Foto

Ņujorkā par 320 miljoniem dolāru būvēs pasaulē augstāko panorāmas ratu

Gunta Kursiša, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Ņujorkas pilsētas vadība devusi piekrišanu pasaulē augstākā panorāmas rata būvei, kas izmaksās 320 miljonu ASV dolāru. Pilsēta cer, ka ik gadu panorāmas rats piesaistīs četrus miljonus apmeklētāju, vēsta AFP.

Panorāmas rata augstums būs 192 metri, un no tā pavērsies skati uz Manhetenu, Brīvības statuju, Bruklinu un Ņujorkas ostu.

Ņujorkas rata projekta autorus iedvesmoja London Eye – panorāmas rata Lielbritānijas galvaspilsētā – panākumi, kā arī pašreiz pasaulē augstākā panorāmas rata, kas atrodas Singapūrā, apmeklētība, raksta AFP.

Projekta autori cer panorāmas ratu vērt vaļā 2016. gadā. Tajā būs 36 «kapsulas», kurās varēs satilpt kopumā 1140 cilvēki. Brauciena ilgums būs 38 minūtes.

Vēl 260 miljonus ASV dolāru pilsēta plāno ieguldīt lai attīstītu blakus esošo teritoriju, izveidojot tirdzniecības vietas, viesnīcas, restorānu kompleksu. Tādējādi kopumā Steitena salā, kurā atradīsies panorāmas rats, tiks ieguldīti 580 miljoni ASV dolāru. Paredzēts, ka līdz ar to tūkstošiem cilvēku tiks radītas darbavietas «sildīta» ekonomika.

Panorāmas rats London Eye tika atklāts 2000. gadā, un tā augstums ir 135 metri. «Londonieti» pārspēj Singapore Flyer. Tā augstums ir 164 metri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā 2022. gadā plānots īstenot nozīmīgu projektu Daugavas kreisā krasta attīstībai, atjaunojot vēsturisko parka infrastruktūru teritorijā starp Raņķa dambi un Slokas ielu, kā arī uzstādot jaunu tūrisma un izklaides objektu – Rīgas panorāmas ratu.

Projekts, kuru īsteno Latvijas uzņēmums SIA "RPR Operators" provizoriski paredz aptuveni 8 miljonu eiro lielas investīcijas.

Projekta īstenotājs "PRP Operators" ir Latvijas uzņēmums, kura daļa kapitāla pieder Lietuvas holdinga kompānijai. Iecerēts, ka Rīgas panorāmas rats taps sadarbībā ar vienu no pasaulē vadošajām panorāmas ratu izgatavotāju kompānijām, sekojot Tallinas, Helsinku, Budapeštas, Gdaņskas, Londonas, lielāko Vācijas pilsētu un citu tūristu galamērķu piemēram. Papildu panorāmas rata būvniecībai paredzēti arī piegulošās parka teritorijas labiekārtošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šogad Pārdaugavas siluetu papildinās jauns akcents – Rīgas panorāmas rats, ko īsteno Latvijas uzņēmums SIA “RPR Operators”.

Tas ir nozīmīgs projekts Daugavas kreisā krasta attīstībai, atjaunojot vēsturisko Uzvaras parka infrastruktūru teritorijā starp Raņķa dambi un Slokas ielu, kā arī uzstādot jaunu tūrisma un izklaides objektu. Sagatavojot teritoriju labiekārtošanai, šobrīd ir veikta divu dižskābaržu (Fagus sylvatica) pārstādīšana, lai saglabātu šos kokus parka teritorijā.

Projekta gaitā veikta divu dižskabāržu pārstādīšana, kuri līdz šim atradušies panorāmas ratam paredzētajā būvniecības vietā. Koku pārstādīšanu veic profesionāls koku kopšanas uzņēmums SIA “LABIE KOKI”.

Uzņēmuma pārstāve Kristīne Beņķe stāsta – pieaugušu koku pārstādīšana kopumā nav nekas neparasts. Rīgā ir bijuši vairāki koku pārstādīšanas gadījumi, lai tos saglabātu un vienlaikus īstenotu pilsētai nozīmīgus attīstības projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau drīzumā Pārdaugavas siluets iegūs jaunu akcentu – Rīgas panorāmas ratu, ko Daugavas kreisajā krastā, atjaunojot vēsturisko Uzvaras parka infrastruktūru starp Raņķa dambi un Slokas ielu, īsteno Latvijas uzņēmums SIA “RPR Operators”.

Šobrīd noslēdzas būvlaukuma iekārtošana un jau nākamnedēļ sāksies panorāmas rata pamatu būvniecība, betonējot testa pāļus. Pāļu laukuma izbūvi, augšējo stiegrojumu un pamatu betonēšanu plānots pabeigt oktobra sākumā.

“Paralēli pamatu būvniecībai norisinās rata konstrukcijas ražošana un top kabīnes prototips, ar kuru ceram publiski iepazīstināt septembrī, lai jau oktobrī sāktu paša panorāmas rata montāžu. Protams, daudz kas būs atkarīgs no laika apstākļiem, tomēr vēlamies rata konstrukciju uzstādīt vēl šogad. Savukārt tā nodošana ekspluatācijā līdz ar labiekārtotu apkārtni plānota 2024. gada vēlā pavasarī. Priecājamies, ka līdz šim novārtā pamesta teritorija iegūs modernu parka infrastruktūru – pilnveidotu apgaismojuma sistēmu, labiekārtotus celiņus, soliņus, labierīcības un papildu apzaļumojumu, kā arī videonovērošanu, kas uzlabos ne tikai panorāmas rata apmeklētāju, bet arī apkārtējo namu iedzīvotāju labsajūtu un drošību,” stāsta SIA “RPR Operators” valdes loceklis Dimitrijs Uspenskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Tallinā atklāj panorāmas ratu, kas atrodas uz tirdzniecības centra jumta

Žanete Hāka, 11.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Tallinā atklāts jauns panorāmas rats Skywheel of Tallinn, kas atrodas uz tirdzniecības centra T1 Mall jumta.

Šis ir pirmais tirdzniecības centrs Eiropā, uz kura jumta novietots panorāmas rats, norāda centra pārstāvji. Pasaulē ir tikai pieci šādi tirdzniecības centri un tie visi atrodas Āzijā. Vienā panorāmas rata kabīnē ietilpst līdz sešiem cilvēkiem.

Kopumā panorāmas ratam ir 27 kabīnes – 26 ir zilā krāsa, bet viena – sarkanā, kas ir luksusa VIP kabīne un kurā atrodas četri ādas atpūtas krēsli un šampanieša atdzesētājs.

Visas kabīnes ir slēgtas, lai tajās varētu braukt arī aukstā laikā, savukārt karstam laikam tajās ir kondicionēšanas sistēma.

Galerijā augstāk iespējams apskatīt panorāmas rata uzstādīšanas procesu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā durvis vēris jaunais tirdzniecības centrs T1. Pagaidām gan vēl turpinās tā iekārtošanas darbi, pārliecinājās biznesa portāls db.lv.

T1 centrā iepirkšanās apvienota ar plašām izklaides iespējām.

Nākamā gada sākumā uz tirdzniecības centra jumta tiks novietots panorāmas rats ar 27 apsildāmām kapsulām, kas ļaus vērot Tallinas panorāmu no 120m liela augstuma. Panorāmas rats uz Tallinu atceļos no Nīderlandes.

Tirdzniecības centra izklaides zona pārsniedz 12000 kvadrātmetru. Tajā ir plānots gan zinātnes un eksperimentu centrs bērniem, gan Super Skypark vairāk nekā 6500 kvadrātmetru platībā ar Eiropā lielāko tramplīnu kompleksu, 10m augstām klinšu kāpšanas sienām, labirintiem, kā arī 360 grādu 4D un interaktīvu 7D kinoteātri.

Tirdzniecības centra T1 tirdzniecības platība ir 55 tūkstoši kvadrātmetru ar vairāk nekā 200 veikaliem (kopējā platība 130 tūkstoši kvadrātmetru, 1500 autostāvvietas), kā arī 5500 kvadrātmetrus liela restorānu zona Taste of Tallinn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Igaunijā atklās lielāko tirdzniecības centru ar panorāmas ratu uz jumta

Zane Atlāce - Bistere, 07.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 8.novembrī Tallinā tiks atvērts Igaunijā lielākais tirdzniecības centrs T1 ar panorāmas ratu uz jumta, informē projekta attīstītāja Pro Kapital Grupp pārstāve Iveta Vanaga.

Kopējais investīciju apjoms ir 70 milj. eiro.

Panorāmas rats ar 27 apsildāmām kapsulām ļaus vērot Tallinas panorāmu no 120m liela augstuma.

Tirdzniecības centra izklaides zona pārsniedz 12000 kvadrātmetrus, kurā būs gan zinātnes un eksperimentu centrs bērniem, gan Super Skypark vairāk kā 6500 kvadrātmetru platībā ar Eiropā lielāko tramplīnu kompleksu, 10m augstām klinšu kāpšanas sienām, labirintiem, kā arī 360 grādu 4D un interaktīvu 7D kinoteātri.

Tirdzniecības centra T1 tirdzniecības platība ir 55 tūkst.kvadrātmetri ar vairāk kā 200 veikaliem (kopējā platība 130 tūkst. kvadrātmetru, 1500 autostāvvietas), kā arī 5500 kvadrātmetru liela restorānu zona Taste of Tallinn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas princim Viljamam un viņa sievai Kembridžas hercogienei Ketrinai piedzimis dēls, kas būs pēc kārtas trešais pretendents uz Apvienotās Karalistes troni.

Viljama un Ketrinas dēls piedzimis pirmdien 18.24 pēc Latvijas laika un viņam vēl nav dots vārds. Princis Viljams atzinis, ka viņš un viņa sieva «nevarot būt laimīgāki» par dēla piedzimšanu. Saskaņā ar tradīcijām, paziņojumu par mazuļa piedzimšanu nolasīja britu karaļnama oficiālais ziņnesis.

Pēc paziņojuma par «karaliskā mazuļa» piedzimšanu Londonas ielās pulcējās līksmojoši iedzīvotāji, lai atzīmētu notikumu. Par godu britu karaļnama mantinieka piedzimšanai, Londonas redzamākie objekti – tostarp panorāmas rats Londonas Acs un BT Tower – tika izgaismoti Apvienotās Karalistes karoga krāsās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

VIDEO: Austrijas Expo paviljonā enerģiju iegūst no apmeklētājiem

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Austrijas paviljonā tika aizvadīta nacionālā diena, kuras laikā tika izrādīts viens no oriģinālākajiem izstādes Astana Expo 2017 paviljoniem. Apmeklētājiem ar savu muskuļu spēku bija jādarbina vairākas ierīces, kas, savukārt, demonstrēja nelielu ieskatu Austrijā.

Nacionālās dienas ietvaros piedalījās abu valstu oficiālās delegācijas. Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romans Vasiļenko (Роман Василенко) tikās ar Austrijas Zinātnes, pētniecības un ekonomikas viceministru Benedeti Girlingeri (Bernadette Gerlinger). Oficiālās tikšanās laikā Kazahstānas pārstāvji sveica Austriju tās nacionālajā dienā un uzsvēra, ka pasākuma norises datumā aprit precīzi 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību sākuma.

R.Vasiļenko savā uzrunā teica, ka Austrijas paviljons ar nosaukumu Austrian Power Machine jeb Austrijas spēka mašīna pretendē uz izstādes oriģinālākā paviljona statusu.

Austrijā lielākā daļa enerģijas tiek iegūta no hidroelektrostacijām un vēja. Viena no pirmajām paviljona instalācijām ar nosaukumu Ūdenskritums attēlo Austrijas kalnu vidi un, protams, ka daudzos ūdenskritumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs desmit darbības gados no inkubatora jaunajiem māksliniekiem izaudzis par nopietnu institūciju, kuru respektē arī mākslas aprindās ārvalstīs. Šogad tam uzticēts koordinēt Latvijas paviljonu Venēcijas mākslas biennālē

Tajā būs skatāmi Daigas Grantiņas darbi. Kim? dibinātāja Zane Čulkstēna akcentē, ka laikmetīgās mākslas vide Latvijā šobrīd ir daudz bagātīgāka, interesantāka, kvalitatīvāka, nekā tā bija pirms desmit gadiem, kad jauniem, spējīgiem māksliniekiem nebija, kur izstādīties. Viņa centra ambīciju īstenošanu vērtē kā hobiju, bet savu profesionālo darbību pašlaik saista ar SIA Erda, kas nodarbojas ar uzņēmuma tēla veidošanu, darbinieku labsajūtas uzlabošanu.

Fragments no intervijas, kas publicēta 14. septembra laikrakstā Dienas Bizness:

Cik procentus no Kim? budžeta veido Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) līdzfinansējums?

Apmēram puse no budžeta ir VKKF līdzfinansējums. Tomēr jāakcentē, ka šis fonds spēj apmierināt, ja nemaldos, aptuveni desmito daļu no pieprasījuma. Tas ir milzīgs konkurss, kurā neko par skaistām acīm nedod. Tur ir komisija, kurā ir kompetenti cilvēki. Viņi karstās diskusijās izvērtē katru projektu un katru budžeta pozīciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dūmi no Kanādas mežu ugunsgrēkiem izraisa nebijušu smogu Ņujorkā

LETA--AFP, 08.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dūmi no Kanādas mežu ugunsgrēkiem trešdien ietinuši Ņujorku biezā smogā, un pilsētas ASV austrumu piekrastē izsludinājušas gaisa kvalitātes trauksmi.

Kanādā mežu ugunsgrēku dēļ bijuši spiesti evakuēties vairāk nekā 20 000 cilvēku, un liesmas izdedzinājušas jau aptuveni 3,8 miljonus hektāru zemes.

Valsts premjerministrs Džastins Trudo nodēvēja šo par postošāko ugunsgrēku sezonu Kanādas vēsturē.

ASV brīdinājumi par gaisa piesārņojumu izsludināti plašā teritorijā no Čikāgas līdz Atlantai un attiecas uz vairāk nekā 100 miljoniem cilvēku.

Ņujorkas mērs Ēriks Adamss aicināja iedzīvotājus palikt iekštelpās. Pilsētas debesis ieguvušas nedabīgi dzeltenu spīdumu. Ņujorkā trešdien bija traucēta gaisa satiksme, valsts skolās atceltas visas ārpustelpu aktivitātes, kā arī atlikti daudzi sporta pasākumi.

Ņujorkieši sūdzējās par dūmu smaku, asarojošām acīm, kņudināšanu kaklā un daudzi uzlika sejas maskas, dodoties ārā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

TAVA: ASV žurnālistu interese par Baltijas valstīm pieaug

Dienas Bizness, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) popularizējusi Latvijas tūrismu mediju kontaktbiržās un semināros ASV - kopīgi ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem uzrunāti desmitiem amerikāņu žurnālistu, kuru interese par Baltiju pamazām pieaug, informē TAVA sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

«Gaidāms, ka ASV tirgum man savā darbā būs jāvelta daudz laika, jo intereses līmenis ir gana augsts. Kamēr Baltijas valstu piedāvājums lielai daļai sastapto mediju pārstāvju vēl šķiet jauns un neiepazīts, gaidāmi jautājumi un mediju vizīšu pieprasījumi,» uzsver TAVA tūrisma tirgus speciāliste Lelde Beņķe, kura oktobra beigās strādāja trīs Ņujorkā, Čikāgā un Losandželosā. Ņujorkā 27. oktobrī un Losandželosā 29. oktobrī TAVA speciāliste piedalījās mediju kontaktbiržā Visit Europe Media Exchange (VEMEX), kur viņai katrā vietā bija vairāk nekā 20 tikšanos ar žurnālistiem.

Mediju pārstāvji interesējās par gastronomisko piedāvājumu, vēstures mantojumu, it īpaši – par ebreju vēsturi, arhitektūru Rīgā un mazpilsētās, atpūtu spa muižās un pilīs, nākamā gada svarīgākajiem notikumiem un daudz ko citu. Vairākus žurnālistus saistīja iespēja pavadīt nakti Liepājas Karostas cietumā un apmeklēt slepeno pazemes bunkuru Līgatnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izveido vienas pieturas aģentūru modes zīmoliem

Anda Asere, 12.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas modes zīmola Narciss dizaineres Alises Trautmanes un viņas biznesa partnera Sai Konga (Sai Kong) izveidotā platforma Dreams on Air pirmajā gadā sasniegusi 1,2 milj. dolāru lielu apgrozījumu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tā mērķē būt par jauno dizaineru vienas pieturas aģentūru.

«Vairs neesam tikai mazumtirgotājs, lēnām apaugam ar papildu pakalpojumiem,» saka Alise Trautmane, Narciss dizainere un Dreams on Air līdzdibinātāja. Papildu veikalam Ņujorkā izveidots internetveikals, un dizaineriem tiek piedāvāti fotostudijas, sabiedrisko attiecību un sociālo mediju pārvaldības pakalpojumi. Viņa iecerējusi, ka Dreams on Air kļūs par vienas pieturas aģentūru jaunajiem dizaineriem, kur tiem būtu pieejamas visas nepieciešamās konsultācijas un pakalpojumi. 2017. gadā Dreams on Air apgrozījums bija 1,2 miljoni dolāru. «Redzēsim, kā mums izdosies šis gads, – plāni ir lieli,» saka A. Trautmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Pilna intervija ar Lattelecom Rīgas maratona direktoru: Ceļā uz zeltu

Linda Zalāne, 02.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom Rīgas maratons nav tikai priecīgas skrējēju sejas, izlieti sviedri un sportotprieks. Šim pasākumam ir savs devums Latvijas tautsaimniecībā

Nolūkā noskaidrot to, cik lielu «naudas pēdu» maratona norises dienās atstāj skrējēji un viņu līdzjutēji, veikts pētījums. Par to plašāk DB stāsta SIA Nords Event Communications valdes priekšsēdētājs, Lattelecom Rīgas maratona direktors Aigars Nords un pētījuma veicējs SIA KEKonsultācijas valdes priekšsēdētājs Elmārs Kehris.

Šogad maijā notiks 28. Lattelecom Rīgas maratons. Cik gadus Jūs esat pie šī pasākuma organizēšanas stūres?

Aigars Nords (A.N.): Šis būs 12. maratons, kuru organizēsim. Protams, ja atskatās uz to laiku, kad sākām, toreiz situācija bija cita. Skriešana nebija tik populāra, un arī mēs paši taustījāmies un domājām, kā šādu pasākumu noorganizēt, jo nevienam nebija pieredzes šajā jomā. Nezinājām, kā pareizi jāveic laika atskaite, kur ražo medaļas, kā pareizi rīkoties, lai varētu slēgt ielas. Nebija arī kam palūgt padomu. Paši kā komanda bijām braukuši uz ārvalstu maratoniem, taču tur pieredzi guvām tikai kā dalībnieki. Skaidras vīzijas mums nebija, un valdīja neziņa par to, kā un vai šis pasākums gūs atsaucību. Tā bija mana un komandas vēlme pamēģināt, jo mums pašiem patika skriet.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dizainere: Mode ir luksusprece, ko nekad nevarēs atļauties visi

Anda Asere, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mode ir luksusprece, ko nekad nevarēs atļauties visi, intervijā DB pauž dizainere Alise Trautmane

Tomēr, lai paplašinātu to cilvēku loku, kuri pazīst un pērk Latvijas izstrādājumus, tostarp viņas radītā zīmola Narciss apģērbu, viņa šobrīd studē Ņujorkā.

Fragments no intervijas

Man ir izdevies tevi noķert brīdī, kad esi Rīgā. Cik ilgi esi Ņujorkā un ko īsti tur dari?

Ņujorkā esmu no pagājušā gada janvāra. Mācos, studēju modes mārketingu Parsons School of Design un paralēli strādāju, virzu Narcisu – daru visu, ko varu, esot tur.

Kā saņēmies vēlreiz mācīties?

Ļoti viegli, es uz mācīšanos esmu aša.

Pabeigt vidusskolu un universitāti ir tāds kā obligātais minimums. Taču, kad sāc strādāt, ir grūti sākt mācīties vēlreiz – daļai zūd motivācijai, jo no diploma esamības nekas daudz jau nemainās, citiem studijas grūti apvienot ar darbu. Kas bija tava motivācija studēt un darīt to tik tālu – Ņujorkā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

80 gadu vecumā mirusi Volstrītas pioniere Mjuriela Zīberta

Lelde Petrāne, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mjuriela Zīberta (Muriel Siebert), pirmā sieviete, kura ieguva vietu Ņujorkas biržā, nodrošinot sev iesauku Volstrītas pirmā lēdija, sestdien Ņujorkā, astoņdesmit gadu vecumā aizgājusi aizsaulē, ziņo CNN.

Savukārt draugi viņu dēvēja par Mikiju (Mickie).

M. Zīberta Ņujorkā ieradās 1954. gadā bez koledžas grāda un vien ar 500 ASV dolāriem kabatā.

Viņa lauza dzimumu barjeras biržā, vēlāk nodibināja savu uzņēmumu un startēja arī politikā.

Pēc tam, kad jaunā sieviete bija mērojusi ceļu no Klīvlendas uz Ņujorku, viņa izglītības trūkuma dēļ saņēma atraidījumu no finanšu kompānijas Merrill Lynch. Nākamajā darba intervijā viņa sameloja par izglītību, un tas nodrošināja viņai darbu brokeru uzņēmumā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas gājēju ielu eksperiments var izaugt līdz Ņujorkas Taimskvēra pieredzei, kur iela atdota gājējiem un piedzīvojusi ekonomisku uzplaukumu. Šādi uz Rīgas ielu eksperimentu žurnālā "Dienas Bizness" aicina paraudzīties sociālantropologs un pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš.

"Daudzi būs dzirdējuši vai redzējuši Taimskvēru Ņujorkā, bet ne visi zina, ka kopš 2009. gada šajā un daudzās citās vietās Manhetenā tiek prioretizēti gājēji un velosipēdisti, savukārt privātā transporta kustība ir ierobežota.

Lieki piebilst, ka reti kurš Ņujorkā ticēja, ka ar taksometriem pārblīvētajā Taimskvērā šāda iniciatīva jebkad būs iespējama vai atmaksāsies. Ir pagājuši desmit gadi, un projekts ir sevi pierādījis, iedzīvotāji un viesi var izbaudīt publisko ārtelpu, kafejnīcas vai plānotās norises," pauž V. Celmiņš.

Ņujorkas Taimskvēra pārmaiņu pagrieziens aizsākās 2009.gadā, kad pilsētas Transporta Departaments pieņēma lēmumu slēgt satiksmi Brodvejā un pielāgot ielu pagaidu gājēju vajadzībām. Ieviestās pārmaiņas nesa tik lielu atsaucību, ka pilsētas valde nolēma tās atstāt spēkā arī turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gāzes noplūdes izraisītajā sprādzienā, kura rezultātā trešdien Ņujorkā sagruva divi daudzdzīvokļu nami, gājuši bojā vismaz trīs cilvēki, bet 63 guvuši ievainojumus.

Ņujorkas mērija ziņo, ka vēl deviņi cilvēki šobrīd skaitās pazuduši bez vēsts.

Jau ziņots, ka trešdien, 12. martā, pēc sprādziena Ņujorkā sabrukušas divas daudzstāvu dzīvojamās mājas un notikuma vietā izcēlās spēcīgs ugunsgrēks.

Notikumu vietā Hārlemā strādāja 168 ugunsdzēsēji.

Pēc policijas sacītā, sabrukušas divas blakus stāvošas dzīvojamās ēkas Parka avēnijā Hārlemas austrumos, Manhetenā.

Sprādziens nogranda ap plkst.9.30 pēc vietējā laika. Eksplozijas rezultātā daudzām apkārtējām mājām izsisti logi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija nodibina diplomātiskās attiecības ar Libēriju

Dienas Bizness, 11.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10. aprīlī Ņujorkā tika parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru tika nodibinātas Latvijas Republikas un Libērijas Republikas diplomātiskās attiecības.

Kopīgo komunikē par abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanu Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Jānis Mažeiks un Libērijas vārdā – ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece, pastāvīgā pārstāve ANO Ņujorkā Mardžona Kamara (Marjon V. Kamara).

Abu valstu vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas tālāk sekmēs abu valstu sadarbību divpusējā līmenī un starptautiskajās organizācijās.

Abu vēstnieku sarunas laikā tika pārrunātas Latvijas un Libērijas prioritātes ANO, sadarbības iespējas globālo attīstības mērķu pēc 2015. gada izstrādē un dzimumu līdztiesības jautājumos. Vēstnieki sarunā uzsvēra nepieciešamību veicināt starpreģionālo dialogu ANO un iespējas to darīt arī Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā 2015. gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV lielpilsēta Ņujorka uzsākusi velosipēdu koplietošanas programmu Citi Bike, kas ir lielākā šāda veida programma valstī. Tomēr nedēļu pēc tās uzsākšanas uzradušās daudzas tehniskas problēmas, kuru dēļ tās darbība ir spēcīgi apgrūtināta.

Sistēmas ietvaros lietotāji var maksāt gada abonēšanas maksu 95 ASV dolāru apmērā, kas ļauj velosipēdus izmantot 45 minūtes. Apmaksu iespējams veikt arī par mēnesi (25 ASV dolāri) un par dienu (9,95 dolāri). Kopumā programmas ietvaros pieejami seši tūkstoši velosipēdu un 330 stacijas, kuras izvietotas galvenokārt Manhetenā un Bruklinā. Pirmajā programmas darbības nedēļā velosipēdi tikuši izmantoti 100 tūkstošus reižu.

Lai gan izrādījusies populāra, programma saskārusies ar nopietnām problēmām. Saskaņā ar medija WNYC aprēķiniem, aizvadītajā nedēļā nav strādājušas aptuveni 35 jeb 10% elektronisko staciju – vairākas stundu garumā neļaujot izņemt velosipēdus vai arī tos nogādāt atpakaļ. Tāpat novērotas problēmas ar elektronisko maksājumu veikšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Modes zīmola Narciss dizainere atver veikalu Ņujorkā

Anda Asere, 24.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modes zīmola Narciss dizainere Alise Trautmane kopā ar biznesa partneri Sai Kong atver veikalu Dreams on Air Ņujorkā, kas pārstāv 25 Ņujorkā bāzētus modes zīmolus

«Kopā ar biznesa partneri Sai Kong atvērām veikalu Dreams on Air lieliskā vietā Soho – uz vienas ielas ar Chanel un Balmain veikaliem. Atradu, uzrunāju un apvienoju 25 Ņujorkā bāzētus modes zīmolus un februāra sākumā atvēru veikalu. Protams, pārstāvēts ir arī Narciss,» stāsta Alise Trautmane, Narciss dizainere un Dreams on Air līdzdibinātāja.

Veikala biznesa modelis ir sekojošs – zīmoli maksā noteiktu fiksētu ikmēneša maksu par mazumtirdzniecības un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem. Veikals darbojas kā veikals, showroom un zināmā mērā arī kā inkubators, jo palīdz modes zīmoliem spert nākamos soļus un konsultē par mārketingu, sociālajiem tīkliem, stila veidošanu, pārdošanu utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vācijas Centrālā banka nozīmējusi atsevišķu pārstāvi Baltijas reģionam

Db.lv, 02.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas Centrālā banka (Deutsche Bundesbank) Baltijas reģionam nozīmējusi atsevišķu pārstāvi, kurš pastāvīgi ziņos par ekonomiskajām norisēm un finanšu sistēmu reģionā, lai veicinātu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas centrālo banku sadarbību un paplašinātu minēto valstu tautsaimniecību sadarbību.

Ar sava pārstāvja nozīmēšanu Vācija ir paudusi skaidru ekonomisko interesi par Baltijas reģionu, tā palielinot valstu potenciālu piesaistīt starptautisku kompāniju interesi un kapitālu, veicinot inovācijas, kļūstot interesantākiem augsti kvalificētam darba spēkam, attīstot banku sektoru, kā arī atvieglojot jaunu starptautisku biznesa projektu uzsākšanas procesus.

Trešdien, 31. janvārī, finanšu ministrs Arvils Ašeradens tikās ar Vācijas Centrālās bankas valdes locekli Burkhardu Balcu (Burkhard Balz) un tikko nozīmēto bankas pārstāvi Baltijas valstīs Nikolu Marcinko (Nikola Marcinko). Tikšanās laikā puses apsprieda aktuālo situāciju Latvijas ekonomikā un Baltijas reģiona priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu Arvja Bērziņa un Agneses Rozītes radīts luksus tenisa rakešu zīmols Bijou sāk gaitas Ņujorkā un cer iekarot savu vietu tirgū

«Esam radījuši jaunu tirgu, kas bieži vien ir pat grūtāk, nekā ienākt jau esošajā. Paies laiks, kamēr cilvēki uzzinās un pieradīs pie tā, ka arī tenisā ir jauns segments. Nākotnes plāns ir augt, lai pēc pāris gadiem mazas meitenītes sapņotu, ka kādu dienu arī viņas varētu spēlēt ar Bijou raketēm. Nākošgad nāksim klājā ar jaunu sēriju, sāksim tirgot arī tenisa somas, kas šūtas no Itālijā iepirktās ādas,» atklāj Arvis Bērziņš, Bijou Global LLC līdzīpašnieks.

Arvis ieradās Ņujorkā pirms sešiem gadiem, kad viņš saņēma stipendiju, lai studētu Fairleigh Dickinson University Ņūdžersijā un spēlētu tenisu. «Jau no bērnības esmu spēlējis visu vecumu tenisa izlasēs, man ir bijuši labi sasniegumi pasaulē. Tā kā es negribēju kļūt par profesionāli, likās pareizs solis braukt uz ASV. Studijas tur maksā virs 50 tūkstošiem dolāru gadā, tāpēc tā bija lieliska izdevība izmantot manas tenisa prasmes, lai iegūtu izglītību par brīvu,» neslēpj Arvis. 2015. gadā pabeidzis universitāti, uz Latviju braukt viņš vēl negribēja, tāpēc sāka meklēt darbu finanšu sfērā Ņujorkā, kas vienmēr bijis viņa sapnis. Tomēr, pāris mēnešus pastrādājot kādā hedžfondā Piektajā avēnijā ar skatu uz Centrālparku, viņš secināja, ka nevēlas visu dzīvi pavadīt žurku skrējienā, bet, lai būtu patiesi laimīgs, viņam jāsāk savs bizness. Arvis aizgāja no darba un sāka strādāt Tenisa akadēmijā. Pa dienu palīdzēja bērniem, bet pa naktīm rakstīja biznesa plānu, lasīja grāmatas un kala idejas, lai īstenotu sapni un sāktu savu biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rinkēvičs aicinās sasaukt ārkārtas ES Ārlietu ministru padomes sēdi par sankcijām pret Ukrainu

LETA, 19.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) šodien ierodoties darba vizītē Ņujorkā un uzzinot par pēdējiem notikumiem Kijevā, nolēmis aicināt Eiropas Savienības (ES) augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājamos Ketrīnu Eštoni sasaukt ārkārtas ES Ārlietu ministru padomi.

Ministrs savā mikroblogošanas vietnes twitter kontā ierakstījis, ka šāda ārkārtas padomes sēde nepieciešama, lai nolemtu par sankciju ieviešanu pret Ukrainu.

Savukārt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) situāciju Ukrainā raksturoja kā satraucošu un briesmīgu. Arī viņa uz jautājumu par iespējamiem risinājumiem, atbildēja, ka šo jautājumu vajadzētu izrunāt ES Ārlietu ministru padomes sēdē, tādējādi izlemjot par sankcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis pēc Entonija aizmainīšanas pauž apņēmību uzņemties Knicks līdera lomu

LETA, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas intervijā pēc atgriešanās Ņujorkā pauda apņēmību uzņemties šīs pilsētas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Knicks līdera lomu.

«Esmu gatavs izaicinājumam un esmu tam gatavojies,» sarunā ar laikrakstu The New York Daily News sacīja Porziņģis, kurš Ņujorkā atgriezies pēc nesen aizvadīta Eiropas čempionāta.

Entonijs tiks aizmainīts uz Oklahomasitijas Thunder, Ņujorkas vienībai par viņu saņemot turku Enesu Kanteru, kurš tāpat kā Porziņģis spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, kā arī vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

Pirmdien Knicks uzsāks NBA treniņnometni, bet starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tostarp arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir Stīvs Milss, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Skots Perijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV žurnāls iesaka Rīgu romantiskām vasaras brīvdienām

Lelde Petrāne, 09.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc teju trīs dienas ilgas vizītes Rīgā, viens no vadošajiem tūrisma žurnāliem pasaulē Travel + Leisure (ASV) atzinis Rīgu kā vienu no 28 labākajām vietām pasaulē, kur pavadīt romantiskas vasaras brīvdienas, informēja Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja pārstāve Anna Blaua.

Rīga ir nominēta līdzās tādām vietām kā Rovinja (Horvātija), Mendoza (Argentīna), Helsinki (Somija), Jamaika, Gardas ezers (Itālija), Bali, Atēnas (Grieķija), Bruklina (Ņujorka), Luang Prabang (Laosa) u.c.

Rīga izcelta, pateicoties tās skaistajai arhitektūrai un patīkamajam tūristu skaitam pilsētā. Lai brīvdienas būtu pilnībā izdevušās, žurnālists iesaka apmeklēt un gida pavadībā iepazīt Latvijas Nacionālo operu, doties pastaigā uz Alberta un Strēlnieku ielām, lai aplūkotu skaistās jūgendstila ēkas, apmeklēt arī Jūgendstila muzeju. Tāpat viens no ieteikumiem ir apmeklēt veikalu Madam Bonbon, nobaudīt maltīti restorānā Vincents, kur šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pasniegs kādu no saviem kulinārajiem šedevriem vai Valtera restorānā, kur šefpavārs Valters Zirdziņš izmanto bioloģisko lauksaimniecību produktus. Savukārt nakšņošanai vispiemērotākā ir atzīta viesnīcā Bergs - 19.gadsimta ēka ar mūsdienīgu interjeru.

Komentāri

Pievienot komentāru