Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums -Skalist

Gunta Kursiša, 07.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā reģistrēti 317 jauni uzņēmumi, no kuriem lielākais, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir Skalist, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) statistika.

SIA Skalist pamatkapitāls ir 440 tūkstoši eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Zaubes iela 3-9, Rīga. Pašlaik Lursoft nav pieejami dati par uzņēmuma darbības veidiem, taču zināms, ka SIA Skalist valdē darbojas Latvijas valstspiederīgie Dmitrijs Metjolkins (valdes priekšsēdētājs) un Ludmila Krivicka.

Savukārt otrs pagājšnedēļ Latvijā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA MIK Technologies, kuras pamatkapitāls viedo 105 tūkstošus latu. MIK Technologies vienīgā valdes locekle ir Ukrainas pilsone Irina Ivanova. Uzņēmums reģistrēts Pulkveža Brieža ielā 19, Rīgā.

Trešajam aizvadītajā nedēļā lielākajam Latvijā reģistrētajam uzņēmumam – Nida Capital – ir simts tūkstošu eiro pamatkapitāls. Uzņēmums reģistrēts Vaļņu ielā 3-25, Rīgā, un tā vadības groži ir Lietuvas pilsoņu – Aļģirda Apanaviča, Vitauta Privoriūna un Manta Skipiša – rokās.

Kopumā pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 317 jauni subjekti, kas ir par 11 mazāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 32 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 304 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 26 – individuālie komersanti, 29 - biedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru