Foto

Par spīti sarežģījumiem ar būvnieku, pabeigtas modernākās siltumnīcas Baltijā

Lelde Petrāne, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārzkopju profesionālās skolas – Bulduru Dārzkopības vidusskolas – audzēkņi šogad praktiskās iemaņas un zināšanas par siltumnīcu puķu kultūrām, dārzeņu, garšaugu, vasaras puķu stādu audzēšanu un kopšanu sāk apgūt jaunās 2500 m2 plašās, ar modernām tehnoloģijām aprīkotās siltumnīcās.

Tās aprīkotas ar klimata un laistīšanas vadības sistēmu, laistīšanas un mēslošanas, ēnošanas sistēmu, kā arī ar pludināmajiem galdiem. Šādu tehnoloģiju kompleksu ierīkošana vēl ir Latvijas dārzkopības siltumnīcu uzņēmumu nākotne, lepojas izglītības iestāde.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai ietvaros tika realizēts projekts Mācību siltumnīcu kompleksa būvprojekta izstrāde un būvniecība, kura mērķis bija pilnveidot Bulduru Dārzkopības vidusskolas infrastruktūru, modernizēt mācību aprīkojumu, to nodrošināt ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, lai mācību iestādē īstenotās izglītības programmas atbilstu šodienas darba tirgus prasībām.

Kompleksa izveidei kopējas izmaksas veidoja 754 664 latus. No tiem 86% no nepieciešamā finansējuma piešķīra ERAF, bet 14% ir IZM līdzfinansējums. Projekta realizāciju sadārdzinājusi celtniecības firmas nekorektā līgumā noslēgto darbu izpilde. Kā biznesa portālam db.lv stāstīja VSIA Bulduru Dārzkopības vidusskola valdes loceklis-direktors Aivars Griķis, problēmas radušās, sadarbojoties ar uzņēmumu Uni Būve, kuram nav pieticis apgrozāmo līdzekļu, lai laicīgi izdarītu darbus. Tas arī palicis parādā beļģu apakšuzņēmējam. Lai pabeigtu iesāktos darbus, izglītības iestāde bijusi piesta nolīgt citu uzņēmumu. Saistībā ar siltumnīcu būvniecību patlaban norit arī tiesvedība ar PrivatBank.

Kompleksa būvniecību sāka 2011.gada 2. novembrī, kad svinīgi ielika pamatakmeni jaunajām mācību siltumnīcām.

Komentāri

Pievienot komentāru