Citas ziņas

Novatours: 2011. gads bijis rezultatīvs, nākamais būs veiksmīgs

Gunta Kursiša, 10.02.2012

Jaunākais izdevums

«2011. gadā vienpadsmit virzienos pārvadājām 22,5 tūkst. pasažieru,» stāsta Novatours direktors Leonīds Močeņovs, uzsverot, ka pērnais gads Novatours ir bijis rezultatīvs, arī šo gadu L. Močeņovs paredz veiksmīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuviešu tūroperators tiesā turpina cīņu ar Estonian Air

Gunta Kursiša, 18.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuviešiem piederošais tūroperators Novatours turpinās tiesāties ar Igaunijas nacionālo aviokompāniju Estonian Air par aptuveni 20 tūkstošiem eiro, raksta BBN.

Novatours grasās apstrīdēt tiesas lēmumu, ka tūroperatoram jāmaksā Estonian Air saistībā ar izmaksām, kas lidsabiedrībai radās reisu kavēšanās dēļ. Novatours izpilddirektors Andrē Ūstals (Andree Uustal) stāsta, ka Estonian Air lidojumi kavējās Krētā notiekošo streiku dēļ, par kuriem uzņēmums Novatours netika informēts. «Estonian Air pagarināja tūristiem apmešanos viesnīcā un pēc tam prasīja mums par to kompensāciju,» skaidroja tūroperatora izpilddirektors.

Novatours pārstāvis pauda, ka neredz savu vainu notikušajā un «kolēģi un konkurenti par mums smejas», skaidrojot, ka «13 gadu darbības vēsturē Baltijas valstīs tā ir pirmā reize, kad tūroperatoram jāmaksā izmaksas, ko radījusi lidojumu kavēšanās».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novatours atsācis pelnīt

Gunta Kursiša, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators Novatours palielinājis savu apgrozījumu par 38%, kā arī atsācis pelnīt, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā uzaudzēts līdz 11,4 miljoniem latu. Pēc 5,4 tūkst. Ls zaudējumiem, kas uzņēmumam radās 2011. gadā, aizvadīto gadu Novatours noslēdzis ar 529,6 tūkst. Ls peļņu. Līdz šim pēdējais gads, kurā SIA Novatours strādāja ar peļņu, bija 2009.

Kā norāda uzņēmuma vadība, 2012. gadā SIA Novatours veica pasākumus, lai paplašinātu lidojumu ģeogrāfiju un atklātu jaunus čartera maršrutus, tāpat ieviesti arī jauni pārdošanas kanāli. SIA Novatours turpmāko attīstību paredzēts saistīt aruzņēmuma pārdošanas apjomu un tirgus daļas pakāpenisku palielināšanu, norādījusi tūrisma operatora vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Domājot par nākamo gadu, iedzīvotāji vairs nav tik optimistiski kā iepriekš

Žanete Hāka, 30.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

43% iedzīvotāju paredz, ka viņiem personīgi, bet 26% - ka Latvijai nākamais gads būs labāks par šo gadu, liecina 2016.gada decembrī pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

Gada nogalē 17% iedzīvotāju šo gadu Latvijai novērtē kā labāku, 24% uzskata, ka tas ir bijis sliktāks, bet 55% domā, ka tas ir bijis tāds pats kā iepriekšējais.

Šie vērtējumi kopumā ir sliktāki nekā pagājušā gada nogalē iegūtie. Pirms gada pozitīvas atbildes sniedza par 5 procentu punktiem vairāk iedzīvotāju - t.i. 22% iedzīvotāju 2015.gadu Latvijai vērtēja kā labāku par iepriekšējo, bet 15% to vērtēja kā sliktāku, kas ir krietni retāk nekā šī gada nogalē iegūtie 24%.

Vēsturiski vissliktākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2009.gada nogalē, kad kopumā tikai 4% iedzīvotāju 2009.gadu Latvijai vērtēja kā labāku nekā iepriekšējo, bet 79% - kā sliktāku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izredzēto vidū, kam paveicies atgūt savus noguldījumus bankrotējušā Latvijas Krājbankā jau pēc tās slēgšanas, ir Latvenergo, airBaltic, Venden, Privatizācijas aģentūra un uzņēmēja Irēna Pulkinena, ziņo vesti.lv.

Jau iepriekš intervijā Delovie Vesti (Деловые Вести) bijušais Latvijas Krājbankas prezidents Ivars Priedītis atzina, ka 109 miljonus latu atguvuši lielie bankas klienti. Viņu vidū gan nav, piemēram, komponista Raimonda Paula. «Tā man arī pēc tam teica – ja R. Pauls būtu sēdējis klusu, arī būtu dabūjis savu naudu,» iepriekš laikrakstam atzinis I. Priedītis.

Tikmēr FKTK pārstāvji norāda – kopumā laikā no 17. līdz 22. novembrīm 2011. gadā FKTK saņēma aptuveni sešus tūkstošus bijušo Latvijas Krājbnakas klientu iesniegumu par noguldīto līdzekļu atgūšanu. Līdzekļu atmaksa notika pēc stingriem kritērijiem – naudu saņēma pensiju fondi, bankas, kurām bija korespondējošie konti Latvijas Krājbankā, kā ar tika izmaksāti līdzekļi saimnieciskai darbībai (50 lati dienā). Tāpat komisija ļāva izmaksāt līdzekļus tiem klientiem, kuriem banka uzsāka maksājumus 17. - 21. novembrī. Fakts, ka kleinti saņēma naudu vēlāk, pēc bankas slēgšanas, nemainot pašu lietas būtību – darbība par pārskaitījumu tika fiksēta lidz 21. novembrim, skaidroja komisijas pārstāve Marija Makareviča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Novatours palielinājis gan apgrozījumu, gan peļņu

Žanete Hāka, 10.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators SIA Novatours pērn apgrozījis 18,963 miljonus eiro, kas ir par 16,58% vairāk nekā gadu iepriekš, gadu noslēdzot ar 1,041 miljona eiro peļņu, kas ir pieaugums par 38,04%, liecina Lursoft dati.

Turpmākajos gados SIA Novatours iecerējis turpināt iepriekš aizsākto virzienu, attīstot lidojumu ģeogrāfiju, atklājot jaunus čartera maršrutus, īpašu uzsvaru liekot arī uz mārketinga aktivitātēm, jaunu informācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanu pārdošanas procesā.

Lietuviešu UAB Novaturas un SIA LATTUR piederošais SIA Novatours reģistrēts 2000.gada decembrī.

Lursoft pieejamās ziņas liecina, ka 2008.gadā SIA Novatours reģistrēta arī komercķīla, kas līdz šim ir arī vienīgā uzņēmumam esošā ķīla.

Ķīlas kopējo summu veidojuši 20,79 miljoni eiro, par labu lietuviešu AB bankas Hansabankas ieķīlāta uzņēmuma preču zīme Novatours.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad tūrisma operators SIA “Novatours” saņēmis "Altum" aizdevumu 1 miljona eiro apmērā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmuma darbību un attīstību, liecina uzņēmuma sniegtā informācija "Lursoft".

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka SIA "Novatours" 2019.gadā lielu uzmanību veltījis pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un mārketinga pakalpojumiem: "Tika veikti pasākumi lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanai un jaunu čartera maršrutu atklāšanai. Pielietojot jaunas datortehnoloģijas, tika ieviesti jaunu pārdošanas kanāli. Tika arī izstrādāti un darbību sāka jauni produktu tūrisma pakalpojumi. Izmantoto pakalpojumu komplekss ļāva sasniegt pozitīvus rezultātus."

