Jaunākais izdevums

Panorama Plaza attīstītājam SIA Latmes Building ir sākts maksātnespējas process, DB apstiprināja Rīgas Centra rajona pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Viņš arī pastāstīja, ka maksātnespējas process ierosināts, jo parādnieks nav pildījis iepriekš apstiprināto plānu.

Jāatgādina, ka pagājušā gada nogalē Latmes Building ārpus tiesas tika apstiprināts tiesiskās aizsardzības process, lai pārvarētu pašreizējo situāciju, iesaistīto pušu starpā tika panākta vienošanās par tiesiskās aizsardzības procesu, apstiprināja Latmes building valdes loceklis Aivars Balodis.

Latmes Building ir Turcijas un Latvijas kopuzņēmums. Kompleksa Panorama Plaza būvniecība sākta 2005. gadā. Tā ir viena no pamanāmākajām jaunbūvēm Pārdaugavā, netālu no t/c Spice. Pašlaik kompleksā ir pabeigtas divas dzīvojamās augstbūves un darījumu centrs gar Lielirbes ielu. Trešā torņa celtniecība šobrīd ir «iesaldēta», bet ceturtais tornis vēl nav sākts. Pēc projekta mājas lapā pieejamās informācijas, kopējās projekta izmaksas ir ap 150 milj. eiro. Projektu līdzfinansē a/s Swedbank.

Toreiz A.Balodis norādīja, ka divos gados, kamēr uzņēmumam ir tiesiskā aizsardzība, varētu būt skaidrs, kur Latmes Building ies — vai investīcijas tiks «iesaldētas» vai arī projekts tiks turpināts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 4. aprīlī paredzētas pazīstamā projekta Panorama Plaza attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Latmes Building dzīvokļu izsoles.

4. aprīlī plānotas SIA Latmes Building piederošu atsevišķu nekustamo īpašumu 10 piespiedu izsoles ar augšupejošu soli. Pēc kārtas tās būs pirmās izsoles.

Izsolīti tiks desmit dzīvokļi (īpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala) Lielirbes ielā 13, Rīgā – vienā no Panorama Plaza «torņiem». Dzīvokļu platība svārstās ap 90 m2, bet viens no izsolāmajiem dzīvokļiem ir 67,8 m2 liels. Izsoles sākumcena ir 64 – 68 tūkstoši latu atkarībā no dzīvokļa.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušā gada pavasarī pasludināta Panorama Plaza attīstītāja SIA Latmes Building maksātnespēja. Iepriekš uzņēmumam bija apstiprināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process. Maksātnespējas process ierosināts, jo parādnieks nav pildījis iepriekš apstiprināto plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Panorama Plaza dzīvokļus nosola bankas uzņēmums

Ingrīda Drazdovska, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule notikušā pazīstamā projekta Panorama Plaza attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Latmes Building dzīvokļu izsolēs realizēti visi 10 piedāvātie īpašumi.

Tos nosolīja bankas nekustamā īpašuma struktūra, informēja maksātnespējīgās SIA Latmes Building administrators Aigars Lūsis.

Izsolīti desmit dzīvokļi (īpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala) Lielirbes ielā 13, Rīgā – vienā no Panorama Plaza «torņiem». Dzīvokļu platība svārstās ap 90 m2, bet viens no izsolāmajiem dzīvokļiem ir 67,8 m2 liels. Izsoles sākumcena bija 64 – 68 tūkstoši latu atkarībā no dzīvokļa.

Tikmēr 6. maijā paredzēta nākamo desmit labiekārtotu dzīvokļu pirmās izsoles. Tajās tiks piedāvāti 67 – 68 m2 un aptuveni 90 m2 lieli dzīvokļi, kuru sākumcena ir nedaudz virs 51 un 71 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Panorama Plaza attīstītāji: Latvijā mūsu peļņa bija «labi sakari»

Ritvars Bīders, speciāli no Turicijas; Ingrīda Drazdovska, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Eiropas ekonomika «uzziedēs» no jauna, kam, visticamāk, sekos arī Latvijas ekonomiskais uzplaukums, tad tieši Latvija būs pirmā valsts Eiropā, kurā iegriezīsies MESA Group. Šādiem kompānijas plāniem par iemeslu ir nodibinātie sakari Latvijā.

Tā norāda 250 miljonu eiro vērtā projekta Panorama Plaza attīstītāja Turcijas koncerna MESA Group valdes priekšsēdētāja vietnieks Ozhans Akčali.

Jau vairākkārt ziņots, ka MESA pārstāja darbu pie Panorama Plaza tālākas attīstības un aizgāja no Latvijas tirgus, sākoties ekonomiskajai krīzei. Kā norāda O. Akčali, tad kompānija gan joprojām atbalsta savus partnerus Latvijā, lai tie turpinātu sniegt nepieciešamos pakalpojumus klientiem, kuri iegādājušies mājokli projektā. Viņš arī apgalvo, ka dzēsts aizdevums MESA Group Latvijas partneriem.

O. Akčali skaidro, ka laikā, kad tika aizsākts Panorama Plaza projekts, Latvijas nekustamā īpašuma tirgus bija ļoti pievilcīgs. Uzbūvējot pirmo no projektā paredzētajām četrām dzīvojamajām ēkām, pieprasījums pēc mājokļiem bija augsts, tāpēc nolemts turpināt projektu, uzbūvējot otru ēku un tirdzniecības centru. Taču sākoties trešās ēkas attīstībai, virsroku ņēma globālā ekonomikas krīze, kas pilnībā apstādināja mājokļu pārdošanu, turklāt arī ievērojams daudzums klientu, kuri jau bija iegādājušies mājokli projektā, nolēma to pamest.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstbūvju kompleksa Panorama Plaza puspabeigto torni izsolē ir vēlējušās iegādāties četras juridiskas personas, apstiprināja šā objekta attīstītāja - maksātnespējīgās SIA Latmes building administrators Aigars Lūsis. Taču izsole nav notikusi, jo īpašumam ir apgrūtinājums.

5. oktonbrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli bija plānots izsolīts maksātnespējīgās SIA Latmes Building piederošais nekustamais īpašums: zemesgabals ar kopējo platību 5363 m2 un uz tā esošas nepabeigtas daudzdzīvokļu mājas jaunbūves ar projektēto platību 25,7 tūkst. m2, kā arī inženiertehniskām komunikācijām Rīgā, Lielirbes ielā 15. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena: 390,4 tūkst. latu, liecināja Latvijas Vēstnesī atrodamā informācija.

A. Lūsis izteica cerību, ka objektu tomēr izdosies izsolīt vēl šogad.

Iepriekš Db.lv ziņoja, ka nekustamo īpašumu nodot izsolei nolemts tāpēc, ka steidzami jāiegulda līdzekļi ēkas drošībā, konservācijā, kuru maksātnespējīgajam uzņēmumam nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

5. oktobrī plānota maksātnespējīgās SIA Latmes Building nekustamā īpašuma izsole. Izsolē plānots piedāvāt vienu objektu - nepabeigtu celtni Lielirbes ielā 13, Rīgā.

Pagaidām citu Latmes Building īpašumu izsoles nav plānotas, jo neesot atbilstošas tirgus situācijas, Db.lv atzina maksātnespējīgās SIA Latmes Building admnistratora ieceltais pārstāvis saimnieciskās darbības veikšanai Aivars Balodis. Izsolāmā objekta novērtējums ir aptuveni 400 tūkstoši latu. To nodot izsolei nolemts tāpēc, ka steidzami jāiegulda līdzekļi ēkas drošībā, konservācijā, kuru maksātnespējīgajam uzņēmumam nav.

SIA Latmes Building plašāk pazīstama kā 250 miljonu eiro vērtā projekta Panorama Plaza attīstītāja. Db.lv jau rakstījis, ka Latmes partneri no Turcijas - MESA pārtrauca darbu pie Panorama Plaza tālākas attīstības un aizgāja no Latvijas tirgus, sākoties ekonomiskajai krīzei. 18. maijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pasludināja Latmes Building maksātnespēju, bet augustā kreditori nolēma sākt bankrota procedūru. Lielākais nenodrošinātais kreditors ir bijušais līdzīpašnieks Aivars Balodis, nodrošinātais kreditors - Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgā multifunkcionālā ēku kompleksa Panorama Plaza attīstītāja Latmes Building īpašums Rīgā, Lielirbes ielā 15, izsolē pārdots par 783,9 tūkstošiem latu, aģentūrai BNS pastāstīja īpašuma pārstāve nekustamo īpašumu kompānijas PRO Nami valdes locekle Dace Gusarova.

Pēc viņas teiktā, īpašumu, ko veido zemesgabals 5,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā un uz tā esošas dzīvojamās ēkas ar garāžām jaunbūve ar projektējamo platību 18,6 tūkstoši kvadrātmetru, iegādājās vienīgais izsoles dalībnieks ‒ uzņēmums Ektornet Residential Latvia.

Lursoft informācija liecina, ka Ektornet Residential Latvia dibināts 2009.gadā, tā pamatkapitāls ir 25,852 miljoni latu, bet vienīgais īpašnieks ir Swedbank meitasuzņēmums Ektornet Latvia AB, kas izveidots bankas pārņemto aktīvu pārvaldīšanai recesijas laikā.

Šī bija Latmes Building īpašuma pirmā piespiedu izsole ar augšupejošu soli. Īpašuma sākumcena bija noteikta 612 tūkstoši latu. Maksātnespējīgā Latmes Building īpašumu izsolē piedāvāja uzņēmuma administrators Aigars Lūsis, bet piedzinējs bija Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet vēl nezin, ko darīs ar Panorama Plaza nepabeigto torni

Nozare.lv, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Droši vien, ka šis tornis tiks pabeigts, bet mēs neesam droši, ka tas būs Ektornet, kas pabeigs šo celtniecību,» sacīja Kovaļčuks.

Visi lielie aktīvi, kas nonāk Ektornet īpašumā, vispirms tiek izvērtēti, skaidroja Kovaļčuks. Ektornet mēģina saprast, kādi šie aktīvi ir un ko ar tiem var iesākt. «Šādam tornim ir milzum daudz tehniskās dokumentācijas, kura visa vēl ir jāatrod. Patlaban tiek vākti šie dokumenti, un Ektornet veic objekta analīzi. Tad, kad būs savākti visi dokumenti, varēsim izvērtēt, ko ar šo objektu iesākt,» sacīja Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Projekta Panorama Plaza investors «miglā tīts»

Lelde Petrāne, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta Panorama Plaza pārdošanas darījumu. Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo 4 gadu laikā kopš ekonomiskās krīzes sākuma, pauž pats uzņēmums.

«Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu,» norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Turpmākie projekta celtniecības atsākšanas darbi gan ir jaunā klienta pārraudzībā. Līdz ar to Ektornet nevarot sniegt atbildi, kad jaunais investors atsāks celtniecību.

Noslēgtais darījums kopumā ietverot 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī nekustamo īpašumu tirgus paplašināts ar jaunu dzīvojamo kompleksu - Panorama Rezidence. Pārdošanas procesu organizē Baltic Sotheby’s International Realty.

Dzīvojamais komplekss Panorama Residence, kas savu nosaukumu ieguvis īpašnieku maiņas rezultātā, atrodas Lielirbes ielā un ir lielā tirdzniecības kompleksa Panorama Plaza sastāvdaļa.

«Lai iespējami sekmīgāk realizētu mūsu īpašumā nonākušo objektu, uzskatījām par pareizāko sadarbībai piesaistīt profesionālu nekustamo īpašumu kompāniju,» norāda SIA Panorama Residence valdes loceklis Uldis Kiršteins.

«Nekustamo īpašumu tirgū nonāk Lielirbes ielas 13.nama 120 dzīvokļi platībās no 67 līdz 144 kvm. Ērtā atrašanās vieta, attīstīta infrastruktūra, jaunuzceltā nama kvalitatīvais aprīkojums un tā labiekārtotība veido arī attiecīgu īpašuma cenu - no 2100 EUR/kvm,» sacīja nekustamā īpašuma eksperte, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece un valdes locekle Ilze Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lai pārceltu darbību uz citām telpām, 4finance nepieciešams mazāk par 30 minūtēm

Dienas Bizness, 10.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 9. augusta pēcpusdienā, Panorama Plaza biroju ēkā Lielirbes ielā 17, kurā atrodas arī alternatīvo finanšu pakalpojumu uzņēmums 4finance, jumta konstrukcijā izcēlās lokāls ugunsgrēks. Rezultātā tika bojāts sienas apmetums 100m2 platībā. Ugunsgrēka likvidēšanā tika iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar četrām ugunsdzēsēju automašīnām.

Rūpējoties par cilvēku drošību, 4finance veica darbinieku evakuāciju, informē 4finance Latvia izpilddirektors Gvido Endlers.

Panorama Plaza kompleksā no degošas ēkas evakuēti 100 cilvēki

Saskaņā ar 4finance biznesa nepārtrauktības procedūru, uzņēmums veicis pamata darbības pārcelšanu uz rezerves biroja telpām citā dislokācijas vietā Rīgā. Šīs telpas ir aprīkotas ar visām nepieciešamajām tehnoloģiskajām iekārtām, lai nodrošinātu nemainīgu pakalpojumu un servisu uzņēmuma klientiem.

Situācijās, kurās dažādu apstākļu dēļ galvenajā biroja ēkā nav iespējams nodrošināt klientu apkalpošanas procesus vai ēkas stāvoklis apdraud uzņēmuma darbinieku veselību, 4finance savā darbībā ir spējīgs nodrošināt identiskus pakalpojumus no rezerves telpām. Lai realizētu uzņēmuma pārcelšanas procedūru, 4finance ir nepieciešamas mazāk kā 30 minūtes, pēc kurām visi uzņēmuma procesi turpina ritēt ierastajā gaitā, skaidro G. Endlers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Panorama Plaza joprojām īres dzīvokļu popularitātes virsotnē

Ingrīda Drazdovska, 16.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākais t.s. jaunais projekts Rīgā, kurā tiek piedāvāti dzīvokļi īrei, joprojām ir Panorama Plaza netālu no tirdzniecības kompleksa Spice.

Popularitāte saistāma ar to, ka tas ir vienīgais jaunais projekts, kurā vienkopus tiek piedāvāts tik daudz īres dzīvokļu. Īrniekiem ērta ir arī atrašanās vieta, kā arī kompleksa piedāvātais servisa un infrastruktūras līmenis, raksturo kompānijas Rent in Riga speciālists Jānis Lipša.

Pirms gada augstceltņu komplekss bijis gandrīz tukšs, bet tagad visi dzīvokļi ir izīrēti, turklāt izveidojusies arī īrnieku rinda, kas gaida, kad kāds no dzīvokļiem atbrīvosies. Pēc kompānijas rīcībā esošajiem datiem, pirms gada dzīvokļi Panorama Plaza piedāvāti par 180 – 200 latiem mēnesī, šovasar zemākā īres maksa bijusi 260 – 270 lati mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Panorama Plaza attīstītājam piemērota tiesiskā aizsardzība

, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgā projekta Panorama Plaza attīstītājam SIA Latmes building ārpus tiesas apstiprināts tiesiskās aizsardzības process.

Galvenais iemesls ir problēmas ekonomikā, kuras ietekmē ikvienu. Lai pārvarētu šo posmu, iesaistīto pušu starpā ir panākta vienošanās par tiesiskās aizsardzības procesu, apstiprināja SIA Latmes building valdes loceklis Aivars Balodis. Kreditoru attieksme ir saprotoša un pretimnākoša.

Plašāk lasiet rītdienas Db numurā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā ceremonijā Rīgas centrā, Marijas ielā, ielikts jaunā biroju centra "Novira Plaza" pamatakmens. Projektā tiks investēti vairāk nekā 55 miljoni eiro, un tas tiks pabeigts līdz 2023.gada jūnijam.

"Novira Plaza" būs ilgtspējīgs un mūsdienīgs A klases biroju centrs, kas sastāvēs no četrām dažādām ēkām, no kurām trīs atradīsies Satekles ielā, bet viena - Marijas ielā. Ēkai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem.

Par 55 miljoniem eiro Rīgas centrā top jauna biroju ēka 

"Novira Capital" ir sācis jauna A klases biznesa centra būvniecību Rīgas centrā,...

Nākotnē šajā vietā koncentrēsies Rīgas pilsētas biznesa vide, cer "Novira Capital" projektu vadītājs Undalgs Mētra: "Šī vieta Satekles ielā, kas ietilpst lielākajā Latvijas sabiedriskā transporta krustpunktā, mums šķiet ļoti simboliska. Mēs to redzam kā vietu, kur "kopā satecēs" jeb satiksies cilvēki, idejas, uzņēmumi no Rīgas, Latvijas, Baltijas un Eiropas."

"Gan Rail Baltica, gan šis jaunais biroju centrs "Novira Plaza" manāmi izmainīs pilsētas centru. Ir nozīmīgi, ka pilsētas vide, panorāma un infrastruktūra turpina attīstīties, jo Centrālā stacija un šis centrālais laukums ir Rīgas seja jeb pilsētas vizītkarte," saka Rīgas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

Sāks pāļu dzīšanu biroju centram Novira Plaza iepretī Stacijas laukumam 

Latvijas un Igaunijas īpašumu attīstītāju SIA "Regals nami" un "Novira Capital" jaunās...

Projekta īstenošanā zināšanas, pieredzi un spēkus apvieno profesionāļi no visām trim Baltijas valstīm. Arī kapsulā tika ieliktas visu trīs Baltijas valstu monētas un laikraksti, lai apzīmētu šo kopību.

65% jaunā projekta akciju pieder Lietuvas investīciju fondam "Evernord Real Estate Fund III", savukārt 35% pieder nekustamo īpašumu attīstītājam "Novira Capital".

"Evernord Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas pieder "Evernord" grupai un šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus, kuri darbojas visās trīs Baltijas valstīs.

"Novira Capital" ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas pēdējo gadu laikā ir izstrādājis vairākus jaunus projektus, tostarp 4 lielas biroju ēkas Tallinas centrā un vairāk nekā 300 augstas klases dzīvokļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik ar vērienu uzsāktais projekts Panorama Plaza pēc tā attīstītāju neveiksmēm un bankrotēšanas ir zem jautājuma zīmes, vēsta laikraksts Diena.

No četrām torņveida dzīvojamajām mājām pabeigtas ir divas, bet trešās būvniecība pilnībā apstājusies un pie pusbūvētā korpusa vairs neredz arī torņa celtņus.

Panorama Plaza trešo torni pērn izsolē iegādājās Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia par 783 972 latiem.

Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks Dienai atzinis, ka kopš pērnā gada beigām nekas kardināli nav mainījies - nav izslēgts, ka nepabeigtajā jaunā projekta tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču joprojām vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasītākie jaunie projekti īres tirgū šoruden Rīgā bija ēka Miera ielā 61 un Dienvidu pakavs 2. Tie ir nomainījuši iepriekšējo līderi – projektu Panorama Plaza.

Jaunajos projektos 45 līdz 60 m2 lieli dzīvokļi rudenī vidēji maksājuši 260 latus mēnesī, šādu informāciju ir apkopojusi kompānija Rent in Riga.

Projektā Miera ielā 61 īrei piedāvāti ap 50 dzīvokļiem ar kvalitatīvu iekšējo apdari. «Mēneša laikā tur izīrēti 60–70% dzīvokļu un tas pierāda, ka kvalitatīvus dzīvokļus «izķer» īsā laikā, turklāt šī ēka neatrodas pašā centrā. Ja tas būtu centrā, iespējams, cena būtu augstāka,» norāda Rent in Riga speciālists Jānis Lipša. Vidējās īres cena šiem dzīvokļiem bija 5 lati/m2.

Ir bijuši atsevišķi gadījumi, kad piedāvājumu īres tirgu papildinājuši izsolēs pārdotie dzīvokļi, taču tas nenotiek bieži.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākie rajoni, kuros cilvēki vēlas īrēt dzīvokļus jaunajos projektos, ir Pļavnieki, Purvciems, Zolitūde, Imanta, Ziepniekkalns. Ļoti pieprasīta ir arī tuvā Pārdaugava – Klīversala, Daugavgrīvas ielas rajons, šādus datus apkopoja Rent in Riga.

Visbiežāk jaunajos projektos pieprasa kvalitatīvus divistabu dzīvokļus ar īres maksu līdz 200 latiem mēnesī, taču kvalitatīvu piedāvājumu tirgū nav daudz.

Populārākais jaunais projekts, kurā tiek piedāvāti dzīvokļi īrei, ir Panorama Plaza. Šī popularitāte skaidrojama ar to, ka tas ir vienīgais jaunais projekts, kurā vienkopus tiek piedāvāti tik daudzi īres dzīvokļi. Īrniekiem ērta ir arī atrašanās vieta, kā arī tā piedāvātais servisa un infrastruktūras līmenis.

Tāpat kā Rīgas centrā, arī jaunajos projektos vidējā īres maksa šopavasar ir nedaudz pieaugusi, saglabājoties augstam pieprasījumam. Visvairāk cilvēki meklē kvalitatīvu divistabu dzīvokli ar īres maksu līdz 200 latiem mēnesī, taču izvēle ir maza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes rajonā topošais biroju ēku projekts "Elemental Skanste" pārprojektēšanas procesā ir veicis virkni izmaiņu un izmeklējumu, kā rezultātā galvenais mērķis, noslēdzot ēkas būvniecību, ir saņemt "BREEAM Outstanding" līmeņa sertifikātu, informē ēkas attīstītāja "Kapitel" pārstāvji.

Plānots ka tādējādi tā kļūs par pirmo ēku Latvijā ar tik augsta novērtējuma sertifikātu, apgalvo "Kapitel" pārstāvji.

"Elemental Skanste" biroju ēkas projekts, par kura būvniecību atbild uzņēmumi "Kapitel" un "Merks", ēku novērtēšanas sistēmā BREEAM ("Building Research Establishment Environmental Assessment Method") ir ieguvis "Excellent" līmeni. Šādu novērtējumu Latvijā līdz šim ir ieguvuši tikai seši jaunie projekti.

"Elemental Skanste" būvniecībā tiek izmantoti videi draudzīgie energopāļi, kas dod iespēju ēkas iemītniekiem apkures un dzesēšanas sezonu laikā pilnvērtīgi izmantot dabā atjaunojamos energoresursus. Energopāļi nodrošinās līdz pat 72% no ēkas nepieciešamā siltuma, bet atlikušo siltumenerģiju būs jāiegādājas papildus. Tādējādi apkures sezonas izdevumi būs ievērojami zemāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO: Parfois prezentē jauno kolekciju un Rīgā plāno atvērt trīs jaunus veikalus

Natālija Poriete, 08.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko gadu laikā Portugāles aksesuāru zīmols Parfois plāno atvērt trīs jaunus veikalus Rīgā, intervijā DB sacīja zīmola pārstāve Baltijā Diāna Čivča.

Šobrīd Rīgā atvērti trīs zīmola veikali, bet trīs vēl tiks atvērti – tirdzniecībā Origo, Akropole un visdrīzāk – Riga Plaza. Viņa pastāstīja, ka veikalu darbības rezultāti Latvijā ir daudz labāki nekā Igaunijā, jo Latvijā zīmols strādā daudz ilgāku laiku, turklāt Tallina ir mazāka nekā Rīga, līdz ar to pārdošanas apjomi nav tik lieli. Tallinā atvērti divi Parfois veikali, taču nākotnē zīmols iecerējis atvērt veikalus arī Tartu un Pērnavā, un Tallinā – tirdzniecības centrā Solaris.

Zīmols plāno ieiet arī Lietuvas tirgū. Agrāk Parfois piederēja veikals Viļņā, tirdzniecības centrā Panorama, taču darbības rezultāti tajā nebija labi, viņa skaidroja, kāpēc veikals slēgts, un uzsvēra, ka Lietuvā Parfois ieies jau 2018.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā un arhitektoniski augstvērtīgā ēka Krišjāņa Barona ielā 12 - Benjamiņu nams - pieejams iegādei.

Īpašums šobrīd pieder uzņēmumam SIA "Benjaminu nams", kuru pārstāv nekustamo īpašumu kompānija "Kapitel", kas plašāk pazīstama kā tirdzniecības centra “Spice” un “Spice Home” īpašnieks un topošā biroju kompleksa “Elemental Skanste” attīstītājs.

Kā pārstāvis nekustamā īpašuma “Benjamiņu nams” pārdošanā izvēlēta nekustamo īpašumu aģentūra “Kivi Real Estate’’.

"Īpašumi ar skatu uz pilsētas centrālo parku ir bijuši pieprasīti vienmēr. Benjamiņu nams Kr. Barona ielā 12 ir viens no retajiem šāda veida īpašumiem, kas pieejams iegādei. Interjers, plašais pagalms un terase ar skatu uz parku izceļ šo īpašumu starp pārējiem," komentē nekustamo īpašumu aģents Linards Veide, kurš vada šī īpašuma pārdošanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Lielākā parāda nasta gulstas uz Sviridovas, Saknītes, Zaharjina un Lipmana pleciem

Gunta Kursiša, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais parāds Latvijā, tāpat kā pērn, gulstas uz nekustamo īpašumu nozares uzņēmējas Larisas Sviridovas pleciem. Kopumā pirmā desmitnieka kopējais parādu apjoms gada laikā ir pieaudzis par 98 miljoniem latu, atsaucoties uz Lursoft informāciju, raksta Delfi.

«Uzņēmumu parādsaistības gan tieši neattiecas uz to īpašniekiem, līdz ar to sarakstā minētās summas nav uzskatāmas par uzņēmumu īpašnieku personiskajiem parādiem. Turklāt tas, ka uzņēmumiem ir uzkrājies iespaidīgs kreditoru prasību kopapjoms, vēl noteikti nenozīmē, ka kompānijām ir maksātspējas problēmas, - bieži vien ievērojams kreditoru prasījumu apjoms liecina arī par normālu biznesa attīstību,» atgādina Delfi.

Tādējādi lielāko parādu īpašnieku vidū vēl aizvien ir daudz arī Latvijas bagātāko cilvēku pirmā simtnieka pārstāvju.

Lielākajai parādniecei Latvijā – uzņēmējai Larisai Sviridovai piederošo uzņēmumu kapitāldaļām atbilst faktiski izputējušā biznesa kreditoru prasījumi vairāk nekā 137 milj. Ls apjomā, raksta medijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi projekta Elemental Skanste attīstītājam SIA «Kapitel» galīgo projekta saskaņojumu, kā arī būvniecības atļauju divu biroja ēku celtniecībai. Pirmās 10 stāvu biroja ēkas būvniecība sāksies jau šovasar.

Nobeiguma stadijā ir arī konkurss par būvniecības uzņēmumu, kurš realizēs projektu. Elemental Skanste tikko ieguvis arī BREEAM Excellent līmeņa ilgtspējības sertifikātu par ēkas projektēšanas procesu.

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi galīgo projekta saskaņojumu būvniecības atļaujai. «Tiklīdz tiks pabeigtas sarunas un mēs parakstīsim vienošanos ar ģenerāluzņēmēju, kurš realizēs projektu, uzsāksim tā būvniecību. Plānotais būvniecības laiks – aptuveni 20 mēneši. Tāpēc, ja runājam par abu biroju ēku torņu būvniecību, varam lēst, ka tā tiks pabeigta 2021. gada vasaras sākumā,» atklāj SIA «Kapitel» izpilddirektors Andris Stankevičs.

Elemental Skanste projektu izstrādāja igauņu arhitektu kompānija «Arhitektuuribüroo PLUSS» sadarbībā ar Latvijas partneri SIA «Birojs T22». Šīs energoefektīvās uz ilgtspējīgās A++ klases biroju ēkas projektētas izmantojot BIM (Building Information Modeling) principus un saskaņā ar starptautiskajiem BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) standartiem. SIA «Kapitel» plāno maksimāli samazināt arī īrnieku risku saskarsmē ar gaistošiem ķīmiskiem savienojumiem (GOS), kas līdz šim biroju ēkās pat netika mērīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes rajonā topošajā biroju ēku projektā "Elemental Skanste" apkurei un dzesēšanai tiks izmantoti energopāļi, informē attīstītāja "Kapitel" pārstāvji.

Pāļos iebūvētie ģeotermālie siltumsūkņi spēs saražot līdz pat 72% no ēkai nepieciešamās siltumenerģijas, tādējādi samazinot apkures izmaksas līdz pat 45%, kas efektīvi samazinās ikmēneša rēķinu par enerģiju par 35 centiem par kvadrātmetru.

Energopāļi ir zemes siltumsūkņa tehnoloģijas veids, kas ļauj ietaupīt enerģiju ēku apkurei un dzesēšanai. Klimata temperatūras svārstības ietekmē tikai augšējo 1,5 metru augsnes slāni. Zem šī dziļuma augsne saglabā nemainīgu temperatūru, kas parasti ir aptuveni +12 grādu. Slēgtās zemes siltuma cilpas izmanto šo temperatūru, lai uzsildītu aukstu ūdeni vai atdzesētu karstu ūdeni, sūknējot šķidru šķīdumu pa cauruļvadiem. Tādējādi, šķidrumam cirkulējot pa pāļiem, tas dabiski atdziest vai uzsilst atkarībā no gadalaika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Īres tirgū līderos ir jaunie projekti Miera ielā un Dienvidu pakavs

Ingrīda Drazdovska, 15.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasītākie īres dzīvokļi jaunajos projektos Rīgā ir Miera ielā 61 un Dienvidu pakavā 2, Ziepniekkalnā, izriet no kompānijas Rent in Riga pārskata.

Kompānija akcentē, ka gluži tāpat kā Rīgas centrā arī šajā segmentā trūkstot kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājuma. 2009.gadā un 2010.gadā netika pabeigts gandrīz neviens jaunais projekts, kas varētu papildināt īres tirgu. Daļa jauno projektu krīzes laikā tika iekonservēti, bet otru daļu, kas tika nodoti ekspluatācijā tieši pirms krīzes, tagad izsolēs uzpērk banku meitas uzņēmumi un pagaidām brīvā tirgū nepiedāvājot.

45 – 60 m2 lielu dzīvokļu vidējā īres maksa ziemā bija 270 lati mēnesī – par 3,8% lielāka nekā rudenī. Lielāku dzīvokļu vidējā īres maksa ziemā bija 340 lati mēnesī, kas ir par 6,3% augstāka nekā rudens sezonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Benjamiņu namā Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, esošā viesnīca "Europa Royale Rīga" par 4,82 miljoniem eiro pārdota uzņēmumam SIA "Benjaminu nams", pavēstīja SIA "Europa Group" maksātnespējas procesa administrators Jānis Balodis.

Sadarbojoties ar nekustamo īpašumu uzņēmumu "Newsec LV", par labu Lietuvas "Swedbank" ieķīlātais īpašums pārdots jaundibinātajam uzņēmumam "Benjaminu nams", kuru pārstāv nekustamo īpašumu attīstītājs - Igaunijas kompānija "Kapitel" (iepriekš "E.L.L Real Estate").

Ēka ar visu tās aprīkojumu pārdota par 4,82 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Pārdošanas process un īpašuma nodošana ir sekmīgi noslēgusies, īpašums pārreģistrēts uz jaunā īpašnieka vārda šogad 5.maijā.

"Šis ir jau trešais "Newsec" viesnīcu darījums Baltijā 2021.gadā. Benjamiņu nama pārdošanas procesā redzējām milzīgu interesi no dažāda veida pircējiem - nekustamo īpašumu attīstītājiem, investoru grupām un īpaši individuālajiem investoriem. Pircēji meklē mazas viesnīcas labās vietās ar mērķi atdzīvināt viesnīcu biznesu pēc pandēmijas vai pārveidot par īres dzīvokļiem," skaidroja "Newsec LV" valdes priekšsēdētājs Ģirts Grinbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Bistro Balts cer atvērt kafejnīcas lidostā un Rīgas klusajā centrā

LETA, 06.02.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bistro tīkls "Balts" cer paplašināt kafejnīcu tīklu un atvērt tirdzniecības vietas lidostā "Rīga" un galvaspilsētas klusajā centrā, sacīja zīmolu "Balts" pārvaldošā uzņēmuma SIA "Shiro" pārstāve Liene Kuplā.

Viņa pauda, ka nākotnē saredz "Balts" arī "Rail Baltica" pasažieru terminālos.

Vaicāta par laika periodu, kurā "Balts" plāno īstenot plānus par kafejnīcu atvēršanu Rīgas centrā un lidostā, Kuplā skaidroja, ka tas lielā mērā atkarīgs no telpu pieejamības.

"Regulāri lidostai atgādinām par savu interesi, bet līdz šim esam saņēmuši atbildes, ka telpas nav pieejamas," sacīja Kuplā, piebilstot, ka arī klusajā centrā par telpu nomu konkurence ir sīva, turklāt ne visas pieejamās telpas ir atbilstošas bistro konceptam.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāve sacīja, ka pagājušā gada nogalē Rīgā atklāts jau ceturtais bistro "Balts". Tas atrodas "Panorama Plaza" telpās Pārdaugavā. Šīs tirdzniecības vietas primārā funkcija ir kalpot par maltīšu nodošanas punktu sadarbības partneru - "Wolt" un "Bolt Food" - kurjeriem.

Komentāri

Pievienot komentāru