Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākie reģistrētie uzņēmumi -Lemsal Agro un Rīgas Zīmogu fabrika

Gunta Kursiša, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 279 jauni komersanti, no kuriem lielākie ir SIA Lemsal Agro un a/s Rīgas Zīmogu fabrika, liecina Lursoft informācija.

SIA Lemsal Agro pamatakapitāls ir 290,1 tūkstotis eiro. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Raivis Bunduls. Kompānijas juridiskā adrese ir Sēļu iela 37A, Mārupe. Pašlaik nav pieejama informācija par uzņēmuma darbības viediem.

Otrs lielākais pagājušajā nedēļā jaunreģrētais uzņēmums ir a/s Rīgas Zīmogu fabrika. Šīs kompānijas pamatkapitāls ir 2014 tūkst. eiro. Rīgā, Tallinas ielā 84 – 6, reģistrētā uzņēmuma valdē vienīgā valdes locekļa amatā darbosies Jānis Berčs, savukārt padomē darbojas trīs amatpersonas – padomes priekšsēdētājs Aigars Berčs, viņa vietniece Ilze Kraukle un padomes locekle Dace Timermane. Kā uzņēmuma darbības veidi Lursoft norādīta poligrāfija un ar to saistītas palīgdarbības, citu gumijas izstrādājumu ražošana, metāla virsmas apstrāde un pārklāšana.

Ar 150 tūkstošu eiro pamatkapitālu pagājušajā nedēļā reģistrēta SIA V.I. Property, kas ir trešais lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais jaunais uzņēmums. Jūrmalā, Meža prospektā 62-13, reģistrētā kompānijas valdē darbojas viena amatpersona – Jurijs Murzins.

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 279 jauni subjekti, kas ir par 5 vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 19 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 270 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 4 – individuālie komersanti, 15 – biedrības, apkopojis Uzņēmumu reģistrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru