Tirdzniecība un pakalpojumi

Par SIA Cita santehnika īpašnieku kļūst ārzonas firma

Gunta Kursiša, 27.06.2012

Jaunākais izdevums

Par santehnikas tirdzniecības uzņēmuma SIA Cita santehnika 100% pastarpinātu īpašnieku kļuvusi Kiprā reģistrēta firma Ligentico Limited, liecina informācija Lursoft.

100% SIA Cita santehika daļu 27. jūnijā nonākušas šā gada aprīļa beigās dibināta uzņēmuma SIA Biateks pārvaldībā. Nesen dibinātais uzņēmums pilnībā pieder Kipras republikā, Paposas ABC Biznesa Centrā (ABC Business Center) reģistrētai kompānijai Ligentico Limited. Paposas uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,5 milj. Ls.

Pirms Cita santehnika pilnībā nonāca SIA Biateks īpašumā, 0,75% daļu santehniku tirgojošā uzņēmuma piederēja Latvijā dzīvojošajam Dmitrijam Aškinezeram, 0,75% - Oskaram Zablockim, 0,17% - Rolandam Zablockim, bet lielākā daļa – 98,33% iepriekš minētajai SIA Biateks. Šāds santehnikas tirgotāja dalībnieku sastāvs bija kopš šā gada aprīļa, savukārt iepriekš, līdz šā gada aprīlim, uzņēmuma 45% piederēja O. Zablockim, 45% - D. Aškinezeram, bet 10% - R. Zablockim.

Uzņēmuma bijušais līdzīpašnieks, 1963. gadā dzimušais D. Aškinezers, iepriekšējos gados iekļuvis laikraksta Dienas Bizness «Latvijas 1000 miljonāru» sarakstā.

SIA Biateks pamatkapitāls ir 1,2 milj. Ls, un tā reģistrēta šā gada maijā.

Cita santehnika reģistrēta 1999. gadā, bet reģistrā ierakstīta 2003. gadā. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Gunāra Astras iela 8, Rīga. Uzņēmuma valdē ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi darbojas tā valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Aškinezers un Oskars Zablockis. Laikā no 2004. līdz 2009. gadam Cita santehnika valdē ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi darbojās arī Rolands Zablockis.

Informācija Lursoft liecina, ka uzņēmums nodarbojas ar metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, elektrisko mājsaimniecības ierīču un citu mājsaimniecības preču vairumtirdzniecību, starpproduktu vairumtirdzniecību, nespecializēto vairumtirdzniecību un arī bāru darbību, tomēr kompānijas galvenais darbības virziens ir santehnikas pārdošana, liecina informācija uzņēmuma oficiālajā mājas lapā. Patlaban Latvijā, tostarp, Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Saldū, Jelgavā un Gulbenē ir septiņi Cita santehnika veikali un darbojas uzņēmuma veikals internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Cita santehnika pērn palielinājusi apgrozījumu par trešdaļu

Gunta Kursiša, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Cita santehnika 2013. gadu noslēgusi ar 13,8 miljonu eiro jeb 9,7 miljonu latu apgrozījumu, tādējādi gada griezumā uzrādot apgrozījuma kāpumu 32,18% apmērā, liecina Lursoft dati.

Savukārt kompānijas peļņa pērn veidoja 58,7 tūkstošus eiro jeb 41,2 tūkstošus latu.

Runājot par pērnā gada nozīmīgākajiem notikumiem, SIA Cita santehnika vadība norāda, ka aizvadītajā gadā lielai daļai no veikaliem veikti renovācijas un ekspozīcijas maiņas darbi, kā arī ieviesta jauna IT sistēma. Šie ieguldījumi arī nav ļāvuši uzņēmumam sasniegt iepriekš plānotos finanšu rezultātus.

2013.gadā SIA Cita santehnika veikusi tirdzniecību septiņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Gulbenē, Valmierā un Saldū.

Uzņēmums reģistrēts 1999. gadā, un tā valdē darbojas divas amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Aškinezers un valdes loceklis Oskars Zablockis. SIA Cita santehnika pamatkapitāls veido 1,2 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Citai santehnikai mainījies īpašnieks

Gunta Kursiša, 10.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotājas SIA Cita santehnika dalībniekos notikušas izmaiņas, 100% kapitāldaļām nonākot a/s Asab īpašumā, liecina Lursoft dati.

A/s Asab reģistrēta šā gada 30. jūlijā. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – tās priekšsēdētājs Mārtiņš Zutis. A/s Asab padomē strādā Deniss Andrejevs (padomes priekšsēdētājs), Kirils Rodionovs (padomes priekšsēdētāja vietnieks) un Jeļena Pastuhova (padomes locekle).

Pirms tam 100% uzņēmuma daļu piederēja SIA Bitateks.

Uzņēmuma vadībā izmaiņas nav notikušas, un valdes locekļa amatā turpina darboties Oskars Zablockis, bet valdes priekšsēdētāja amata pienākumus aizvien pilda Dmitrijs Aškinezers.

Pērno gadu uzņēmums noslēdza ar 7,3 milj. Ls apgrozījumu un 144 tūkst. Ls peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB banka ir piešķīrusi vairāk nekā 6 miljonus eiro SIA Bitateks un Cita Santehnika

Žanete Hāka, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Refinansēšanas darījuma ietvaros SEB banka piešķīrusi daudznozaru uzņēmumam SIA Bitateks finansējumu 4,9 miljonu eiro apmērā, informē SEB banka.

Turklāt uzsāktās sadarbības ietvaros veikalu tīklam Cita Santehnika, kurš ietilpst SIA Bitateks uzņēmumu grupā, SEB banka piešķīrusi arī faktoringa līniju 1,2 miljonu eiro apmērā.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts uzsver, ka uzņēmumu finansēšana ir būtiska SEB bankas prioritāte - banka labprāt finansē uzņēmumus, kas iegulda inovācijās un paplašina savu darbību ārzemēs.

SIA Bitateks valdes loceklis Dmitrijs Aškinezers: « Izvēloties sadarbības banku, mums bija svarīgi atrast partneri, kuram varējām uzticēties un kurš varēja piedāvāt abpusēji izdevīgus finansēšanas nosacījumus. Piešķirtais finansējums ļaus mums pārkreditēt esošās saistības un koncentrēties uz biznesa paplašināšanu. Mūsu plānos ir biznesa attīstība Igaunijā un Lietuvā, kam šis finansējums ir būtiska sastāvdaļa.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – SIA Welkom

Žanete Hāka, 09.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstītas 92 komercķīlas, bet 102 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 209,67 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 143,8 miljardi eiro.

Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 65,87 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu devusi SIA Welkom un Jeļena Orlova – 2,84 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmēja ir AS Rietumu banka.

Otru lielāko ķīlu devusi SIA Cita Santehnika – 1,8 miljonu eiro apmērā. Ķīlu ņēmusi SIA SEB līzings.

Savukārt trešo lielāko komercķīlu devusi SIA Kafe Serviss – 195 tūkstošu eiro vērtībā. Ķīlas ņēmēja ir Nordea Bank AB.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav daudz tādu, kas zinās, ka mūsu pilsētas lepnums un īpašā iezīme – Rīgā plaši pārstāvētais jūgendstils atrodams arī Ķīpsalā. Elegantā ēka Ogļu ielā 30 ir viena no interesantākajām un ekskluzīvākajām, taču retajām pēdējos gados atjaunotajām jūgendstila ēkām Daugavas kreisajā krastā.

Tā ir vienīgā jūgendstila mūra ēka Ķīpsalā, turklāt ar autentiski atjaunotu galvenās fasādes veidolu. Jūgendstila ziedu laiku lakoniskā, taču piemīlīgā celtne ir saglabājusi vēsturisko ielas fasādes arhitektūru un interjera dekoratīvos elementus – rozetes, kāpņu margu rakstus, slīpētos logu stiklus un griestu rotājumus. Atjaunotā mūra ēka celta pagājušā gadsimta sākumā pēc izcilā latviešu arhitekta Mārtiņa Ņukšas projekta, kurš bijis gan galvenais arhitekts Sevastopolē, gan strādājis kā Marseļas galvenā arhitekta palīgs, pēcāk bijis arī Latvijas diplomātiskais sūtnis daudzās Eiropas valstīs. Traģiski gājis bojā padomju represiju laikā, bet viņa arhitekta veikums arī šodien saglabājies kopumā astoņos jūgendstilā projektētos Rīgas dzīvojamos namos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 12. līdz 15.martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies izstāde "Māja I 2020", kurā varēs uzzināt par jaunumiem būvniecībā un vērot jaunāko produktu demonstrēšanu.

Četrās izstādes dienās divās hallēs un āra ekspozīcijā ar jaunākajām būvniecības tehnoloģijām un risinājumiem mājas būvniecībai no pamatiem līdz jumtam iepazīstinās vadošie ražotāji, tiešie piegādātāji un lielākie būvmateriālu tirdzniecības lielveikali.

Savus aktuālos piedāvājumus "Mājā I" prezentēs vairāk nekā 400 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Šveices, Čehijas un Lielbritānijas.

Būvmateriālus piedāvās ekovates ražotājs "Balticfloc", gāzbetona ražotājs "Bauroc", dabai draudzīgo, cementēto koka ēveļskaidu plātņu ražotājs "CEWOOD", "PAROC", "VASmann" un citi.

Plašā klāstā būs arī apdares materiāli - dažādu veidu iekšdurvis un ārdurvis, logi, vinila un koka grīdas, dažādi koka, mākslīgā akmens un stikla elementi gan iekšējai apdarei, gan māju fasādēm. Izstādē būs sastopami uzņēmumi "AKB Būve", "Brodoor", "Estēts", "i2", "Kāpņu stils", "PATA kokmateriāli", "Reaton", "Velux" un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Raizes, ka Latvijas tūristus Horvātijā izmitinās necilvēcīgos apstākļos, nav piepildījušās

Lelde Petrāne, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Horvātijas ienākošā tūrisma operators Aba Tours iepriekš vērsās ar pretenziju pret Latvijas tūrisma operatoru SIA Auto Prieks, kas organizēja braucienu uz Horvātiju. Tika paustas bažas, ka tūristus izmitinās necilvēcīgos apstākļos. Taču, kā liecina atsauksmes internetā, atgriežoties pēc šī ceļojuma, klienti ir apmierināti.

«Izmantojot Horvātijas kūrortu popularitāti, Auto Prieks apzināti maldina cilvēkus, piedāvājot viņiem atpūtu tūristu bāzē Jambo pilsētiņā Klekā par dempinga cenu. Reklamējot Adrijas jūras piekrasti un pilsētiņu Kleku, Auto Prieks apzināti noklusē faktu, ka apartamentos Jambo nav ne apsildes, ne kondicioniera, kurš veiktu apsildes funkciju. Visu betona mājiņu sienas ir pārklātas ar pelējumu, savukārt mājiņas ir pilnas ar skudrām un zirnekļiem. Dažās mājiņās ir ļoti veca santehnika, kuru nav iespējams izmantot. Horvātijas žurnālisti raksta, ka apartamentu Jambo saimnieks ir saistīts ar Horvātijas kriminālstruktūrām un ir arestēts par finanšu krāpšanu un lielu parādu. Mēs bijām nepatīkami pārsteigti uzzinot , ka Auto Prieks vedīs pirmos tūristus to Latvijas (3 autobusi, 140 cilvēki) uz Kleku jau no 23. līdz 30. martam. Nav noslēpums, ka šajā sezonā laiks Adrijas jūras piekrastē nav stabils – ir ar stipru lietu un aukstām naktīm. Bez kondicionieriem, kas aukstajā sezonā strādā kā sildītāji, apartamentos nav iespējams dzīvot,» Aba Tours citēja laikraksts Neatkarīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas nami vēsturisko īpašumu pieejamībā ieguldījuši aptuveni 14 miljonus eiro

Dienas Bizness, 24.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēsturisko īpašumu uzturēšana ir komplekss pasākumu kopums. Vajadzīgas lielas investīcijas, vien tikai tam, lai ēkas uzturētu kārtībā. Pēdējos gados tajā, lai īpašumi būtu pieejami, esam ieguldījuši aptuveni 14 miljonus eiro, un te pat nav runa par pārbūvēm vai kapitālo remontu. Atbalsts, ko nosaka normatīvie dokumenti, ir niecīgs. Visa valsts grib lepoties ar vēsturiskajiem īpašumiem, bet palīdzēt īsti negrib. Mums jāiegulda miljoni uzturēšanā, bet mēs varam kā nodokļu atlaides dabūt tikai 18 tūkstošus eiro, intervijā laikrakstam Diena norāda SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

Fragments no intervijas

Jūs domājat, ka valstij vajadzētu vairāk finansiāli iesaistīties vēsturisko ēku uzturēšanā?

Jā, valstij vajadzētu vairāk iesaistīties, un varbūt ne vienmēr jābūvē jaunas ēkas. Piemēram, Kongresu nams ir uzmanības vērta ēka un turklāt atrodas Rīgas bulvāru lokā. Veidojot tajā koncertzāli, mēs Rīgā iegūtu vēl vienu funkcionējošu pērli. Summas, kas nepieciešamas, lai Kongresu namu pārvērstu par koncertzāli, mērāmas daudzos miljonos, bet izdarīt to var. Jautājums ir globāls, vai būvējam ko jaunu, vai uzturam to mantojumu, kas mums ir, un izdarām to kvalitatīvi.

Tādus projektus, kuros ir sadarbība ar privāto investoru, RN patlaban jau īsteno?

Komentāri

Pievienot komentāru