Gada pārskats rāda, ka 2019.gadā SIA "Novatours" apgrozīja 35,02 miljonus eiro un pēc nodokļu nomaksas guva 334,82 tūkstošu eiro peļņu. SIA "Novatours" turpmākā attīstība notikšot saskaņā ar izstrādāto stratēģiju, kas vērsta uz uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un pārdošanas apjomu, tirgus daļas pakāpenisku atjaunošanos pēc Covid-19. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka tiks attīstīta jaunu lidojumu ģeogrāfija un piedāvāti jauni čartera maršruti. "

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ēģiptē autobusu ar četriem Latvijas valstspiederīgajiem aizturējuši protestētāji

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūristu autobusu, kas devās ceļā no Ēģiptes pilsētas Luksoras uz Hurgardu un kurā atradās arī četri Latvijas valstspiederīgie, ceturtdienas pēcpusdienā aizturēja vietēje Ēģiptes protestētāji, Db.lv stāstīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Sīlis.

Tūristu operatora Novatours autobuss, kurā atradās arī četri Latvijas un 19 Igaunijas valstspiederīgie, tika nobloķēts vietējo ciema iedzīvotāju protesta akcijas dēļ. Protesta akcija nav saistīta ar terorismu, un vietējie to organizējuši, lai liktu Ēģiptes amatpersonām atjaunot gāzes padevi ciemā.

Tūristi naktī atgriezās viesnīcā Hurgardā. To stundu laikā, ko autobusam akcijas dēļ nācās pavadīt stāvot, tūristiem bija ļauts no autobusa izkāpt un pārvietoties autobusa tuvumā, stāstīja Ārlietu ministrijas pārstāvis, norādot, ka ministrijai bija izdevies sazināties ar vienu no Latvijas tūristiem.

Novatours apstiprina, ka, ievērojot drošības noteikumus, tūristiem tika ieteikts uzturēties autobusā, kuros tika nodrošināti normāli apstākļi. Satiksme tika bloķēta no sešiem vakarā līdz pus vieniem naktī, pēc tam autobusi varēja turpināt ceļu. Novatours autobuss bija viens no pirmajiem, kas atstāja notikuma vietu, norādīja Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešos mīt ceļotkāre, atpūsties un iepazīt jaunas vietas viņi vēlas arvien vairāk. Arī Latvija ir gana populāra tūristu vidū. To ir veicinājusi mierīgā politiskā, kā arī labvēlīga ekonomiskā situācija.

Tā DB atzīst aptaujātie komersanti. To apliecina arī, piemēram, atpūtas braucienu organizatoru-tūroperatoru darbības rādītāji – 2017. gadā iespaidīgu uzrāvienu rāda lielākie šī tirgus dalībnieki Novatours un Tez Tour. Šo kompāniju apgrozījums gada laikā palielinājies par vairāk nekā trešdaļu. Gana sekmīgi attīstījies arī darījumu un t.s. ienākošais tūrisms.

2018. gads varētu būt līdzīgs iepriekšējam, lēš tūrisma profesionāļi. Šis gads ir zīmīgs arī ar jauniem spēles noteikumiem tūrisma tirgus dalībniekiem, kam jāgarantē lielāka drošība ceļotājiem. Tiesa, tie ir stājušies spēkā pavisam nesen, vasarā, tāpēc noteikumu darbību praksē varēs novērtēt nedaudz vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

ALTA: Ceļošanas atvieglojumi izejošo tūristu skaitu varētu palielināt par 15-20%

LETA, 17.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības šonedēļ pieņemtais lēmums par ceļošanas atvieglojumiem personām ar Covid-19 sertifikātu, varētu palielināt no Latvijas izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15 -20%, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes locekle, Igaunijas tūrisma kompānijas "Estravel" filiāles Latvijā vadītāja Anta Jokste.

"Principā esam apmierināti ar sen gaidīto un ilgi diskutēto valdības lēmumu. Ņemot vērā kopējo ainu EEZ valstīs, un īpaši tuvajos kaimiņos - Igaunijā, šis lēmums par atvieglojumiem testu un pašizolācijas ziņā ir atbilstošs un pamatots," sacīja Jokste.

Tomēr viņa uzsvēra - jāņem vērā, ka ceļošanai ir svarīga epidemioloģiskā situācija galvenokārt galamērķī un pašreiz vēl arvien ir valstis arī EEZ, kurās nebūtiska ieceļošana no valstīm ar saslimstības rādītāju virs 50 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju nav atļauta vai ir krietni ierobežota. Kā piemēru Jokste minēja Somiju.

