Citas ziņas

Olympia un Asins Donoru centrs aicina piedalīties donoru dienā

, 16.11.2007

Jaunākais izdevums

Šodien, 16.novembrī, no plkst. 10:00 līdz 15:00 I/c Olympia un Valsts Asins Donoru centrs (VADC) aicina palīdzēt un piedalīties asins donoru dienā. Cilvēkiem būs iespēja ziedot asinis VADC specializētajā autobusā pie i/c Olympia.

"Drīz klāt būs Ziemassvētki, kad cilvēki atdara savas sirdis ziedošanai un dāvināšanai. Mēs aicinām to darīt jau tagad, un aicinām ziedot visdārgāko, kas mums ir – savas asinis. Iespējams, tā mēs palīdzēsim izglābt kāda dzīvību. Donoru dienā piedalīsies arī iepirkšanās centra Olympia darbinieki. Aicinām donoru dienā piedalīties arī savus sadarbības partnerus, Ķīpsalas iedzīvotājus un iepirkšanās centra pircējus," sacīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis.

VADC direktore Gita Ņemceva: "Specializētais VADC autobuss ir aprīkots tā, lai tajā būtu droši un ērti ziedot asinis. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, ceram, ka atsaucību izrādīs ne vien regulārie asins donori, bet arī cilvēki, kas asinis vēl nekad nav ziedojuši. Atgādinām, ka ilgāku laiku Valsts asinsdonoru centrā nepietiekamā daudzumā ir O(I) grupas negatīvās asins grupas asinis. Tāpat aicinām arī citu asinsgrupu donoriem saglabāt aktivitāti un atbalstīt I/c Olympia organizēto donoru dienu!"

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments!

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74.panta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK: VM nav nodrošinājusi iedzīvotāju interesēm atbilstošu plazmas preparātu apriti.

Jānis Rancāns, 18.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) kā vadošā valsts pārvaldes iestāde veselības nozarē, kas ir atbildīga par valsts politikas izstrādi transfuzioloģijas jomā, nav izstrādājusi attiecīgās jomas politikas plānošanas dokumentus un nav nodrošinājusi Latvijas Republikas iedzīvotāju interesēm atbilstošu plazmas preparātu ražošanu un apriti.

Tā revīzijā revīzijā secinājusi Valsts kontrole (VK). SIA Baltijas Terapeitiskais serviss (SIA BTS), kaut arī publiskā iepirkuma līgumā bija noteikts, ka asins plazmas preparātu ražošanā izmanto valstī iegūtu izejvielu, Valsts asins donoru centram (turpmāk – VADC) ir piegādājusi transfūzijām nepieciešamos asins plazmas preparātus, kas nav izgatavoti no Latvijā iegūtas izejvielas, norāda VK.

Latvijā attiecībā uz cilvēka asins un asins komponentu kvalitātes un drošības standartiem ir noteikts, ka plazmas preparātu ražošanā izmanto tikai valstī iegūtu izejvielu (cilvēku asins plazmu), aizliedzot asins vai asins komponentu importu. Savukārt VM nav nodrošinājusi kvalitatīvu uzraudzību pār valstī noteikto stingrāko aizsardzības pasākumu ievērošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklās Donoru autobusu, aicina uzņēmējus sadarboties

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 13.septembrī plkst. 12.00 Esplanādē ar LR Veselības ministrijas atbalstu Valsts asinsdonoru centrs (VADC) atklās specializēto Donoru autobusu, Db.lv informēja centrs.

VADC direktore Gita Ņemceva: "Šis autobuss ir aprīkots tā, lai tajā uz vietas būtu droši un ērti ziedot asinis, turklāt VADC mediķiem būs iespēja ērti piekļūt pie iestādēm Rīgas centrā un mikrorajonos, nemeklējot piemērotas telpas asins ziedošanai kādā no iestādēm vai uzņēmumiem Specializētais Donoru autobuss nodrošinās to, ka vienas dienas laikā ir iespējams pieņemt donorus vairākās vietās pilsētā. Radot iespēju ērtākai asins ziedošanai, VADC cer piesaistīt jaunus asins donorus un samazināt esošo distanci starp VADC un strādājošajiem asins donoriem."

Plkst. 16.00 Donoru autobuss no Esplanādes dosies uz stacijas laukumu pie t/c Origo, kur līdz plkst.18.00 turpināsies asins ziedošana un interesenti varēs iegūt informāciju, kā kļūt par asins donoru. Bet plkst.18.00 autobuss no t/c Origo dosies uz t/c Alfa, kur līdz plkst.20.00 interesentiem būs iespēja autobusu apskatīt tuvāk, kā arī saņemt atbildes uz sevi interesējošajiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz visu asinsgrupu donoru atsaucību, lai nodrošinātu nepieciešamo asins krājumu un slimnīcu pieprasījumu pēc asins komponentiem.

Pēdējās dienās ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc asins komponentiem ir pieaudzis sasniedzot apjomu, kāds bija pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas, savukārt donoru skaits ir sarucis uz pusi, informē VADC.

No 11.marta valstī ir atcelti daudzi ierastie VADC izbraukumi, kuri bija plānoti izglītības iestādēs, uzņēmumos, pašvaldībās un citās publiskās vietās. Būtisks procents ziedotāju parasti tiek sasniegts tieši izbraukumos, līdz ar to asins krājuma uzturēšana ir kļuvusi par sarežģītu uzdevumu. Arī šajā periodā slimnīcās atrodas daudzi pacienti, kuru ārstēšanas procesā nepieciešama asins pārliešana.

Ziedot asinis ir aicināti tikai tie cilvēki, kuri ir pilnīgi pārliecināti par savu veselības stāvokli, pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārpus Latvijas teritorijas, izņemot tās valstis, kurās noteikts vēl ilgāks aizliegums*, un nav bijuši saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, kā arī personai nav novērotas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centra Olympia 2007. gada apgrozījuma pieaugums (neskaitot Rimi) ir bijis 12,9 milj. latu, kas ir par 30,2% vairāk nekā 2006. gadā, liecina sniegtā informācija medijiem.

Gada laikā apgrozījums esot pieaudzis visās nozarēs. Attiecībā pret iepriekšējo gadu lielākais pieaugums bijis pakalpojumu nozarē, kur apgrozījums ir dubultojies, tāpat vērā ņemams apgrozījuma pieaugums bijis veikaliem, kas nodarbojas ar skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu vai preču tirdzniecību (+71%).

Apgrozījums audzis arī aksesuāru nozarē (+52%), elektronikas nozarē (+45%), apavu nozarē (+32%) un ēdināšanas nozarē (+31%).

''Straujajam apgrozījuma pieaugumam ir vairāki iemesli,'' stāstīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis, paskaidrojot: ''Pirmkārt, 2007. gadā i/c Olympia tika atvērti vairāki jauni veikali, piemēram, viens no lielākajiem elektronikas un datortehnikas veikaliem Latvijā – BMS Megapolis, arī vairāki apģērbu un apavu veikali. Līdz ar to pašlaik i/c Olympia iznomātā platība ir lielākā tās pastāvēšanas vēsturē. Jāpiebilst, ka šī gada laikā plānojam iznomāt visas iepirkšanās centra telpas. Otrkārt, pieauguma apjomu sekmējusi arī kopējā pieauguma tendence visā mazumtirdzniecības nozarē. 2007. gada pirmajos 9 mēnešos Latvija pat bija pirmajā vietā Eiropā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma ziņā.''

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīt pie centra Olympia varēs ziedot asinis

, 13.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14.decembrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 būs iespēja ziedot asinis VADC specializētajā autobusā stāvlaukumā pie i/c Olympia.

''16.novembrī i/c Olympia kopā ar Valsts asinsdonoru centru rīkojām donoru dienu. Atsaucība bija ļoti liela, asinis nodeva 38 cilvēki. Pēc asins nodošanas Valsts asinsdonoru centrs zvanīja mums, izteica pateicību visiem donoriem par atsaucību un lūdza palīdzēt, vēlreiz organizējot šādu akciju tieši pirmssvētku laikā,'' stāstīja i/c Olympia direktors Andris Reņģītis.

25.oktobrī i/c Olympia, Islande Hotel, A/S Māris Gailis, BT1, Hansabanka un RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte parakstīja Ķīpsalas sadarbības hartu. Hartas parakstītāji apņēmās veicināt un atbalstīt visas Hartas parakstītāju aktivitātes, kuras palīdz izveidot dzīvošanai, strādāšanai un atpūtai draudzīgu vidi Ķīpsalā. Donoru diena ir Hartas parakstītāju pirmā kopīgā aktivitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Olympia apgrozījums pieaudzis arī 2008.gadā

, 13.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī kopējie mazumtirdzniecības apjomi Latvijā pagājušajā gadā samazinājās, iepirkšanās centra (i/c) Olympia apgrozījums 2008. gadā sasniedzis vairāk nekā 26,5 miljonus latu (bez PVN).

Tas par 3,54% pārsniedz 2007.gada apgrozījumu, informē uzņēmums.

Ņemot vērā, ka Latvijā kopumā pērn mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 8,2%, minētais apgrozījuma pieaugums uzskatāms par veiksmīgu sasniegumu. Pie tam, par spīti pirktspējas kritumam valstī kopumā, i/c Olympia pērn palielinājies ne tikai apgrozījums, bet arī apmeklētāju plūsma. Kopumā 2008.gadā Olympia apmeklētāju skaits sasniedza gandrīz 4 miljonus (3 933 839 apmeklētāju). No tiem lielākā daļa - ap 90% apmeklēja arī iepirkšanās centra otro stāvu.

Salīdzinot ar 2007.gadu, kopējā apmeklētāju plūsma ir palielinājusies par 7%. Savukārt otrā stāva apmeklējums ir palielinājies par 30%, kas liecina par to, ka aizvien vairāk pircēju papildus lielākā nomnieka - Rimi hipermārketa apmeklēšanai izvēlējušies iepirkties arī nepārtikas preču veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina CSDD darbiniekus un klientus ziedot asinis

, 26.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 28. septembrī, Ceļus satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem būs iespēja ziedot asinis nelaimē nokļuvušajiem. Valsts asinsdonoru centra (VADC) Specializētais Donoru autobuss no plkst 10.00 - 14.00 piestās pie CSDD Rīgas nodaļas Bauskas ielā 86. Ziedot asinis aicināti arī visi CSDD klienti, kas šajā laikā apmeklēs direkciju.

"Viena cilvēka glābšanai nepieciešama 4-5 donoru līdzdalība. Lēmums ziedot savas asinis ir sirdsapziņas jautājums. Tādēļ es nevienu neaicinu un nespiežu to darīt - vienkārši gan mums, gan mūsu klientiem iespēja - kādam palīdzēt - būs "pievesta klāt"." norāda CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Par asins donoru var kļūt ikviens vesels cilvēks vecumā no 18- 65 gadiem, kura svars nav mazāks par 50 kg. Pirms procedūras vēlams paēst, nav ieteicams smēķēt un lietot alkoholu. Asins ziedošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Pēc asins ziedošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74.panta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No augusta vidus i/c Olympia darbu sācis DK Daugava pirmais veikals Piena un maizes nams. Šajā veikalā tiks tirgota tikai DK Daugava produkcija plašā sortimentā - pircēji varēs iegādāties DK Daugava piena produktus Daugava un Aiviekste, maizes produkciju Daugava un Sērene, un cepumus Daugava.

I/c Olympia stratēģiskā konsultante Iveta Priedīte norāda, ka Olympia mērķtiecīgi izvēlas nomniekus, gādājot, lai to piedāvātā produkcija būtu atbilstoša klientu gaidām. «Daugavas produkcija ir labākā savā segmentā un mums ir liels prieks, ka esam uzsākuši šo sadarbību,» tā I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sky&More notiks Donoru Diena

Madara Laicāne, Db, 27.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 31. oktobrī, no plkst. 10:00 līdz 14:00 Sky&More sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) rīkos Donoru Dienu, kuras laikā ikvienam iepirkšanās centra apmeklētājam būs iespēja ziedot asinis specializētajā Donoru autobusā. Iespēja ziedot asinis tiks piedāvāta arī Sky&More darbiniekiem, kā arī iepirkšanās centra nomniekiem.

„Tos, kas šogad savas aizņemtības vai steigas dēļ vēl nav paspējuši izdarīt kādu patiesi labu darbu, Sky&More aicina sniegt savu atbalstu asinsdonoru kustībai un ziedot asinis kādam, kuram palīdzība tik tiešām ir nepieciešama. Gaidīts ir ikviens – gan tie, kuri jau sen sevi sauc par donoriem, gan tie, kuri asinis nolēmuši ziedot pirmo reizi,” atzīst iepirkšanās centra Sky&More direktore Ārija Avota.

Ikkatrs, kurš izmantos iespēju un ziedos asinis 31. oktobrī pie iepirkšanās centra, saņems īpašu dāvanu no Sky&More - džeza mūzikas albumu „Ar zvaigžņu gaismu”. Albums tapis sadarbībā ar komponistu Aināru Knesi, un to iedziedājuši Jolanta Gulbe, Intars Busulis, Laimis Rācenājs, Candy, kā arī citi sabiedrībā iemīļoti mūziķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8.janvārī "Dienas Bizness" rīkoja kārtējo Donoru dienu Andrejostā.

Pēc Valsts asinsdonoru centra datiem, šoreiz asinsdonori palīdzējuši 51 cilvēkam. Šoreiz ieradās arī divi pirmreizējie donori. Vairākus nepieņēma, jo nebija sagatavojušies asinsnodošanas reizei.

Kas jāzina un kā jāsagatavojas asins ziedošanai?️

24 stundas pirms asins ziedošanas vēlams:

● Ēst tikai veselīgu uzturu, nepārēsties.

● Dzert papildu šķidrumu (vismaz 1,5l - 2l dienā).

2-3 stundas pirms asins ziedošanas:

● Viegla maltīte,

● 3 - 4 glāzes šķidruma,

● Nesmēķēt.

Asinis nedrīkst nodot tukšā dūšā, ja nav bijis pilnvērtīgs miegs un ja pēdējo 24 stundu laikā lietots alkohols vai enerģijas dzērieni.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka izbraukuma busiņu var izsaukt uz jebkuru vietu un organizēt donoru dienu arī sava uzņēmuma, apkaimes ietvaros. Intereses gadījumos sazināties ar izbraukumu projektu vadītāju Sabīnu Teicāni: 29475216. Vairāk informācijas ir pieejama arī centra mājas lapā: https://www.vadc.lv/

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Dienas Bizness organizētā donoru dienu Andrejsalā

DB, 12.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness šodien rīkoja donoru dienu Andrejsalā.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka šodien, ziedojot asinis, tika izglābti 57 cilvēki un savākti 25,65 litri asiņu.

Atceries - viens asins ziedotājs var glābt trīs cilvēku dzīvības!

Kas jāzina un kā jāsagatavojas asins ziedošanai?️

24 stundas pirms asins ziedošanas vēlams:

● Ēst tikai veselīgu uzturu, nepārēsties.

● Dzert papildu šķidrumu (vismaz 1,5l - 2l dienā).

2-3 stundas pirms asins ziedošanas:

● Viegla maltīte.

● 3 - 4 glāzes šķidruma.

● Nesmēķēt.

Asinis nedrīkst nodot tukšā dūšā, ja nav bijis pilnvērtīgs miegs un ja pēdējo 24 stundu laikā lietots alkohols vai enerģijas dzērieni.

Nākamā donoru busiņa viesošanās reize plānota pēc 4 mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!"

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36 notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!".

Akcijā piedalīsies 295 valsts pārvaldes darbinieki, tajā skaitā Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, veselības ministrs Vinets Veldre, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. VK direktores un ministru tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks plkst. 11:00. Paredzēta TV un foto iespēja.

VK direktore ir gandarīta, ka šogad ir pieaudzis valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri gatavi ziedot asinis. "Šajā reizē akcijā piedalīsies vislielākais potenciālo asinsdonoru skaits, kopš šādas valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcijas tiek rīkotas. Tas liecina par valsts pārvaldē strādājošo cilvēku gatavību nesavtīgi un aktīvi palīdzēt un vienlaikus ir būtiski valstij, jo asins trūkuma dēļ vairākās slimnīcās tiek atceltas pat plānveida operācijas," uzsver VK direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas Pedagoģijas akadēmijā notiks Donoru dienas

, 05.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Studentu padome sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru 21.novembrī no plkst. 10:30 – 14:00 Liepājas Pedagoģijas akadēmijā 140. kabinetā (1.stāvā) rīko asins donoru dienu, liecina akadēmijas sniegtā informācija medijiem.

Palīdzi dzīvot citiem! ir šā gada rudens donoru dienu sauklis, kas atgādina, ka palīdzēt citiem un izglābt kādam dzīvību var pavisam vienkārši – proti, ziedojot asinis. Šī procedūra nav nemaz tik sāpīga kā tas varētu šķist, turklāt asins nodošanai ir daudz pozitīvu ''blakusefektu''. Tā, piemēram, ir pierādīts, ka asins donori retāk slimo un jūtas labāk, jo ir palīdzējuši citiem.

Ja vēlies 21.novembrī nodot asinis tad atceries, ka:

1-2 dienas pirms asins nodošanas drīkst ēst un dzert: Visas saknes, augļus, biezpienu, liesu sieru, cīsiņus, biezputras, maizi, liesu gaļu un zivis, medu, sulas, kompotus, ķīseļus, tēju, kafiju, minerālūdeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lidostā Rīga notiks asins donoru diena

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 8.novembrī no 11:00 – 15:00 lidosta Rīga sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) rīko asins donoru dienu. Lidostas īstermiņa autostāvvietā P1 (pie termināļa) atradīsies specializētais VADC autobuss, liecina lidostas sniegtā informācija medijiem.

Lidosta Rīga ir aicinājusi ziedot asinis arī visu uzņēmumu darbiniekiem, kas atrodas lidostā, kā arī tās teritorijā un tuvākajā apkaimē. Ziedot asinis aicināti arī lidostas viesi. VADC speciālisti norāda, ka pasažieriem asins ziedošana pašsajūtu lidojuma laikā neietekmē.

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju pusdienām un citus Darba likumā paredzētos atvieglojumus.

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Olympia aicina palīdzēt maznodrošinātajiem

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centrs (i/c) Olympia ar Latvijas Sarkanā Krusta atbalstu aicina tos, kam ir iespēja, ziedot sev vairs nevajadzīgos apavus un apģērbus maznodrošinātajiem.

Sestdien, 28. martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 i/c Olympia notiks mazlietotu apģērbu un apavu vākšana, lai kaut ar nelielu atbalstu ikviens varētu palīdzēt maznodrošinātajiem. Akcija tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta un Time Forward aktīvistiem. Akcijas mērķis atgādināt cilvēkiem, ka drēbes, kas kādam nav vajadzīgas šodien, var noderēt citiem rīt. Tie, kam mājās ir lieks apģērbs vai apavi, tiks ļoti gaidīti i/c Olympia telpās, pirmajā stāvā. Par katru ziedojumu būs iespēja saņemt bez maksas Olympia Kaimiņa karti. Lūgums ziedojamās mantas nest maisos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asinsdonoru centrā veidojas garas rindas; donorus aicina ziedot asinis nākamnedēļ

LETA, 22.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina visus, kuri vēlas ziedot asinis, to darīt nākamnedēļ, jo patlaban asins krājumi ir pietiekami.

Šorīt daudzi cilvēki ir devušies ziedot asinis un veidojas garas donoru rindas, stāsta VADC. Patlaban ir piesaistīts arī papildu medicīniskais personāls.

Tomēr patlaban VADC aicina visus, kuri vēl vēlas ziedot asinis, darīt to nākamnedēļ, kā arī sekot aktuālajai informācijai Asinsdonoru centra mājaslapā vadc.gov.lv.

Gadījumā, ja kādas grupas asinis būs nepieciešamas ātrāk, par to tiks paziņots.

Kā novēroja aģentūra LETA, cilvēki turpina ierasties VADC un centrā izveidojusies aptuveni 1000 cilvēku gara rinda. Kā norādīja centra pārstāvji, rindā varētu būt jāstāv 2,5-3 stundas.

Arī Gaiļezera Asins sagatavošanas nodaļā no rīta veidojās rinda, kura bija ap 25 cilvēkiem, bet asins nodošanai jau bija reģistrējušies vairāk nekā 40 cilvēki. Dienas gaitā centrā tiek pieņemti līdz 50 cilvēki, tāpēc daudziem, kas zvana, tiek ieteikts nākt pirmdien. Vairums no asins nodevējiem ir Valsts policijas darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Olympia saīsina darba laiku

, 27.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šī gada 1. aprīli, uzklausot nomnieku vēlmi, iepirkšanās centrs Olympia samazinās darba laiku par vienu stundu un turpmāk strādās līdz pulksten 21.00.

Nomnieku veikali, kas atrodas i/c Olympia 1.stāvā un pagrabstāvā, pēc savas izvēles varēs strādāt arī līdz 22.00. Arī Rimi hipermārkets no 1.aprīļa strādās par vienu stundu mazāk – tā darba laiks būs no 9:00 līdz 22:00, informēja Olympia mārketinga menedžere Jekaterina Zilpauša.

Darba laiks saīsināts pēc tam, kad veiktajā aptaujā nomnieki izteikuši vēlmi saīsināt darba laiku. Jaunā darba laika ieviešana palielinās i/c Olympia nomnieku darbības efektivitāti un samazinās viņu izmaksas, laikā, kad pircēju aktivitāte Latvijā ir mazinājusies. Jau ziņots, ka marta vidū uz saīsināto darba laiku pārgāja trīs tirdzniecības centri - Mols, Origo un Dole, kas tagad ir atvērti līdz 21:00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asinsdonoru diena LU Sociālo zinātņu fakultātē

, 19.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 19.februārī, no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātē (LU SZF) notiks piektā asins donoru diena, liecina sniegtā informācija medijiem. Arī šogad akciju atbalstīt aicināts ikviens SZF students un pasniedzējs.

Turpinot sadarbību ar Valsts asins donoru centru, donoru dienas iecere tiek īstenota arī šogad. Ja pirmajā reizē pirms pieciem gadiem par donoriem kļuva 25 SZF studenti, tad ar katru gadu to skaits lēnām un pārliecinoši palielinājās, līdz aizvadītajā gadā tas sasniedza ~50 donorus, tostarp vairākus pasniedzējus.

Donorus gaida otrdien, 19.februārī, LU SZF Lomonosova ielā 1A otrajā stāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirdzniecības centrs Olympia mainīs nosaukumu uz Olimpia

, 06.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs Olympia šonedēļ pārtaps par Olimpia, līdz ar nosaukuma maiņu gandrīz visos centra veikalos paredzētas īpašas patstāvīgo atlaižu zonas.

«Vienlaicīgi ar zīmola maiņu, tiks veikta arī koncepcijas maiņa, turpmāk piedāvājot pircējiem tā saucamo «patīkamo» cenu koncepciju – gandrīz visos veikalos (kopskaitā 58) būs patstāvīgas atlaižu zonas, kuros būs piedāvājumi, kādi nebūs citos tīklu veikalos,» Db norādīja Olympia mārketinga vadītāja Jekaterina Zilpauša.

Lielākie nomnieki, kas atbalstīs šo koncepciju ir veikali KristiAna, Seppala, Reserved, Colloseum, Sport 2000, BIK BOK, CUBUS, ALAN DEKO, Euroskor, Pasaules Optika, Jahonts. «Šādu koncepciju izvēlējāmies tāpēc, ka šobrīd gan Latvija, gan pasaulā atlaides un zemas cenas ir viens no būtiskākajiem faktoriem veikalu un arī tirdzniecības centru izvēlē,» paskaidroja J.Zilpauša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asinsdonori iegūs privilēģiju kartes

Lelde Petrāne, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atbalstītu donorus, kuri gada laikā (365 dienu ietvaros) asinis ziedo trīs un vairāk reizes, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šā gada 1.februārī uzsāks dalīt donora privilēģiju kartes, kuras dažādu pakalpojumu saņemšanai varēs izmantot donori visā Latvijā.

Privilēģiju kartes mērķis esot atbalstīt veselu cilvēku - donoru, kurš bez maksas ziedo asinis un tādā veidā glābj dzīvību kādam, kurš bez asins pārliešanas izdzīvot nebūtu spējīgs. Privilēģiju karti būšot iespēja saņemt arī asins komponentu donoriem, kuri komponentus ziedo sešas un vairāk reizes gada laikā.

Donora privilēģiju karte dos iespēju donoram saņemt dažādas atlaides pie VADC sadarbības partneriem visā Latvijā, ar kuriem VADC ir noslēgta vienošanās par šādu sadarbību.

VADC informē, ka uzņēmumi arī turpmāk var pieteikties sadarbībai un atbalstīt donorus.

Donorus jau pieteikušies atbalstīt: Birkam Joga, City Fitness, Vivido, Ķīpsalas peldbaseins, Baltijas Fizioterapija, Veselības fabrika, Zemgales olimpiskais centrs, Rāmkalni, P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Veselības centrs 4, Tukuma ledus halle, Rehabilitācijas centrs Līgatne, Projekts Veselības sala, Mugurkaula veselības centrs, Basketbola klubs VEF Rīga, P.Stradiņa slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs, Optikas studija Lonija, Outlet optika, maslecas.lv, optika Metropole, Citrus SPA, Dejas un personības centrs I-DEJAS MĀJA, Reaktors, SIA MB Zobārstniecības, Zobārstniecība DOO, Vidzemes olimpiskais centrs, Tukuma ledus halle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) vadītāja Emera Kuka otrdien paziņoja, ka EZA ir stingri pārliecināta par ieguvumiem no "AstraZeneca" vakcīnas.

"Mēs joprojām esam stingri pārliecināti, ka ieguvumi no "AstraZeneca" vakcīnas, novēršot "Covid-19" un ar to saistīto hospitalizācijas un nāves risku, atsver šo blakņu risku," preses konferencē pavēstīja Kuka.

"Pašlaik nav nekādu pazīmju, ka šos apstākļus izraisījusi vakcinācija. Tie nav parādījušies klīniskajos izmēģinājumos un tie nav uzskaitīti kā zināmas vai gaidāmas blaknes," sacīja Kuka.

Klīniskie izmēģinājumi ir parādījuši "ļoti mazu asins recekļu veidošanos skaitu", viņa piebilda.

"Šāda situācija nav negaidīta," norādīja Kuka, atsaucoties uz vairākiem gadījumiem par asins recekļu veidošanos pēc vakcīnas injicēšanas. "Kad tiek vakcinēti miljoniem cilvēku, ir reti vai nopietni saslimšanas gadījumi, kas rodas pēc vakcinācijas."

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Atliek 2,22 miljonu latu piešķiršanu «ātrajiem»

Egons Mudulis, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēmumu par Veselības ministrijas prasīto līdzekļu piešķiršanu neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestam neatliekamu pasākumu veikšanai un izdevumu segšanai Ministru kabinets pieņems nākamnedēļ.

Tā kā pieejamo līdzekļu apmērs neparedzētiem gadījumiem valsts budžetā ir ierobežots un daļa prasītās naudas varētu tikt tērēta tikai nākamgad, tad Finanšu ministrijai un Veselības ministrijai jāvienojas par piešķiramo summu prioritārajiem pasākumiem, lēma valdība.

Lai nodrošinātu NMP brigāžu darbību līdz šā gada beigām un samazinātu finansiālo slogu nākamā gada budžetā, VM prasīja 1,84 milj. Ls. Savukārt Valsts asinsdonoru centram izdevumu segšanai vienreizēju un neatliekamu pasākumu nodrošināšanai tika prasīti 372,9 tūkstoši Ls.

NMP brigāžu transportlīdzekļu ar specializēto aprīkojumu nomas un degvielas izdevumu segšanai bija domāti 1,2 milj. Ls, bet vienreizējiem pasākumiem kā spectērpu, ziemas riepu, medikamentu un medicīnas materiālu, defibrilatoru iegādei NMP brigāžu darbības nodrošināšanai 2012. gadā – 646,2 tūkstoši Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina atsaukties O(I)+ grupas asins donorus

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz atsaukties O(I) + grupas asins donorus. Patlaban VADC krājumā ir tikai O(I) + asins deva, kas nepieciešama 1-2 slimnieku ārstēšanai.

VADC atgādina, ka Latvijā visbiežāk sastopami cilvēki ar A (II) 37% un O(I) 36% asins grupu, tāpēc arī slimniekiem visbiežāk pārliešanai nepieciešamas šo asins grupu asinis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Pasaules veselības dienu, Saeimas deputāti un darbinieki, piedalījās ikgadējā asinsdonoru akcijā.

Asinsdonoru akcijas rīkošana Saeimā ir kļuvusi par tradīciju, un šī bija jau sestā reize, kad deputāti un darbinieki ziedoja asinis. Ziedot asinis tika aicināts ikviens interesents.

Asins nodošana pie Saiemas norisinājās no pulksten 10.00 līdz 14.00, kad pie Saeimas nama atradās specializētais Valsts asinsdonoru centra (VADC) autobuss.

Asins donoru dienas 10. un 24, aprīlī notiek arī Finanšu ministrijas (FM) resorā. Šādas donoru dienas FM nolēmusi rīkot, jo regulāri izskan paziņojumi par to, ka ik pa laikam trūkst kādas grupas asiņu, informē FM. Aicinājumam ziedot atsaukušies vairāk nekā 180 FM resora darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Saeima atbalsta grozījumus Darba likumā

Ieva Jurevica, 03.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien 1. lasījumā konceptuāli atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto likumprojektu, kurā paredzēti vairāk kā 20 grozījumi Darba likumā, kas būtiski ietekmēs gan darba devējus, gan darba ņēmējus.

Likumprojektā paredzētas izmaiņas, piemēram, darba līgumos un darba sludinājumos iekļaujamajā informācijā, darba un atpūtas laiku regulējumā, atvaļinājuma naudas un brīvdienu piešķiršanas kārtībā, bērna kopšanas atvaļinājuma noteikumos, mainīts pieļaujamo virsstundu skaits un vēl vairāki grozījumi.

Likumprojektā paredzēts, ka darba sludinājumos juridiskām personām vajadzēs norādīt uzņēmuma reģistrācijas numuru, savukārt darba līgumā būs jānorāda darba devēja vai darba ņēmēja personas kods, bet ārzemniekiem dzimšanas datums, lai precīzāk varētu identificēt darba devēju vai darba ņēmēju, kas ir fiziska persona.

Komentāri

Pievienot komentāru