Citas ziņas

Par ventiem var saņemt atlaidi arī degvielai Sumatas DUS

Vēsma Lēvalde, 15.11.2011

Jaunākais izdevums

Jau 23 vietās Ventspilī, norēķinoties ar ventiem, var saņemt atlaides. Šonedēļ atlaižu sniedzējiem pievienojies arī degvielas tirgotājs Sumata.

Turpmāk šīs firmas degvielas uzpildes stacijā (DUS) Ventspilī par 50 ventiem varēs saņemt atlaidi – 3 santīmus par dīzeļdegvielas litru un 95. un 98.markas benzīna litru, un 10% atlaidi veikala precei (izņemot tabakas izstrādājumus un sarunu kartes). No 18.novembra ventus pieņems arī citās Sumatas degvielas stacijās Kurzemē – Piltenē, Ugālē, Pūrē, Kandavā, Kuldīgā, Ēdolē un Jūrkalnē.

Atlaižu programmai pieslējušies arī vairāki skaistumkopšanas, fitnesa, tūrisma pakalpojumu sniedzēji, ar kuru piedāvājumu var iepazīties interneta vietnē visitventspils.com.

Visaktīvāk venti tiek tērēti Jaunrades nama planetārijā un observatorijā, kur ventus izlietojuši 185 cilvēki. Livonijas ordeņa pilī ventus tērējuši 162 cilvēki, bet Ūdens piedzīvojumu parkā – 101.

Ventspils ventus kopš 12.oktobra saņēmuši vairāk nekā 17 tūkstoši cilvēku.

Tālākie ventu saņēmēji ir atceļojuši no Filipīnām, ASV un Ķīnas, bet Krievijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Nīderlandes un Vācijas pilsoņiem pēdējās nedēļās pievienojušies arī vairāki Kazahstānas, Zviedrijas un Somijas ceļotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Atļauj Virši-A, SIA Viršu nekustamie īpašumi un SIA Sumata apvienošanos

Žanete Hāka, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut AS Virši-A, SIA Viršu nekustamie īpašumi un SIA Sumata apvienošanos, informē KP.

KP secina, ka darījuma rezultātā kopumā ietekme uz konkurenci Latvijā būs nebūtiska, kā arī palielināsies apvienošanās dalībnieku konkurētspēja attiecībā pret lielākajiem degvielas mazumtirgotājiem.

Konkrētais uzņēmumu apvienošanās process sastāv no trim darījumiem. Pirmais darījums noslēgts 2013. gada izskaņā, kad SIA Viršu nekustamie īpašumi no SIA Sumata iegādājās degvielas uzpildes staciju (DUS) Pūrē, kuru jaunais īpašnieks iznomāja SIA Virši-A. Apvienošanās turpinājās šī gada sākumā, kad SIA Sumata noslēdza līgumu ar SIA Virši-A par DUS iznomāšanu Kandavā, kur ar savu preču zīmi Virši-A degvielas mazumtirdzniecību turpināja jaunais nomnieks. Savukārt uzņēmumi apvienošanos noslēdz ar AS Virši-A četru DUS Kurzemes reģionā – Ventspilī, Ēdolē, Ugālē un Jūrkalnes pagasta Krastniekos – iegādi no SIA Sumata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

KP atļauj degvielas tirgotāju Astarte Nafta un Sumata vienošanos

Lelde Petrāne, 01.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA Astarte Nafta un SIA Sumata vienošanos, kas paredz, ka atlaides, ko saņem katra uzņēmuma klienta kartes īpašnieki, ar šo pašu karti būs iespējams saņemt, arī uzpildot degvielu otra uzņēmuma degvielas uzpildes stacijās. Tādējādi gaidāms abu uzņēmumu konkurētspējas pieaugums.

Lēmumā KP norāda, ka šāda vienošanās dos būtisku labumu patērētājiem, jo ļaus saņemt atlaides abu uzņēmumu degvielas uzpildes staciju tīklos, turklāt, paplašinot teritoriju, kurā iespējams iegādāties degvielu ar atlaidi, tiks veicināta uzņēmumu ekonomiskā attīstība. Vienošanās dalībnieku konkurētspējas pieaugums labvēlīgi ietekmēs kopējo konkurences situāciju degvielas mazumtirdzniecības tirgū, kur šobrīd dominē trīs lielākie degvielas tirgotāji – SIA Statoil Fuel & Retail Latvia, SIA Neste Latvija un SIA Lukoil Baltija R.

Attiecīgi, izvērtējot situāciju konkrētajā tirgū, kā arī vienošanās nosacījumus, Konkurences padome lēma, ka vienošanās ir atļaujama – tā rada labumu patērētājiem un nedod uzņēmumiem iespēju likvidēt savstarpējo konkurenci, jo pamatcenu savai degvielai abi tīkli turpinās noteikt patstāvīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sumata plāno paplašināt degvielas mazumtirdzniecības tīklu

Žanete Hāka, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn degvielas tirgotājs SIA Sumata spējis saglabāt apgrozījumu 2011.gada līmenī, sasniedzot 10,99 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Lai saglabātu mazumtirdzniecības tīkla rentabilitāti strauji augošās konkurences apstākļos, aizvadītajā gadā SIA Sumata apvienojusi degvielas norēķinu karšu sistēmu ar 6.lielāko mazumtirdzniecības tīklu Latvijā – SIA Astarte-Nafta. Klientiem patlaban tiek nodrošināta degvielas uzpilde 28 uzpildes staciju tīklā.

Pārskata gadu degvielas tirgotājs noslēdzis ar 57,99 tūkstošu latu peļņu.

Nākotnē SIA Sumata iecerējusi saglabāt un nostiprināt savas pozīcijas Latvijas vairumtirdzniecības tirgū, nodrošinot augstas kvalitātes produktu pieejamību, kā arī plāno paplašināt darbību transporta pakalpojumu sniegšanas jomā. Tuvākajā laikā uzņēmums plāno mazumtirdzniecības tīkla paplašināšanu līdz 74 degvielas uzpildes stacijām, vienojoties ar 5.lielāko tirgotāju SIA East-West Transit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sumata reģistrē jaunu komercķīlu

Žanete Hāka, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu komercķīlu vakar reģistrējis degvielas tirgotājs SIA Sumata, liecina Lursoft dati.

Ķīlas ņēmējs ir AS DNB banka un tās nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 1,2 miljoni latu. Uzņēmums par labu bankai ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

SIA Sumata reģistrēta 1995.gadā un iekļauta Lursoft un Dienas Bizness veidotajā lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā, ieņemot 403. vietu.

Uzņēmuma apgrozījums pērn palielinājies līdz 10,99 miljoniem latu, savukārt peļņu veidojuši 57,99 tūkstoši latu. Aizvadītajā gadā uzņēmums nodarbinājis 87 darbiniekus.

Lursoft pieejamā informācija vēsta, ka SIA Sumata lielākais kapitāldaļu turētājs ir Edgars Gorbunovs, kuram pieder 50% uzņēmuma. Starp dalībniekiem atrodams arī Normunds Apfelbaums, Māris Feldmanis un Pēteris Vočtavs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lielākā komercķīla – Dobeles dzirnavniekam

Žanete Hāka, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējis AS Dobeles dzirnavnieks, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Ķīlas maksimālā prasību nodrošinājuma summa ir 43,9 miljoni latu, un tās ņēmējs bijusi AS Swedbank.

Dobeles dzirnavnieka valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils norāda, ka uzņēmuma ilgtermiņa aizdevums palielināts par 1,163 miljoniem eiro. Tas tiks izmantots elevatora rekonstrukcijai saistībā ar cieto kviešu dzirnavu izbūvi, kā arī jaunas elektrostacijas/transformatora uzstādīšanai un jaunas iepakojuma noliktavas izbūvei.

Aizvadītajā nedēļā komercķīlu 24,7 miljonu latu apmērā ņēmis uzņēmums Firepower Ou, savukārt to devuši uzņēmumi SIA Njord, SIA Striborg un SIA Venti. Visu trīs uzņēmumu darbības veids ir elektroenerģijas ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas jaudīgākā vēja parka saimnieki vēršas ģenerālprokuratūrā pret Norvik Banku

Nozare.lv, 25.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ publiskā investīciju aizsardzības konfliktā ierautā, Igaunijas uzņēmumam Wind One piederošā SIA Winergy, kas pārvalda Latvijas jaudīgāko vēja parku Ventspils novadā, vērsusies Ģenerālprokuratūrā pret AS Norvik Banka.

Winergy informē, ka kopā ar meitasfirmām prokuratūrā vērsušās ar iesniegumiem, prasot pret Norvik banku sāk vairākus kriminālprocesus. Winergy uzskata, ka banka apzināti sniegusi nepatiesas ziņas tiesībsargiem nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu. Iesniegumā norādīts arī uz šķēršļu likšanu tiesiskās aizsardzības procesā (TAP), kas izpaužas kā nelikumīga mantas atsavināšana vai citu tīšu darbību izdarīšana, kas kavē TAP gaitu, par patvaļīgām darbībām, apejot normatīvajā aktā noteikto kārtību, un Winergy un tās meitas sabiedrību mantas piesavināšanās mēģinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmumam Wind One piederošā vēja parka pārvaldītāja SIA Winergy kopējā neatmaksātā aizdevumu pamatsumma ir aptuveni 16,5 miljoni eiro (11,6 miljoni latu), skaidroja Winergy.

Winergy un AS Norvik Banka attiecības balstās uz trim aizdevuma līgumiem.

Viens līgums ir par kapitāldaļu iegādi trīs uzņēmumos, kas šobrīd attiecīgi ir Winergy meitasuzņēmumi. Kapitāldaļu pārdevējs bija pašas bankas meitassabiedrība, līdz ar to saņemtie kredīta līdzekļi caur AS Norvik Banka kontiem tika tajā pašā dienā novirzīti daļu pārdevējam jeb bankas meitassabiedrībai AS Norvik Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība.

Otrs līgums ir elektrības jeb transformatoru apakšstacijas būvniecības saistību pārjaunojums. Atbilstoši šim līgumam Winergy apņēmās pārņemt jau pastāvošās SIA KER - Klimata un enerģijas risinājumi saistības pret banku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils pašvaldības speciālisti izstrādājuši skiču projektu jaunam suvenīram – monētam, liecina Daugavpils domes informācija.

Paredzēts, ka būs triju veidu monētas, kuras rotās dažādi attēli. Būs monēta ar cietokšņa attēlu, monēta ar pilsētas ģerboni un monēta ar Baznīckalnu – pilsētas vietu, kur līdzās viens otram atrodas četru konfesiju dievnami.

Saskaņā ar Daugavpils domes interneta vietnē vēstīto – pilsēta tūrismu noteikusi par vienu no prioritātēm, tāpēc aktīvi strādā pie pilsētas popularizēšanas un tūristu piesaistes, kam tiek izmantotas dažādas metodes, tostarp arī suvenīru ar pilsētas simbolikas izgatavošanu.

Db.lv jau vēstīja, ka ar reģionālo valūtu – ventiem klajā nākusi Ventspils. Venti iecerēti kā atlaižu kuponi, kas darbosies darbosies kā atlaide pilsētas tūrisma pakalpojumiem, piemēram, muzeju un dažādu atpūtas centru apmeklējumam, kā arī citām ar tūrismu saistītām aktivitātēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Winergy gatava segt saistības pret Norvik banku, ja valsts atcels arestus un kā starpnieki piedalīsies pārkreditācijā

Žanete Hāka, 26.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien uzņēmums Winergy, tā meitas sabiedrības un lielākais akcionārs Wind One vērsies pie valsts amatpersonām, lūdzot steidzamības kārtā iesaistīties situācijas risināšanā, lai nepieļautu apzinātu investīciju aizskārumu un uzņēmumu novešanu līdz maksātnespējai, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Ja situācija tuvākajā laikā netiks atrisināta, uzņēmumu akcionāri būs spiesti vērsties starptautiskajās institūcijās pret Latvijas valsts rīcību, nerespektējot starptautiskās saistības par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo investīciju apmēru,» uzsver kompānijas pārstāvji.

Iesniegumā teikts, ka Winergy ir pilnībā gatava segt savas saistības pret Norvik banku, ja valsts atcels nepamatotos arestus un piedalīsies kā starpnieki pārkreditācijas darījuma noslēgšanā.

Iesniegumā teikts, ka kredītsaistību izpilde nav iespējama Norvik bankas rīcības dēļ, kas norāda uz bankas patieso vēlmi – Winergy grupas aktīvu pārņemšanu, nevis aizdevumu atgūšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pasludinājusi SIA Winergy maksātnespējas procesu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Kreditori savas prasības var pieteikt viena mēneša laikā. Kā liecina informācija, par maksātnespējas administratori iecelta Una Zakrevska.

Septembra beigās uzņēmums Winergy, tā meitas sabiedrības un lielākais akcionārs Wind One vērsies pie valsts amatpersonām, lūdzot steidzamības kārtā iesaistīties situācijas risināšanā, lai nepieļautu apzinātu investīciju aizskārumu un uzņēmumu novešanu līdz maksātnespējai, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Ja situācija tuvākajā laikā netiks atrisināta, uzņēmumu akcionāri būs spiesti vērsties starptautiskajās institūcijās pret Latvijas valsts rīcību, nerespektējot starptautiskās saistības par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo investīciju apmēru,» uzsvēra kompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju degvielas tirgotājs VIRŠI-A atklājis šogad trešo degvielas uzpildes staciju (DUS). Jaunā DUS atrodas Kandavā, tādējādi uzņēmumam turpinot attīstību Kurzemes reģionā.

108 m2 lielā degvielas uzpildes stacija atrodas Kandavas pilsētas centrā, Abavas ielā 4. Tā ir agrākā DUS Sumata degvielas uzpildes stacija, kuru pēc iegādes uzņēmums VIRŠI-A ir rekonstruējis un pielāgojis sava zīmola koncepcijai. Tāpat VIRŠI-A ir labiekārtojis DUS Kandava apkārtējo teritoriju 50 m2 platībā. Paredzēts, ka Kandavas DUS būs atpūtas zona ar skatu uz Kandavas pilsdrupām.

Kandavas DUS darbu turpinās četri iepriekšējās DUS darbinieki.

Kopumā VIRŠI-A ir 49 degvielas uzpildes stacijas, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 320 darbiniekus. Kompānija darbojas kopš 1995.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Virši-A reģistrē jaunu komercķīlu 2,2 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naftas produktu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības uzņēmums Virši-A reģistrējis jaunu komercķīlu 2,21 miljona eiro vērtībā. Komercķīlas ņēmējs ir AS Danske Bank, liecina Lursoft dati.

Pieejamie dati rāda, ka Virši-A par labu komerbankai ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas, kas atrodas 8 degvielas uzpildes stacijās.

Virši-A, pēc Lursoft un Capitalia datiem, tiek novērtēts 22,4 miljonu eiro vērtībā, kas salīdzinoši ar 2012. gadu ir samazinājums par aptuveni diviem miljoniem eiro. Uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir stabils, par ko liecina Virši-A 2013. gadā ir iegādātā degvielas uzpildes stacija un nomā ir nonākušās vēl sešas degvielas uzpildes stacijas.

Lursoft reitings, kas tiek veidots, ņemot vērā gan attiecīgajā nozarē, gan Latvijā kopumā strādājošo uzņēmumu finanšu rādītājus 2013.gadā,ir 3,6.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ieguldīs 140 tūkstošus latu DUS ar vertikālo virszemes degvielas tvertni izveidē

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Neste Latvija Kuldīgā iegādājusies degvielas uzpildes staciju Sumata, kas rekonstrukcijas rezultātā kļūs par pirmo DUS ar vertikālo virszemes degvielas tvertni Neste Oil tīklā Baltijas valstīs, informē uzņēmuma pārstāvji.

Stacijas rekonstrukcijā plānots ieguldīt vairāk nekā 140 tūkstošus latu, un to paredzēts atklāt oktobra vidū. Jaunā Neste Oil stacija atradīsies Kuldīgā, Graudu ielā 19 un tā paredzēta galvenokārt kravas autotransportam.

Jaunajā Neste Oil DUS būs pieejama tikai dīzeļdegviela un stacija būs aprīkota ar ātrgaitas dīzeļdegvielas sūkni ar četrām uzpildes pistolēm, kas ir piemērotas gan kravas, gan arī vieglajam autotransportam. Arī jaunajā DUS, tāpat kā visās pārējās Neste Oil DUS, dīzeļdegviela tiks piegādāta no Neste Oil rūpnīcas Somijā.

Latvijā pirmās Neste Oil DUS vertikālās virszemes degvielas tvertnes augstums būs 8,5 metri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju degvielas tirgotājs Virši-A atvēris sava tīkla 50. degvielas uzpildes staciju (DUS), kas atrodas Ventspilī, informē kompānija.

Šī pilna servisa DUS ir viena no četrām stacijām, kuru Virši-A vasaras beigās iegādājās Kurzemē, tā veicot vienu no straujākajiem tīkla paplašināšanās projekiem.

«Jaunu DUS iegāde Kurzemē ir stratēģisks Virši-A lēmums, lai nostiprinātu tirgus pozīcijas gan šajā reģionā, gan Latvijā kā lielākajam pašmāju degvielas tirgotājam. Pēdējo divu gadu laikā esam mērķtiecīgi virzījušies Kurzemes reģiona virzienā, atverot DUS Pūrē un Tukumā, arī Kandavā. Taču DUS Ventspils ir līdz šim tālākais Virši-A tīkla punkts Kurzemē,» saka Virši-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Kā skaidroja VID, Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona lielākais nodokļu maksātājs SIA Circle K Latvia pēc nodokļos samaksātās summas vienlaikus ir arī valstī lielākais nodokļu maksātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Cherry.lv un CityLife.lv «spiedīs uz ceļotājiem»

Lelde Petrāne, 22.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolektīvās iepirkšanās portāli Cherry.lv un CityLife.lv, kas nesen kā paziņojuši par savu apvienošanos, kopīgi izsludina Ceļotāju nedēļu, kuras ietvaros būšot iespējams iegādāties piedāvājumus piedzīvojumiem mūsmājās un ārzemēs ar atlaidēm līdz 75% no sākuma cenas.

No 22. līdz 28. maijam abos portālos kuponus varēšot nopirkt ceļojumiem uz Sanktpēterburgas Baltajām naktīm, Slovākijas saulgriežu svētkiem, Ungārijas termālajiem baseiniem un citām Eiropas valstīm, kā arī, piemēram, braucienam ar buru kuģi pa Daugavu, paraplāna lidojumam vai Centrāltirgus slēpto kambaru ekskursijai Rīgā un citiem.

«Domājot par visiem tiem, kuriem darba dunā nav sanācis saplānot savas brīvdienas, lai gan vasara jau klauvē pie durvīm, esam izsludinājuši Ceļotāju nedēļu,» norādīja Ance Rancāne, kolektīvās iepirkšanās portāla CityLife.lv mārketinga vadītāja.

Tiem ceļotājiem, kuri izvēlas savus maršrutus plānot paši, portāli piedāvāšot iegādāties kuponus degvielai. Sadarbībā ar degvielas vairumtirgotājiem Sumata un Latvijas Nafta, iegādājoties 95. markas benzīna kuponu, degvielu būšot iespējams nopirkt par lētāku cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru