Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traģisko notikumu kontekstā Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce nolēmis atkāpties no amata, Db.lv apstiprināja ministrijā.

[Papildināta visa ziņa]

Viņš skaidroja, ka lēmums pieņemts saistībā ar šaubām par viņa rīcības ētiskumu sakarā ar viņa dzīvesbiedres vadītās labdarības organizācijas saņemtajiem ziedojumiem un viņa paša profesionālo darbību.

Iepriekš portāls Pietiek.com vēstīja, ka J. Pūces ģimene «netieši pārtiek no būvkompāniju, tostarp Re&Re ziedojumiem». J. Pūces dzīvesbiedre Zaiga Pūce ir viena no divām 2011. gadā dibinātās biedrības Ascendum oficiālajām amatpersonām ar tiesībām pārstāvēt to atsevišķi, vēstīja medijs. Bierības pērn saņemto dāvinājumu un ziedojumu sarakstā atrodama arī azartspēļu firma Alfor, kas ziedojusi 80 tūkst. Ls, Rietumu banka (60 tūkst. Ls), ātro kredītu uzņēmums 4Finance (50 tūkst. Ls), kā arī būvkompānijas – Arčers (10 tūkst. Ls), Binders (20 tūkst. Ls) un Re&Re (29,5 tūkst. Ls). Biedrības oficiālie mērķi ir «veicināt Latvijas augšupeju - ekonomisko, garīgo un sociālo - mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību».

Atkāpties no amata J. Pūci mudināja arī Zolitūdes traģēdijas kontekstā pastāvošās bažas par amatpersonu spēju uzņemties atbildību.

«Es esmu Latvijas patriots, kura rīcību motivē iespējami augstākais labums mūsu valstij. Latvijai ir jābūt modernai valstij. Tas nozīmē arī efektīvu pārvaldi, kas spēj gan pieņemt lēmumus, gan spēj uzņemties atbildību. Šobrīd ir izšķiroši svarīgi, lai valsti vadītu cilvēki, kuriem ir redzējums un konkrēts piedāvājums, spēja pieņemt lēmumus un atbildēt par tiem,» teikts J. Pūces paziņojumā.

«Zinot, ka Latvijas iedzīvotāju vairums netic tam, ka augstas amatpersonas spēj atkāpties no ieņemamajiem amatiem, šobrīd es nevaru un nedrīkstu rīkoties citādi, kā vien atkāpties no Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amata. Esmu šodien iesniedzis atlūgumu ministram,» pauda J. Pūce.

«Citos apstākļos es, iespējams, uzskatītu, ka mans pienākums ir vienkārši noraidīt šos nepamatotos apgalvojumus. Esmu pārliecināts par savas rīcības likumību un ētiskumu. Taču apzinos, ka šobrīd tikai mana pārliecība vien nav pietiekama sabiedrības uzticības atjaunošanai,» savā paziņojumā paudis J. Pūce.

Komentāri

Pievienot komentāru