"Protams, ka populārie Vidusjūras galamērķi - Grieķija un tai piederošās salas, Spānija, Bulgārijas un Turcijas kūrorti, ir atvērti vakcinētiem ceļotājiem, un viennozīmīgi tie vakcinētie vai izslimojušie Latvijas valsts piederīgie, kuri iepriekš kavējās ar ceļojumu iegādi maksas testu dēļ, tagad varēs šos testus neveikt, kā arī neizolēties, atgriežoties arī no Turcijas un citām trešajām valstīm. Domājams, ka šis apstāklis varētu palielināt izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15-20%," minēja Jokste.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem

Dienas Bizness, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 18.maiju tūrisma operators Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem – Larnaku Kiprā, Sicīliju Itālijā, Rodosu un Halkidiki Grieķijā. Lidojumi uz šiem galamērķiem notiks ar pārsēšanos Viļņas lidostā.

Papildus jaunajiem galamērķiem, Novatours joprojām organizē arī tiešos reisus uz Turciju, Bulgāriju un Krētu Grieķijā.

Tūropartors prognozē, ka līdzīgi kā pagājušajā vasarā, – vieni no populārākajiem galamērķiem būs Bulgārija un Turcija.

Novatours, dibināts Lietuvā 1999.gadā, ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs un populārākais Latvijā, kam Latvijas tirgū ir 10 gadu pieredze. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. Novatours garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators SIA "Novatours" plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Sala.

Uzņēmuma tuvākos plānos jau pavasarī ierindojas ceļojumi arī uz Apvienoto Arābu Emirātu kūrortiem Dubaijā, kā arī uz Maldīvu salām.

Mazinoties Covid-19 ierobežojumiem ārvalstīs, "Novatours" māteskompānija, kas reģistrēta Lietuvā, pirmos ceļojumus Baltijas ceļotājiem sāka piedāvāt februārī - no Igaunijas un Lietuvas uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarm eš Šeihā, kā arī Kanāriju salu Tenerifi.

Ceļojumu atsākšana esot rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomendācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem.

"Ceļotāji, kas jau atgriezušies no ārvalstu braucieniem, ir apliecinājuši, ka par drošību galamērķos tiek gādāts augstā līmenī. Tie arī nav pārlieku drastiski un mierpilnu atpūtu traucējoši vai ierobežojoši," saka I.Sala.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gandrīz puse iedzīvotāju sagaida, ka nākamais gads būs labāks par aizvadīto

Žanete Hāka, 30.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

47% iedzīvotāju paredz, ka viņiem personīgi, bet 30% – ka Latvijai nākamais gads būs labāks par šo gadu, liecina decembrī pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

22% iedzīvotāju šo gadu Latvijai novērtē kā labāku, 15% uzskata, ka tas ir bijis sliktāks, bet 57% domā, ka tas ir bijis tāds pats kā iepriekšējais. Šie vērtējumi kopumā ir labāki nekā pagājušā gada nogalē iegūtie. Lai gan pirms gada pozitīvas atbildes sniedza par 1 procentu punktu vairāk iedzīvotāju – 23% iedzīvotāju 2014.gadu Latvijai vērtēja kā labāku par iepriekšējo, 22% to vērtēja kā sliktāku, kas ir krietni biežāk nekā šī gada nogalē iegūtie 15%.

Vēsturiski vissliktākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2009.gada nogalē, kad kopumā tikai 4% iedzīvotāju 2009.gadu Latvijai vērtēja kā labāku nekā iepriekšējo, bet 79% - kā sliktāku. Savukārt vēsturiski vislabākos aizvadītā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji pauda 2003.gada nogalē, kad kopumā 35% aptaujāto uzskatīja, ka 2003.gads Latvijai ir bijis labāks par iepriekšējo, bet tikai 13% – ka sliktāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji aktīvi izmantojuši iespēju aizvadītā gada nogales svētkus sagaidīt siltajās valstīs, aģentūrai LETA atzina aptaujāto tūroperatoru pārstāvji.

"Novatours" Pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze norādīja, ka gada nogales svētku laiks ierasti ir bijis bagāts ar ceļojumu pieprasījumiem.

"Ģimenes, draugu kompānijas un tie, kas vēlas baudīt atpūtu vienatnē, izmanto šo laiku, lai pagarinātu svētku laiku un baudītu vasarīgu atpūtu saulainos galamērķus, pamainot ierasto svētku vidi un atmosfēru," sacīja Roze.

"Novatours" ceļotāju topā šajā laika periodā ierindojās Ēģipte un Spānijas sala Tenerife Kanāriju salās.

Slēpošanas ceļojumi gada nogales svētku laikā "Novatours" piedāvājumā nav bijuši.

"Ceļojumu bodes" vadītājs Kaspars Gēgeris starp gada nogales populārākajiem galamērķiem izcēla Ēģiptes kūrortus. Tāpat populāri bijuši arī ceļojumi uz Lapzemi pie Ziemassvētku vecīša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn jūtami uzlabojušies trūcīgo rīdzinieku finansiālie apstākļi - trūcīgo personu skaits samazinājies par 19%, sociālo pabalstu saņēmēju skaits sarucis par 12%, savukārt pabalstos izmaksāti 20,2 miljoni latu, kas ir par 15% mazāk nekā 2011.gadā, liecina Rīgas domes Labklājības departamenta pārskats par 2012.gadu.

Trūcīgo rīdzinieku skaits samazinājies no 48 137 trūcīgām personām 2011.gadā līdz 38 933 trūcīgām personām 2012.gadā jeb kopumā par 19%. Trūcīgo personu skaits strauji sarucis tieši pēdējā pusgada laikā - ja no 2011.gada aprīļa līdz 2012.gada jūnijam trūcīgo personu skaits samazinājās vidēji par 2% mēnesī, tad, sākot ar 2012.gada jūliju, trūcīgo personu skaits samazinās vidēji par 6% mēnesī.

Pašvaldības sociālos pabalstus pērn saņēmušas 72 380 personas un ģimenes, kas ir par 10 128 rīdziniekiem jeb 12% mazāk nekā 2011.gadā, kad pabalstus saņēma 82 508 personas un ģimenes.

2012.gadā palielinājušies Garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta un dzīvokļa pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi pirms pabalstu saņemšanas. GMI pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi 2011.gada decembrī bija 23,51 lats vidēji vienai personai, bet gada laikā tie palielinājušies par 29%, sasniedzot 32,43 vidēji vienai personai 2012.gada decembrī. Savukārt dzīvokļa pabalsta saņēmēju vidējie ienākumi palielinājās no 51,66 vidēji vienai personai 2011.gada decembrī līdz 61,93 latiem 2012.gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk tūrisma kompānijas "Novaturas", kurā ietilpst arī Latvijas SIA "Novatours", valdi pārstāvēs trīs personas, informē kompānijā.

Pēc akcionāru pilnsapulces "Novaturas" valdē iecelts Tomass Korgans un Ģedimins Almants. Darbu valdē turpina kompānijas dibinātājs Ugņus Radvila.

Kā skaidro kompānijā, jaunais valdes sastāvs, kad tajā būs trīs locekļi, paredz vēl efektīvāku un elastīgāku lēmumu pieņemšanu, kas ir viena no uzņēmuma prioritātēm. Turklāt tas palīdzēs nodrošināt vēl lielāku valdes locekļu iesaisti uzņēmuma stratēģiskajos procesos, vienlaikus saglabājot dažādu kompetenču līdzsvaru, uzsver "Novaturas" pārstāvji.

“Esmu pārliecināts, ka valdes locekļu daudzpusīgā un ilggadējā pieredze, kā arī viņu zināšanas un ekspertīze būtiski veicinās uzņēmuma stratēģijas veiksmīgu ieviešanu. Mēs paredzam nākamo periodu kā ilgtspējīgas izaugsmes periodu visai grupai un vienlaikus arī iespēju veikt būtisku, kvalitatīvu lēcienu, radot lielāku vērtību ceļotājiem, darbiniekiem, partneriem un akcionāriem. Mēs esam ceļā uz mērķtiecīgu un pārliecinošu savas līderības nostiprināšanu reģionā,” stāsta “Novaturas” grupas vadītājs Vitālijs Rakovski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan tūroperatoriem, gan ceļojumu aģentūrām ziema ir gana ienesīgs gadalaiks, šajā sezonā atpūtas braucieni nodrošina 30–40% no kopējā apgrozījuma, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tradicionāli tūroperatori savu ziemas ceļojumu sezonu sāks ar čārterreisu programmu uz siltajām zemēm. Novatours piedāvās atpūtas braucienus uz Kanāriju salām, Taizemi un popularitāti nezaudējušo Ēģipti. Kompānijas šīs ziemas jaunums ir ceļojums uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Ziemas sezonā joprojām iecienītākie ir atpūtas braucieni uz Ēģipti un Kanāriju salām, uz kurām parasti izvēlas doties ģimenes ar bērniem, stāsta Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Čārterreisu skaitu uz Ēģipti šoziem ir dubultojis tūroperators Tez Tour. Kopš 2010. gada tūroperators veica divus čārterreisus nedēļā, bet šogad ceļotāji varēs doties uz šo valsti četras reizes nedēļā, informē Tez Tour produktu menedžere Marina Ulanova. Uzņēmums sola plašāku viesnīcu piedāvājumu ģimenes atpūtai kopā ar bērniem. Tenerifes ceļojumu virziena netiek pozicionēts kā alternatīva Ēģiptei – tas ir cits produkts, vairāk domāts tiem, kuri vēlas mierīgāku vai ekskluzīvāku atpūtu. Šoziem tūristiem Tenerifē būs pieejamas viesnīcas arī salas ziemeļu piekrastē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lielākā kļūda - neapdrošināt ceļojumu

Aļona Zandere, 29.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma nozares eksperti uzsver, ka atpūtnieki pārāk vieglprātīgi mēdz izturēties pret plānoto braucienu un pat nepieļauj domu par iespējamiem sliktiem scenārijiem

Kam gan nav gadījies ceļojumā piedzīvot kādus muļķīgus pāpratumus, ko radījusi aizmāršība vai paviršība. Tūrisma nozares pārstāvji Dienas Biznesam uzskaita tipiskās ceļotāju kļūdas, sākot no greizas pārliecības, ka ar ID karti var aizlidot, piemēram, uz Turciju, beidzot ar pašu izplatītāko – ceļot bez apdrošināšanas. Liktos, kas gan tur liels – atpūta ārpus valsts ilgst tikai pāris dienu, un, ja nekas ar mani nav noticis tepat dzimtenē, kāpēc lai kaut kas pēkšņi atgadītos ārpus tās. Ceļotgribētāju prieks par gaidāmo braucienu bieži vien ir tik liels, ka tas izolē jebkādas domas, kas saistītas ar sliktiem scenārijiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperatora “Novaturas” grupa, daļa no kuras ir Latvijā reģistrētais uzņēmums “Novatours”, pēc pandēmijas izraisītās dīkstāves, šī gada gada pirmajos sešos mēnešos guvusi peļņu un atzīst tūrisma nozares atlabšanu.

2021. gada pirmajos sešos mēnešos grupa guvusi 1,1 miljona eiro tīro peļņu, savukārt pērn šajā pašā periodā cieta 2,2 miljonu eiro zaudējumus. EBITDA attiecība šajā pusgadā sasniedza 1,8 miljonus eiro, salīdzinot ar zaudējumiem 0,8 miljonu eiro apmērā pērn šajā pašā periodā.

2021. gada pirmajā pusē pieejamo brīvdienu galamērķu piedāvājums pakāpeniski kļuva pielīdzināms gadam pirms pandēmijas. Šā gada pirmajā pusgadā uzņēmums kopumā apkalpoja vairāk nekā 46 tūkstošus klientu, kas ir par 48% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Grupas ieņēmumi sešos mēnešos sasniedza 29,1 miljonu eiro un pārsniedza 2020. gada pirmā pusgada rezultātus par 24%. Šā gada pirmajā pusē apkalpoto cilvēku skaits un gūtie ienākumi joprojām ir zemāki nekā attiecīgajā laikā 2019. gadā, taču uzņēmums katru mēnesi samazina starpību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ēģiptes zemestrīce nav apdraudējusi Latvijas tūristus

Jānis Rancāns, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēģiptes pilsētā Hurgadā notikusī zemestrīce nav skārusi tos pilsētas rajonus, kuros patlaban uzturas tūristi no Latvijas, informē SIA Novatours. Tūristu atpūta turpinās saskaņā ar paredzēto programmu.

«Zemestrīce bijusi salīdzinoši neliela, turklāt cilvēkiem briesmas nav draudējušas. Panika nav bijusi novērojama, cilvēki izturējušies ar sapratni,» sacīja Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

«Mēs sekojam līdzi notikumiem gan Ēģiptē, gan citos mūsu ceļojumu galamērķos. Novatours tūristi pašlaik atrodas savās atpūtas vietās, un viņu ceļojumi turpinās kā plānots,» norādīja L. Močeņovs.

Zemestrīce tūristu iecienītajā Hurgardā notika pirmdienas vakarā. Zemestrīces stiprums sasniedza 4,8 balles pēc Rihtera skalas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Polijas Itaka lūdz atļauju pārņemt Lietuvas tūrisma operatoru Novaturas

LETA--BNS, 29.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas lielākais tūrisma operators Itaka Holdings lūdzis Lietuvas Konkurences padomei atļauju pārņemt Lietuvas tūrisma operatoru Novaturas, kuram pieder arī Latvijas tūroperators Novatours.

Konkurences padome saņēmusi Itaka Holdings lūgumu atļaut pārņemt 100% Novaturas akciju. Polijas kompānija pārņems arī Latvijas un Igaunijas tūrisma operatorus Novatours, Rumānijas Novatours Holidays un Lietuvas uzņēmumu Aviaturas un partneri.

Par gaidāmo darījumu tika paziņots jūnija nogalē. Akcijas par summu, kas netiek izpausta, pārdevis Viduseiropas un Austrumeiropas lielākais privātā kapitāla investīciju fonds Enterprise Investors, kas pirms aptuveni desmit gadiem par 40 miljoniem eiro iegādājās Novaturas akciju kontrolpaketi - 70,72% akciju. Novaturas akcijas Enterprise Investors pārvaldīja ar Luksemburgas kompānijas Central European Tour Operator starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Novatours: Turcijā situācija ir stabila, tūristiem nav pamata uztraukties

Dienas Bizness, 05.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balstoties uz izskanējušo informāciju par notiekošo Turcijā, tūrisma aģentūra Novatours norāda, ka situācija valsts tūristu apmešanās vietās ir droša un šobrīd nerada draudus ceļotājiem.

«Esošā situācija tiek nepamatoti pārspīlēta un saasināta no mediju puses,» teikts Novatours paziņojumā presei.

«Protestu akcija nerada nekādus draudus Latvijas tūristiem. Protesti sākās kā publiska atbalsta akcija, atsaucoties uz notikumiem Stambulā. Daži provokatīvi jaunieši mēģināja uzsākt protesta akciju pret policiju, kura tūlītēji reaģēja, šo akciju apturot. Protestētāju darbība ir notikusi attālākos rajons, radot nelielas nekārtības. Tie nav kvalificējami kā protesti, kas nestu apdraudējumu tūristiem,» apgalvo Novatours direktors Latvijā Leonīds Močenovs.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz premjerministra vietnieka atvainošanos, Turcijā sadursmes nemiernieku un likumsargu starpā turpinājušās arī naktī uz trešdienu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka nākamajā gadā nekas nemainīsies

Jānis Rancāns, 30.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji, domājot par to, kāds Latvijai varētu būt nākamais gads, biežāk ir optimistiski nevis pesimistiski noskaņoti, tomēr visvairāk ir tādu iedzīvotāju, kas uzskata, ka nākamajā gadā nekas nemainīsies.

Katrs piektais (20%) Latvijas iedzīvotājs domā, ka nākamais gads Latvijai varētu būt sliktāks nekā šis, bet katrs ceturtais (25%) prognozē, ka tas būs labāks, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Visbiežāk (41%) iedzīvotāji ir pārliecināti, ka nekas nemainīsies un nākamais gads būs tieši tāds pats kā šis. Tomēr šīs prognozes ir optimistiskāka nekā 2010. gada nogalē iegūtās, kad tikai 19% iedzīvotāju prognozēja, ka nākamais gads varētu būt labāks, bet 28% sagaidīja, ka tas būs sliktāks.

Vērtējot to, kāds Latvijai ir bijis aizejošais gads, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, aptauja atklāj, ka tikai 22% iedzīvotāju domā, ka tas ir bijis labāks, bet 31% uzskata, ka tas ir bijis sliktāks. Visbiežāk ticis izteikts, ka šis gads bijis tāds pats kā iepriekšējais (43% gadījumu). Līdzīgā aptaujā pirms gada tikai 14% iedzīvotāju 2010. gadu vērtēja kā labāku par 2009. gadu, bet 38% iedzīvotāju to vērtēja kā sliktāku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji sāk optimistiskāk skatīties nākotnē

Jānis Rancāns, 28.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan makroekonomiskie dati liecina, ka 2012. gads Latvijai ir bijis labāks nekā iepriekšējais – 2011. gads, tomēr tikai katrs ceturtais iedzīvotājis šā gada decembrī ir bijis šādās domās, liecina pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

Salīdzinot, vai Latvijai 2012. gads ir bijis labāks, sliktāks vai tāds pats kā iepriekšējais gads, kopumā 24% iedzīvotāju šo gadu novērtē kā labāku, 18% uzskata, ka tas ir bijis sliktāks, bet 52% domā, ka tas ir bijis tāds pats kā iepriekšējais. Tikmēr 10% aptaujāto iedzīvotāju paredz, ka nākamais gads Latvijai varētu būt sliktāks par šo gadu.

Dotie vērtējumi gan ir labāki nekā pagājušā gada nogalē iegūtie, kad kopumā tikai 22% iedzīvotāju 2011. gadu vērtēja kā labāku, bet 31% - kā sliktāku par iepriekšējo gadu. Aptaujas dalībnieku vērtējumi ir arī ievērojami labāki nekā tie, kurus Latvijas iedzīvotāji sniedza 2008., 2009., un 2010. gada nogalēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Zemgalē savu uzvaras gājienu turpina mazkapitāla SIA

Žanete Hāka, 20.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā citviet Latvijā, arī Zemgalē savu uzvaras gājienu aizvien turpina mazkapitāla SIA, jo kopš 2010. gada maija, kad tiek piedāvāta šāda iespēja, reģionā reģistrēta jau 2841 SIA ar samazinātu pamatkapitālu, liecina Lursoft apkopotie dati.

Pēdējo gadu laikā Zemgale straujāko jaunreģistrēto uzņēmumu skaita pieaugumu piedzīvojusi 2011. gadā, kad reģionā reģistrēti 1162 jauni uzņēmumi. Piedevām šajā gadā arī zemāko punktu piedzīvojis likvidēto uzņēmumu skaits.

2011. gadā, ņemot vērā jaunreģistrēto un likvidēto uzņēmumu skaitu, reģiona uzņēmēju pulks paplašinājies par 815 komersantiem, kas ir vērā ņemams pieaugums pēc 2010. gada, kad Zemgales uzņēmumu skaits audzis vien par 371. Gan 2012., gan 2013. gadā reģionā bijusi vērojama stabilitāte, uzņēmēju skaitam attiecīgi katru gadu palielinoties par 600 uzņēmumiem, savukārt šogad, visticamāk, līdzšinējās tendences strauji mainīsies, jo līdz 1. oktobrim reģionā likvidēts jau 521 uzņēmums, kas ir augstākais rādītājs visā apskatītajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru