Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Vilcienos pasažieri, kuriem noteikti atvieglojumi, vairs nevarēs izmantot e-talonus; Rīgas dome pauž neizpratni

Žanete Hāka, 03.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 13.septembra pasažieru kategorijas, kurām noteikti Rīgas domes braukšanas maksas atvieglojumi, vilcienos Rīgas pilsētas robežās e-talonu nevarēs izmantot, jo ir beidzies iepriekšējais līgums ar Rīgas domi.

Kā informē AS Pasažieru vilciens, vienošanās par turpmāku sadarbību uz abpusēji pieņemamiem noteikumiem nav panākta.

Savukārt Rīgas dome AS Pasažieru vilciens rīcību, kas sagādā neērtības rīdziniekiem, vērtē kā destruktīvu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Dome pagājušajā gadā noslēdza līgumu ar AS Pasažieru vilciens, nodrošinot papildus ieņēmumus uzņēmumam. Kopš 2013.gada oktobra katru mēnesi uzņēmums no pašvaldības budžeta saņēma 41,5 tūkstošus eiro. Pateicoties līgumam, vilcienos palielinājās pasažieru plūsma, jo pasažieru kategorijas, kam pienākas atlaides sabiedriskajā transportā, sāka izmantot arī Pasažieru vilciena pakalpojumus, norāda dome.

Ņemot vērā līguma darbības termiņu, kas beidzās 30.augustā, starp AS Pasažieru vilciens un Rīgas domes Satiksmes departamentu notika sarunas par līguma darbības pagarināšanu. Bija panāktas vienošanās par visiem līguma nosacījumiem, tai skaitā, par pakalpojuma apjoma summas palielināšanu, apgalvo Rīgas dome.

Tādēļ AS Pasažieru vilciens paziņojums par līguma izbeigšanu ir pēkšņs un neizprotams solis, kas sagādās neērtības rīdziniekiem un samazinās uzņēmuma ienākumus par pasažieru pārvadājumiem, uzsver domes pārstāvji.

Rīgas pašvaldība no savas puses turpinās sarunas par līguma darbības pagarināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru