Citas ziņas

Papildināta - FOTO: Tornado Kubas galvaspilsētā gājuši bojā trīs cilvēki un 172 ievainoti

LETA, 28.01.2019

Jaunākais izdevums

Kubas galvaspilsētā Havanā svētdienas vakarā plosījies tornado, laupot dzīvību vismaz trim cilvēkiem un 172 ievainojot, paziņojis Kubas prezidents Migels Diass-Kanels.

Tornado vislielākos postījumus nodarījis Havanas austrumos, kur sagāzti elektrības stabi un nolauzti koki un ielas ir pilnas viesuļvētras sanestajām drazām.

Kubas oficiālajā laikrakstā «Granma» publicētajās fotogrāfijās redzamas pārplūdušas ielas, bet sociālajos medijos cilvēki publicējuši attēlus ar apgāztām automašīnām un autobusiem un ziņo, ka daudzviet pilsētā traucēta elektroapgāde.

Spēcīgais vējš izsita stiklus septiņu stāvu ēkai, kurā atrodas slimnīca. Visi pacienti - grūtnieces un jaunās māmiņas - tika evakuētas. Tornado arī norāva betona jumtu kādai dzīvojamajai mājai.

Diass-Kanels tviterī ziņoja, ka uz cietušajiem rajoniem nosūtītas glābēju komandas, kas jau ķērušās pie darba.

Telekanāls CNN vēsta, ka plūdi izcēlušies arī provincēs uz rietumiem un austrumiem no Havanas.

Kubas mediji ziņo, ka Havanā vēja brāzmas sasniedza ātrumu 100 kilometri stundā (27,7 metri sekundē).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alabamas štatu Amerikas Savienotajās Valstīs pamatīgi plosījis virpuļviesulis, laupot dzīvības vismaz 22 cilvēkiem, vēsta ārvalstu mediji.

Dabas katastrofā dažādas traumas guvuši vairāk nekā 50 cilvēki, joprojām arī turpinās cietušo meklēšana un ir bažas, ka bojā gājušo skaits varētu pieaugt.

Tornado dēļ bez elektroenerģijas palikušas vairāk nekā 17 000 mājsaimniecību Alabamā un aptuveni tikpat daudz arī blakus esošajā Džordžijas štatā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Līvu akvaparks testa režīmā izmēģinās atvērt arī parka iekštelpu daļu

LETA, 08.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas komplekss "Līvu akvaparks" nākamajā nedēļā 12.jūlijā un 13.jūlijā testa režīmā izmēģinās atvērt arī parka iekštelpu daļu, aģentūrai LETA atklāja "Līvu akvaparka" pārstāvji.

Šajās dienās iekštelpas tiks atvērtas tikai personām ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem. Testa režīmā divas dienas paredzēts strādāt, lai novērotu klientu atsaucību iekštelpu pakalpojumiem un pēcāk spriestu par turpmāku plānu darbības turpināšanai.

"Valdība ar ierobežojošiem noteikumiem liedzot akvaparka iekštelpu atrakciju apmeklējumu, tajā skaitā Eiropas lielāko atrakciju "Tornado", tāpat "Pirātu kuģi", principā tos "pasludinājusi par valsts noslēpumu", kuram atbilstoši jaunākajiem noteikumiem, Covid sertifikāts ir tāda kā īpaša valdības atļauja valsts noslēpuma pieejai," pauda "Līvu akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane, kura norādīja, ka, tikai raugoties šādā manierē, akvaparks ir spējīgs saglabāt cieņu savu apmeklētāju acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kriptoindustrija un naudas atmazgāšanas novēršanas tehnoloģijas

Polina Brotjē, Binance pārstāve Latvijā, 30.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no visplašāk sastopamajiem pārpratumiem, runājot par kriptovalūtām, ir maldīgais uzskats, ka tās tiek plaši izmantotas dažādām noziedzīgām darbībām un naudas atmazgāšanai. Cilvēki, kas saprot blokķēdes un kriptovalūtu tehnoloģijas, zina, ka kripto ir neērts un ļoti nepiemērots līdzeklis naudas atmazgāšanai.

Pirmkārt, Zini savu klientu jeb KYC procedūras kripto nozarē ir tik stingras, ka krāpniekiem daudz vienkāršāk varētu būt izmantot viltotus identifikācijas dokumentus bankas konta atvēršanai.

Otrkārt, nav iespējams pārvietot lielus kriptovalūtu apjomus, lai to nepamanītu. Treškārt, kriptovalūtu darījumi ir pilnībā izsekojami. Pat lielākā daļa tā saukto “privātuma monētu” ir daudz pārskatāmākas un vieglāk izsekojamas nekā tradicionālā nauda.

Patieso situāciju vislabāk raksturo reālie fakti un skaitļi. 2021. gadā no visiem kriptovalūtu darījumiem tikai 0,15 % bija iespējams sasaistīt ar kāda veida nelikumīgām darbībām1. Tajā pašā laikā 2 %–5 % skaidras naudas darījumiem jeb līdz pat 2 triljoniem tradicionālās fiat, izteikti ASV dolāros, bija saistāmi ar nelikumīgām darbībām2.Izsekot skaidras naudas darījumus ir praktiski neiespējami. Savukārt blokķēdes tehnoloģija praksē ir sevi pierādījusi kā viens no efektīvākajiem tiesībaizsardzības iestāžu instrumentiem finanšu plūsmas pārvaldībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzērienu vairumtirgotāja SIA «Pernod Ricard Latvia» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam bija 21,418 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma pārskata gada peļņa bija 237 tūkstoši eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

«Pernod Ricard» ir starptautisks alkoholisko dzērienu izplatītājs, kura portfelī ir tādi dzērienu zīmoli kā «Jameson», «Ballantine's», «Absolut», «Havana Club» un citus. SIA «Pernod Ricard Latvia» ir šīs grupas oficiālais pārstāvis Latvijā.

Salīdzinot ar 2016./2017. finanšu gadu, SIA «Pernod Ricard Latvia» apgrozījums pieauga par 16,9% jeb 3,092 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 63,1% jeb 92 tūkstošiem eiro.

Pagājušajā finanšu gadā uzņēmums nodarbināja vidēji 34 darbiniekus, kas bija par pieciem darbiniekiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmuma vadības pārskatā norādīts, ka tas pagājušajā finanšu gadā aktīvi strādāja pie šaubīgo debitoru analīzes un ievēroja striktu kredītpolitiku. Šo virzienu uzņēmums turpinās ievērot arī šogad. SIA «Pernod Ricard Latvia» arī precizējis krājumu uzskaiti, kā rezultātā panākta efektīvāka pasūtījumu izpilde un optimālāki aktivitāšu piedāvājumi sadarbības partneriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Kā tiek ražoti slavenie Kubas cigāri

Lelde Petrāne, 27.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kubas galvaspilsētā Havanā El Laguito cigāru fabrikā top pasaulē pieprasīta un novērtēta prece ar Cohiba zīmolu. Ražotne ver durvis arī ekskursijām, kas īpaši interesantas šķiet ārvalstu tūristiem.

El Laguito cigāru fabrika dibināta 1966. gadā. Šobrīd tajā strādā aptuveni 200 darbinieki, ražojot premium segmenta produkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru