Transports un loģistika

Papildināta - FOTO: Pirmā sertificētā heliporta atklāšana Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 09.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 8.jūnijā Rīgas Pasažieru terminālī Eksporta ielā tika atklāts pirmais sertificētais heliports Rīgā.

Heliportu plānots izmantot gan biznesa mērķiem, gan glābšanas pasākumiem. «Lai arī šī mērķa īstenošana prasīja ilgu laiku, tomēr rezultāts ir patīkams, turklāt šis ir arī vēsturisks brīdis Rīgai, izveidojot pirmo heliportu pēc Eiropas standartiem. Tāpat nākotnē veidosim sadarbību ar dažādām glābšanas organizācijām, jo tādos brīžos laiks ir akūti svarīgs un helikopters nodrošina ļoti operatīvu servisu,» stāsta SIA Baltijas Helikopters valdes loceklis Aldis Pauga.

Savukārt Rīgas vicemērs Andris Ameriks izteica gandarījumu, ka tieši Rīgas ostas teritorija ir izvēlēta heliporta izveidē: «Šis ir būtisks solis gan Rīgas, gan ostas infrastruktūras attīstībā. Helikopteru ekskursijas ne tikai piesaista tūristus, bet arī nodrošina papildu transporta iespējas dažādās ārkārtas situācijās.»

Atklāšanā tika prezentēti 3 helikopteri un ar vienu no tiem – A klases Bell 429 – klātesošajiem bija iespēja doties ekskursijā, apskatot Rīgu no putna lidojuma. Bell Helicopter pārstāvis Jakubs Hoda izteica prieku par heliporta atrašanās vietu, kas ir pašā Rīgas sirdī: «Eiropā ir ļoti maz pilsētu un metropoļu, kurās heliportu ir iespēja iekārtot gandrīz pašā centrā. Mums ir prieks par sadarbības attīstīšanu, tajā pašā laikā, vēlos uzsvērt to, ka šis nav tikai bizness – tas ir solis uz priekšu ar drošību un glābšanu saistītu operāciju veiksmīgākā īstenošanā.»

Heliporta jeb helikopteru nosēšanās laukuma izmērs ir 20 x 20 metri. Pēc pasūtījuma SIA Baltijas Helikopters varēs nodrošināt pakalpojumus ar vismaz 3 lidaparātiem. Šo pakalpojumu varētu izmantot arī tūristi un interesenti, kuri vēlas īsā laikā apskatīt gan Rīgu, gan Latviju.

papildināta visa ziņa

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā "Rīga" 14.jūlijā atklāts heliports jeb helikopteru nosēšanās laukums.

Heliports un ar to saistītās jaunās lidojumu procedūras esot ilgtermiņa ieguldījums lidostas infrastruktūrā, kas nodrošināšot kvalitatīvākus pakalpojumus, tostarp arī valsts, civilās aizsardzības un katastrofu medicīnas vajadzībām.

Projekta kopējās izmaksas ir 3,3 miljoni eiro, no tiem 85 % veido Kohēzijas fonda finansējums, bet atlikušo summu – lidostas “Rīga” līdzfinansējums.

Atklāšanas ceremonijā pirmo gaisa kuģi - Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku helikopteru - sagaidīja lidostas "Rīga" vadība, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) un aicinātie viesi no "Latvijas Gaisa satiksmes", NBS, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un citām institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru