Finanses

Papildināta ar FOTO - Nasdaq paziņo Baltic Market Awards 2016 uzvarētājus

Žanete Hāka, 27.01.2017

Jaunākais izdevums

Video tiešraides ceremonijā, ko vienlaicīgi vadīja Nasdaq Baltijas biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā, paziņoti un apbalvoti 2016. gada Baltic Market Awards uzvarētāji.

Pirmo reizi tika apbalvoti arī Baltijas Parāda vērtspapīru emitenti ar labākajām investoru attiecībām.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Igaunijas lielākais ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi tika atzīts par uzvarētāju 2016. gadā augstākajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Ņemot vērā ievērojamo Baltijas Parāda vērtspapīru tirgus attīstību, pirmo reizi vērtējamo uzņēmumu sarakstā tika iekļauti arī parāda vērtspapīru emitenti. Latvijas enerģētikas uzņēmums Latvenergo kļuva par pirmo valsts akciju sabiedrību, kas tika izvirzīta balvai nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū un ieguva 1. vietu. Lai atzīmētu šo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Frīdmana uzaicināja Latvenergo svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

Pirmo reizi divi uzņēmumi - Tallinna Vesi un Latvijas kuģniecība - saņēma vienādu augstāko punktu

skaitu nominācijā Labākās investoru interaktīvās attiecības internetā.

Tallinna Vesi uzrādīja labākos rezultātus arī nominācijā Labākie finanšu pārskati un korporatīvās pārvaldības ziņojums.

Lietuvas valsts kontrolētais naftas pārkraušanas uzņēmums Klaipėdos nafta tika atzīts par labāko

nominācijā Lielākais progress 3 gadu laikā.

Lietuvas apģērbu mazumtirgotājs Apranga tika atzīts par labāko nominācijā Labākās investoru attiecības vērtspapīru tirgus profesionāļu vērtējumā.

Piekto reizi Baltic Market Awards pastāvēšanas laikā LHV Pank no Igaunijas tika atzīta par visaktīvāko biržas biedru Baltijas tirgū, iegūstot galveno balvu nominācijā Baltijas biržu Gada biedrs 2016. gadā.

Baltic Market Awards jau daudzus gadus pulcē Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumus un biedrus, lai atzīmētu sasniegumus atbildīgu investoru attiecību un labas korporatīvās pārvaldības prakses nodrošināšanā, kas ir galvenie aspekti uzticības vairošanā kapitāla tirgum, apbalvošanas ceremonijā, uzsver Arminta Saladžiene, Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja.

11 gadu laikā, kopš Baltic Market Awards projekta uzsākšanas, Baltijas biržās kotēto uzņēmumu investoru attiecību kvalitāte internetā ir uzlabojusies par 85,9 %; investoru attiecību kvalitāte analītiķu vērtējumā ir uzlabojusies par 42,8 %; savukārt vidējais investoru attiecību kvalitātes rādītājs ir uzlabots par 40,6%. Baltijas vidējais punktu skaits 2016. gada vērtējumā bija 72,29 punkti no 100.

Pēc 160 kritērijiem 2016. gadā kopā tika vērtēti 45 akciju emitenti un 9 parāda vērtspapīru emitenti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FOTO: Olainfarm noslēdz tirdzniecības sesiju Nasdaq MarketSite studijā Taimskvērā

Žanete Hāka, 08.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Olainfarm aizvadītajā nedēļā iezvanīja tirdzniecības sesijas noslēguma zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā, informē AS Olainfarm.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins un valdes loceklis Salvis Lapiņš, kā arī Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Atzīmējot Baltic Market Awards (BMA) desmitgadi, šā gada sākumā AS Olainfarm ieguva īpašo balvu Labākais sniegums 10 gados par lielāko akciju cenas pieaugumu un kāpumu BMA vērtējumā, saņemot uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas noslēguma zvanu Nasdaq MarketSite studijā Taimskvērā.

Pēdējo desmit gadu laikā AS Olainfarm ir mērķtiecīgi strādājusi pie investoru attiecību snieguma uzlabošanas, organizējot neskaitāmas investoru virtuālās konferences, izbraukuma prezentācijas gan Baltijas, gan Ziemeļvalstīs, vienlaikus nodrošinot atklātu un caurskatāmu komunikāciju ar akcionāriem un sabiedrību kopumā. AS Olainfarm rezultāti BMA vērtējumā kopš pirmās vērtēšanas reizes 2006. gadā uzlabojušies par 25%, savukārt akciju cena 10 gadu laikā pieaugusi par 448%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Morāle ne obligāti ir vadošais motīvs atbildīgām investīcijām, saka vides, sociālās ilgtspējas un pārvaldības (ESG) pieejas eksperts Emerging Markets ESG direktors Džefrijs Mazullo. Viņš ir profesora adjunkts Gdaņskas un Vroclavas juridiskajās augstskolās un kopš 2006. gada vada Baltijas biržās kotēto uzņēmumu ikgadējās balvas – Baltic Market Awards ‒ vērtēšanas komiteju.

Šā gada balvu pasniegšanas ceremonija janvāra beigās iezīmēja gan aspektus, kuros par Latvijas korporatīvo pārvaldību varam būt pamatoti lepni, gan tos, kas stagnē un bojā mūsu tēlu. Ļoti laba ziņa ir Latvenergo augstais novērtējums, kļūstot par pirmo valsts akciju sabiedrību, kas izvirzīta un saņēmusi balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas parāda vērtspapīru tirgū. Savukārt privātajā sektorā priecē Latvijas kuģniecība (3. vieta nominācijā Lielākais progress trīs gadu laikā) un ABLV Bank (3. vieta nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas parāda vērtspapīru tirgū).

Skatoties uz Tallinas ūdenssaimniecības uzņēmuma Tallinna Vesi gozēšanos uz Nasdaq investoru attiecību balvas pjedestāla jau ceturto gadu pēc kārtas, ir skaidrs, ka publisko finanšu kompāniju pārvaldības efektivizēšanā Latvijā ir plašas iespējas. Liels ieguvums no kapitāla piesaistes biržā publisko finanšu uzņēmumam ir ne vien pati nauda, bet līdz ar lielāku darbības caurskatāmību uzlabotais kompānijas tēls. Tas ir sevišķi svarīgi uzņēmumiem, kuru darbībā ir iesaistīta nodokļu maksātāju nauda un kas nereti ir dabiskam monopolam tuvā statusā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

VIDEO: Uz Nasdaq ēkas ekrāna Taimskvērā demonstrēs Latviju un Latvenergo reprezentējošu video

Rūta Cinīte, 14.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas energokompānija AS Latvenergo šodien iezvanīs tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu Nasdaq biržā Ņujorkā. Vienlaicīgi pirmo reizi veselu stundu Ņujorkas sirdī - Taimskvērā uz Nasdaq ēkas ekrāna, tiks demonstrēts Latviju un Latvenergo reprezentējošs video, informē Latvenergo Preses sekretāre Ivita Bidere.

Latvenergo ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas saņēmis Nasdaq biržas Labāko investoru attiecību balvu starp obligāciju emitentiem. Līdz ar balvu šī gada sākumā tika saņemts uzaicinājums koncerna pārstāvjiem 14. augustā svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā. Pasākuma tiešraide plkst. 16:15 (pēc Latvijas laika) būs skatāma Facebook Nasdaq un Latvenergo profilos, kā arī Latvenergo mājaslapā.

«Latvenergo izvēlējās izmantot iespēju runāt ne tikai par koncerna vērtībām, bet īpaši izcelt mūsu valsti un tās ar Latvenergo kopējo vērtību - atbildību pret vidi. 30 sekunžu garajā video tiek uzsvērta Latvijas daudzveidība - «zaļi» mēs esam ne tikai dabā un atjaunīgās enerģijas izmantošanā, bet arī citās dzīves jomās,» skaidro kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru