļuves vadītāja Dita Erna Sīle, kura atstāja savu amatu 26.aprīlī.

Vēliņš uzsāks pildīt "AmCham" valdes locekļa pienākumus nekavējoties un ieņems šo amatu līdz 2024.gada martam.

Līdztekus Vēliņam, "AmCham" valdē darbu tupina biržas "Nasdaq Riga" valdes locekle, Baltijas biržas emitentu pakalpojumu daļas vadītāja Liene Dubava, "AmCham" individuālie biedri Roberts Melbārdis un Pauls Miklaševičs, Rīgas Juridiskās augstskolas direktore Ieva Rācenāja, "Ellex Kļaviņš" asociētais partneris Sarmis Spilbergs, "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs, "AmCham" izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone un "Luminor Bank" vadītāja Latvijā Kerli Varesa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Silvanols sāk iekarot Turcijas tirgu

Žanete Hāka, 09.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļās farmācijas uzņēmums Silvanols, apgūstot jaunus ārvalstu tirgus, šovasar uzsācis eksportu uz Turciju, kā pirmo šajā tirgū piedāvājot medicīnas ierīci Nurse Harvey’s Pro-fort Sprey, informē uzņēmums.

Kā norāda Silvanols valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs, Latvijas uzņēmums saista lielas cerības ar eksportu uz Turciju, jo šobrīd šīs valsts augu izcelsmes un dabīgo ārstniecības produktu tirgus ir viens no visstraujāk augošajiem pasaulē.

Artjoms Borcovs norāda, ka Turcijas tirgus iekarošana ir loģisks turpinājums pēdējo gadu Silvanols izaugsmei, kurā lielu lomu spēlē tirdzniecības attīstība ārvalstu tirgos: «Turcijas zaļās farmācijas tirgus šobrīd piedzīvo ļoti strauju izaugsmi. Pēc Euromonitora datiem Turcijas zaļās farmācijas tirgus šobrīd ir 30. lielākais pasaulē - pērn tas pieaudzis par 27% un sasniedzis jau 203 miljonu Turcijas liru (TRY) apgrozījumu, turklāt Turcijas klientu interese par dabīgās izcelsmes ārstniecības produktiem tikai palielinās. Silvanols produkcijai šajā tirgū paredzam labu noietu, jo saskaņā ar Euromonitora datiem vislielākais intereses pieaugums ir tieši par pretklepus, saaukstēšanās un alerģijas līdzekļiem - pērn šī tirgus daļa augusi par 38%.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

RIGVIR holdingam pievienojas Jānis Dobelis

Lelde Petrāne, 12.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RIGVIR holdingam pievienojies Jānis Dobelis, kurš vadīs vēža viroterapijas ekselences klīniku Jūrmalā. Viņa pārziņā būs klīnikas attīstība.

J. Dobelis strādājis starptautiskos farmācijas uzņēmumos: vadījis Novartis Pharma Services Inc. Latvijas pārstāvniecību, bet iepriekš vairāk nekā desmit gadus bijis uzņēmuma AstraZeneca Latvijas filiāles vadītājs.

Viņš ieguvis ārsta izglītību Latvijas Medicīnas akadēmijā, kā arī maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadībā RTU Rīgas Biznesa skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Trampa tvīti grauj arī farmācijas kompāniju akcijas

Kārlis Mīlbergs, 08.03.2017

Farmācijas ražotāju akciju vērtība sarūk visā pasaulē. Attēlā redzams farmācijas uzņēmuma akciju cenu kritums Japānā.

Foto: EUGENE HOSHIKO/ TT NYHETSBYRÅN/ LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas farmācijas kompāniju akcijas vakar piedzīvoja strauju lejupslīdi, pateicoties ASV prezidenta Donalda Trampa tvītiem par vēlmi samazināt zāļu cenas.

Pēc Trampa paziņojuma, ka šobrīd tiek strādāts pie jaunas sistēmas, kas palielinātu konkurenci un tādējādi samazinātu zāļu cenas, Eiropas reģiona veselības aprūpes indekss .SXDP samazinājās tik ļoti, ka STOXX 600 nokritās par 1%.

Arī farmācijas sektora lielāko uzņēmumu (Novartis, Roche, Shire, Sanofi) akciju vērtības samazinājās robežās no 0,8 līdz 2,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru