Ražošana

Par Miķeļa alus darītavas vienīgo īpašnieku kļuvis Miķelis Rēdlihs

Žanete Hāka, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Reģistrētas izmaiņas 2012.gadā dibinātās SIA Miķeļa alus darītava dalībnieku un amatpersonu sastāvā, liecina Lursoft dati.

Par uzņēmuma vienīgo īpašnieku un valdes locekli kļuvis hokejists Miķelis Rēdlihs, kuram iepriekš piederēja 67% uzņēmuma daļu. Līdz ar izmaiņu reģistrāciju, alus darītavas dalībnieku sarakstā vairs nav atrodams uzņēmuma sākotnējā dibinātāja Eināra Jaunbrāļa vārds.

Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka SIA Miķeļa alus darītava reģistrēta 2012.gadā kā SIA Medalus, bet jau pēc dažām nedēļām pārdēvāta par SIA Biķeru alus. Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguvis aizvadītā gada aprīlī, kad par tā līdzīpašnieku kļuvis Miķelis Rēdlihs.

Jānorāda, ka 2013.gadā alus darītava apgrozījusi 71,613 tūkstošus eiro, gadu noslēdzot ar 6143 eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta ar foto - Vidējo un mazo alus darītavu grupā visvairāk balvu saņem Valmiermuižas alus, lielo – Cēsu alus

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 08.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Mežotnes pilī, klātesot aldariem, dažādu organizāciju pārstāvjiem un amatpersonām, tika pasniegtas Latvijas Alus gada balvas 2014 - pavisam 11 nominācijās.

Vidējo un mazo alus darītavu grupā visvairāk balvu saņēma SIA Valmiermuižas alus, bet lielo alus darītavu grupā – AS Cēsu alus, katra trīs nominācijās. Kā norāda vērtēšanas komisijas pārstāvji, Valmiermuižas alus panākumi ir likumsakarīgi – kā mazā alus darītava ierobežotu resursu apstākļos tā aktīvi nodarbojusies ar Latvijas mazo alus darītavu produkcijas popularizēšanu un nozares popularizēšanu kopumā. Savukārt AS Cēsu alus pērn kļuvusi par Latvijas lielāko alus darītavu un veikusi plašas aktivitātes korporatīvi sociālās atbildības jomā.

Nominācijā Lielākais alus tirdzniecības kāpums HoReCa grupā lielo alus darītavu grupā balvu ieguva AS Aldaris, bet vidējo un mazo alus darītavu grupā – SIA Valmiermuižas alus, vērtējot alus tirdzniecības apjomu kāpumu viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozarē atsevišķās alus kategorijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas valdes sastāvā vakar piedzīvojis alus ražošanas uzņēmums SIA «Miķeļa alus darītava».

Kā liecina Lursoft izziņā esošā informācija, uzņēmuma valdi atstājis tā īpašnieks Miķelis Rēdlihs. Par SIA «Miķeļa alus darītava» vienīgo valdes locekli iecelts Andris Vereščagins.

Pēc Lursoft datiem, A. Vereščaginam pieder uzņēmums SIA «GVL», kura pēdējais pārskats iesniegts vien par 2015.gadu, kā arī 47,5% SIA «BioGaz Invest» kapitāldaļas. Vienlaikus Andra Vereščagina vārds atrodams arī likvidējamās biedrības Basketbola klubs «Zemgale» valdē.

SIA «Miķeļa alus darītava» reģistrēta 2012.gada maijā un pagājušajā gadā tā strādājusi ar 136,94 tūkst.EUR apgrozījumu un 79,45 tūkst.EUR zaudējumiem. Jāpiebilst, ka ar zaudējumiem ražotājs strādājis visus tā darbības gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rēdlihs: Pirms biznesa sākšanas domāju, ka atpazīstamībai būs lielāka loma

Elīna Pankovska, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesā, tāpat kā sportā, viss notiek pakāpeniski: nereti tiec atmests atpakaļ un no jauna sāc cīnīties, lai sevi pierādītu. Pats no sevis nekas nenotiek.

Tā intervijā DB atzīst Latvijas izlases hokejists Miķelis Rēdlihs, kurš pirms diviem gadiem iegādājās Madonas Alus Darītavu un pārcēla tās darbību uz Jelgavas novada Ozolniekiem. Uzņēmums SIA Miķeļa alus darītava šo divu gadu laikā piedzīvojis gan kāpumus, gan kritumus, tomēr šobrīd ir nostājies stabili uz abām kājām un mēģina iekarot savu vietu zem saules. Tomēr pats M. Rēdlihs alus darīšanu nesauc par savu sirdslietu un norāda, ka savu nākotni saista ar bērnu trenēšanu hokejā, savukārt alus darītava būšot tikai bizness un veids, kā pelnīt. Šobrīd hokejists atpūšas un bauda vasaru kopā ar sievu un bērniem, jo hokeja sezonas laikā kopā pabūt nesanāk tik bieži, cik gribētos.

Komentāri

Pievienot komentāru