Jaunākais izdevums

SIA Ogres trikotāža nodarbina ap 500 cilvēkiem un ir lielākais darba devējs Ogrē. Uzņēmums gan gribētu darboties trīs reizes jaudīgāk, bet apkārtnē vairāk darbaroku atrast neizdodas.

Novada domē norāda, ka strādāt gribētājus sameklēt varētu, ja vien darba apstākļi un samaksa būtu atbilstoši, raksta laikraksts Diena. Cehā darinātās jaciņas adītājas un šuvējas pašas nevar atļauties nopirkt veikalā. Viņas saņemot nedaudz virs minimālās algas. «Cik tad jaciņa maksātu, ja cilvēkam algā maksātu 400 latu?,» sarunā ar laikrakstu saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Ogres trikotāžas īpašnieki – holdingkompānija Mono, kas pieder vairākiem ASV pilsoņiem, jau sākuši meklēt darbiniekus ārvalstīs. Lai gan viesstrādniekam pēc likumdošanas būtu jāmaksā 450 latu mēnesī, tomēr uzņēmums meklē viesstrādniekus austrumu pusē.

Iepriekš veiksmīgi virzījās risinājums darbam ar baltkrieviem, tomēr tad sekoja ES sankcijas pret Baltkrieviju, un iecere pajuka, raksta Diena. Uzņēmums skatoties vēl tālāk uz austrumiem un norisinoties pārrunas ar Ķīnas vēstniecību.

Ogres trikotāžas kombināts pilsētu satricināja divas reizes: 60 gadu. vidū rūpnīcai ienākot pilsētā un vairākkārt palielinot tās apmēru, un pēc tam, kad tika atjaunota valsts neatkarība, ražotne krietni saruka, un nu 5000 ļaužu lielais kolektīvs samazinājies desmit reižu. Laikraksts norāda, ka uzņēmuma izstrādājumi pēdējos gados iegūst mūsdienīgākus fasonus taču drēgnā padomju laiku dvaša jūtama ražotnes gaiteņos, neapdzīvota ir liela «kombināta» daļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogres trikotāžai pasludina maksātnespējas procesu

Žanete Hāka, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ogres trikotāža pasludināts maksātnespējas process, liecina informācija Makstātnespējas reģistrā.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Edgars Karelis. Kreditori savas prasības pret uzņēmumu var pieteikt viena mēneša laikā.

Laikraksts Dienas Bizness jau rakstīja, ka pērnā gada sākumā viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā – Ogres trikotāža – kontrolpaketi ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz šim piederēja Natālijai Petkevičai.

SIA Ogres trikotāža 2011.gada novembrī tika apvienota ar komunālo pakalpojumu sniedzēju SIA KP Tehnoloģija, kuras nosaukums pēc tam tika mainīts uz Ogres trikotāža. Līdz ar to šajā gadā bija divi apgrozījuma cipari – pašas Ogres trikotāžas 11 mēnešu apgrozījums (6,22 milj.Ls) un pievienotā uzņēmuma gada apgrozījums – 1,47 milj. Ls. Kopīgā peļņa bijusi 825,1 tūkst.Ls. Reorganizācijas rezultātā tika pārstrukturēta darbība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ražošanas milzim Ogres trikotāža mainās īpašnieki

Vēsma Lēvalde, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā SIA Ogres trikotāža kontrolpaketi ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz šim piederēja Natālijai Petkevičai. Līdz ar to patlaban SIA Ogres trikotāža dalībnieku sarakstu veido SIA Monald (74,95%), Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmums SIA Teks.LV (25%) un Mihails Uļmans (0,05%). Savukārt SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. SIA Monald ir reģistrēta 2003.gadā kā komercdarbības un vadībzinību konsultāciju firma. Tās īpašnieki ilgus gadus ir saistīti ar daudznozaru holdingu Mono. Amatu no 15.februāra atstājis arī Ogres trikotāžas vadītājs Aivars Veiss, viņa pienākumus pilda Irina Kiseļova, kura iepriekš bija saistīta ar SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogres trikotāža TAP jāīsteno divos gados

Žanete Hāka, 17.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesa pasludinājusi SIA Ogres trikotāža tiesiskās aizsardzības plāna (TAP) procedūru, liecina informācija Lursoft.

Uzņēmumam TAP jāīsteno divu gadu laikā.

SIA Ogres trikotāža TAP tika ierosināts jūlija sākumā, bet oktobra sākumā iecelts administrators.

Db.lv jau rakstīja, ka viena no lielākajiem tekstilrūpniecības uzņēmumiem Latvijā SIA Ogres trikotāža kontrolpaketi gada sākumā ieguvusi SIA Monald.

SIA Monald ieguvusi 74,95% kapitāla daļu, kas līdz tam piederēja Natālijai Petkevičai.

Kā liecina Lursoft dati, SIA Ogres trikotāža pamatkapitāls ir 522 tūkstoši latu. Pērn kompānijas apgrozījums bija 5,5 miljoni latu, bet zaudējumi – 74 tūkstoši latu. Uzņēmumā strādāja 325 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ierosina SIA Ogres trikotāža D tiesiskās aizsardzības procesu

Gunta Kursiša, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierosināts SIA Ogres Trikotāža D tiesiskās aizsardzības process (TAP) - uzņēmumam divu mēnešu laikā no TAP lietas ierosināšanas dienas tiesā jāiesniedz likumā noteiktā kārtībā saskaņots tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, informē Lursoft.

2011. gadā kompānijas apgrozījums bija 4,958 milj. Ls, bet peļņa pēc nodokļiu nomaksas – 8,624 tūkst. Ls. 2011. gadā SIA Ogres trikotāža D strādāja 214 darbinieki.

SIA Ogres Trikotāža D dibināta 2000. gadā, un uzņēmuma dalībnieki ir SIA Monald, Iļja Guzoss un Daugavpilī dislocētais Latvijas – Krievijas kopuzņēmumam SIA Teks.lv. SIA Monald īpašnieki ir Mihails Uļmans (35,19%), Aleksandrs Plotkins (41,91%) un Biomins Kajems (22,90%), liecina Lursoft informācija. Uzņēmuma SIA Ogres Trikotāža D vienīgais valdes loceklis ir I. Guzoss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

OT Ogres Trikotāža salonveikals Vecrīgā

Lelde Petrāne, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmols OT Ogres Trikotāža turpina paplašināt savu firmas veikalu tīklu. 19.jūlijā, Rīgā, Vāgnera ielā 8, durvis vēra 16. kompānijas salonveikals.

Veikala izveidē kompānija investējusi 30 tūkstošus eiro.

«Pēdējos divos gados esam ieguvuši savu uzticamo, mūsu zīmolam lojālo pircēju, kurš katru sezonu izvēlas OT Ogres Trikotāža apģērbus,» pirms jaunā veikala atvēršanas sacīja SIA OT Stils – zīmola OT Ogres Trikotāža oficiālā pārstāvja - valdes priekšsēdētāja Margarita Jeršova. «Turklāt sākot ar šo veikalu, mūsu kompānija uzsāk veidot pilnīgi jaunu firmas veikalu konceptu,» viņa piebilda.

Viņa atzīmēja, ka starp pastāvīgajiem pircējiem ir gan Latvijas iedzīvotāji, gan tūristi no ārvalstīm – Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Skandināvijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pērn gandrīz puse no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksāti Liepājas metalurgā strādājošajiem

LETA, 10.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem izmaksātas MAS "Liepājas metalurgs" 1833 darbinieku prasījumu apmierināšanai 1 248 076 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece Baiba Banga.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija segusi maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus kopumā 2 663 441 eiro apmērā.

2014.gadā Maksātnespējas administrācija no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājusi naudas līdzekļus 2 663 441 eiro apmērā 111 maksātnespējīgo uzņēmumu 3590 darbinieku prasījumu segšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa 2014.gadā bija 742 eiro.

Lielākās summas izmaksātas arī MSIA "Plus punkts" 339 darbinieku prasījumiem - 348 550 eiro, MSIA "Ogres trikotāža" 236 darbinieku prasījumiem - 168 148 eiro, MSIA "Krāsainie lējumi" 100 darbinieku prasījumiem - 140 531 eiro, MSIA "Ogres trikotāža D" 69 darbinieku prasījumiem - 51 995 eiro, kā arī MAS "Ķekavas broileri" 54 darbinieku prasījumiem - 48 746 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Palielinājušies OT Stils zaudējumi

Žanete Hāka, 26.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trikotāžas apģērbu ražotāja SIA Ogres trikotāža un zeķu izstrādājumu ražotāja SIA Aurora Baltika produkcijas izplatītāja SIA OT Stils apgrozījums gada laikā samazinājies par 26,53%, līdz 1,046 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Pieauguši arī uzņēmuma zaudējumi - līdz 428,665 tūkstošiem eiro pēc nodokļu nomaksas.

Plānojot turpmāko attīstību, SIA OT Stils vadība paredz pilnveidot un attīstīt uzņēmuma darbību, palielinot preču pārdošanas apjomus. Iecertēts arī attīstīt iesākto OT Outlet konceptu, kas dod iespēju pircējiem iegādāties preces par zemākām cenām, kā arī meklēt iespējas preču pārdošanai ārpus Latvijas robežām.

SIA OT Stils reģistrēts 2003.gada vasarā un pieder SIA Monald un SIA Teks .LV. Abiem uzņēmumiem kopīgi vēl bez SIA OT Stils pieder arī SIA Ogres Trikotāža D, SIA Rodex Pro un SIA Aurora Baltika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

No PVN reģistra izslēdz Ogres Trikotāžu

Žanete Hāka, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu par Ogres Trikotāžas izslēgšanu no PVN reģistra, liecina Lursoft dati. Jāatzīmē, ka jau šā gada 7. februārī Ogres Trikotāžai ir ierosināts maksātnespējas process.

Pēdējais gada pārskats, ko iesniedza Ogres Trikotāža, ir par 2012. gadu. Tajā redzams, ka uzņēmums gadu noslēdza ar zaudējumiem 104,8 tūkstošu eiro apmērā, apgrozot 7,885 miljonus eiro.

Ogres Trikotāžas kapitāldaļas savā starpā šobrīd dala SIA Baložu Ligzdas un SIA Baldones 1 īpašniece Natālija Petkeviča, SIA Teks.lv un Mihails Uļmans, kas ir SIA Idealuks, SIA VNT un SIA Ziedu Pilsēta īpašnieks un vēl 15 citu uzņēmumu līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Modes skatē Ogres trikotāža iepazīstina ar jauno kolekciju

Dienas Bizness, 20.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien festivāla Woolfest, ko rīko OT Ogres trikotāža kopā ar saviem sadarbības partneriem, ievadpasākuma laikā notika modes skate, kurā varēja iepazīties ar trim trikotāžas kolekcijām, kas tapušas uzņēmuma ražotnē Ogrē.

Skatē bija apskatāma OT Ogres trikotāžas rudens-ziemas pamatkolekcija, modes mākslinieces Natālijas Jansones ekskluzīvi OT Ogres trikotāžai radīto vīriešu apģērbu kolekcija Tabaka un modes mākslinieces Irīnas Košakovas ekskluzīvi OT Ogres trikotāžai radīto sieviešu apģērbu kolekcija Veltījums pilsētniecei.

Modes skates septembrī un oktobrī notiks arī Rīgas tirdzniecības centros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja ir brīvs laiks, nemaz nav jābūt klīstošajam holandietim, lai vismaz uz pāris stundām ieklīstu samērā klusajā Riharda Vāgnera ielā, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Lai arī nams, kurā pāris gadu dzīvojis un komponējis pats Rihards Vāgners, ir noplucis un pamests, tas nav šķērslis Riharda Vāgnera ielā esošajām kultūras, vēstures, mākslas un biznesa struktūrām, lai piesaistītu ne tikai tūristus, bet arī vietējos. Farmācijas muzejs, latviešu rotkaļu darinātas dzintara rotas, veloekskursijas, teātra klubs Austrumu robeža, izsmalcināta tēja un kafija, un, protams, leģendārā Ogres trikotāža un kafejnīcas Vecrīga smalkmaizīšu pazīstamā garša. Telpu nomas maksa šajā klusajā Vecrīgas ieliņā ir zemāka nekā, piemēram, tuvumā esošajā tirdzniecības centrā Galerija Centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Investīcijas un aktīva starptautiskā darbība-tekstilnieku veiksmes stūrakmeņi

Vēsma Lēvalde, 14.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki ražotāji ne vien eksportē produkciju, bet iegādājušies radniecīgus uzņēmumus ārvalstīs, veido tur veikalu tīklus un pārstāvniecības. Augsta konkurētspēja panākta, ieguldot produktu un tehnoloģiju attīstībā, ar radošu mārketingu un drosmi integrēt ražošanā zinātnes sasniegumus. Raksturīga tendence – sadarbība ar dizaineriem, sezonālu kolekciju veidošana. Ierobežota darbaspēka pieejamība veicina mazu, taču eksportspējīgu uzņēmumu attīstību reģionos.

Līderis ir «zirgā»

Tekstilrūpniecība viena no pirmajām Latvijā mainīja priekšstatu par nozaru robežām, integrējot tekstilražošanu, ķīmisko rūpniecību un zinātni. A/s Valmieras stikla šķiedra (VSŠ) ir simbols šai «žanru» saplūšanai. Nākotnes mērķis valmieriešiem ir ambiciozs – kļūt par Eiropas ietekmīgāko stikla šķiedras produktu un izstrādājumu ražotāju un piegādātāju, atklāj VSŠ valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns. VSŠ šā gada deviņu mēnešu neto apgrozījums ir sasniedzis augstāko līmeni uzņēmuma pastāvēšanas laikā – 46,97 milj. lati, kas ir 21% liels pieaugums pret attiecīgo laika posmu 2012.gadā. VSŠ aplēses rāda, ka 2013.gada neto peļņa sasniegs 3,65 milj. latu, par 28% pārsniedzot 2012.gada auditēto neto peļņu. Neto apgrozījums varētu sasniegt 61,13 milj. latu. «Lai noturētu izaugsmi, jābūt aktīviem, jāinvestē jaunās tehnoloģijās un attīstībā. 2013.gadā esam paplašinājuši darbību un palielinājuši konkurētspēju starptautiskajos tirgos ne tikai ar trešās stikla kausēšanas krāsns darbību, bet arī ar kompānijas, tagad Valmiera Glass UK Ltd., iegādi Anglijā,» atklāj A.O.Brutāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī šā gada februāra beigās bija 9,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras dati. Salīdzinot ar 2013.gada februāri, bezdarbs samazinājies par vienu procentpunktu.

NVA uzskaitē 2014.gada februāra beigās bija 97,7 tūkstoši bezdarbnieku. Gada laikā bezdarbnieku skaits samazinājies par 9951.

Zemākais bezdarba līmenis februāra beigās reģistrēts Rīgas reģionā (6,2%), bet augstākais – Latgalē (19,5%) un Kurzemē ( 12,4) %. Valsts lielāko pilsētu vidū viszemākais bezdarbs bija Rīgā (5,7%) un Valmierā (7,1%), bet visaugstākais – Rēzeknē (17,4%) un Liepājā (13,8%).

NVA Attīstības nodaļas vadītājs Egīls Vidžups norāda, ka kopš pērnā gada novembra ir vērojams neliels reģistrētā bezdarba līmeņa pieaugums, kas galvenokārt ir saistīts ar darba tirgus sezonalitāti, bet lielā mērā bezdarba pieaugumu ietekmēja arī Latvijas mērogiem nozīmīgu uzņēmumu Liepājas metalurgs un Ogres trikotāža D finansiālas grūtības un tām sekojoša darbinieku atlaišana. Ziemas mēnešos salīdzinoši liels bezdarbnieku skaits ir būvniecības nozarē, bet pateicoties siltajai ziemai un agram pavasarim, ir sagaidāms, ka nodarbinātība būvniecībā tuvākajā laikā pieaugs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Bijusī Ogres trikotāžas līdzīpašniece ar partneri no ASV reģistrē uzņēmumu

LETA, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijusī trikotāžas uzņēmuma SIA Ogres trikotāža līdzīpašniece Natālija Petkeviča ar partneriem no ASV un Latvijas nodibinājusi jaunu uzņēmumu SIA DMD Holding, kura pamatkapitāls ir 1,25 miljoni eiro.

DMD Holding ir pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums. Tas reģistrēts 10.maijā.

Kā liecina SIA Firmas.lv informācija, 40% uzņēmuma daļu pieder Petkevičai, bet 34% - ASV pilsonim Solomanam Rutenbergam.

10% daļu jaundibinātajā uzņēmumā pieder ceļu būves kompānijas AS A.C.B. bijušajam padomes loceklim Edvīnam Tankelsonam, bet 8% A.C.B. valdes priekšsēdētājam Valdim Lejniekam pastarpināti piederošajai SIA VPK Investīcijas.

Tāpat 8% kapitāldaļu uzņēmumā DMD Holding pieder uzņēmējam Rahmielam Deičam.

UR informē, ka pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 263 jauni subjekti, kas ir par 73 vairāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 239 bija SIA, 19 individuālie komersanti, četras zemnieku saimniecības un viena komanditsabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Abdulmuslimovs: katram jānāk ar savu sviestmaizi

Sandra Dieziņa, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kustība Nepērc svešu ir jauna nacionālā ideja, kuras līdz šim pietrūcis latviešu mentalitātes kautrīgā rakstura dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Nedaudz sarucis bezdarba līmenis

Žanete Hāka, 11.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Martā reģistrētais bezdarba līmenis valstī sasniedza 9,8%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras dati.

Visaugstākais bezdarba līmenis ir Latgales reģionā – 19,4%, tai seko Kurzemes reģions ar 12,2% un Vidzemes reģions ar 11,4%. Zemgales reģionā bezdarba līmenis sasniedza 10,2%, bet Rīgas reģionā – 6,2%.

Starp lielākajām valsts pilsētām augstākais bezdarba līmenis bijis Rēzeknē – 17%, kam seko Liepāja – 13,7%. Jēkabpilī bezdarba līmenis martā sasniedzis 11,4%, bet Daugavpilī – 10,3%.Ventspilī bezdarba līmenis pagājušajā mēnesī bija 8,7%, bet Jūrmalā – 8,4%, savukārt Valmierā – 6,9%.

Rīgā bezdarba līmenis martā bija 5,7%.

NVA sīkākā analīzē par februāri norāda, ka kopš 2013.gada septembra gan sezonālo izmaiņu, gan AS Liepājas Metalurgs un SIA Ogres trikotāža maksātnespējas dēļ bezdarbnieku skaits palielinājies par 8301 jeb 9%, līdz ar to lielākās izmaiņas vērojamas bezdarbnieku grupā ar bezdarba ilgumu līdz 6 mēnešiem. Kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaitā šādu bezdarbnieku īpatsvars kopš gada sākuma palielinājies par 4051 cilvēku jeb 2,1 procentpunktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau teju četrus gadus veikalu plauktos pieejami produkti un preces ar hokeja kluba Dinamo Rīga zīmolu, nodrošinot komandai gan ieņēmumus, gan reklāmu, raksta laikraksts Latvijas Avīze.

Dinamo savu produktu līniju atvēra 2009. gadā pēc pirmās aizvadītās sezonas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

«Projektu vērtējam kā veiksmīgu un turpinām pie tā strādāt. Daudziem sporta zīmoliem nav līdzīgu produktu līniju, tagad citu KHL klubu mārketinga darbinieki uzsākuši darbu šajā virzienā. Interese ir arī no citiem klubiem Eiropā,» laikrakstam teicis a/s Dinamo Rīga valdes loceklis Zigmārs Priede.

Pašreiz Dinamo Rīga zīmolu izmanto seši pārtikas preču ražotāji, atribūtikas ražotājs WTG (piedāvā 400 dažādas preces) un seši rūpniecības preču ražotāji.

Par katru pārdoto pārtikas produktu vienību Dinamo saņem vienu santīmu, bet ar pārējiem ražotājiem ir citi sadarbības nosacījumi – fiksēta maksa vai fiksēta maksa plus procenti no apgrozījuma. 2012. gadā pārdoti 1,6 miljoni vienību Dinamo produktu. Matemātiski rēķinot, ieņemti 16 tūkstoši latu, taču faktiski kluba budžetā, kas ir ap 15 miljoniem ASV dolāru, iebirst daudz vairāk naudas, skaidro Latvijas Avīze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

OT Stils zaudējumi auguši; turpinās attīstīt jauno konceptu OT Outlet

Gunta Kursiša, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas trikotāžas apģērbu tirgotājas SIA OT Stils zaudējumi ievērojami palielinājušies, sasniedzot 374 tūkstošus eiro, liecina Lursoft dati.

OT Stils izplata SIA Ogres trikotāža un SIA Aurora Baltika produkciju.

Salīdzinot ar 2012. gadu, zaudējumu apmērs audzis par vairāk nekā 129 tūkstošiem eiro. Gada laikā sarucis arī uzņēmuma apgrozījums – tas samazinājies par 7,2% līdz 1,42 miljoniem eiro.

Pērn OT Stils iegādājies jaunus pamatlīdzekļus tirdzniecības vietu iekārtošanai un uzlabošanau, kā arī atvēris vaļā jaunu veikalu tirdzniecības centrā Bowlero. Tāpat pērn ieviests jauns tirdzniecības koncepts OT Outlet – ar šo preču zīmi 2013. gadā uzņēmums vēris vaļā trīs jaunus veikalus.

Konceptu OT Outlet uzņēmums plāno attīstīt arī turpmākos gadus. OT Outlet preces tiek tirgotas par zemākām cenām, un šāds koncepts attīstīts, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju un pirktspējas krišanos, norādījusi OT Stils vadība. Tāpat arī uzņēmums iecerējis paplašināt preču pārdošanas apjomus ārpus Latvijas robežām, proti, Austrumeiropas un NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru