Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums - Kodoli Ar

Gunta Kursiša, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvija kļuvusi par 330 uzņēmumiem kuplāka. Lielākais jaunais uzņēmums ir SIA Kodoli Ar, kuras pamatkapitāls sasniedz 85 tūkstošus eiro, liecina Uzņēmumu reģistra iknedēļas statistika.

SIA Kodoli Ar reģistrēta Pils ielā 15A, Tukumā. Patlaban Lursoft vēl nav sniegtas ziņas par kompānijas darbības veidiem. Kodoli Ar valdē darbojas viena amatpersona – Agnis Helmanis.

Otrs aizvadītajā nedēļā, vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Three Sons. Rīgā, Andreja Saharova ielā 15-43 reģistrētās kompānijas pamatkapitāls veido 36 tūkstošus eiro. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Deniss Koļevatovs.

Ar tikpat lielu pamatkapitālu aizvadītajā nedēļā reģistrēta arī a/s Halcyon Capital, kas tādējādi ar Three Sons dala otro vietu. Kā uzņēmuma pamatdarbības veids Lursoft norādīta «holdingkompāniju darbība». Zināms, ka uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Uģis Grauds, savukārt padomē strādā četras amatpersonas – tās priekšsēdētājs Jānis Austriņš, kā arī locekļi – Jūlija Butrika, Kristaps Mežinskis un Sanda Skuja-Rudene.

Ar nedaudz mazāku pamatkapitālu, 35 tūkst. eiro, pagājušajā nedēļā reģistrēta SIA Callous Alus. Kompānija reģistrēta Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 21-10, un tās vadības groži ir Ievas Andersones rokās. Pašlaik gan nav zināmi kompānijas darbības vedii.

Ceturtais lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA Viesu nams Mednieki. Rīgā, Gregora ielā 5, reģistrētā viesu nama pamatkapitāls ir 29,2 tūkstotis eiro. Uzņēmumu vada Nauris Gurgāns, kurš ir arī vienīgais valdes loceklis.

Kopumā pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 330 jauni subjekti, kas ir par 3 vaiāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 307 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 11 – individuālie komersanti, 27 - biedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru