Ražošana

Pārvērtēts 4,5 miljonu latu vērtais elektropārvades trašu tīrīšanas konkurss; pretendenti atkal sūdzas IUB

Žanete Hāka, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) atkal apstrīdēti 4,5 miljonu vērtā Latvenergo izsludinātā elektropārvades trašu tīrīšanas konkursa rezultāti, liecina informācija IUB.

Pārvērtējot konkursa rezultātus AS Latvenergo par uzvarētājiem atzinis AS Ferrus, SIA MVR Lux, SIA Baltic Engineering Service, SIA Vidzemes Energoceltnieks, SIA Telms, SIA M&G Projekts, SIA SSG, SIA Ošvalki un SIA Meraks.

Tomēr sūdzības par konkursa rezultātiem IUB iesnieguši uzņēmumi SIA Fastways un SIA SSG.

Saskaņā ar IUB lēmumu un sarunu procedūras par elektropārvades trašu tīrīšanu nolikuma prasībām, AS Sadales tīkls atkārtoti izvērtējis iesniegtos piedāvājumus elektrolīniju trašu tīrīšanas nodrošināšanai, stāsta AS Sadales tīkls pārstāve Ilze Rubene. Viņa uzsver, ka elektropārvades līniju trašu tīrīšanas nepieciešamība, lai mazinātu dabas stihiju ietekmi uz elektroapgādes kvalitāti, ir skaidra, tomēr elektropārvades līniju trašu tīrīšanas iepirkums turpina ieilgt SIA Fastways un SIA SSG iesniegto sūdzību dēļ. AS Sadales tīkls līdz 12. novembrim sagatavos un IUB iesniegs skaidrojumu par sūdzību pamatotību.

Pēc procedūras, līdz iesniegto sūdzību izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai, IUB ir aizliedzis elektroenerģijas piegādes uzņēmumam slēgt līgumus ar darbuzņēmējiem par elektrolīniju trašu tīrīšanu.

I. Rubene skaidro, ka 35% no elektrolīniju trašu tīrīšanas darbiem 2013. un 2014. gadā AS Sadales tīkls paveic pašu spēkiem, taču pārējā apjoma nodrošināšanai nepieciešams piesaistīt citus komersantus. Iepirkums tiek veikts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu un iepirkumu procedūra nolikumu.

Db.lv jau rakstīja, ka oktobra sākumā IUB aizliedza slēgt AS Latvenergo līgumu ar elektropārvades līniju trašu tīrīšanas iepirkuma konkursa uzvarētāju.

Latvenergo tika uzdots 20 dienu laikā novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot sarunu procedūrā iesniegtos piedāvājumus un pieņemt lēmumu, nosūtot paziņojumu IUB un visiem pretendentiem, kā arī nosūtīt IUB visu informāciju attiecībā uz lēmuma pieņemšanu un komisijas konstatēto pārkāpumu novēršanu.

Iepirkumu konkursā par uzvarētāju tika izvēlēti astoņi Latvijas uzņēmumi, tostarp arī Konkurences padomes par konkurences kropļošanu šā gada jūnijā sodītais SIA Telms un SIA Vidzemes energoceltnieks.

Konkursā noskaidrojies, ka elektropārvades līniju trašu tīrīšanas darbi, kuru kopsumma ir vairāk nekā 4,48 miljoni latu, tiks uzticēti a/s Ferrus, SIA MVR lux, SIA Baltic engineering service, SIA Vidzemes energoceltnieks, SIA Telms, SIA M&G projekts, SIA SSG un SIA Ošvalki.

Augustā uzņēmumi SIA Fastways, SIA MVR Lux un SIA Vējakalni iesniedza sūdzību IUB saistībā ar AS Latvenergo iepirkuma konkursu par elektropārvades līniju trašu tīrīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru