Tirdzniecība un pakalpojumi

Par Caterpillar oficiālo pārstāvi Latvijā kļuvis Šveices uzņēmums Avesco

Zane Atlāce - Bistere, 17.10.2016

Jaunākais izdevums

Industriālās tehnikas ražotāja Caterpillar Inc., drupināšanas iekārtu ražotāja Metso Minerals Inc. un būvniecības tehnoloģiju ražotāja Sitech pārstāvniecību Baltijas valstīs kopš 1.oktobra ir pārņēmis Šveices koncerns Avesco AG, informē Avesco pārstāve Elīna Avota.

Kopš 1999. gada Caterpillar Inc. Latvijā pārstāvēja Somijas Wihuri Oy grupas meitas uzņēmums Witraktor SIA, bet no 2016.gada 1.oktobra Caterpillar, Metso un SITECH produktu pārstāvniecību Baltijas valstīs, ieskaitot visus tās ietvaros sniegtos pakalpojumus, ir pārņēmis Avesco AG, iegādājoties no Wihuri Oy tā meitas uzņēmumus Baltijas valstīs.

Līdz ar to Caterpillar, Metso un SITECH pārstāvja Latvijā jaunais nosaukums ir Avesco SIA. Uzņēmums turpinās nodrošināt šo zīmolu tehnikas un iekārtu tirdzniecību un nomu, oriģinālo rezerves daļu piegādes un servisa pakalpojumus.

Avesco mērķis Latvijā nākamajos gados ir paplašināt Caterpillar, Metso un SITECH zīmolu ietvaros sniegto pakalpojumu pieejamību un pilnveidot klientu apkalpošanu, par prioritāti izvirzot klientu intereses un vajadzības. Avesco SIA ir pārņēmis Witraktor SIA darbiniekus. Witraktor SIA noslēgtie klientu apkalpošanas, sadarbības un atbalsta līgumi, kā arī citas saistības, paliek spēkā ar līdzšinējiem nosacījumiem.

Avesco AG ir Caterpillar oficiālais pārstāvis Šveicē jau vairāk nekā 85 gadus. Uzņēmums ir dibināts 1869. Gadā. Caterpillar pārstāvniecībā Šveicē strādā aptuveni 600 darbinieku. Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Langentālē. 2015. gadā Avesco AG Šveicē pārdeva 3000 jaunas un 800 lietotas tehnikas vienības un nodrošināja 50 000 tehnikas nomas līgumu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālās tehnikas pārdošanas un servisa pakalpojumu uzņēmums SIA "Avesco" pārņēmis "Magni Telescopic Handlers S.r.l." ("Magni") produktu komerciālo pārstāvniecību Latvijas tirgū, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Magni" produktu klāstā ietilpst rotējošie teleskopiskie iekrāvēji, fiksētie teleskopiskie iekrāvēji, kā arī smagām kravām paredzētie lielas noslodzes teleskopiskie iekrāvēji. Jaunais oficiālais dīleris "Avesco" turpmāk nodrošinās arī servisu pakalpojumus visām "Magni" iekārtām - gan pašlaik tirgū esošajām, gan tām, kuras tiks pārdotas nākotnē.

"Magni" teleskopiskie iekrāvēji tiek izmantoti daudzveidīgiem darbiem būvniecības, ēku apsaimniekošanas, komunālo pakalpojumu, lauksaimniecības un citās nozarēs.

Uzņēmums "Magni Telescopic Handlers", kura galvenā mītne un ražotne atrodas Kastelfranko Emīlijā (Itālijā), dibināts 2013.gadā un ir viens no vadošajiem šīs klases tehnikas ražotājiem pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Investējot 7 miljonus eiro, Avesco Rent izveido nomas punktu Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 05.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices būvniecības tehnikas nomas uzņēmums "Avesco Rent" turpina attīstīties un aprīļa sākumā atvēris pirmo filiāli Latvijā.

Rīgas nomas punkta izveidē investēti vairāk nekā 7 miljoni eiro. Tuvākajos gados uzņēmums plāno paplašināties un izvērst savu filiāļu tīklu visā Latvijā un citās Baltijas valstīs.

"Avesco Rent" pirms 6 gadiem uzsāka piedāvāt unikālus tiešsaistes celtniecības tehnikas nomas pakalpojumus. Pēdējo gadu laikā uzņēmuma darbība izvērsta Lietuvā un Igaunijā. Patlaban Eiropā darbojas jau 35 filiāles, 7 no tām atrodas Baltijas valstīs. Klientiem tiek piedāvātas vairāk nekā 1000 tehnikas vienības un jau tuvākā nākotnē plānota paplašināšanās.

"Esam progresīvi, kā arī tiecamies izmantot mūsdienu tehnoloģijas un digitalizāciju, lai tehnikas nomu padarītu vienkāršāku, pieejamāku un ietaupītu klientu laiku. Pārliecinošiem risinājumiem un uzticamiem partneriem būvniecības jomā ir augsta nozīme, tādēļ pakalpojums pilnībā atbilst klientu vajadzībām. Turklāt šībrīža apstākļos bezkontakta noma ir īpaši droša un ērta iespēja," saka Avesco Rent izpilddirektors Vincents Albasini.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

FOTO: Smagās industriālās tehnikas vadītāji sacensībās demonstrē izveicību

Rūta Cinīte, 13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas smagās tehnikas operatori sacensībās Mārupē cīnījās par labākā nozares speciālista titulu, kā arī dalījās pieredzē ar kaimiņu valstu kolēģiem un uzzināt jaunumus nozarē, informē pasākuma organizatora Avesco Baltija marketinga vadītāja Zane Zolmane.

Uzdevumos dalībnieki izmēģināja tehnikas vienības, ar kurām ikdienā nav iespējas darboties. Operatoriem bija jāizmanto savas zināšanas un uzkrātā pieredze, lai veiksmīgi tiktu galā ar nestandarta uzdevumiem – pārbīdītu nelielus priekšmetus, uzbūvētu riepu torni, pārceltu ūdens spaini un spēlētu strītbolu ar milzīgu industriālo tehniku. Šie uzdevumi vizualizē profesijas nopietno un vienlaicīgi izsmalcināto dabu.

Sacensībās kopumā piedalījās 60 operatori no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Šogad ar vislabāko rezultātu un spēcīgāko sniegumu visu sacensību garumā uzvaru guva Normunds Švābs no Conexus Baltic Grid (Latvija), Ainer Aksiim no Kopasellid OÜ (Igaunija) un Edvinas Jakavicius no UAB Raguvile (Lietuva).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Biržu indeksi krītas pēc bažām par Ķīnas ekonomikas izaugsmes palēnināšanos

LETA, 29.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas biržu indeksi pirmdien kritās, nedēļai sākoties ar dažu ASV uzņēmumu vājiem peļņas rādītājiem, ko ietekmēja bažas par Ķīnas ekonomikas izaugsmes palēnināšanos.

Šonedēļ ir paredzēta arī ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunu atsākšana Vašingtonā.

Ekonomisti uzskata, ka ASV-Ķīnas tirdzniecības karš ar muitas tarifiem un citi tirdzniecības konflikti smagi ietekmē globālo izaugsmi, sevišķi Ķīnā.

ASV rūpniecības milža «Caterpillar» akcijas cena pirmdien kritās par 9,1% pēc negaidīti vājas peļņas prognozes, ko daļēji noteica noieta samazināšanās Ķīnā.

Vāja Ķīnas ekonomikas perspektīva skāra arī mikroshēmu ražotāju «Nvidia», kuras akcijas cena saruka par 13,8% pēc peļņas prognozēm, kuras radīja vilšanos.

«Šī ir ļoti svarīga nedēļa. Ķīna tagad ir vissvarīgākais temats tirgū,» sacīja «Hinsdale Associates» analītiķis Bils Linčs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju cenas pārsvarā pieaug cerībās uz atkopšanos pēc pandēmijas

LETA--AFP, 28.05.2021

Aviobūvnieku "Boeing" un "Airbus" akciju cenas kāpušas cerībās uz ceļojumu industrijas atkopšanos pēc Covid-19 pandēmijas.

Foto: pixabay.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas akciju cenas ceturtdien pārsvarā pieauga, aviobūvnieku "Boeing" un "Airbus" akciju cenām kāpjot cerībās uz ceļojumu industrijas atkopšanos pēc Covid-19 pandēmijas.

Divi no trim galvenajiem Volstrītas indeksiem palielinājās pēc tam, kad bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā saruka par 38 000, tādējādi bija reģistrēts jauns zemākais līmenis kopš 2020.gada marta. ASV republikāņi piedāvāja infrastruktūras izdevumu paketi, kas ir pretpiedāvājums Baltā nama ierosinātajai.

Parīzes biržas indekss pieauga, ko sekmēja Eiropas aviobūvnieka "Airbus" prognozes par ražošanas paplašināšanu, lai apmierinātu palielinātu pieprasījumu tuvākajos gados. "Airbus" akcijas cena pieauga par vairāk nekā 9% līdz gandrīz 107 eiro.

"Aviācijas sektors sāk atkopties no Covid-19 krīzes," paziņoja "Airbus" vadītājs Gijoms Forī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cat S60 ir viens no pasaulē vislabāk nocietinātajiem viedtālruņiem, tas aprīkots ar unikālu termokameru

Viedtelefonu piedāvājumā ir patiešām maz ierīču, kas radikāli atšķirtos no visām pārējām un turklāt būtu paredzētas kādam specifiskam mērķim. Viens no retajiem šādiem sugas eksemplāriem ir jaunais Cat S60, kas ne vien izskatās pēc bruņumašīnas, bet arī ir aprīkots ar līdz šim tālruņos neredzētu tehnoloģiju – termokameru, kā arī dažām citām reti sastopamām iespējām. Amerikāņu celtniecības un zemes resursu ieguves tehnikas ražotāju korporācijas Caterpillar radītie Cat sērijas mobilie tālruņi jau kopš pirmsākumiem bijuši vizuāli atšķirīgi. Tie paredzēti cilvēkiem, kuri strādā skarbā vidē, tādēļ tālruņu stiprākā puse ir izturība. Tomēr iepriekš tehniskajiem parametriem netika pievērsta pārlieka uzmanība, bet S60 var palepoties ar tīri pieklājīgu aprīkojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV biržu indeksi trešdien kritās, tālāk atkāpjoties no pirmdien sasniegtajiem rekordiem, un īpaši krasi saruka rūpniecības, transporta un enerģētikas uzņēmumu akciju cenas.

Samazinājās arī Eiropas biržu indeksi, savukārt britu mārciņas vērtība stabilizējās pēc otrdienas krituma līdz divu gadu zemākajam līmenim.

Pēc Volstrītas indeksu palielināšanās līdz jauniem rekordiem analītiķi bija brīdinājuši, ka akciju cenām varētu būt sarežģīti turpināt kāpumu, jo ir gaidāmi pieticīgi 2.ceturkšņa uzņēmumu peļņas rādītāji.

Noskaņojumu ietekmēja arī vāji ASV mājokļu tirgus dati, kā arī bažas par ASV-Ķīnas tirdzniecības konfliktu.

«Investori ir skaidri satraukti par to, ka tirdzniecības konflikta turpināšanās starp ASV un Ķīnu var kaitēt ekonomikas izaugsmei un prasīt monetārās politikas atvieglošanu drīzāk tagad, nevis vēlāk,» Forex.com piezīmē konstatēja analītiķis Favads Razakzada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju tirgi pozitīvi uztver 1,2 triljonu ASV dolāru investēšanu infrastruktūrā

LETA--AFP, 11.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās otrdien pārsvarā pieauga, un kāpa arī naftas cenas un ASV dolāra vērtība, tirgiem pozitīvi uztverot ASV Senāta lēmumu apstiprināt likumprojektu par 1,2 triljonu ASV dolāru lielām investīcijām infrastruktūrā.

Likumprojekts tiks nodots galīgai apstiprināšanai Pārstāvju palātā, bet tur balsojuma iznākums nav tik skaidrs, jo domstarpības radušās pašu demokrātu vidū.

Investori pievērsa uzmanību kompānijām, kas var gūt labumu no šī likumprojekta, tostarp rūpniecības milzim "Caterpillar" un metālražotājiem "US Steel" un "Alcoa".

Lai gan pasaulē turpinās vakcinācija pret Covid-19, lipīgā delta varianta izplatīšanās ir piespiedusi dažas valstis, sevišķi Ķīnu un Austrāliju, noteikt jaunas karantīnas un citus ierobežojumus.

ASV dolāra vērtība pret eiro pieauga līdz augstākajam līmenim kopš marta beigām.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien pieauga par 0,5% līdz 35 264,67 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,1% līdz 4436,75 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,5% līdz 14 788,09 punktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Peļņas ziņā piedzīvots labākais ceturksnis sešu gadu laikā

Aptuveni trešā daļa publiski kotēto lielo ASV kompāniju šobrīd ir paziņojušas par saviem iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātiem, un pagaidām uzzīmētā bilde akciju investorus tīri labi apmierina.

No tiem uzņēmumiem, kuri informējuši par savu šā gada pirmā ceturkšņa peļņu, veseliem 78% izdevies pārsist analītiķu pirms tam izteiktās peļņas aplēses. Krietni labākas finanšu atskaites bijušas, piemēram, tādiem uzņēmumiem kā Bank of America, Morgan Stanley, Caterpillar un McDonald’s. Pašlaik ASV uzņēmumu pirmā ceturkšņa peļņa ir ceļā uz to, lai gada skatījumā pieaugtu par 11,4% (bet apgrozījums – par 6,9%). Visai spēji peļņas un apgrozījuma prognozes pārspējušas arī tādas kompānijas kā Constellation Brands, CSX, Hasbro, KeyCorp, Wynn Resorts, C.R. Bard un Edwards Lifesciences. Rezultātā šo uzņēmumu akciju vērtības pieaugušas un nav izslēgts, ka tuvākajā laikā tās turpinās izjust pozitīvu vilkmi. Tāpat pašlaik ļoti optimistiskas nākotnes gaidas analītiķiem ir attiecībā uz daudzu pusvadītāju ražotāju ienākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

ASV tehnoloģiju milžu akciju cenas aug pirms peļņas paziņojumiem, naftas cenas kāpj

LETA/AFP, 23.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju milžu akciju cenas pirmdien pieauga pirms šonedēļ gaidāmiem augsto tehnoloģiju uzņēmumu paziņojumiem par to peļņu, savukārt naftas cenu kāpumu veicināja satraukums par naftas piegādēm no Tuvo Austrumu reģiona.

Eiropas biržu indeksi un Volstrītas indekss «Dow Jones Industrial Average» demonstrēja nelielu pieaugumu, bet cits Volstrītas indekss «Nasdaq Composite» palielinājās par 0,7% pirms gaidāmajiem «Amazon», «Facebook» un «Google» paziņojumiem par to peļņu.

Naftas cenas pieauga, bet noslēdza tirdzniecības sesiju ar mērenu kāpumu, turpinoties saspīlējumam Persijas līča rajonā, kur Irāna kopš pagājušās nedēļas ir aizturējusi Lielbritānijas tankkuģi.

Turpinoties 2.ceturkšņa peļņas paziņojumu sezonai, «kompānijas līdz šim pārspēj zemās cerības, un ar to var pietikt, lai novērstu peļņas recesiju», komentēja Markets.com analītiķis Nīls Vilsons.

«Līdz nedēļas beigām mēs uzzināsim vairāk par korporatīvās Amerikas stāvokli,» viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbību uzsācis jauns finanšu nozares uzņēmums - neatkarīgs pensiju pārvaldītājs “Vairo”.

Lai novērstu problēmu, ka vairumam Latvijas iedzīvotāju pensiju 2. līmeņa uzkrājums atrodas nepiemērotā plānā, “Vairo” piedāvā vecumam atbilstošus adaptīvos plānus. Tie caur moderniem un ilgtspējīgiem indeksu fondiem veic ieguldījumus pasaules lielāko uzņēmumu akcijās un automātiski pielāgojas klienta vecumam.

Jau ziņots, ka šī gada 27. jūlijā Latvijas Banka reģistrēja IPAS “Vairo” (“Vairo”) valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā.

Pieredzējuši Latvijas finansisti un uzņēmēji dibinājuši “Vairo” ar misiju, kuras centrā ir ideja par Latvijas iedzīvotāju uzkrājumu vairošanu un sabiedrības labklājības sekmēšanu vecumdienās, piedāvājot ērtus rīkus un zināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Volstrītas indeksi «Standard & Poor's 500» un «Nasdaq Composite» trešdien pieauga līdz jauniem rekordiem, bet indekss «Dow Jones Industrial Average» samazinājās, savukārt eiro vērtība turpināja kristies pirms Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes.

Investorus maz uztrauca paziņojums par ASV pretmonopola izmeklēšanas uzsākšanu pret lielajām tiešsaistes platformām un bijušā īpašā prokurora Roberta Millera liecība Kongresā.

«Tā ir pazīme, ka tirgus vienkārši turpina atrast iemeslus kāpumam, jo to atbalsta zemākas procentlikmes,» sacīja Briefing.com analītiķis Patriks O'Hērs.

Kompāniju akciju cenu ievērojamās palielināšanās pēc labas peļņas atspoguļoja pārliecību, kas robežojas ar pašapmierinātību, teica O'Hērs.

«Nasdaq Composite» jaunais rekords bija sevišķi uzkrītošs pēc ASV Tieslietu ministrijas paziņojuma, ka tā sāks pretmonopola izmeklēšanu pret lielajām tiešsaistes platformām, vai tās nav ierobežojušas konkurenci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas pasaules biržās pirmdien kritās, ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) vadītāja Džeroma Pauela izteikumiem noslāpējot optimismu, ka FRS varētu jau martā sākt procentlikmju pazemināšanu.

FRS, kas bija pacēlusi procentlikmes līdz 23 gadu augstākajam līmenim, cīnoties pret inflāciju, pēdējās nedēļās norādīja, ka FRS politikas veidotāji varētu atteikties no procentlikmju tālākas celšanas un tā vietā sāks apspriest, kad uzsākt to pazemināšanu.

Pauels svētdien pārraidītā intervijā sacīja, ka ASV centrālā banka grib vairāk datu, pirms tā sāktu pazemināt procentlikmes.

ASV rūpniecības milža "Caterpillar" akcijas cena pieauga par 1,9% pēc peļņas pieauguma 4.ceturksnī.

"McDonald's" akcijas cena kritās par 3,7% pēc lēnāka apgrozījuma pieauguma.

ASV 2 gadu un 10 gadu obligāciju ienesīgums pieauga, zūdot cerībām uz drīzu procentlikmju pazemināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas jaunuzņēmums CENOS ar stendu piedalījās Heat Treat 2017 Expo Kolambusā, Ohaio pavalstī, kur prezentēja Ziemeļamerikas termiskās metālapstrādes industrijai savu jauno inženiermodelēšanas platformu, iegūstot desmit 10 jaunus klientus, informē kompānijā.

Izstādē CENOS prezentēja savu pirmo produktu, kurš izpelnījās uzmanību no vadošiem nozares uzņēmumiem. Izstādes laikā Latvijas jaunuzņēmums piegādāja programmatūras demo (izmēģinājuma) versijas 10 klientiem, tostarp arī plaši pazīstamam industriālas tehnikas ražotājam Caterpillar.

«Bez Eiropas un ASV tirgus, šajā nozarē lielu lomu spēlē arī Japānas uzņēmumi, kurus arī satikām izstādē,» – stāsta uzņēmuma vadītājs Mihails Ščepanskis. Nesen CENOS ieguva Fukuoka pilsētas pašvaldības atbalstu, kura palīdzēs iztulkot materiālus japāņu valodā un pārstāvēs Latvijas jaunuzņēmumu sākotnējās sarunās ar japāņu kompānijām.

CENOS platforma apvieno brīvā koda (open source) modelēšanas programmas vienotajā, lietotājiem draudzīgajā vidē, kas dod iespēju arī maziem un vidēja izmēra uzņēmumiem izmantot mūsdienīgu, digitālu pieeju jaunu industriālu iekārtu projektēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais "Cat" triecienizturīgais tālrunis "S52" ieguvis plānāku korpusu un tagad ir lietojams arī cilvēkiem ar nelielām plaukstām.

Pēc ieilguša pieklusuma pērnā gada nogalē par sevi atgādināja izturīgo viedtelefonu zīmols "Cat", prezentējot jaunu vidējās klases ierīci "S52". Lai arī konceptuāli tas ieturēts tradicionāli robustā stilā, šis ir pirmais "Caterpillar" jeb “kāpurs”, kura mērķauditorija nav gluži celtnieki vai zemes dzīļu pētnieki.

Izdzirdot trīs burtu kombināciju "Cat", tas pamatā asociējas ar pamanāmi dzelteniem traktoriem un citu būvdarbu tehniku vai pamatīgiem, ķieģeli atgādinošiem tālruņiem. "S52" ir pirmā atkāpe no "bruņumašīnas filozofijas", jo šis tālrunis ir ievērojami slaidāks par priekšgājējiem.

Tas joprojām plānumā nevar sacensties ar gludajiem, trauslajiem, abpus stiklotajiem telefoniem, taču beidzot ir piemērots arī vidusmēra cilvēka plaukstai un kabatai, nevis tikai fizisku darbu strādājošo raupjajiem pirkstiem. Turklāt ražotājs apgalvo, ka tas saglabājis tādu pašu triecienizturību, kā iepriekšējo gadu modeļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dow šogad strauji bruģējis ceļu uz 30 tūkstošu punktu atzīmes sasniegšanu

Dažas dienas pēc tam, kad ASV Dow Jones Industrial Average indeksa vērtība pirmo reizi vēsturē pārsniegusi 24 tūkstošu punktu atzīmi, ASV akciju uzpircēji, šķiet, paņēmuši nelielu pauzīti. Kopumā tas gan, šķiet, nav mazinājis pārliecību par to, ka šī indikatora vērtība turpinās aizsniegties līdz arvien jauniem apaļiem līmeņiem. Aiz kalniem Dow indeksam vairs nav 25 tūkst. punktu atzīme – lai to sasniegtu, tam no šā brīža līmeņa būtu jāpieaug vairs tikai par 3,4%. Līdz šā gada beigām tas gan nozīmētu varenu cenu pieaugumu, lai gan šajā tirgū nekas nav neiespējams.

Dow indeksam, lai tas no 23 tūkst. punktu aizsniegtos līdz 24 tūkst. punktu, bija nepieciešamas vien 30 tirdzniecības sesijas. Tas tādējādi bija trešais ātrākais kāpums no vienas apaļas 1000 punktu atzīmes līdz otrai vēsturē. Dow indekss šogad apaļām 1000 punktu atzīmēm spējis pārsoļot pāri veselas piecas reizes. Vēsturiski Dow indeksam kāpumus par 1000 punktu atzīmēm no viena apaļa līmeņa līdz otram gada laikā bija izdevies veikt vien maksimums divas reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī ražo durvju rokturus vīrusa izplatības ierobežošanai

Zane Atlāce - Bistere, 07.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils brīvostā strādājošais metālapstrādes uzņēmums "Malmar Sheet Metal" krīzes laikā uzsācis ražot durvju rokturus, kas palīdz durvis attaisīt ar elkoni nevis plaukstu, informē Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Durvju rokturi gan ir tikai uzņēmuma papildus nodarbošanās krīzes laikā un nav plānota kā peļņas avots, atzīst uzņēmumā.

LASI ARĪ: FOTO: TOP 10 pēc apjoma lielākie automobiļu ražošanas nozares uzņēmumi Latvijā

Šobrīd pirmais produkcijas pasūtījums ir ceļā uz Beļģiju, bet uzņēmums gatavs piedāvāt rokturus arī Latvijā, ja tāda interese būtu.

Uz rokturiem iespējams uzdrukāt arī citus logo. Uzņēmums cer, ka tuvākajā laikā varētu mainīties drošības noteikumi lielākajās Eiropas valstīs, kas ļautu arī Ventspils rūpnīcai atsākt ražošanu lielākā apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas pasaules biržās trešdien kritās, pastiprinoties tirdzniecības karam pēc ASV paziņojuma par plānotu 10% muitas tarifu noteikšanu jaunai Ķīnas preču grupai 200 miljardu ASV dolāru vērtībā un Pekinas solījuma īstenot pretpasākumus.

«Tirgi krīt panikā par abpusējā tirdzniecības kara ietekmi uz ekonomikas izaugsmi,» sacīja «Manulife Asset Management» investīciju analītiķis Viljams Hemlins.

Londonas, Parīzes un Frankfurtes biržu indeksi kritās par vairāk nekā vienu procentu.

Ievērojami saruka arī ASV biržu indeksi, kas pirms tam bija pieauguši četras tirdzniecības sesijas pēc kārtas. Starp firmām, kuru akciju cenas kritās visvairāk, bija «Boeing», «Caterpillar» un «John Deere», kas daudz eksportē savu produkciju uz Ķīnu.

«Investori tieši tagad vismazāk vēlas tirdzniecības un tarifu problēmu, kura varētu kaitēt akciju tirgum, kas tik labi ir turējies,» sacīja «Gorilla Trades» stratēģis Kens Bermans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju cenas Eiropā pieaug, valstīm mīkstinot Covid-19 ierobežojumus

LETA--AFP, 29.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas Eiropā otrdien pieauga, valstīm mīkstinot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, bet Volstrītas akciju cenas saruka pēc datiem par patērētāju pārliecības samazināšanos.

Francija kļuva par kārtējo Eiropas valsti, kas sāka mīkstināt pašizolācijas pasākumus. Francijas veikali un tirgi varēs atsākt darbu ar 11.maiju, tomēr mācības skolās atsāksies pakāpeniski, bet maskas sabiedriskajā transportā būs obligātas, otrdien pavēstīja premjerministrs Eduārs Filips.

"Ir augoša optimisma sajūta, ka pašizolācijas ir palīdzējušas ierobežot Covid-19," sacīja "CMC Markets UK" tirgus analītiķis Deivids Madens.

ASV akciju cenas sākumā pieauga, bet tirdzniecības sesiju noslēdza ar kritumu pēc ziņas, ka ASV patērētāju pārliecība kritusies no 118,8 punktiem martā līdz 86,9 punktiem aprīlī.

Patērētāji gan pauda optimismu par situācijas uzlabošanos, un 40% uzskatīja, ka uzlabošanās notiks nākamajos sešos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

ASV biržu indeksi aug pēc ziņas par iespējamu tarifu atcelšanu, Eiropas indeksi krītas

LETA--AFP, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV biržu indeksi ceturtdien pieauga pēc ziņas, ka ASV varētu atcelt Ķīnas precēm noteiktos muitas tarifus, bet Eiropas un Āzijas biržu indeksi kritās.

ASV akciju cenas pēcpusdienā maz mainījās, bet pēkšņi demonstrēja kāpumu pēc laikraksta «The Wall Street Journal» ziņas, ka finanšu ministrs Stīvens Mnučins ierosinājis atcelt dažus vai visus tarifus Ķīnas precēm, lai iedrošinātu tirgus un veicinātu lielākas tirdzniecības vienošanās iespējamību.

Laikraksts nosauca šo ierosinājumu par daļu no Mnučina debatēm ar ASV tirdzniecības pārstāvi Robertu Laitaizeru, kuram ir skarbāka attieksme pret Ķīnu.

ASV Finanšu ministrija ceturtdien paziņoja, ka ne Mnučins, ne Laitaizers nav izteikuši oficiālus ierosinājumus sarunās, kas «ne tuvu nav pabeigtas».

Uzņēmumu «Boeing», «Caterpillar» un «General Motors» akciju cenas pieauga par vismaz 1%. Ievērojama daļa šo uzņēmumu preču noieta ir atkarīga no Ķīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru