Noteiktas Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasības arī olām, putnu gaļai un to produktiem.
To paredz Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība, ko izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.
Grozījumi paredz papildināt noteikumus ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem, kā arī konservētām skābenēm un auzu pārslām. Tāpat izmaiņas noteikumos paredz precizēt nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kvalitātes prasības ievārījumam un ievārījumam ar samazinātu kaloriju daudzumu.
Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā putnu turētājiem ir jānodrošina gan vispārīgās labturības prasības, sabalansēta ēdināšana, kā arī viena no putnu turēšanas metodēm: brīvā vai turēšana kūtī. Putnu gaļas un gaļas produktu ražošanā neizmanto pārtikas piedevas uzglabāšanas laika pagarināšanai, augu izcelsmes olbaltumvielas, tauku- ādu emulsijas, biezinātājus un recinātājus.
Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā.