Finanses

Orion Leasing uzsāk darbību Latvijā

Db.lv, 15.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas finanšu tehnoloģiju jeb fintech jaunuzņēmums "Orion Leasing" uzsāk darbību Latvijas tirgū, piedāvājot jaunu biznesa finansēšanas risinājumu – tūlītējo līzingu.

Jaunuzņēmums piedāvā inovatīvu automatizētu risinājumu uzņēmumu e-komercijas platformām, kas jau ir pieejams iDeal.lv un Capital.lv. Lai gan tūlītējs līzings jau sen ir pieejams privātiem pirkumiem, uzņēmumiem līdz šim šāds risinājums vēl nebija pieejams, tā kā lēmumu par līguma slēgšanu aizkavēja sarežģītas riska novērtēšanas procedūras, kas nebija digitalizētas.

“Orion Leasing” ir izstrādājis inovatīvu un automatizētu līzinga risinājumu, kas turpmāk uzņēmumiem ļaus finansēt savus korporatīvos partnerus vien dažu minūšu laikā, ievērojami samazinot ierasto līzinga izsniegšanas procesu, kas iepriekš aizņēma vairākas stundas vai pat dienas. Šobrīd jaunuzņēmums Latvijā jau ir piesaistījis divus partnerus - Apple produktu oficiālo izplatītāju "iDeal" un AS “Capital”, kas ir pilna servisa IT uzņēmums biznesa klientiem.

"Lai gan Latvijā darbojamies nedaudz vairāk kā mēnesi, mūsu partneri jau tagad novēro pārdošanas pieaugumu, pateicoties automatizētam risinājumam, un saņem pozitīvas atsauksmes no klientiem. Līdz šim automatizētie līzinga risinājumi, kas paredzēti uzņēmumiem, vēl nav izstrādāti tādā pašā līmenī kā risinājumi privātpersonām," saka "Orion Leasing" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Laimonas Belickas.

"Orion Leasing" ir Baltijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums, kuru 2021. gadā dibināja līzinga profesionāļu komanda, kas iepriekš darbojās "UniCredit Leasing" uzņēmumā Lietuvā.

Ar “Orion Leasing” risinājumu preces var iegādāties gan lieli, gan mazi uzņēmumi. Lai gan uzņēmuma pirmie partneri Latvijā ir IT nozares uzņēmumi, šis risinājums ir aktuāls arī būvniecības, dārza, lauksaimniecības vai jebkuru citu preču tirgotājiem. Automatizētais līzinga risinājums pirmo reizi tika ieviests šī gada pavasarī Lietuvā, tas ļāva uzņēmumiem iegūt finansējumu vai līzingu vien mazāk nekā minūtes laikā.

Pirmie Lietuvā šo risinājumu izmantoja "iDeal" mazumtirdzniecības veikali, kas tirgo "Apple" iekārtas. Tikai dažu mēnešu laikā pēc risinājuma ieviešanas, finansēto iekārtu vērtība sasniedza vienu miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru